| | |

Mehevä Kesäkurpitsakakku (G)

Mehevä Kesäkurpitsakakku (G)

Vauva nukkuu rinnallani kun kirjoittelen teille tätä ihanaa uutta reseptiä. Yksi kaikkien aikojen suosikeistani: Porkkanakakku saa vihdoin haastajan, nimittäin kesäkurpitsakakun, joka on mehevän kostea, maukas ja mausteinen. Päälle levitettävän raikkaan kuorrutteen ansiosta lopputulos hivelee makuhermoja ja se, että kakku on leivottu oman maan kesäkurpitsoista tuo hymyn huulille joka suupalalla.

Meidän palstalla kasvaa kesäkurpitsaa keltaisena ja vihreänä. Kumpikin käy tähän kakkuun loistavasti. Käytin itse erittäin mehukkaan keltaisen kurpitsan ja lisäsin raasteesta syntyneen mehunkin taikinaan. Satoa tulee tänä vuonna paljon ja käyttövinkkejä otetaan vastaan! Tähän mennessä olemme tehneet keittoa, paistaneet ja pikkelöineet kesäkurpitsaa.

Tämä kesäkurpitsakakku oli ensimmäinen leivonnainen, jonka leivoin pienen tauon (synnytyksen) jälkeen. En voinut vastustaa kiusausta, kun mieheni toi tuliaisia palstalta. Ja tämä ei taatusti jää viimeiseksi kerraksi kun leivon kesäkurpitsoista. Niin ihanaa kakku oli! Kokeile sinäkin, lupaan, että ihastut. Ohje on erittäin helppo, kaikki aineet vain sekaisin ja kakku uuniin. Kreemiä pitää hiukan vatkailla, mutta se on sen arvoista! Jos minä ehdin vauvakuplan keskellä, niin ehdit sinäkin.

Mehevä Kesäkurpitsakakku (G)

Mehevä Kesäkurpitsakakku (G)

Ohje

Noin 12 hlö

  • 3 kananmunaa
  • 2 dl fariinisokeria
  • 1,5 dl öljyä (auringonkukka tai rypsi)
  • 1 sitruunan kuori raasteena
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 vaniljatangon siemenet
  • ripaus suolaa
  • 1 kesäkurpitsa raasteena (noin 350 g)
  • kourallinen rouhittuja pähkinöitä (voit jättää pois halutessasi)
  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa halkaisijaltaan noin 20 cm irtopohjallinen kakkuvuoka leivinpaperilla (pohja ja reunat). Voit myös voidella ja jauhottaa vuoan.
  2. Riko munat kulhoon, lisää öljy, fariinisokeri ja sitruunan kuoriraaste. Vispaa kevyesti sekaisin.
  3. Mittaa kaikki kuivat aineet keskenään ja sekoita. Yhdistä kananmunaseokseen.
  4. Pese kesäkurpitsa ja raasta se hienoksi raasteeksi. Lisää raaste (ja ehkä syntynyt mehu) nuolijalla käännellen taikinaan.
  5. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin tunti. HUOM! paistoaika on viitteellinen ja riippuu aina uunista. Minun kakkuni paistui täydelliseksi 50 minuutissa. Kakun pitää jäädä meheväksi. Tarkista kypsyys puutikulla.
  6. Nosta kakku uunista, anna olla hetken vuoassa ja jäähdytä ritilällä. Tämä kakku paranee ajan kanssa ja on täydellistä seuraavana päivänä.
  7. Valmista kreemi kun kakku on uunissa, mutta kuorruta kakku vasta kun se on jäähtynyt täysin.

GLUTEENITON kesäkurpitsakakku onnistuu vaihtamalla jauhot gluteenittomiin jauhoihin.

Sitruunakreemi

  • 100 g voita
  • 4 dl tomusokeria
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 sitruunan kuoriraaste ja 2 tl -mehua
  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi ja kuohkeaksi (ainakin 5 minuuttia).
  2. Lisää tomusokeri 1 dl kerrallaan koko ajan vatkaten. Seos saattaa muuttua murumaiseksi.
  3. Lisää kylmä tuorejuusto kerralla ja jatka vatkaamista, kunnes kreemi on sileää.
  4. Vatkaa ihan lopuksi sitruunankuoriraaste ja -mehu kreemin sekaan.

Vinkki! Kakun voi herkutella myös ilman kuorrutetta kahvikakku tyyliin.

Mehevä Kesäkurpitsakakku (G)
Mehevä Kesäkurpitsakakku (G)
Mehevä Kesäkurpitsakakku (G)

Ihanaa ja satoisaa elokuuta sekä uutta aurinkoista viikkoa!

/Anni


Lisää kesäreseptejä löydät täältä.

Myös näillä sopii

Herkutella

34 Kommenttia

    1. Jatta sanoo:

      Haluaisin saada uusia ohjeita välillä.

      1. Mitä tarkoitat uusilla ohjeilla? Tämäkin on uusi ohje – kokeilin itse kesäkurpitsakakkua ensimmäistä kertaa. Päivitän yleensä useamman kerran viikossa siitä mitä meillä syödään kotona. Mukaan mahtuu innovatiivisia uusia kokeiluja, mutta paljon myös perinteisiä ja sesongin mukaisia reseptejä. Ehkä löytäisit blogin kategorioita selailemalla jotain uutta itsellesi? Täällä on nimittäin tuhansia ohjeita 🙂

  1. Anne sanoo:

    Minkä kokoinen kesäkurpitsa tähän käytetään? Minun penkissä kasvaa hyvin erikokoisia niin olisi hyvä tietää vähän kurpitsan määrää tarkemmin.

    1. Käytin keskikokoisen kesäkurpitsan. Sen kokoisen mitä kaupasta yleensä löytyy. Kakku ei mene muutaman gramman takia pilalle 🙂 Leivontafilosofiani on yksinkertainen ja yleensä en punnitse raaka-aineita, jos ei ole pakko 🙂

  2. IDA sanoo:

    Lämpimä tonnittelut! Kesäkurpitsraasteen määrä jäi myös minua mietityttämään, kesäkurpitsoja kun on niin monenkokoisia.

    1. Käytin keskikokoisen kesäkurpitsan. Sen kokoisen mitä kaupasta yleensä löytyy. Kakku ei mene muutaman gramman takia pilalle 🙂 Leivontafilosofiani on yksinkertainen ja yleensä en punnitse raaka-aineita, jos ei ole pakko 🙂

  3. Cameliine sanoo:

    Mitä nimen perässä tarkoittaa G? Gluteeniton kakku ei ole eli sitä se ei voi tarkoittaa????

    1. Jos luet koko ohjeen huolella niin huomaat, että kyllä tämä kakku on halutessasi myös gluteeniton.

      GLUTEENITON kesäkurpitsakakku onnistuu vaihtamalla jauhot gluteenittomiin jauhoihin.

      1. Siru sanoo:

        Noin 350-400g kurpitsaa

  4. Maija I sanoo:

    Oliko se sinun käyttämä kesäkurpitsa n.300-400g? Koska meidän pihalla kasvaa sellasia megakurpitsoja jotka parhaimmillaan ovat yki kilon😂. Kiitos ihanasta reseptistä!! Pitää heti kokeilla kun meillä tulee niin paljln kesäkurpitsoja pihalta☺️

    1. Ohjeessa on tottakai käytetty standardikokoista kurpitsaa, joka on suurin piirtein tuon 300-400 g. Muuten menisi ohje monella mönkään jos kilosta olisin leiponut ilmoittamatta siitä 😉 Ilmeisen monella ollut suuria kesäkurpitsoita tänä kesänä.

  5. Ansku sanoo:

    Tulipa herkkua, kiitos ohjeesta! Tein maidottomana käyttämällä kauratuorejuustoa ja becel goldia kuorrutteeseen, koostumus oli juoksevampi kuin sinun kuvissa mutta maku erinomainen 🙂

    1. Mahtavaa! Kiitos kun jaoit vegaanisen kuorrutteen vinkin muillekin tänne 🙂 Ihanaa päivää!

  6. Hanne sanoo:

    Moikka, ohje kuulostaa oikein herkulliselta! Voiko tätä pakastaa? Siis niin että lisää kuorrutteen vasta tarjoilupäivänä. On juhlat tulossa ja yritän viimeisen päivän kiirettä vältellä😊. Kiitos ihanista resepteistä🧡.

    1. Moikka, kyllä voi pakastaa 🙂 Pakastuksessa aina kunnon pakkaus, että pysyy hyvänä 🙂

  7. Ummi+Gussum sanoo:

    Hei,jos ainekset haluu puolittaa,miten kananmunankaa toimitaa😁😁

  8. maria sanoo:

    Hei,

    saisiko täytteestä jotenkin vegaanisen? Miten kananmunat voisi korvata? Kuorrutuksen osalta on helpompi tehdä vegaaninen versio 🙂

    1. Heippa,

      Kuorrutteesta voi tehdä vegaanisen käyttämällä maidotonta margariinia ja kaurapohjaista tuorejuustoa 🙂 ja kakusta (tarkoititko täytteellä kakkua vai kreemiä?) jätä munat pois ja lisää yksi iso banaani soseena taikinaan. Banaani tuo omaa makua, mutta olen käyttänyt sitä usein kananmunan tilalla. HUOM! Tässä ohjeessa en ole vielä testannut.

  9. Ummi+Gussum sanoo:

    Hei,jos ainekset haluu puolittaa,miten kananmunankaa toimitaa😁

  10. Elina Salola sanoo:

    Tuli herkullinen kakku, kiitos ohjeesta. Arvostan sitä ettei vatkainta tarvita taikinantekovaiheessa. Näin myöhäisestäkin kurpitsasta onnistui. Hyvä kun mainitsit, että mehut kesäkurpitsasta sekaan. Ilman sitruunaa tein, manteleita rouhin sekaan ja gluteenittomat jauhot oli käytössä.

    1. Tykkään itsekin helpoista ohjeista. Onneksi iso osa kakusita onnistuu ilman vatkauksiakin 🙂 Kiitos kommentistasi.

  11. Minou sanoo:

    Tosi helppo ja mehevä kakku. Tein kakun Nordic Waren sydämenmalliseen reikävuokaan. Onnistui oikein hyvin.

  12. Heidi sanoo:

    Hei! Kesäkurpitsakakku taas ajankohtainen resepti, mutta miten on, oletko täyttänyt tätä kakkua koskaan? Pitäisikö onnistua ongelmitta? Ja olisikohan välissä hyvä olla kreemin lisäksi esimerkiksi jotain hilloa ja onko kreemi sellaisenaan tarpeeksi jämäkkää väliin? Kokeilemallahan se selviäisi, mutta nyt ei olisi aikaa enää tehdä testikakkua (ja syödä sitä!). Kiitos jo etukäteen vinkeistä!:)

  13. Kyllä tämä kakkupohja on mielestäni sellainen, joka toimii myös täytekakuissa. En ole tosin itsekään kokeillut, joten sen verran jää sinulle testattavaa, että voidaan olla 100% varmoja mikä toimii ja mikä ei 🙂 Kakkupohjahan on saman tyyppinen kuin porkkanakakku, jota käytetään paljon täytekakuissa myös.

  14. Helena sanoo:

    Moi, olisko mahdollista jatkossa punnita kesäkurpitsa (tai muu vastaava), että paljonko sitä raastetta tulee? Meillä tulee tosi eri kokoisia kurpitsoita, ja varsinkin jos laittaa raasteena pakkaseen niin hankala myöhemmin arvioida taikinaan tulevaa määrää.

  15. Mimmu sanoo:

    Kiitos hyvästä ohjeesta! Minun tytär 16 v. leipoi tämän kakun ja oli kyllä helppo tehdä ja herkullinen kakku. Meilläkin tulee nyt paljon kesäkurpitsaa ja onkin kiva kokeilla uusia ohjeita, joihin sitä saa ujutettua 😊

  16. Aino sanoo:

    Tein tällä ohjeella tänään tämän kakun ja ah nam nam miten mahtavan makuinen tuli .Suussa sulavaa ja jatkossa tulee olemaan minun suosikkikakkuni .On tarpeeksi kostea ja hyvä syödä maiskutella ilman tuota kuorrutustakin. Vieraita varten kun tekee voin kuorruttaa .Niin miten ihanan täytekakunkin voi tästä tehdä .Iso kiitos ohjeesta .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *