• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Jäätelö
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Runebergin Tortut
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Leivontaohjelma
  • Mökkiohjeet
  • Perhe
    • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Sokeriton

Mehevä Kesäkurpitsakakku (G)

Gluteeniton· Kakut· Kuivakakut· Nopeat ja helpot

10 elo
Mehevä Kesäkurpitsakakku (G)

Vauva nukkuu rinnallani kun kirjoittelen teille tätä ihanaa uutta reseptiä. Yksi kaikkien aikojen suosikeistani: Porkkanakakku saa vihdoin haastajan, nimittäin kesäkurpitsakakun, joka on mehevän kostea, maukas ja mausteinen. Päälle levitettävän raikkaan kuorrutteen ansiosta lopputulos hivelee makuhermoja ja se, että kakku on leivottu oman maan kesäkurpitsoista tuo hymyn huulille joka suupalalla.

Meidän palstalla kasvaa kesäkurpitsaa keltaisena ja vihreänä. Kumpikin käy tähän kakkuun loistavasti. Käytin itse erittäin mehukkaan keltaisen kurpitsan ja lisäsin raasteesta syntyneen mehunkin taikinaan. Satoa tulee tänä vuonna paljon ja käyttövinkkejä otetaan vastaan! Tähän mennessä olemme tehneet keittoa, paistaneet ja pikkelöineet kesäkurpitsaa.

Tämä kesäkurpitsakakku oli ensimmäinen leivonnainen, jonka leivoin pienen tauon (synnytyksen) jälkeen. En voinut vastustaa kiusausta, kun mieheni toi tuliaisia palstalta. Ja tämä ei taatusti jää viimeiseksi kerraksi kun leivon kesäkurpitsoista. Niin ihanaa kakku oli! Kokeile sinäkin, lupaan, että ihastut. Ohje on erittäin helppo, kaikki aineet vain sekaisin ja kakku uuniin. Kreemiä pitää hiukan vatkailla, mutta se on sen arvoista! Jos minä ehdin vauvakuplan keskellä, niin ehdit sinäkin.

Mehevä Kesäkurpitsakakku (G)

Mehevä Kesäkurpitsakakku (G)

Ohje

Noin 12 hlö

  • 3 kananmunaa
  • 2 dl fariinisokeria
  • 1,5 dl öljyä (auringonkukka tai rypsi)
  • 1 sitruunan kuori raasteena
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 vaniljatangon siemenet
  • ripaus suolaa
  • 1 kesäkurpitsa raasteena
  • kourallinen rouhittuja pähkinöitä (voit jättää pois halutessasi)
  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa halkaisijaltaan noin 20 cm irtopohjallinen kakkuvuoka leivinpaperilla (pohja ja reunat). Voit myös voidella ja jauhottaa vuoan.
  2. Riko munat kulhoon, lisää öljy, fariinisokeri ja sitruunan kuoriraaste. Vispaa kevyesti sekaisin.
  3. Mittaa kaikki kuivat aineet keskenään ja sekoita. Yhdistä kananmunaseokseen.
  4. Pese kesäkurpitsa ja raasta se hienoksi raasteeksi. Lisää raaste (ja ehkä syntynyt mehu) nuolijalla käännellen taikinaan.
  5. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin tunti. HUOM! paistoaika on viitteellinen ja riippuu aina uunista. Minun kakkuni paistui täydelliseksi 50 minuutissa. Kakun pitää jäädä meheväksi. Tarkista kypsyys puutikulla.
  6. Nosta kakku uunista, anna olla hetken vuoassa ja jäähdytä ritilällä. Tämä kakku paranee ajan kanssa ja on täydellistä seuraavana päivänä.
  7. Valmista kreemi kun kakku on uunissa, mutta kuorruta kakku vasta kun se on jäähtynyt täysin.

GLUTEENITON kesäkurpitsakakku onnistuu vaihtamalla jauhot gluteenittomiin jauhoihin.

Sitruunakreemi

  • 100 g voita
  • 4 dl tomusokeria
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 sitruunan kuoriraaste ja 2 tl -mehua
  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi ja kuohkeaksi (ainakin 5 minuuttia).
  2. Lisää tomusokeri 1 dl kerrallaan koko ajan vatkaten. Seos saattaa muuttua murumaiseksi.
  3. Lisää kylmä tuorejuusto kerralla ja jatka vatkaamista, kunnes kreemi on sileää.
  4. Vatkaa ihan lopuksi sitruunankuoriraaste ja -mehu kreemin sekaan.

Vinkki! Kakun voi herkutella myös ilman kuorrutetta kahvikakku tyyliin.

Mehevä Kesäkurpitsakakku (G)
Mehevä Kesäkurpitsakakku (G)
Mehevä Kesäkurpitsakakku (G)

Ihanaa ja satoisaa elokuuta sekä uutta aurinkoista viikkoa!

/Anni


Lisää kesäreseptejä löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

25 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Mustikkavispipuuro & Timjamimaito
Seuraava artikkeli: Muhkeat Mustikkamunkit (Ve) »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Jasmin sanoo

    10.8.2020 15:36

    Mitkä asiat toisten blogeissa kiinnittävät huomiosi ja saavat sinut liittymään ehkä jopa lukijaksi?

    ♥ Mukavaa Elokuun alkua !♥

    http://jasukuvaa.blogspot.com/

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.8.2020 08:01

      Kauniit kuvat <3 mielellään ruokakuvat 🙂

      Vastaa
    • Jatta sanoo

      12.8.2020 11:09

      Haluaisin saada uusia ohjeita välillä.

      Vastaa
      • Anni Paakkunainen sanoo

        12.8.2020 11:19

        Mitä tarkoitat uusilla ohjeilla? Tämäkin on uusi ohje – kokeilin itse kesäkurpitsakakkua ensimmäistä kertaa. Päivitän yleensä useamman kerran viikossa siitä mitä meillä syödään kotona. Mukaan mahtuu innovatiivisia uusia kokeiluja, mutta paljon myös perinteisiä ja sesongin mukaisia reseptejä. Ehkä löytäisit blogin kategorioita selailemalla jotain uutta itsellesi? Täällä on nimittäin tuhansia ohjeita 🙂

        Vastaa
  2. Anne sanoo

    10.8.2020 23:03

    Minkä kokoinen kesäkurpitsa tähän käytetään? Minun penkissä kasvaa hyvin erikokoisia niin olisi hyvä tietää vähän kurpitsan määrää tarkemmin.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.8.2020 08:03

      Käytin keskikokoisen kesäkurpitsan. Sen kokoisen mitä kaupasta yleensä löytyy. Kakku ei mene muutaman gramman takia pilalle 🙂 Leivontafilosofiani on yksinkertainen ja yleensä en punnitse raaka-aineita, jos ei ole pakko 🙂

      Vastaa
  3. IDA sanoo

    11.8.2020 18:24

    Lämpimä tonnittelut! Kesäkurpitsraasteen määrä jäi myös minua mietityttämään, kesäkurpitsoja kun on niin monenkokoisia.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.8.2020 08:03

      Käytin keskikokoisen kesäkurpitsan. Sen kokoisen mitä kaupasta yleensä löytyy. Kakku ei mene muutaman gramman takia pilalle 🙂 Leivontafilosofiani on yksinkertainen ja yleensä en punnitse raaka-aineita, jos ei ole pakko 🙂

      Vastaa
  4. Cameliine sanoo

    13.8.2020 22:20

    Mitä nimen perässä tarkoittaa G? Gluteeniton kakku ei ole eli sitä se ei voi tarkoittaa????

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      14.8.2020 07:49

      Jos luet koko ohjeen huolella niin huomaat, että kyllä tämä kakku on halutessasi myös gluteeniton.

      GLUTEENITON kesäkurpitsakakku onnistuu vaihtamalla jauhot gluteenittomiin jauhoihin.

      Vastaa
      • Siru sanoo

        23.9.2020 13:46

        Noin 350-400g kurpitsaa

        Vastaa
  5. Maija I sanoo

    19.8.2020 09:37

    Oliko se sinun käyttämä kesäkurpitsa n.300-400g? Koska meidän pihalla kasvaa sellasia megakurpitsoja jotka parhaimmillaan ovat yki kilon😂. Kiitos ihanasta reseptistä!! Pitää heti kokeilla kun meillä tulee niin paljln kesäkurpitsoja pihalta☺️

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.8.2020 13:37

      Ohjeessa on tottakai käytetty standardikokoista kurpitsaa, joka on suurin piirtein tuon 300-400 g. Muuten menisi ohje monella mönkään jos kilosta olisin leiponut ilmoittamatta siitä 😉 Ilmeisen monella ollut suuria kesäkurpitsoita tänä kesänä.

      Vastaa
  6. Ansku sanoo

    19.8.2020 18:48

    Tulipa herkkua, kiitos ohjeesta! Tein maidottomana käyttämällä kauratuorejuustoa ja becel goldia kuorrutteeseen, koostumus oli juoksevampi kuin sinun kuvissa mutta maku erinomainen 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.8.2020 07:55

      Mahtavaa! Kiitos kun jaoit vegaanisen kuorrutteen vinkin muillekin tänne 🙂 Ihanaa päivää!

      Vastaa
  7. Hanne sanoo

    22.8.2020 15:00

    Moikka, ohje kuulostaa oikein herkulliselta! Voiko tätä pakastaa? Siis niin että lisää kuorrutteen vasta tarjoilupäivänä. On juhlat tulossa ja yritän viimeisen päivän kiirettä vältellä😊. Kiitos ihanista resepteistä🧡.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.8.2020 15:49

      Moikka, kyllä voi pakastaa 🙂 Pakastuksessa aina kunnon pakkaus, että pysyy hyvänä 🙂

      Vastaa
      • Hanne sanoo

        26.8.2020 17:44

        Kiitos 😊

        Vastaa
  8. Ummi+Gussum sanoo

    12.9.2020 13:16

    Hei,jos ainekset haluu puolittaa,miten kananmunankaa toimitaa😁😁

    Vastaa
  9. maria sanoo

    18.9.2020 14:15

    Hei,

    saisiko täytteestä jotenkin vegaanisen? Miten kananmunat voisi korvata? Kuorrutuksen osalta on helpompi tehdä vegaaninen versio 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.9.2020 16:56

      Heippa,

      Kuorrutteesta voi tehdä vegaanisen käyttämällä maidotonta margariinia ja kaurapohjaista tuorejuustoa 🙂 ja kakusta (tarkoititko täytteellä kakkua vai kreemiä?) jätä munat pois ja lisää yksi iso banaani soseena taikinaan. Banaani tuo omaa makua, mutta olen käyttänyt sitä usein kananmunan tilalla. HUOM! Tässä ohjeessa en ole vielä testannut.

      Vastaa
  10. Ummi+Gussum sanoo

    22.9.2020 18:29

    Hei,jos ainekset haluu puolittaa,miten kananmunankaa toimitaa😁

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.9.2020 07:36

      Puolitat sen 😀 Ei ole niin justiinsa varmaan. Laittaisin 2 pientä kananmunaa.

      Vastaa
  11. Elina Salola sanoo

    2.10.2020 20:04

    Tuli herkullinen kakku, kiitos ohjeesta. Arvostan sitä ettei vatkainta tarvita taikinantekovaiheessa. Näin myöhäisestäkin kurpitsasta onnistui. Hyvä kun mainitsit, että mehut kesäkurpitsasta sekaan. Ilman sitruunaa tein, manteleita rouhin sekaan ja gluteenittomat jauhot oli käytössä.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.10.2020 07:47

      Tykkään itsekin helpoista ohjeista. Onneksi iso osa kakusita onnistuu ilman vatkauksiakin 🙂 Kiitos kommentistasi.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Häät Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivokset Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Marenki Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vege Yhteistyö Ystävänpäivä

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Kaupallinen yhteistyö @foodmarketherkku NYT ON BL Kaupallinen yhteistyö @foodmarketherkku NYT ON BLINIEN AIKA 💛

Kävin hakemassa kaikki tarvikkeet meidän herkulliseen blini-iltaan Food Market Herkkuun avatusta blinibaarista. Mukaan lähti skagenia, graavilohta, lohitartaria, sweet chili jokiraputahnaa, punasipulia, sitruunaa, suolakurkkuja, smetanaa ja hunajaa. Valitsin meille tällä kertaa ihania miniblinejä, mutta en voinut vastustaa Herkun oman keittiön isoja blinejä, joten otin niitäkin pari alkupalaksi 👌🏻 Medium kokoisia testataan ensi kerralla. Blini-illan tuotteet oli blinibaarin lisäksi aseteltu mukavasti lähelle toisiaan ja niitä löytyi myös valmiiksi pakattuina, jos tiskillä jono pääsisi kasvamaan 🥞 

Herkun blinibaari on auki koko talven ja löydät sen keskustasta, Tapiolasta ja Itiksestä. Voit halutessasi tilata tarvikkeet myös suoraan kotiin Herkun verkkokaupasta 🍽 Linkki verkkokauppaan löytyy stoorien puolelta, kuten myös minun ja pienen apurini ostosreissu ☝🏻 

#foodmarketherkku #herkummanelämänpuolesta #herkumpiverkkokauppa #herkunblinit #blinibaari #blinikausi #blinit #anninuunissa
Mango-Mustikkakakku - Vauvan ensimmäinen kakku (6 Mango-Mustikkakakku - Vauvan ensimmäinen kakku (6 kk+) 🥭

Tässä kakussa on kaikkea mitä kuuden kuukauden ikäinen vauva saa syödä. Kakku ei sisällä lisättyä sokeria, suolaa tai maitotuotteita. Makeus kakkuun tulee hedelmistä ja taateleista. Kakku maistuu myös aikuisille, jotka leikkaavat itselleen oman palan siltä puolelta, mihin koristeet on aseteltu. Ohje löytyy nyt blogista ja linkki kuten aina profiilista ☝🏻 #anninuunissa 

Kiitos kuvasta 📷 @visuelli.erja
Veriappelsiinipuuro 🍊 IG-RESEPTI 👇🏻maistu Veriappelsiinipuuro 🍊 IG-RESEPTI 👇🏻maistuu muuten myös vauvalle, ohje alla 💕

OHJE 

5 dl veriappelsiinien mehua
2 dl vettä
1,5 dl tummia mannasuurimoita (tai karkeaa riisijauhoa)
ripaus suolaa (ei vauvalle)
2 rkl sokeria (ei vauvalle)

Purista appelsiinien mehu suoraan kattilaan ja lisää vesi. Kiehauta (lisää suola ja sokeri) ja lisää mannasuurimot vispaten sekaan. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes puuro paksuuntuu. Jäähdytä ja vatkaa kuohkeaksi. Tarjoile puuro luomukauramaidon  kanssa. 

💕 #anninuunissa #igresepti
Tänään 6 kk täyttävä herra ansaitsee oman ka Tänään 6 kk täyttävä herra ansaitsee oman kakkunsa 🎂 

😭 itkettää, että vaunukoppa pitää vaihtaa ratasosaan
😄 naurattaa miten kova tahto hänelle on kehittynyt 
😵 ihmetyttää, että hän on minuakin aamuvirkumpi
😔 surettaa luopua ensisängystä
😍 rakastan sitä kun hän kikattaa jutuilleni
🥰 tunnen suurta kiintymystä kun heijaan häntä uneen
❤️ kun halaamme, en toivoisi olevani missään muualla mielummin
🙃 ihmettelen tuota uteliaisuutta, ihan joka päivä
😱 kauhistuttaa, miten nopeasti aika kuluu
🤩 tunnen ylpeyttä kaikesta mitä hän oppii

Meidän ihana pieni poika 💙 

Upeat 6 kk kuvat ikuisti @visuelli.erja 💕🌸
Runebergin Crostata 🍇 vie matkalle Italiaan ja Runebergin Crostata 🍇 vie matkalle Italiaan ja muistuttaa samalla lähenevästä Runebergin päivästä 👏🏻

Ohje tähän herkulliseen crostataan löytyy @unelmientalojakoti vuoden ensimmäisestä numerosta! Olen usein haaveillut omasta leivontapalstasta ja nyt minulla on sellainen. Uusi makumuistoja herättelevä resepti ilmestyy joka kuukausi 💕 #anninuunissa 📷 @johannamyllymakiphotographer
Ihanaa uutta viikkoa! 💕 Caramel-puolukkapuuro Ihanaa uutta viikkoa! 💕 

Caramel-puolukkapuuron (G) ohje on nyt julkaistu! Löydät suoran linkin ohjeeseen biosta👆🏻 Sain muuten viime viikolla useamman kyselyn, että mistä tuo mainitsemani linkki löytyy? IG-profiilin esittelystä alimmalta riviltä löytyy linkki, josta aukeaa suorat ohjaukset resepteihin ja blogiin ☺️ Löytyykö nyt? Voit aina myös mennä suoraan anninuunissa.fi ja etsiä ohjeen etusivun kautta 👏🏻 #anninuunissa
Kukkaterapiaa 🌼 Täydellinen viikkokimppu @hom Kukkaterapiaa 🌼

Täydellinen viikkokimppu @homeingardenkauniainen muistuttaa valosta, päivien pitenemisestä, keväästä ja väreistä 🌷🌿 Niin ihana!
Kuumaa kaakaota ja laskiaispullia kiitos 🙏🏻 Kuumaa kaakaota ja laskiaispullia kiitos 🙏🏻

❄️ Otettiin nämä kuvat pari viikkoa sitten Lapissa. En olisi uskonut, että ne olisi voinut ottaa pian myös täällä etelässä. Upeaa viikonloppua! 💙
Pulla päivässä pitää pyllyn pyöreänä 🙊 Pulla päivässä pitää pyllyn pyöreänä 🙊 

Näissä pullissa ei ole lisättyä valkoista sokeria. Pakko olla silti hyviä, kun mies söi eilen viisi kappaletta 😃 ok ja mä söin kolme. Puolukka-rahkapullien ohje löytyy blogin etusivulta. Profiilissa suora linkki 👆🏻
Lumimyräkästä huolimatta nukuttiin tänään ul Lumimyräkästä huolimatta nukuttiin tänään ulkona kahdet päikkärit ❄️ Lenkille ei tosin päästy lumen määrästä johtuen. Ollaan tehtailtu herkullisia sokerittomia reseptejä sen sijaan. Caramel-puolukkatuorepuuroa eilen ja tänään rahkapullia ilman valkoista sokeria👌🏻 Kiinnostuksenne on herännyt stoorien puolella ja tuorepuuron ohje löytyy pian blogista. Ehkä myös rahkapullien? Toiveita sisältöön ja reseptiikkaan saa edelleen esittää 👇🏻

🌸 ihana viikkokimppu pöydällä @homeingardenkauniainen
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2021 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios