• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Jäätelö
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Ystävänpäivä
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Leivontaohjelma
  • Mökkiohjeet
  • Perhe
    • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Sokeriton

Crostata – Helppo italialainen piirakka (G)

Gluteeniton· Juhannus· Makeat piirakat

10 kesä

Crostata - Helppo italialainen piirakka (G)

Crostata on italialainen leivottu torttu tai piiras, jonka pohjana on murutaikinan tyyppinen piirakkataikina ja jonka päälle levitetään ohut kerros hilloa tai marmeladia. Crostatan leipominen on älyttömän helppoa ja nopeaa. Oikein yllätyin itsekin. Idea italialaisen crostatan leipomiseen syntyi viime viikolla Gardajärvellä Italiassa. Söin aamuisin hotellin aamupalalla mustikka-crostataa. Ahh se oli niin rapeaa ja täydellistä.

Crostata - Helppo italialainen piirakka (G)

Crostatassa pohja saa olla perinteistä suomalaista piirakkaa paksumpi ja hilloa tulee vain ohut kerros. Maustoin taikinan vaniljalla ja sitruunankuorella. Varsinkin sitruuna antaa ihastuttavaa raikkautta taikinaan. Voit käyttää tässä ohjeessa mitä tahansa hilloa: aprikoosia, mustikkaa, vadelmaa jne. Leivoimme äitini kanssa kaksi crostataa ja toiseen käytimme raparperihilloa ja toiseen mustikkahilloa. Mustikkaversio oli syöty jo ennen kuvauksia. Crostatassa on usein päälle leivottu ristikko pohjan taikinasta, mutta voit myös oikaista ja jättää sen tekemättä.

Crostata syödään usein sellaisenaan, mutta me lisäsimme piirakkapalan päälle pallon vaniljajäätelöä. Sopii täydellisesti ainakin mustikka- ja raparperiversion kanssa. Crostata säilyy muuten useita päiviä ja on itse asiassa parhaimmillaan kaksi päivää sen leipomisesta, joten voit huoletta leipoa crostatan etukäteen.


Crostata – Helppo italialainen piirakka (G)

Noin 8 hlö

Piirakkapohja

  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 150 g huoneenlämpöistä voita
  • 2 dl tomusokeria
  • 2 L-munan keltuaista
  • puolikkaan vaniljatangon siemenet
  • 2 tl sitruunan raastettua kuorta (valinnainen)
  1. Mittaa vehnäjauhot valmiiksi.
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  3. Lisää keltuaiset sekaan yksi kerrallaan.
  4. Lisää lopuksi mausteet ja jauhot ja sekoita tasaiseksi, mutta älä vaivaa.
  5. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen noin 24 cm irtopohjallisen piirakkavuoan pohjalle.
  6. Ota sivuun hieman taikinaa, jos haluat tehdä piirakan päälle ristikon.

Lisäksi

  • noin 2-3 dl mitä tahansa hilloa tai marmeladia
  1. Levitä hillo lusikalla piirakkapohjan päälle. Älä laita liian paksua kerrosta!
  2. Kaulitse ylijäänyt taikina ohueksi ja ota siitä suikaleita piirakan päälle (3 x 3 pitkää kaistaletta).
  3. Paista piirakkaa 180-asteisen uunin keskitasolla 25-30 minuuttia.

Vinkki! Suosikkejani käytettävistä hilloista ovat: mustikka, aprikoosi ja nyt tämä raparperi. Teen hillot itse. Mielestäni ei ole välttämätöntä käyttää paistonkestäviä hilloja, mutta halutessasi voit toki tehdä niin. 

GLUTEENITON: Vaihda jauhot gluteenittomiin ja lisää reilu 1 tl psylliumia taikinaan.

Crostata - Helppo Italialainen piirakka (G)Crostata - Helppo italialainen piirakka (G)Crostata - Helppo italialainen piirakka (G)Crostata - Helppo italialainen piirakka (G)

Voi meidän pikku Voittoa. Hän haluaa aina olla mukana kaikessa, haistelemassa ja nuuhkimassa. Tässä syy miksi piirakan päältä löytyi muutama vaalea kissankarva. Olihan pöydän herkut pakko tarkistaa.

Crostata - Helppo italialainen piirakka (G)

Jalosyreeni kukki kauniisti Pusulassa, vaikka osa kukista oli jo hieman käpristynyt helteiden ansiosta. Voi toivoisin niin kovasti, että syreeni kukkisi pidempään. Se on yksi lempikukistani. Niin kaunis ja se tuoksu!

Kerättiin äidin kanssa kimppu luonnonkukkia isoon lasivaasiin. Lupiinit ovat nyt kukkeimmillaan, mutta löytyi metsästä jo muutamia kissankellojakin.

Crostata - Helppo italialainen piirakka (G)

Olipa mahtavaa käydä leipomassa (äidin kanssa) ja kuvaamassa tätä piirakkaa vanhempieni kotona Pusulassa. En muistanut kuinka inspiroivaa on kuvata ilta-auringossa kaiken kukkivan keskellä! Voi että, miten ihana tämä Suomen kesä onkaan. Täytyy oikein huokailla välillä tämän kaiken kauneuden keskellä. Kyselin teiltä Instagramin puolella mitä asioita rakastatte Suomen kesässä. Tässä muutama yleisin vastaus:

  1. Valo & vehreys
  2. Yöttömät yöt
  3. (Savu)sauna ja järvessä uiminen
  4. Mansikat & mökki
  5. Uudet perunat & marjat

Ihanaa ja aurinkoista viikkoa!

♥ Anni


Lisää piirakka-ohjeita löydät täältä.

Seuraathan herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa?

6 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Let’s Make Pizza – Kokkauskurssi Comojärvellä
Seuraava artikkeli: Kakun täyttö ja kokoaminen – Näin onnistut! »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Jossu sanoo

    10.6.2019 20:50

    Kuulostaa hyvältä😋! Menee testiin!! Ja vielä utelen mistä ihana mekko on peräisin??😄 Hyvää kesää!!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.6.2019 21:01

      Kiitos Jossu, ihanaa kesää! Mekko on hm tämän kesän mallistosta 🙂

      Vastaa
  2. Mari sanoo

    10.6.2019 22:11

    Varmaa kuitenki paiston kestävää hilloo??

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.6.2019 07:53

      Käytin itsetehtyä hilloa tässä. Toki voit käyttää paistonkestävää myös 🙂

      Vastaa
  3. Peggy sanoo

    16.6.2019 11:18

    Tuo kissan ilme 😀 Tahtoo, ehkä pienen palasen hänkin tai ehkä koko kakun?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.6.2019 11:52

      Voitto olisi mielellään syönyt kaiken itse. Niin söötti katti piilottaa sisälleen pienen pirun välillä 😀

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Häät Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivokset Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Marenki Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vege Yhteistyö Ystävänpäivä

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Parit laskiaispullat vielä hiihtoloman lopuksi 💕

Seuraaville viikoille pitäisi kehittää nyt mukavaa puuhaa kotona. Olisi kiva inspiroida ja aktivoida teitä myös tai tehdä jotain yhdessä! Millainen live kiinnostaisi? Mitä haluaisitte tehdä? Ja kiinnostaako ylipäätänsä leivontalivet vielä? 😘
Terttu tummuneita banaaneita keittiön pöydällä Terttu tummuneita banaaneita keittiön pöydällä? 🍌

Sormiruokailtava sokeriton banaanileipä (6 kk+) on täynnä vatsaa täyttäviä ainesosia: pähkinää, kauraa ja banaania! 👶🏼

Tämä ei ole pelkästään vauvojen ohje, vaan sopii myös aikuisille. Aloin heti maiskutella ajatusta vähän terveellisemmästä banaanileivästä, jonka päälle voisi lusikoida itse keitettyä kinuskia. Tai jos haluaa pitää koko nautinnon sokerittomana, niin kokeile soseuttaa taateleita pienen kauramaitotilkan kanssa, niin sinulla on ihanaa sokeritonta taatelikinuskia 💛

Ohje (myös pähkinätön) nyt blogissa ja linkki löytyy biosta sekä stoorien puolelta☝🏻 #anninuunissa
ARVONTA & kirjasuositus 🍰👇🏻 Tänä vuo ARVONTA & kirjasuositus 🍰👇🏻

Tänä vuonna mua on inspiroinut suuresti lahjakkaan Outin @samastapadasta -kirja. Rehellisesti, en ole koskaan ahminut mitään muuta keittokirjaa yhtä ahkerasti. "Samasta padasta" -ajatus on nerokas. Koko perhe eli myös vauvat syövät samaa ruokaa eli samasta padasta 🥑

Jokainen pieni tulevaisuuden kulinaristi on ansainnut itse tehtyä maistuvaa ruokaa. Kirja herkullisten reseptien ja tarinoiden avulla olen oppinut kokkaamaan vauvalle rohkeasti ja kehittämään myös itse reseptiikkaa. Tekin olette innostuneet uusista taidoistani. Tätä vauvan 6kk kakkua on nimittäin tarjoiltu jo monissa juhlissa (ohje löytyy blogista) 🎂

Saan arpoa teille @samastapadasta -kirjan uusimman painoksen 💕 Alla ohjeet arvontaan (Instagram ei ole osallisena arvonnassa):

1. Paina ❤️ ja kommentoi minkä ikäinen herkuttelija siellä kaipaa uusia makuja 👶🏼
2. Seuraa @anninuunissa & @samastapadasta 🍜
3. Osallistu su 28.2. mennessä. Ilmoitan voittajalle henkilökohtaisesti 📚

Onnea arvontaan! Psst.. @samastapadasta tilillä pian myös herkullisen leivontakirjan arvonta! ☀️

📷 @visuelli.erja
Matkamuistoja Miamista 🌴 Meidän viime vuoden Matkamuistoja Miamista 🌴 Meidän viime vuoden hiihtoloma (ja teidän toivepostaus) nyt blogin puolella 🧇

”Tasan vuosi sitten pakkasimme matkalaukkuja se ihana odottava kihelmöinti vatsan pohjassa. Olimme miettineet pitkään alkukevään matkakohdetta. Meidän viimeinen pidempi matka kahdestaan. Sitä emme tienneet, että matka todellakin jäi koko vuoden viimeiseksi.” #anninmatkat ☀️

Ihanaa hiihtolomaa kaikille! ⛷
Kukat 💕🌸 Kiinnostaisiko teitä postaus, mis Kukat 💕🌸

Kiinnostaisiko teitä postaus, missä olisi kuvia näistä upeista kimpuista kootusti? 🤔

@homeingardenkauniainen
Moi 👶🏼 Ajattelin esittäytyä kun vilahtelen Moi 👶🏼 Ajattelin esittäytyä kun vilahtelen täällä melko usein ja varsinkin ruokahetkeni saattavat tulla teille tutuiksi 🍼

Minulla on monta lempinimeä. Teille olen tästä lähtien Onni 💙 

Toinen sukkani on usein kateissa, koska sukkien repiminen ja maistelu on mielipuuhaani 🧦

Tykkään herkutella ja tällä hetkellä suosikkejani ovat 🥦🍌🫐 ja lohi.

Olen iloinen ja utelias. Itken harvoin ja nauran usein 😃 

Olen aamuvirkku, enkä ole elämäni aikana nukkunut klo 6.00 pidempään. Onneksi äitikin on aamuvirkku 🥱

Rakastan muumeja, etenkin Muumi-yöriepuani ja Muumi-kauranaksuja 🤍

En malta olla paikoillani, parasta onkin kierrellä ympäri taloa tutkia uusia paikkoja 👀

Viihdyn myös keittiössä. Siellä istun sitterissä ja kuuntelen tarkkaan mitä äiti selostaa 🥣

Minulla on jo kaksi harrastusta: muskari ja uinti 🎵💦

Täytän tänään 7 kuukautta 🥳

Hauska tutustua 👋🏻
3 x Hyvää & 3 x Huonoa 🤍 tänään on muska 3 x Hyvää &  3 x Huonoa

🤍 tänään on muskaripäivä
🤍 viikonloppu jee
🤍 laskiaispullat

🖤 tiskikone hajosi
🖤 polvessa kipeä mustelma (liukastuin eilen)
🖤 ahdistava hammaslääkärikokemus

Mitäs teillä? Ihanaa viikonloppua! 😘
Mikä on sun suosikki blinitäytteistä? Listasin Mikä on sun suosikki blinitäytteistä? Listasin blogiin mun omat suosikkitäytteet. Ja jaoin teille ihanan skagenröran ohjeen 🥞👌🏻 joka toimii myös täydellisesti legendaarisessa toast skagenissa (ja saaristolaisleivän päällä ja ruisnappien sisällä..) 😋 Linkki profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Hello Monday ☀️ Ihanaa viikkoa! Huomenna syöd Hello Monday ☀️ Ihanaa viikkoa! Huomenna syödään lisää laskiaispullia 👌🏻

Viikkokimppu parin viikon takaa @homeingardenkauniainen Kuulun Home In Gardenin kukkarinkiin. Kukkarinkiläiset saavat joka torstai uuden kimpun toimitettuna kotiovelle. Kuukausibudjetin (minimi 60€) voi itse säätää ja toiveita kimpuista otetaan tottakai vastaan kukkakaupalla 🌸 Tämä on tuonut niin paljon iloa meidän viikkoihin!
Ihanan herkullista ystävänpäivää sekä laskia Ihanan herkullista ystävänpäivää sekä laskiaissunnuntaita! 💕

Psst nämä pienet vadelmalaskiaispullat ja kaikki muut  laskiaispullareseptini löytyvät profiilin linkistä ☝🏻
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2021 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios