
Olen keitellyt läpi menneen kesän hilloja. Aloitin raparperista, siirryin mustikkaan ja siitä viinimarjoihin. Nyt on omenan aika. Teen hilloja meille kotiin – syömme niitä pannareiden kanssa ja aamujogurtissa. Annan hilloja myös ruokalahjoina sukulaisille, varsinkin jouluisin.
Ruokalahjat tykkään paketoida ja sommitella kauniisti. Kuten nämä hillopurkit. Tarramaiset etiketit tulee liimata huoneen lämpöiseen purkkiin. Muista kirjoittaa etiketti ennen liimaamista.
Ihanat Hillot Ruokalahjoina!
Tässä muutama hillo-ohje teille. Molemmista ohjeista tulee yksi iso purkillinen, jos haluat isomman satsin niin tuplaa ohjeet.
Omenahillo
- 500 g omenakuutioita
- 150 g hillosokeria
- 3 rkl vettä
- sitruunamehua
- kanelia
- Mittaa pestyt, lohkotut ja pilkotut omenakuutiot kattilaan.
- Mittaa vesi, sokeri ja mausteet päälle ja kuumenna kiehuvaksi.
- Keittele hilloa noin 15 minuuttia miedolla lämmöllä.
- Purkita puhtaisiin ja kuumiin lasipurkkeihin.
Mustikkahillo
- 2,5 dl sokeria
- 600 g mustikoita
- 1 tl vanilja sokeria
- 1 tl sitruunamehua
- Mittaa mustikat kattilaan ja lisää sokeri.
- Anna kiehua noin 15 minuuttia.
- Lisää puolessa välissä sitruuna ja vaniljasokeri.
- Kuori vaahto pinnalta ja jäähdytä 30 ennen purkitusta.
Vastaa