• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Perinteinen Mustikkapiirakka Muropohjalla

Makeat piirakat· Mökkiohjeet

24 heinä
Perinteinen Mustikkapiirakka Muropohjalla

Vanha tuttu ohje ja uudet kuvat!

Mustikoiden aika on nyt. Mielestäni perinteisimmät mustikkareseptit ovat parhaita ja sen pohjalta syntyi myös tämä piirakka, jonka pohjana on äitini muropohjainen piirakkataikina. Muistan tämän simppelin piirakan jo lapsuudesta. Tätä tekstiä kirjoittaessa tunnen tutun tuoksun nenässäni. Parhainta piirakka on hiukan lämpimänä, kun vaniljajäätelö sulaa sen päälle.

Äitini maustaa usein taikinoita ja perinteiseen muropohjaan hän laittaa aina hiukan vaniljaa, kardemummaa tai limetin kuorta. Itse testasin tällä kertaa limettiä ja se sopii loistavasti mustikan kanssa. Tämän perinteisen mustikkapiirakan leivot melkein puolessa tunnissa, siksi luokittelen ohjeen myös mökkiohjeeksi, se on niin helppo ja vaivaton!

Ai että miten hyvältä mustikkapiirakka maistuukaan vielä hiukan lämpimänä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa. Itse kerätyt mustikat mökkipihalta kruunaavat ihanan makumuiston.


Perinteinen Mustikkapiirakka Muropohjalla

Muropohja

  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl raastettua limetin tai sitruunan kuorta/ vaniljasokeria tai kardemummaa
  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Vaahdota sokeri ja pehmeä voi.
  3. Lisää kananmuna ja jatka vaahdottamista.
  4. Sekoita leivinjauhe ja jokin mausteista jauhojen kanssa.
  5. Kääntele jauhot munavaahtoon.
  6. Levitä taikina perinteiseen piirakkavuokaan tai irtopohjalliseen piirakkavuokaan (noin 28 cm).

Vinkki! Voit esipaistaa piirakan halutessasi (200 astetta 10 minuuttia), jos esim. marjasi ovat hyvin vetisiä.

Täyte

  • 400 g mustikoita
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 dl sokeria
  1. Sekoita mustikat, sokeri ja perunajauhot keskenään kulhossa.
  2. Kaada marjat piirakkapohjalle.
  3. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia.
  4. Tarjoile vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa hiukan lämpimänä.

Vinkki! Voit tehdä piirakan myös pakastemustikoista! Lisää joukkoon myös vadelmaa.

Perinteinen Mustikkapiirakka Muropohjalla
Perinteinen Mustikkapiirakka Muropohjalla
Perinteinen Mustikkapiirakka Muropohjalla

Kurkkaa alla olevista linkeistä muut perinteiset ja lapsuudesta tutut mustikkapiirakat:

Mustikka-Vadelmapiirakka kermaviilitäytteellä 

Mustikkapiirakka Pullataikinaan


Ihania kesäisiä mökkiohjeita löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

15 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Vadelmanlehtitee – Teetä puutarhasta
Seuraava artikkeli: Kesän Ihanin Marjapavlova (G) »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Meri-Kukka Berglund sanoo

    23.7.2015 19:03

    Rakastan perinneleivonnaisia! Mummuni resepteillä minäkin tiedän onnistuvani aina 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.7.2015 19:10

      Kiitos kommentista. Näin se on, perinteitä pitää kunnioittaa! 🙂

      Vastaa
  2. Siniirr sanoo

    11.11.2015 11:22

    Kokeilin tätä piirakkaa ja tuli ihan hullun hyvää! Mahtava ohje kertakaikkiaan.. 🙂 Tein itse tosin soikion muotoiseen vuokaan koska en omista pyöreää vuokaa. Mulla ei ollut kaapissa perunajauhoja ollenkaan joten jätin sen pois, mutta tosiaan se on aika tärkeä osa piirakkaa, mutta hyvää tuli ilmankin sitä vaikka rakenne meinaakin rikkoutua. 😀

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.11.2015 12:23

      Hei Sini 🙂 Kiitos kommentista ja kiva kuulla, että olet kokeillut reseptiä ja pidät siitä. Perunajauhot eivät tosiaan ole välttämättömiä, mutta poistavat vähän nestettä täytteestä. Tämä on oma luottoreseptini, nam niin hyvää ja helppoa!

      Vastaa
  3. Anonyymi sanoo

    13.9.2016 09:06

    Kiitos reseptistä! Tuli huippuhyvä piirakka, joka katosi vuuasta aika vauhdikkaasti ☺
    t. Hanna

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.9.2016 09:53

      Kiitos Hanna 🙂 Kiva kuulla hyvää palautetta! Tämä on minunkin suosikki. Kyllä ne yksinkertaiset ohjeet ovat parhaita!

      Vastaa
  4. Sirja B sanoo

    25.7.2017 20:51

    Tulipa hyvä piirakka tällä reseptillä! Kiva löytää luottoreseptejä. Kiitos.

    Vastaa
    • Anni sanoo

      26.7.2017 09:03

      Hei Sirja, kiitos mukavasta kommentista 🙂 Tätä reseptiä en itsekään vaihda!

      Vastaa
  5. Virpi sanoo

    19.7.2020 14:32

    Mainiota! Tämä oli mieheni kommentti ensimmäistä palaa haukatessaan. Perinteiset reseptit pitävät pintansa vuosien saatossa 👍.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.7.2020 17:35

      Ihana kuulla! Perinteiset reseptit ovat parhautta! 🙂

      Vastaa
  6. Petri Junttila sanoo

    12.10.2020 09:50

    Saanko kuitenkin kysyä, että onko tuo varmasti muropohja, niinkuin tossa sanotaan ohheessa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.10.2020 10:05

      Kyllä kyseessä on muropohja, jos sen merkitys ei ole tuttu niin googlesta löytyy 🙂

      Vastaa
  7. Sanaa sanoo

    16.4.2021 09:12

    Millä perunajauhot voisi korvata? Voiko sen esimerkiksi korvata maissitärkkelyksellä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.4.2021 11:41

      Kyllä voi!

      Vastaa
  8. Olga sanoo

    26.7.2022 16:43

    Aivan mainio ohje! Nyt kun mustikkakausi on parhaimmillaan 🙂 Kiitos, teen toistekin!

    Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios