• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Jäätelö
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Ystävänpäivä
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Leivontaohjelma
  • Mökkiohjeet
  • Perhe
    • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Sokeriton

Vegaaninen Mansikka-Raparperijuustokakku (G)

Gluteeniton· Juustokakut· Kevään juhlat· Vegaaninen· Yhteistyöt

26 touko
Vegaaninen Mansikka-Raparperijuustokakku

Kaupallinen yhteistyö Meira

Kevään juhlakausi on ihan oven takana ja ainakin itselläni on vilissyt mielessä toinen toistaan raikkaampia keväisiä makuja jo useamman viikon ajan. Ensimmäisenä testiin pääsivät totta kai mansikka-raparperiherkut. Nyt kun kotimaista mansikkaa löytyy jo marjatiskeiltä, en voi jättää niitä sinne!

Tämän vuoden ensimmäisistä oman maan raparperin varsista ja kotimaisista mansikoista leivoin tämän upean juhlakakun! Vegaaninen mansikka-raparperijuustokakku maistuu jo ihan kesältä. Vanilja, kaneli ja manteli täydentävät mansikan ja raparperin vahvaa liittoa. Täysin vegaaninen juustokakku hyytyy helposti Meiran agar agar hyytelöimisjauheella ja hurmaa kevään juhlapöydässä vegaanien lisäksi myös sekasyöjät.  

Tämä kaikille sopiva juustokakku on taivaallista, silkkisen pehmeää, raikasta ja makuhermoja kivasti kutittelevaa. Pehmyt koostumus houkuttelee maistamaan useamman palan.

Vegaaninen Mansikka-Raparperijuustokakku

MEIRA AGAR AGAR HYYTELÖIMISJAUHE

Agar Agar on merilevästä valmistettu täysin kasviperäinen hyytelöimisaine. Agar agar soveltuu erilaisten hyydykkeiden kuten kakkujen, hyytelöiden ja marmeladien valmistukseen ilman liivatetta. Se on hajutonta ja mautonta. Noin 3/4 tl agar agaria vastaa yhtä liivatelehteä, mutta annostus on aina reseptikohtainen. Agar sekoitetaan aina kattilassa kuumennettavaan nesteeseen/soseeseen ja lisätään kuumana hyydytettävään seokseen koko ajan vatkaten.

Kokeilin erilaisia tapoja käyttää agaria ja sen käyttö ei ole täysin yksiselitteistä kuten liivatteen. Agarin käyttö on kuitenkin todella helppoa, jopa helpompaa kuin liivatteen, kun sen salat opettelee ajatuksella. Kokeilemalla löytää itselleen parhaimman tavan käyttää agaria ja sen jälkeen voit suunnitella oikeat määrät kullekin reseptille.

Katso vaihekuvat tämän juustokakun teosta Meiran reseptisivuilta, jonne pääset täältä. Olen iloinen saadessani jatkaa viime vuonna alkanutta yhteistyötä Meiran kanssa. Tulossa on ihania vinkkejä jouluun asti.

Vegaaninen Mansikka-Raparperijuustokakku

Tässä ohjeessa hyydytin agarilla vegaanisen juustokakkumassan sekä ihanan kirpeän raparperikiilteen.


Vegaaninen mansikka-Raparperijuustokakku (G)

Pohja

  • 150 g kaurakeksejä
  • 50 g Meira mantelijauhetta
  • 1 tl Meira kanelia
  • 75 g maidotonta margariinia
  1. Laita leivinpaperi halkaisijaltaan noin 18-20 cm korkean irtopohjavuoan pohjalle.
  2. Asettele vuoan reunoille reunakalvo, jos haluat siistin tuloksen.
  3. Murskaa keksit muruksi esimerkiksi blenderissä, lisää mantelijauhe ja kaneli.
  4. Sulata margariini ja sekoita keksimurun sekaan.
  5. Painele keksiseos vuokaan kevyesti ja nosta vuoka jääkaappiin.

GLUTEENITON: Valitse gluteenittomat keksit.

Mansikka-raparperisose

  • 1.5 dl mansikoita
  • 1 dl raparperipaloja
  • 1-2 rkl sokeria
  • 1 tl sitruunamehua
  1. Mittaa kaikki aineet kattilaan ja kiehauta.
  2. Anna mansikoiden ja raparperien pehmentyä kunnolla.
  3. Surauta tasaiseksi sauvasekoittimella ja jäähdytä.

Täyte

  • 2,5 dl kauravispiä (Kaslink)
  • 300 g kaurapohjaista tuorejuustoa (Oatly)
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl Meira Luomu ruokovaniljasokeria
  • 1,5 dl mansikka-raparperisosetta (ks. ohje yllä)
  • 2 tl Meira agar agar hyytelöimisainetta
  1. Vatkaa kauravispi vaahdoksi ja jätä sivuun.
  2. Mittaa sokerit ja tuorejuusto kulhoon ja vatkaa nopeasti tasaiseksi.
  3. Mittaa mansikkaraparperisose (ohje yllä) pieneen kattilaan. Sekoita Meiran agar agar -jauhe soseeseen.
  4. Kuumenna sose kiehuvaksi ja keitä pari minuuttia sekoitellen.
  5. Kaada agar-seos heti nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan vatkaten.
  6. Lisää kauravispi nuolijalla käännellen seokseen. Kääntele ihan pohjasta asti, että koko massa sekoittuu kunnolla.
  7. Kaada massa vuokaan keksipohjan päälle ja laita kakku hyytymään jääkaappiin noin kolmeksi tunniksi.

Vinkki! Halutessasi vielä jämäkämmän massan lisää 1 tl agaria soseeseen eli yhteensä 3 tl. Itse tykkään enemmän moussemaisesta koostumuksesta. Jos jauhetta on vaikea saada sekoittumaan soseeseen voit lisätä sinne 1 rkl vettä.

Raparperikiille

  • 200 g raparperia
  • 2-3 rkl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 1 tl Meira Luomu ruokovaniljasokeria
  • 0,5 tl Meira agar agar hyytelöimisainetta
  1. Mittaa raparperit kattilaan sokereiden ja veden kanssa.
  2. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä kunnes raparperit hajoavat.
  3. Lisää agar ja kiehauta seos. Keitä parin minuutin ajan. Jäähdytä hetki.
  4. Kaada hyytyneen kakun pinnalle lusikkaa tai lastaa apuna käyttäen, jotta kiille asettuu tasaisesti.
  5. Laita kakku jääkaappiin hyytymään noin 3 tunniksi.

Koristeet

  • mansikoita
  • syötäviä kukkia
  • sokerihelmiä
  • raparperin kuorta
  1. Asettele mansikat ja muut koristeet kakun päälle juuri ennen tarjoilua.

Katso resepti vaihekuvineen myös Meiran sivuilta. Pääset reseptiin tästä.

Vegaaninen Mansikka-Raparperijuustokakku
Vegaaninen Mansikka-Raparperijuustokakku
Vegaaninen Mansikka-Raparperijuustokakku
Vegaaninen Mansikka-Raparperijuustokakku
Vegaaninen Mansikka-Raparperijuustokakku

Upeaa ja aurinkoista viikkoa! Ihanaa, kun kesä vihdoin saapuu!

Muistathan jakaa oman juhlakakkusi Instagramissa #anninuunissa @anninuunissa, jotta pääsen ihastelemaan teidän versioitanne!

/Anni


Kaikki lisää kevään juhlaherkkuja löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

8 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Kevään Juhlakakut & Kaunein Kattaus (arvonta)
Seuraava artikkeli: Juhlava Parsapiirakka (G) »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Roosa sanoo

    26.5.2020 10:55

    Jos kakun haluaisi tehdä liivatteella, kuinka paljon liivatetta laittaisit täytteeseen ja kiilteeseen? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.5.2020 11:05

      Hei, laittaisin 3-4 liivatetta täytteeseen. Kiilteeseen riittäisi ehkä 1 liivate.

      Vastaa
  2. Anneli sanoo

    27.5.2020 19:01

    Hei, entä jos kakun hyydyttää Vegegelillä? Osaisitko sanoa millaisella määrällä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.5.2020 07:27

      Hei Anneli, valitettavasti kokeilematta en osaa sanoa määristä tarkemmin. Vegegeliä olen käyttänyt itse hyvin vähän. Purkissahan on ohjeistus, jos vertaat sitä tuohon liivatemäärään jota suosittelin ja kokeilet?

      Vastaa
  3. Anna sanoo

    16.6.2020 09:12

    Kauanko tällainen vegaaninen juustokakku säilyy?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.6.2020 09:27

      Ihan samalaiset säännöt säilyvyydelle on näissä vegaanisissa kakusisa. 3-4 päivää kylmässä säilytettynä ja hyvin peiteltynä 🙂 Aistivarainen arviointi kannattaa aina myös muistaa.

      Vastaa
  4. Ida sanoo

    2.8.2020 01:03

    Hei, muuttuuko kakun koostumus tai maku jos kakun tekee 1-2 päivää ennen juhlia jääkaappiin?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.8.2020 07:55

      Ei kakun maku muutu miksikään. Muistathan kuitenkin peittää kakun kakkukuvulla tms. ettei se ime makuja muista jääkaapin tuotteista.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Häät Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivokset Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Marenki Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vege Yhteistyö Ystävänpäivä

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Parit laskiaispullat vielä hiihtoloman lopuksi 💕

Seuraaville viikoille pitäisi kehittää nyt mukavaa puuhaa kotona. Olisi kiva inspiroida ja aktivoida teitä myös tai tehdä jotain yhdessä! Millainen live kiinnostaisi? Mitä haluaisitte tehdä? Ja kiinnostaako ylipäätänsä leivontalivet vielä? 😘
Terttu tummuneita banaaneita keittiön pöydällä Terttu tummuneita banaaneita keittiön pöydällä? 🍌

Sormiruokailtava sokeriton banaanileipä (6 kk+) on täynnä vatsaa täyttäviä ainesosia: pähkinää, kauraa ja banaania! 👶🏼

Tämä ei ole pelkästään vauvojen ohje, vaan sopii myös aikuisille. Aloin heti maiskutella ajatusta vähän terveellisemmästä banaanileivästä, jonka päälle voisi lusikoida itse keitettyä kinuskia. Tai jos haluaa pitää koko nautinnon sokerittomana, niin kokeile soseuttaa taateleita pienen kauramaitotilkan kanssa, niin sinulla on ihanaa sokeritonta taatelikinuskia 💛

Ohje (myös pähkinätön) nyt blogissa ja linkki löytyy biosta sekä stoorien puolelta☝🏻 #anninuunissa
ARVONTA & kirjasuositus 🍰👇🏻 Tänä vuo ARVONTA & kirjasuositus 🍰👇🏻

Tänä vuonna mua on inspiroinut suuresti lahjakkaan Outin @samastapadasta -kirja. Rehellisesti, en ole koskaan ahminut mitään muuta keittokirjaa yhtä ahkerasti. "Samasta padasta" -ajatus on nerokas. Koko perhe eli myös vauvat syövät samaa ruokaa eli samasta padasta 🥑

Jokainen pieni tulevaisuuden kulinaristi on ansainnut itse tehtyä maistuvaa ruokaa. Kirja herkullisten reseptien ja tarinoiden avulla olen oppinut kokkaamaan vauvalle rohkeasti ja kehittämään myös itse reseptiikkaa. Tekin olette innostuneet uusista taidoistani. Tätä vauvan 6kk kakkua on nimittäin tarjoiltu jo monissa juhlissa (ohje löytyy blogista) 🎂

Saan arpoa teille @samastapadasta -kirjan uusimman painoksen 💕 Alla ohjeet arvontaan (Instagram ei ole osallisena arvonnassa):

1. Paina ❤️ ja kommentoi minkä ikäinen herkuttelija siellä kaipaa uusia makuja 👶🏼
2. Seuraa @anninuunissa & @samastapadasta 🍜
3. Osallistu su 28.2. mennessä. Ilmoitan voittajalle henkilökohtaisesti 📚

Onnea arvontaan! Psst.. @samastapadasta tilillä pian myös herkullisen leivontakirjan arvonta! ☀️

📷 @visuelli.erja
Matkamuistoja Miamista 🌴 Meidän viime vuoden Matkamuistoja Miamista 🌴 Meidän viime vuoden hiihtoloma (ja teidän toivepostaus) nyt blogin puolella 🧇

”Tasan vuosi sitten pakkasimme matkalaukkuja se ihana odottava kihelmöinti vatsan pohjassa. Olimme miettineet pitkään alkukevään matkakohdetta. Meidän viimeinen pidempi matka kahdestaan. Sitä emme tienneet, että matka todellakin jäi koko vuoden viimeiseksi.” #anninmatkat ☀️

Ihanaa hiihtolomaa kaikille! ⛷
Kukat 💕🌸 Kiinnostaisiko teitä postaus, mis Kukat 💕🌸

Kiinnostaisiko teitä postaus, missä olisi kuvia näistä upeista kimpuista kootusti? 🤔

@homeingardenkauniainen
Moi 👶🏼 Ajattelin esittäytyä kun vilahtelen Moi 👶🏼 Ajattelin esittäytyä kun vilahtelen täällä melko usein ja varsinkin ruokahetkeni saattavat tulla teille tutuiksi 🍼

Minulla on monta lempinimeä. Teille olen tästä lähtien Onni 💙 

Toinen sukkani on usein kateissa, koska sukkien repiminen ja maistelu on mielipuuhaani 🧦

Tykkään herkutella ja tällä hetkellä suosikkejani ovat 🥦🍌🫐 ja lohi.

Olen iloinen ja utelias. Itken harvoin ja nauran usein 😃 

Olen aamuvirkku, enkä ole elämäni aikana nukkunut klo 6.00 pidempään. Onneksi äitikin on aamuvirkku 🥱

Rakastan muumeja, etenkin Muumi-yöriepuani ja Muumi-kauranaksuja 🤍

En malta olla paikoillani, parasta onkin kierrellä ympäri taloa tutkia uusia paikkoja 👀

Viihdyn myös keittiössä. Siellä istun sitterissä ja kuuntelen tarkkaan mitä äiti selostaa 🥣

Minulla on jo kaksi harrastusta: muskari ja uinti 🎵💦

Täytän tänään 7 kuukautta 🥳

Hauska tutustua 👋🏻
3 x Hyvää & 3 x Huonoa 🤍 tänään on muska 3 x Hyvää &  3 x Huonoa

🤍 tänään on muskaripäivä
🤍 viikonloppu jee
🤍 laskiaispullat

🖤 tiskikone hajosi
🖤 polvessa kipeä mustelma (liukastuin eilen)
🖤 ahdistava hammaslääkärikokemus

Mitäs teillä? Ihanaa viikonloppua! 😘
Mikä on sun suosikki blinitäytteistä? Listasin Mikä on sun suosikki blinitäytteistä? Listasin blogiin mun omat suosikkitäytteet. Ja jaoin teille ihanan skagenröran ohjeen 🥞👌🏻 joka toimii myös täydellisesti legendaarisessa toast skagenissa (ja saaristolaisleivän päällä ja ruisnappien sisällä..) 😋 Linkki profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Hello Monday ☀️ Ihanaa viikkoa! Huomenna syöd Hello Monday ☀️ Ihanaa viikkoa! Huomenna syödään lisää laskiaispullia 👌🏻

Viikkokimppu parin viikon takaa @homeingardenkauniainen Kuulun Home In Gardenin kukkarinkiin. Kukkarinkiläiset saavat joka torstai uuden kimpun toimitettuna kotiovelle. Kuukausibudjetin (minimi 60€) voi itse säätää ja toiveita kimpuista otetaan tottakai vastaan kukkakaupalla 🌸 Tämä on tuonut niin paljon iloa meidän viikkoihin!
Ihanan herkullista ystävänpäivää sekä laskia Ihanan herkullista ystävänpäivää sekä laskiaissunnuntaita! 💕

Psst nämä pienet vadelmalaskiaispullat ja kaikki muut  laskiaispullareseptini löytyvät profiilin linkistä ☝🏻
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2021 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios