• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Korkea Piparkakkutalo + kaavat

Joulu· Keksit ja cookies

14 joulu
Korkea Piparkakkutalo + kaavat

Teen piparkakkutalon aina osissa, jotta projekti ei tunnu liian raskaalta yhdelle illalle tai päivälle. Ensin piirrän kaavat ja leivon taikinan, seuraavaksi leikkaan ja paistan osat, lopuksi koristelen jäähtyneet osat ja viimeiseksi kasaan talon. Koristeluun käytän aina itse tehtyä pikeeriä ja osien liimaamiseen sulaa sokeria. Ideoita haen piparkakkukirjasta, jonka ostin vuosia sitten Lontoosta.

Tänä vuonna piparitalon askarteluun ei ollut yhtä paljon aikaa ja rauhaa kuin muina vuosina. En muutenkaan pidä itseäni mitenkään kokeneena piparkakkutalojen rakentajana. Aloitin nämä hommat vasta pari vuotta sitten ja edelleen varovasti opettelen uutta. Ja tykkään simppelistä koristelusta, vaikka eräs vuosi vähän innostuinkin koristelussa (katso vaalenapunainen taloni tästä).

Piparkakkutalon rakennus ja koristelu on joulutraditio. Lapsuudessa kokosimme talon aina kaupan valmiista piparkakkutalosta. Tärkeintä oli koristelu tai itse asiassa koristeiden paljous, koska uudenvuoden aattona saimme syödä talon veljieni kanssa. Katto oli aina se parhain osa ja runsaimmin koristeltu, vähän kuten tässä tämän vuoden talossa: korkeassa piparkakkukerrostalossa.

Yksinkertaisuus on kaunista. Koristelin korkean piparkakkutaloni yksinkertaisesti. Katon peitin pienillä vaahtokarkeilla ja muuten luotin valkoiseen pikeeriiin. Talon sisään laitoin pienen tuikun tuomaan valoa ikkunoista. Ehkä ensi vuonna teen ikkunoihin liivatteesta ikkunaruudut?

Moni teistä odottelee jo tämän talon kaavoja, nimittäin lupasin ne teille viime viikolla Instagramin puolella. Tässä ne vihdoin ovat. Täällä blogin puolella on ollut hieman ruuhkaa. Muutama jouluvinkki on vielä tulossa ja joulu häämöttää jo ihan oven takana. Monta ideaa jäi tänäkin vuonna toteuttamatta. Onneksi joulu tulee joka vuosi uudestaan.

Korkea Piparkakkutalo + kaavat

Korkea Piparkakkutalo + kaavat

Kaavat löydät tästä. Tee kaikkia osia 2 x ja piirrä taloon ikkunoita sen verran kun haluat. Ikkunoiden mitat ovat 2 cm x 2 cm. Oviaukon piirsin vapaalla kädellä.

Tarvitset

  • noin 500 g piparkakkutaikinaa
  • korkean piparkakkutalo kaavat
  • sulaa sokeria
  • pikeeriä (ohje alla)
  • lumijauhetta tai tomusokeria
  • pieniä vaahtokarkkeja

Pikeeri

  • 1 ison kananmunan valkuainen
  • noin 3 dl tomusokeria
  • 1 tl sitruunamehua
  1. Vatkaa valkuaista hetki ja lisää sitruunamehu.
  2. Lisää tomusokeria vähitellen, kunnes pikeeri on kuohkeaa ja tarpeeksi paksua.
  3. Laita pursotinpussiin pieni 2mm pyöreä tylla ja vahva pikeeri.

Lisää tomusokerin määrää hiukan, jos haluat kovempaa pikeeriä, halutessasi löysempää pikeeriä lisää sitruunamehua tai vähennä tomusokerin määrää.

Valmistus

  1. Leivo piparkakkutalon osat ensin ja jäähdytä ne kunnolla.
  2. Koristele seinät pikeerillä ja muilla koristeilla halutessasi ennen kokoamista.
  3. Kun koristeet ovat kuivuneet, sulata sokeria ja liimaa talon osat yhteen. Ensin seinät ja lopuksi katto.
  4. Koristele katto viimeisenä (voit tehdä sen vasta kokoamisen jälkeen). Pursota pikeeriä katon reunoille niin, että osa roikkuu reunoilta, kuten jääpuikot.
  5. Kiinnitä pienet vaahtokarkit pikeerillä kattoon.
  6. Laita pieni tuikku talon sisälle ja viimeistele talo kimaltelevalla lumijauheella tai tomusokerilla sihtaamalla sitä talon päälle.
Korkea Piparkakkutalo + kaavat
Korkea Piparkakkutalo + kaavat
Korkea Piparkakkutalo + kaavat

Tunnelmallista viikkoa!

/Anni


Lisää jouluherkkuja löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Kommentoi

Edellinen artikkeli: « After Eight Tryffelit
Seuraava artikkeli: Ihana Pannacottapiirakka (Ve) »

Lukijan vuorovaikutus

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios