• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Jouluinen Piparikakkupohja

Joulu· Kakkupohjat

24 marras

Jouluinen Piparikakkupohja

Jouluinen piparikakkupohja on… noh taivaallista! Se maistuu piparkakulta, on mehevä, hyvin leikkautuva ja hieman tuhdimpana täydellinen korkeankin kakun kakkupohjaksi! Täytekakku, kreemikakku tai naked cake! Tämä kakkupohja sopii monen erilaisen kakun pohjaksi. Näette myöhemmin millaiseen kakkuun tai kakkuihin itse tämän mausteisen piparikakkupohjan piilotin! Olen mennyt jo hieman sekaisin piparkakuista, mutta se varmaan on ihan ok, kun tämä joulukausi on niin lyhyt.

Jouluisen piparikakkupohjan ohje on yksinkertainen: vatkaa sokeri, voi sekä munat ja yhdistä kuiviin aineisiin! Siirappi ja mausteet tekevät kakkupohjasta mehevän ja tuovat kakkuun aromikasta joulun makua.

Paistoin itse taikinan kahdessa vuoassa, lyhentääkseni paistoaikaa, mutta voit leipoa kakun myös yhdessä korkeassa tai halkaisijaltaan isommassa vuoassa. Muista pidentää paistoaika ainakin tuntiin ja testaa kypsyys puutikulla! Kun kakkua ei jää tikkuun on kakkupohja kypsä. Suuremmassa vuoassa kakustasi tulee matalampi, mutta yhtä herkullinen!

Tähän kakkupohjaan yhdistäisin valkosuklaan tai vaniljaisen täytteen. Miksei suklaankin! Koristeeksi päälle marenkeja ja lumihiutaleita! Millainen on sinun joulukakkusi? Jaa kuvasi Instagramissa #anninuunissa #minunjoulukakku Olisi ihanaa päästä fiilistelemään teidänkin kakkuja!  ♥


Jouluinen Piparikakkupohja

Ohje:

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2-3 tl piparkakkumaustetta (tai muita mielimausteitasi)
  • ripaus suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 200 g voita
  • 1.5 dl fariinisokeria
  • 1.5 dl sokeria
  • 3 isoa kananmunaa
  • 0.5 dl tummaa siirappia
  • 2 dl piimää ( tai maitoa/kermaa/kermaviiliä)
  • 1 tl Butter Vanilla aromia
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Pingota kahden halkaisijaltaan 18 cm kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat.
  3. Mittaa ja sihtaa kaikki kuivat aineet isoon kulhoon ja sekoita kunnolla.
  4. Mittaa huoneenlämpöinen voi toiseen isoon kulhoon sokereiden kanssa.
  5. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi ja lisää kananmunat vaahtoon yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Vatkaa lopuksi myös siirappi sekaan.
  6. Lisää jauhoseosta ja piimää vuorotellen voisokeriseokseen, kunnes taikina on tasaista. Sekoita aina välissä kunnolla.
  7. Jaa  taikina kahteen kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla noin 35-40 minuuttia.
  8. Tarkista kypsyys puutikulla, kun tikkuun ei jää taikinaa on kakku valmis.
  9. Jäähdytä kakku jäähdytysritilällä, jotta jäähtyy tasaisesti ja säilyttää mehevyytensä.

Vinkki! Voit paistaa kakun myös yhdessä vuoassa, mutta silloin paistoaika pitenee ainakin tuntiin. Jos sinulla on vain yksi iso (22-24 cm) vuoka, voit paistaa kakun myös siinä, mutta kakusta tulee huomattavasti matalampi.

Vinkki! Piparkakkumausteen sijasta käytä: kanelia, kardemummaa, neilikkaa ja inkivääriä kakun maustamiseen! 

Jouluinen Piparikakkupohja


Katso lisää Joulu-reseptejä.

Ihanaa viikonloppua!

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

10 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Kuivakakkujen Kuningatar: Ihannekakku
Seuraava artikkeli: Suomi100 Mustikka-Marenkisuukot »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Tiia sanoo

    29.11.2018 08:55

    Anni, ajattelin valmistaa tämän pohjan jouluksi, mutta pääni lyö aivan tyhjää; mitkä täytteet sopisivat?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.11.2018 08:58

      Kiva! Tämä pohja onkin aivan ihana! Sen kanssa sopii mm. valkosuklaa, suklaa, puolukkamousse. Laitan alle linkkejä:

      https://www.anninuunissa.fi/taytelainen-valkosuklaakreemi/

      https://www.anninuunissa.fi/helppo-marjamousse-korkean-kakun/

      https://www.anninuunissa.fi/taydellinen-suklaamousse-liivatteeton/

      Vastaa
  2. Riikka sanoo

    2.12.2018 21:39

    Missä kakuissa olet käyttänyt tätä pohjaa? Olen etsinyt piparkakulta maistuvan täytekakun ohjetta ja tämä vaikuttaisi olevan juuri täydellinen. <3

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.12.2018 08:07

      Hei Riikka,

      Muistaakseni täytin tämän valkosuklaakreemillä, jolla myös kuorrutin kakun. Vähän tähän tyyliin:

      https://www.anninuunissa.fi/mehukas-paarynakakku-valkosuklaakreemilla/

      Pohja sopisi hyvin myös tähän pohjaan:

      https://www.anninuunissa.fi/valkosuklainen-pikkujoulukakku/

      Vastaa
  3. Minni sanoo

    6.12.2019 14:28

    Hei! Onnistuisiko tämä levykakkupohjana? 🙂 mitenkä vaikuttaisi paistoaikaan, jos tämä siis olisi mahdollista ja kuinka suuri erä taikinaa tarvittaisiin yhteen uunipellilliseen?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.12.2019 14:48

      Hei, varmasti onnistuu. Uuneissa on aina eroja, joten omaa uunia tarkkailemalla löytyy sopiva paistoaika. Siihen vaikuttaa myös se kuinka paksun pohjan haluat tehdä ja kuinka iso pelti sinulla on (kuten myös taikinan määrä). Kokeilisin itse ensin yhtä taikinaa ja paistaisin enintään puolituntia kokeilemalla kypsyyden hyvissä ajoin jos kypsyykin nopeammin 🙂

      Vastaa
  4. Erika sanoo

    22.12.2020 09:20

    Hei, jos teen kakun 24cm vuokaan, niin tuleeko pohjasta tarpeeksi korkea kolmeen osaan leikattavaksi? Mitään överi korkeaa kakkua en siis halua…

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.12.2020 10:16

      Kyllä saat siitä kolme kerrosta, mutta kerrokset ovat ohuita ja leikkaaminen haasteellisempaa.

      Vastaa
  5. Mia sanoo

    20.12.2021 16:44

    Hei! Onnistuisikohan tämä kakkupohja gluteenittomilla jauhoilla?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.12.2021 16:56

      Moikka, kyllä uskon, että onnistuu 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios