|

Jouluinen Piparikakkupohja

Jouluinen Piparikakkupohja

Jouluinen piparikakkupohja on… noh taivaallista! Se maistuu piparkakulta, on mehevä, hyvin leikkautuva ja hieman tuhdimpana täydellinen korkeankin kakun kakkupohjaksi! Täytekakku, kreemikakku tai naked cake! Tämä kakkupohja sopii monen erilaisen kakun pohjaksi. Näette myöhemmin millaiseen kakkuun tai kakkuihin itse tämän mausteisen piparikakkupohjan piilotin! Olen mennyt jo hieman sekaisin piparkakuista, mutta se varmaan on ihan ok, kun tämä joulukausi on niin lyhyt.

Jouluisen piparikakkupohjan ohje on yksinkertainen: vatkaa sokeri, voi sekä munat ja yhdistä kuiviin aineisiin! Siirappi ja mausteet tekevät kakkupohjasta mehevän ja tuovat kakkuun aromikasta joulun makua.

Paistoin itse taikinan kahdessa vuoassa, lyhentääkseni paistoaikaa, mutta voit leipoa kakun myös yhdessä korkeassa tai halkaisijaltaan isommassa vuoassa. Muista pidentää paistoaika ainakin tuntiin ja testaa kypsyys puutikulla! Kun kakkua ei jää tikkuun on kakkupohja kypsä. Suuremmassa vuoassa kakustasi tulee matalampi, mutta yhtä herkullinen!

Tähän kakkupohjaan yhdistäisin valkosuklaan tai vaniljaisen täytteen. Miksei suklaankin! Koristeeksi päälle marenkeja ja lumihiutaleita! Millainen on sinun joulukakkusi? Jaa kuvasi Instagramissa #anninuunissa #minunjoulukakku Olisi ihanaa päästä fiilistelemään teidänkin kakkuja!  ♥


Jouluinen Piparikakkupohja

Ohje

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2-3 tl piparkakkumaustetta (tai muita mielimausteitasi)
  • ripaus suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 200 g voita
  • 1.5 dl fariinisokeria
  • 1.5 dl sokeria
  • 3 isoa kananmunaa
  • 0.5 dl tummaa siirappia
  • 2 dl piimää ( tai maitoa/kermaa/kermaviiliä)
  • 1 tl vanilja-aromia
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Pingota kahden halkaisijaltaan 18 cm kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat.
  3. Mittaa ja sihtaa kaikki kuivat aineet isoon kulhoon ja sekoita kunnolla.
  4. Mittaa huoneenlämpöinen voi toiseen isoon kulhoon sokereiden kanssa.
  5. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi ja lisää kananmunat vaahtoon yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Vatkaa lopuksi myös siirappi sekaan.
  6. Lisää jauhoseosta ja piimää vuorotellen voisokeriseokseen, kunnes taikina on tasaista. Sekoita aina välissä kunnolla.
  7. Jaa  taikina kahteen kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla noin 35-40 minuuttia.
  8. Tarkista kypsyys puutikulla, kun tikkuun ei jää taikinaa on kakku valmis.
  9. Jäähdytä kakku jäähdytysritilällä, jotta jäähtyy tasaisesti ja säilyttää mehevyytensä.

Vinkki! Voit paistaa kakun myös yhdessä vuoassa, mutta silloin paistoaika pitenee ainakin tuntiin. Jos sinulla on vain yksi iso (22-24 cm) vuoka, voit paistaa kakun myös siinä, mutta kakusta tulee huomattavasti matalampi.

Vinkki! Piparkakkumausteen sijasta käytä: kanelia, kardemummaa, neilikkaa ja inkivääriä kakun maustamiseen! 

Jouluinen Piparikakkupohja


Katso lisää Joulu-reseptejä.

Ihanaa viikonloppua!

Myös näillä sopii

Herkutella

12 Kommenttia

  1. Tiia sanoo:

    Anni, ajattelin valmistaa tämän pohjan jouluksi, mutta pääni lyö aivan tyhjää; mitkä täytteet sopisivat?

  2. Riikka sanoo:

    Missä kakuissa olet käyttänyt tätä pohjaa? Olen etsinyt piparkakulta maistuvan täytekakun ohjetta ja tämä vaikuttaisi olevan juuri täydellinen. <3

  3. Minni sanoo:

    Hei! Onnistuisiko tämä levykakkupohjana? 🙂 mitenkä vaikuttaisi paistoaikaan, jos tämä siis olisi mahdollista ja kuinka suuri erä taikinaa tarvittaisiin yhteen uunipellilliseen?

    1. Hei, varmasti onnistuu. Uuneissa on aina eroja, joten omaa uunia tarkkailemalla löytyy sopiva paistoaika. Siihen vaikuttaa myös se kuinka paksun pohjan haluat tehdä ja kuinka iso pelti sinulla on (kuten myös taikinan määrä). Kokeilisin itse ensin yhtä taikinaa ja paistaisin enintään puolituntia kokeilemalla kypsyyden hyvissä ajoin jos kypsyykin nopeammin 🙂

  4. Erika sanoo:

    Hei, jos teen kakun 24cm vuokaan, niin tuleeko pohjasta tarpeeksi korkea kolmeen osaan leikattavaksi? Mitään överi korkeaa kakkua en siis halua…

    1. Kyllä saat siitä kolme kerrosta, mutta kerrokset ovat ohuita ja leikkaaminen haasteellisempaa.

  5. Mia sanoo:

    Hei! Onnistuisikohan tämä kakkupohja gluteenittomilla jauhoilla?

  6. Elisa sanoo:

    Hei!

    Jos teen kakun tällä pohjalla ja täytän valkosuklaakreemillä, osaatko sanoa kuinka makea kakku on?☺️ Entä olisiko sinulla vinkata miten hieman taittaa tuota makeutta jos on tosi makea?

    1. Heippa, me kaikki maistetaan makeus eri tavalla – en tätä voi puolestasi arvioida. Voithan vaikka sekoittaa kakun sisään tulevaa kreemiin puolukoita, jos haluat kirpeyttä taittamaan makeutta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *