• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Jäätelö
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Runebergin Tortut
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Leivontaohjelma
  • Mökkiohjeet
  • Perhe
    • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Sokeriton

Jouluinen Piparikakkupohja

Joulu· Kakkupohjat

24 marras

Jouluinen Piparikakkupohja

Jouluinen piparikakkupohja on… noh taivaallista! Se maistuu piparkakulta, on mehevä, hyvin leikkautuva ja hieman tuhdimpana täydellinen korkeankin kakun kakkupohjaksi! Täytekakku, kreemikakku tai naked cake! Tämä kakkupohja sopii monen erilaisen kakun pohjaksi. Näette myöhemmin millaiseen kakkuun tai kakkuihin itse tämän mausteisen piparikakkupohjan piilotin! Olen mennyt jo hieman sekaisin piparkakuista, mutta se varmaan on ihan ok, kun tämä joulukausi on niin lyhyt.

Jouluisen piparikakkupohjan ohje on yksinkertainen: vatkaa sokeri, voi sekä munat ja yhdistä kuiviin aineisiin! Siirappi ja mausteet tekevät kakkupohjasta mehevän ja tuovat kakkuun aromikasta joulun makua.

Paistoin itse taikinan kahdessa vuoassa, lyhentääkseni paistoaikaa, mutta voit leipoa kakun myös yhdessä korkeassa tai halkaisijaltaan isommassa vuoassa. Muista pidentää paistoaika ainakin tuntiin ja testaa kypsyys puutikulla! Kun kakkua ei jää tikkuun on kakkupohja kypsä. Suuremmassa vuoassa kakustasi tulee matalampi, mutta yhtä herkullinen!

Tähän kakkupohjaan yhdistäisin valkosuklaan tai vaniljaisen täytteen. Miksei suklaankin! Koristeeksi päälle marenkeja ja lumihiutaleita! Millainen on sinun joulukakkusi? Jaa kuvasi Instagramissa #anninuunissa #minunjoulukakku Olisi ihanaa päästä fiilistelemään teidänkin kakkuja!  ♥


Jouluinen Piparikakkupohja

Ohje:

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2-3 tl piparkakkumaustetta (tai muita mielimausteitasi)
  • ripaus suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 200 g voita
  • 1.5 dl fariinisokeria
  • 1.5 dl sokeria
  • 3 isoa kananmunaa
  • 0.5 dl tummaa siirappia
  • 2 dl piimää ( tai maitoa/kermaa/kermaviiliä)
  • 1 tl Butter Vanilla aromia
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Pingota kahden halkaisijaltaan 18 cm kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat.
  3. Mittaa ja sihtaa kaikki kuivat aineet isoon kulhoon ja sekoita kunnolla.
  4. Mittaa huoneenlämpöinen voi toiseen isoon kulhoon sokereiden kanssa.
  5. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi ja lisää kananmunat vaahtoon yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Vatkaa lopuksi myös siirappi sekaan.
  6. Lisää jauhoseosta ja piimää vuorotellen voisokeriseokseen, kunnes taikina on tasaista. Sekoita aina välissä kunnolla.
  7. Jaa  taikina kahteen kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla noin 35-40 minuuttia.
  8. Tarkista kypsyys puutikulla, kun tikkuun ei jää taikinaa on kakku valmis.
  9. Jäähdytä kakku jäähdytysritilällä, jotta jäähtyy tasaisesti ja säilyttää mehevyytensä.

Vinkki! Voit paistaa kakun myös yhdessä vuoassa, mutta silloin paistoaika pitenee ainakin tuntiin. Jos sinulla on vain yksi iso (22-24 cm) vuoka, voit paistaa kakun myös siinä, mutta kakusta tulee huomattavasti matalampi.

Vinkki! Piparkakkumausteen sijasta käytä: kanelia, kardemummaa, neilikkaa ja inkivääriä kakun maustamiseen! 

Jouluinen Piparikakkupohja


Katso lisää Joulu-reseptejä.

Ihanaa viikonloppua!

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

8 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Kuivakakkujen Kuningatar: Ihannekakku
Seuraava artikkeli: Suomi100 Mustikka-Marenkisuukot »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Tiia sanoo

    29.11.2018 08:55

    Anni, ajattelin valmistaa tämän pohjan jouluksi, mutta pääni lyö aivan tyhjää; mitkä täytteet sopisivat?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.11.2018 08:58

      Kiva! Tämä pohja onkin aivan ihana! Sen kanssa sopii mm. valkosuklaa, suklaa, puolukkamousse. Laitan alle linkkejä:

      https://www.anninuunissa.fi/taytelainen-valkosuklaakreemi/

      https://www.anninuunissa.fi/helppo-marjamousse-korkean-kakun/

      https://www.anninuunissa.fi/taydellinen-suklaamousse-liivatteeton/

      Vastaa
  2. Riikka sanoo

    2.12.2018 21:39

    Missä kakuissa olet käyttänyt tätä pohjaa? Olen etsinyt piparkakulta maistuvan täytekakun ohjetta ja tämä vaikuttaisi olevan juuri täydellinen. <3

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.12.2018 08:07

      Hei Riikka,

      Muistaakseni täytin tämän valkosuklaakreemillä, jolla myös kuorrutin kakun. Vähän tähän tyyliin:

      https://www.anninuunissa.fi/mehukas-paarynakakku-valkosuklaakreemilla/

      Pohja sopisi hyvin myös tähän pohjaan:

      https://www.anninuunissa.fi/valkosuklainen-pikkujoulukakku/

      Vastaa
  3. Minni sanoo

    6.12.2019 14:28

    Hei! Onnistuisiko tämä levykakkupohjana? 🙂 mitenkä vaikuttaisi paistoaikaan, jos tämä siis olisi mahdollista ja kuinka suuri erä taikinaa tarvittaisiin yhteen uunipellilliseen?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.12.2019 14:48

      Hei, varmasti onnistuu. Uuneissa on aina eroja, joten omaa uunia tarkkailemalla löytyy sopiva paistoaika. Siihen vaikuttaa myös se kuinka paksun pohjan haluat tehdä ja kuinka iso pelti sinulla on (kuten myös taikinan määrä). Kokeilisin itse ensin yhtä taikinaa ja paistaisin enintään puolituntia kokeilemalla kypsyyden hyvissä ajoin jos kypsyykin nopeammin 🙂

      Vastaa
  4. Erika sanoo

    22.12.2020 09:20

    Hei, jos teen kakun 24cm vuokaan, niin tuleeko pohjasta tarpeeksi korkea kolmeen osaan leikattavaksi? Mitään överi korkeaa kakkua en siis halua…

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.12.2020 10:16

      Kyllä saat siitä kolme kerrosta, mutta kerrokset ovat ohuita ja leikkaaminen haasteellisempaa.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Häät Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivokset Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Marenki Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vege Yhteistyö Ystävänpäivä

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Kaupallinen yhteistyö @foodmarketherkku NYT ON BL Kaupallinen yhteistyö @foodmarketherkku NYT ON BLINIEN AIKA 💛

Kävin hakemassa kaikki tarvikkeet meidän herkulliseen blini-iltaan Food Market Herkkuun avatusta blinibaarista. Mukaan lähti skagenia, graavilohta, lohitartaria, sweet chili jokiraputahnaa, punasipulia, sitruunaa, suolakurkkuja, smetanaa ja hunajaa. Valitsin meille tällä kertaa ihania miniblinejä, mutta en voinut vastustaa Herkun oman keittiön isoja blinejä, joten otin niitäkin pari alkupalaksi 👌🏻 Medium kokoisia testataan ensi kerralla. Blini-illan tuotteet oli blinibaarin lisäksi aseteltu mukavasti lähelle toisiaan ja niitä löytyi myös valmiiksi pakattuina, jos tiskillä jono pääsisi kasvamaan 🥞 

Herkun blinibaari on auki koko talven ja löydät sen keskustasta, Tapiolasta ja Itiksestä. Voit halutessasi tilata tarvikkeet myös suoraan kotiin Herkun verkkokaupasta 🍽 Linkki verkkokauppaan löytyy stoorien puolelta, kuten myös minun ja pienen apurini ostosreissu ☝🏻 

#foodmarketherkku #herkummanelämänpuolesta #herkumpiverkkokauppa #herkunblinit #blinibaari #blinikausi #blinit #anninuunissa
Mango-Mustikkakakku - Vauvan ensimmäinen kakku (6 Mango-Mustikkakakku - Vauvan ensimmäinen kakku (6 kk+) 🥭

Tässä kakussa on kaikkea mitä kuuden kuukauden ikäinen vauva saa syödä. Kakku ei sisällä lisättyä sokeria, suolaa tai maitotuotteita. Makeus kakkuun tulee hedelmistä ja taateleista. Kakku maistuu myös aikuisille, jotka leikkaavat itselleen oman palan siltä puolelta, mihin koristeet on aseteltu. Ohje löytyy nyt blogista ja linkki kuten aina profiilista ☝🏻 #anninuunissa 

Kiitos kuvasta 📷 @visuelli.erja
Veriappelsiinipuuro 🍊 IG-RESEPTI 👇🏻maistu Veriappelsiinipuuro 🍊 IG-RESEPTI 👇🏻maistuu muuten myös vauvalle, ohje alla 💕

OHJE 

5 dl veriappelsiinien mehua
2 dl vettä
1,5 dl tummia mannasuurimoita (tai karkeaa riisijauhoa)
ripaus suolaa (ei vauvalle)
2 rkl sokeria (ei vauvalle)

Purista appelsiinien mehu suoraan kattilaan ja lisää vesi. Kiehauta (lisää suola ja sokeri) ja lisää mannasuurimot vispaten sekaan. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes puuro paksuuntuu. Jäähdytä ja vatkaa kuohkeaksi. Tarjoile puuro luomukauramaidon  kanssa. 

💕 #anninuunissa #igresepti
Tänään 6 kk täyttävä herra ansaitsee oman ka Tänään 6 kk täyttävä herra ansaitsee oman kakkunsa 🎂 

😭 itkettää, että vaunukoppa pitää vaihtaa ratasosaan
😄 naurattaa miten kova tahto hänelle on kehittynyt 
😵 ihmetyttää, että hän on minuakin aamuvirkumpi
😔 surettaa luopua ensisängystä
😍 rakastan sitä kun hän kikattaa jutuilleni
🥰 tunnen suurta kiintymystä kun heijaan häntä uneen
❤️ kun halaamme, en toivoisi olevani missään muualla mielummin
🙃 ihmettelen tuota uteliaisuutta, ihan joka päivä
😱 kauhistuttaa, miten nopeasti aika kuluu
🤩 tunnen ylpeyttä kaikesta mitä hän oppii

Meidän ihana pieni poika 💙 

Upeat 6 kk kuvat ikuisti @visuelli.erja 💕🌸
Runebergin Crostata 🍇 vie matkalle Italiaan ja Runebergin Crostata 🍇 vie matkalle Italiaan ja muistuttaa samalla lähenevästä Runebergin päivästä 👏🏻

Ohje tähän herkulliseen crostataan löytyy @unelmientalojakoti vuoden ensimmäisestä numerosta! Olen usein haaveillut omasta leivontapalstasta ja nyt minulla on sellainen. Uusi makumuistoja herättelevä resepti ilmestyy joka kuukausi 💕 #anninuunissa 📷 @johannamyllymakiphotographer
Ihanaa uutta viikkoa! 💕 Caramel-puolukkapuuro Ihanaa uutta viikkoa! 💕 

Caramel-puolukkapuuron (G) ohje on nyt julkaistu! Löydät suoran linkin ohjeeseen biosta👆🏻 Sain muuten viime viikolla useamman kyselyn, että mistä tuo mainitsemani linkki löytyy? IG-profiilin esittelystä alimmalta riviltä löytyy linkki, josta aukeaa suorat ohjaukset resepteihin ja blogiin ☺️ Löytyykö nyt? Voit aina myös mennä suoraan anninuunissa.fi ja etsiä ohjeen etusivun kautta 👏🏻 #anninuunissa
Kukkaterapiaa 🌼 Täydellinen viikkokimppu @hom Kukkaterapiaa 🌼

Täydellinen viikkokimppu @homeingardenkauniainen muistuttaa valosta, päivien pitenemisestä, keväästä ja väreistä 🌷🌿 Niin ihana!
Kuumaa kaakaota ja laskiaispullia kiitos 🙏🏻 Kuumaa kaakaota ja laskiaispullia kiitos 🙏🏻

❄️ Otettiin nämä kuvat pari viikkoa sitten Lapissa. En olisi uskonut, että ne olisi voinut ottaa pian myös täällä etelässä. Upeaa viikonloppua! 💙
Pulla päivässä pitää pyllyn pyöreänä 🙊 Pulla päivässä pitää pyllyn pyöreänä 🙊 

Näissä pullissa ei ole lisättyä valkoista sokeria. Pakko olla silti hyviä, kun mies söi eilen viisi kappaletta 😃 ok ja mä söin kolme. Puolukka-rahkapullien ohje löytyy blogin etusivulta. Profiilissa suora linkki 👆🏻
Lumimyräkästä huolimatta nukuttiin tänään ul Lumimyräkästä huolimatta nukuttiin tänään ulkona kahdet päikkärit ❄️ Lenkille ei tosin päästy lumen määrästä johtuen. Ollaan tehtailtu herkullisia sokerittomia reseptejä sen sijaan. Caramel-puolukkatuorepuuroa eilen ja tänään rahkapullia ilman valkoista sokeria👌🏻 Kiinnostuksenne on herännyt stoorien puolella ja tuorepuuron ohje löytyy pian blogista. Ehkä myös rahkapullien? Toiveita sisältöön ja reseptiikkaan saa edelleen esittää 👇🏻

🌸 ihana viikkokimppu pöydällä @homeingardenkauniainen
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2021 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios