• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Suomi100 Mustikka-Marenkisuukot

Itsenäisyyspäivä· Marengit

28 marras

Suomi100 Mustikka-Marenkisuukot

Suomi100 Mustikka-Marenkisuukot sopivat loistavasti Itsenäisyyspäivän tarjoilupöytään, eivätkä pelkästään värinsä, vaan myös makujensa puolesta.  Marenkisuukot ovat täytettyjä marenkeja. Eli kahden marenkipuolikkaan väliin laitetaan täytettä ja marengit painetaan kevyesti yhteen. Suukkojen täytteeksi kelpaa melkein mikä vain hillosta marmeladiin ja suklaaseen. Tein Suomi100 marengit luotto-ohjeellani ja täytin valmiit marengit vaniljaisella voikreemillä ja mustikkahillolla. Laitoin myös marenkimassaan tipan mustikka-aromia. Marenkisuukot ovat kuin pieniä leivoksia, jotka sulavat suuhun!

Muistelen lapsuudesta, että marenkeja oli tarjolla aina hienoimmissa juhlissa eikä niitä tehty ikinä kotona, ainakaan meillä, vaikka äitini leipoi joka viikko. Marengit ovat siis hienostunutta juhlatarjoiltavaa ja sopivat loistavasti Itsenäisyyspäivän herkkupöytään! Ihanaa, että marengit ovat tulleet taas muotiin ja niitä leivotaan usein kotikeittiössäkin ja tarjoillaan juhlissa kuin juhlissa. Itse leivon marenkeja aina myös varastoon ja käytän niitä kakkujen koristelussa.  Löydät täältä kaikki marenkiohjeeni.


Suomi100 Mustikka-Marenkisuukot

Ohjeesta tulee noin 2-3 pellillistä marenkeja (riippuu tietenkin siitä kuinka isoja ja tiiviisti pursotat)

Ohje:

  • 3 dl sokeria
  • 5 kananmunan valkuaista

Lisäksi:

  • Mustikka aromia (muutama tippa)
  • Sinistä pastaväriä

Täyte:

  • mustikkahilloa
  • vaniljavoikreemiä (ohje esim. täällä)
  1. Mittaa ja tasoita sokeri pellille leivinpaperin päälle ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Mittaa valkuaiset valmiiksi teräskulhoon. Lämmitä sokeria noin 5 minuuttia uunissa. Sokerin ei kuulu sulaa vaan lämmetä – heti, jos sokeri alkaa sulamaan reunoilta ota se pois uunista.
  2. Kun sokeri lämpenee uunissa, vaahdota valkuaiset kuohkeaksi. Valkuaisvaahto on valmista kun se pysyy kulhossa kääntämällä kulhon ylösalaisin.
  3. Jatka valkuaisten vatkaamista ja kauho samalla kuumennettua sokeria valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Lisää sokeri osissa kunnes kaikki sokeri on seassa ja sulanut (älä lisää sulanutta kovaa sokeria, jos sitä on syntynyt pellin reunoille).
  4. Jatka vaahdottamista ainakin 5 minuuttia tai kunnes massa muodostaa nostaessa ”huippuja”. Mausta marenkimassa mustikka-aromilla ihan lopuksi.
  5. Säädä uunin lämpötila 90-100 asteeseen.
  6. Voit värjätä koko marenkimassan, mutta jos haluat raidallisia marenkeja vetele pursotinpussin reunoille sinisiä väriraitoja ja täytä sitten pussi marengilla. Kauho marenkimassa pursotinpussiin ja pursota marenkeja leivinpaperilla varustetulle uunipellille.
  7. Paista marenkeja uunin keskitasolla noin 60 minuuttia. Marengit ovat valmiita kun ne irtoavat leivinpaperista helposti. Voit halkaista myös yhden testimarengin – jos se on todella löysää sisältä, ei marenki ole vielä valmis. Anna marenkien olla uunissa vielä jälkilämmöllä hetki paiston jälkeen. Eli avaa uunin luukku ja säädä lämpö pois ja jätä pelti kuitenkin uuniin 30-60 minuutiksi.

Vinkki! Muista marenkien teossa aina huoneenlämpöiset munat, metalliset tai lasiset kulhot ovat parhaita vatkaukseen ja keltuaista ei saa mennä yhtään valkuaisvaahtoon! 

Suomi100 Mustikka-Marengit


Katso lisää Itsenäisyyspäivän-reseptejä.

Ihanaa viikkoa!

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

7 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Jouluinen Piparikakkupohja
Seuraava artikkeli: Täydellinen Valkosuklaafudge »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Rosanna sanoo

    28.11.2017 13:18

    Mua kiinnostaa, mikä taika on tuossa sokerin lämmittämisessä uunissa, sulaako se paremmin valkuaisvaahtoon? 🙂

    Vastaa
    • Anni sanoo

      28.11.2017 15:25

      Kiitos kommentistasi Rosanna, kuuma sokeri sulaa paremmin ja kypsyttää hieman myös valkuaisia. Kuuman sokerin ansiosta myös vaahdosta tulee paremmin napakka ilman etikkaa tai sitruunaa. Mukavaa päivää!

      Vastaa
      • Rosanna sanoo

        29.11.2017 00:25

        Hyvä tietää! Täytyy siis kokeilla tätä kikkaa. Kiitos vastauksesta 🙂

        Vastaa
  2. KAura sanoo

    28.11.2017 23:27

    Onpas nättejä! Sopii hyvin ajankohtaan. 🙂 Näitä voisikin tehdä.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.11.2017 06:40

      Kiitos Kaura 🙂 Kiva, jos sait näistä inspiraation ja aiot tehdä! Mukavaa leivontaa!

      Vastaa
  3. Elisa sanoo

    30.11.2017 21:22

    Paljonko sitä mustikka-aromia laitetaan?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.12.2017 07:18

      Hei Elisa,

      Lisäsin tiedon vielä tuonne reseptiin. Mustikka-aromia tulee muutama tippa, oman maun mukaan. Voit vaikka maistaa marenkivaahtoa ja lisätä halutessasi 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios