• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Valkosuklainen Pikkujoulukakku

Joulu· Kreemikakut

3 joulu

Valkosuklainen Pikkujoulukakku

Valkosuklainen Pikkujoulukakku hävisi tyttöjen kesken vietettyjen pikkujoulujen jälkiruokapöydästä hiukan liian nopeasti! Ihanan söpö ja jouluinen kakku oli jännittävän herkullisen makuista ja niin suloisen söpöä katseltavaa! Jokaisissa pikkujouluissa täytyy olla niiden arvoinen kakku!

Tässä pikkujoulukakussa yhdistyy monta asiaa, joita olin suunnitellut jo pidemmän aikaa. Aloitetaan kakun makumaailmasta: appelsiini, valkosuklaa ja karpalot! Nämä kolme raaka-ainetta sopivat loistavasti ellei täydellisesti yhteen. Karpaloita toivottiin jouluresepteihin Instagramin puolella ja valkosuklaista appelsiinikakkupohjaa olin paistellut ja testaillut jo pidemmän aikaa. Tuo kakkupohja.. kuulette siitä vielä lisää.. se on taivaallista!

Kun näin nämä ihanat syötävät piparkakku-ukot tiesin, että niiden täytyy päästä ainakin yhden joulukakun päälle komeilemaan! Miten söpöjä koristeet voivat olla? Kaikkia koristeita ei mielestäni tarvitse tehdä itse alusta asti, välillä on ihan ok oikaista. Piparkakku-ukkojen lisäksi kakun pintaan pääsi etukäteen tekemiäni lumihiutaleita, marenkeja ja jouluisia koristerakeita.

Tämä herkkukakku sopii joulupöytään, pikkujoulupöytään ja miksi ei myös ensi viikon Itsenäisyyspäivän juhliin? Kakun kuorrutuksen voi tehdä pastaväriä vaihtamalla myös siniseksi.

Millaisen pikkujoulukakun sinä olet leiponut tai aiot leipoa? Muista jakaa oma joulukakkusi Instagramissa #minunjoulukakku #anninuunissa. Olisi ihana nähdä myös teidän tuotoksianne!


Valkosuklainen Pikkujoulukakku

Kakkupohja:

Leivoin kakkupohjaksi Appelsiini-valkosuklaakakkupohjan halkaisijaltaan 18 cm kakkuvuokaan, leikkasin sen kolmeen kerrokseen, jolloin sain 2 täyteväliä. Voit itse valita minkä kakkupohjan leivot kakun pohjaksi. Mausteisen Piparkakku-kakkupohjan, joka sopii myös loistavasti kakun pohjaksi löydät täältä.

Täytteet:

  • noin 1,5 dl karpalohilloa

Valkosuklaamousse:

  • 150 g tuorejuustoa
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl kermaa
  • 150 g valkoista suklaata
  1. Sulata suklaa mikrossa.
  2. Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi kulhossa.
  3. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri toisessa kulhossa.
  4. Vatkaa sula suklaa tuorejuustoseokseen.
  5. Lopuksi vatkaa kerma joukkoon.

Valkosuklaakreemin ohjeen löydät täältä.

Koristeet:

  • Lumihiutaleita (tehty muotilla sokerimassasta)
  • Marenkeja (ohje täällä)
  • Syötäviä Piparkakku-ukkoja
  • Joulu-koristerakeita

Kakun kokoaminen:

  1. Leikkaa kakku 3 kerrokseen.
  2. Kostuta kakkukerrokset vaniljamaidolla tai appelsiinimehulla.
  3. Kokoa kakku vuokaan, jossa paistoit sen.
  4. Sivele jokaiselle kakkupohjalle kerros karpalohilloa ja sen jälkeen puolet valkosuklaamoussesta.
  5. Peittele kakku ja laita jääkaappiin tekeytymään yön yli.
  6. Kippaa kakku vuoasta kakkualustan päälle ja kuorruta palettiveistä käyttäen ohut kerros kreemiä
  7. Laita kakku jääkaappiin, kunnes ensimmäinen kerros kreemiä on kovettunut
  8. Kuorruta toinen kerros kreemiä ja punaiset raidat kakun päälle – viimeistele palettiveitsellä ja siirrä jääkaappiin.
  9. Lopuksi koristele kakku asettelemalla koristeet kakun pintaan.

Valkosuklainen Pikkujoulukakku Valkosuklainen Pikkujoulukakku


Ihanaa sunnuntaita!

Katso lisää Joulu-reseptejä.

Ihanaa viikonloppua!

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

8 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Täydellinen Valkosuklaafudge
Seuraava artikkeli: Finlandia Marmeladikuulat »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. petra sanoo

    5.12.2017 14:33

    Hei Anni! Minua kiinnostaisi että mitä kameraa käytät kuvatessasi? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.12.2017 14:51

      Kiitos kommentista ja kysymyksestäsi Petra 🙂 Minulla on käytössä Olympus OM-D E-M102 🙂

      Vastaa
  2. Anna sanoo

    22.12.2017 15:23

    Hei! Voiko punaiset raidat tehdä jollain muulla kuin elintarvikevärillä?

    Vastaa
    • Anni sanoo

      22.12.2017 15:29

      Hei Anna, jotkut käyttävät marjajauheita tai punajuurta luonnolliseen värjäykseen 🙂 Hyvää joulua!

      Vastaa
  3. Susanna sanoo

    26.11.2021 05:34

    Hei!
    Kiitos, kokeilen heti tätä yo-juhliin:) Mitä ajattelet, sopisiko karpalohillon tilalle appelsiinihillo? Entä jos jättäisi hillon kokonaan pois, menisikö liian mauttomaksi?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.11.2021 13:51

      Moikka, varmasti toimii appelsiinihillokin tai ilman kun on hyvä kreemi ja maukas pohja 🙂

      Vastaa
  4. Noora sanoo

    21.11.2022 20:40

    Mitä luulet pystyisikö tämän tekemään välipohjan avulla kaksikerroksisena, jos alle tulisi 25cm pohja samalla ohjeella? Vai onko liian raskas?
    Meillä tulossa 30 hengen juhlat niin mietin miten iso kakku pitäisi olla.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.11.2022 21:27

      Hmmm en ole tehnyt kerroskakkuja niin paljon, että voisin olla täysin varma. Arvaan että olisi ihan ok tehdä näin kun suunnittelet 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios