• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Täyteläinen Valkosuklaakreemi (täyte ja kuorrute)

Täytteet ja kuorrutukset

2 tammi

Täyteläinen Valkosuklaakreemi

Oikein ihanaa ja herkullista Uutta Vuotta 2018! Tämä suklainen resepti aloittaa loistavasti vuoden 2018 täällä blogin puolella. Tulossa on vähintään yhtä herkullinen vuosi kuin edellisestä! Toivottavasti olette nauttineet pyhistä, vapaista ja juhlista. Lomailen itse vielä viikon verran ja aloitan uuden vuoden vasta loman jälkeen. Siihen asti ladataan akkuja. Terkkuja siis täältä Thaimaan lämmöstä ♥ Voit seurata matkaani Instagramissa.

Täyteläinen Valkosuklaakreemi sopii kakkujen täytteeksi tai kuorrutteeksi. Miksi et laittaisi tätä suussa sulavaa kreemiä myös keksien tai kääretortun väliin? Olen testannut monia hyviä valkosuklaakreemi-ohjeita, mutta joulun alla päätin muunnella vanhoja käytössäni olevia reseptejä uudestaan löytääkseni sen täydellisen koostumuksen. Lopulta löysin omaan makuuni sopivan täydellisyyden juuri tästä ohjeesta.

Nyt kaikki joulusta jääneet suklaat sulamaan ja kreemiä vatkaamaan! Voit tehdä tämän kreemin myös valmiiksi pakkaseen. Täyteläinen valkosuklaakreemi on täydellistä sellaisenaan. Voit kuitenkin maustaa sitä monilla eri tavoilla lisäämällä vatkauksen loppupäässä massaan marjajauheita tai aromeja. Miltä kuulostaisi pistaasi-valkosuklaakreemi? Aika hyvältä vai mitä?!

Katso myös ihana Suklaakreemi-ohje, johon voit piilottaa joulusta jääneet tummat- ja maitosuklaat.


Täyteläinen Valkosuklaakreemi

Ohje riittää hyvin yhden 20 cm kakun kuorruttamiseen tai yhden 20 cm kakun täytteeksi (kaksi täyteväliä).

Ohje: 

  • 100 g valkosuklaata
  • 150 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 dl tomusokeria
  • 100 g tuorejuustoa
  • pastaväriä (valinnainen)
  1. Pilko valkosuklaa kippoon ja sulata se mikrossa.
  2. Vaahdota pehmeä voi ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Lisää jäähtynyt valkosuklaa varovasti valuttamalla sekaan koko ajan vatkaten.
  4. Lisää erissä 2 dl tomusokeria koko ajan vatkaten.
  5. Lisää seuraavaksi tuorejuusto koko ajan vatkaten.
  6. Lisää lopuksi loput (1 dl) tomusokeria koko ajan vatkaten.
  7. Vatkaa, kunnes kreemi on kuohkeaa ja tasaista.
  8. Tässä vaiheessa voit värjätä kreemin haluamallasi värillä. Jos värjäät vain osan ota sivuun pieni määrä kreemiä ja värjää se erikseen.

Vinkki! Lisää kreemin makua aromeilla (esimerkiksi pistaasi tai caramel ovat täydellinen lisä tähän kreemiin!). Kokeile maustamiseen myös marjajauheita.

Täyteläinen Valkosuklaakreemi


Ihanaa viikkoa!

Lisää täyte- ja kreemiohjeita löydät täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

46 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Uudenvuoden Piparijuustokakku Kinuskikuorrutuksella (liivatteeton)
Seuraava artikkeli: Talven Parhaat Kaakaoreseptit x4 »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Sanna sanoo

    4.5.2018 20:28

    Hei, mitä ajattelet, riittäisikö 1,5 kertainen ohje 26 cm kakun (6 munan sokerikakkupohjan) kuorruttamiseen? Ajattelin täyttää kakun kaksi täyteväliä sinun helpon marjamoussen ohjeella mustaherukoilla toteuttaen, mitä sanot makupareista? Ensin ajattelin kakun toiseen väliin valkosuklaamoussea, mutta ehkä tulisi liian makea tämän kuorrutteen kanssa.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.5.2018 06:48

      Moikka Sanna,

      Saattaisin kyllä tehdä noin isoon tuplana, jos kakku on lisäksi korkea. Jos kreemiä jää yli voi sen pakastaa tai pursotella kaunisiti kakun päälle kuorrutuksen jälkeen. Minusta mustaherukka ja valkosuklaa sopii loistavasti yhteen ja tekisin myös niin, että täyttäisin pelkällä mustaherukkamoussella. Ihanaa päivää!

      Vastaa
  2. Tiiu sanoo

    15.5.2018 14:05

    Voiko tätä kreemiä värjätä valkoisemmaksi Wiltonin valkoisella väriaineella? Entä muunväriseksi pastaväreillä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      15.5.2018 14:21

      Hei Tiiu 🙂 Voi värjätä!

      Vastaa
  3. Satu sanoo

    4.6.2018 18:50

    Hei Anni!
    Voisiko tämän kreemin tehdä ilman valkosuklaata? Olisi vähän ”kevyempi” ja helpompi leikata kuin
    tavallinen voikreemi ja laktoositonta toivottiin. Kiitos tiedosta! 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.6.2018 18:34

      Hei Satu,

      En suoraan jättäisi tästä reseptistä valkosuklaata pois koska tämä on valkosuklaakreemi 🙂 Suosittelen esimerkiksi porkkanakakun tuorejuustokreemiä, se on ihanaa ja pehmeää:

      https://www.anninuunissa.fi/maailman-paras-porkkanakakku/

      Vastaa
  4. Katri sanoo

    17.6.2018 20:48

    Hei!
    Kovettuuko tämä kreemi samalla tavalla kuin voikreemi? Ja sopiiko mikä tahansa valkosuklaa tähän?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.6.2018 21:59

      Hei, kyllä tämäkin kreemi kovettuu, mutta ei ihan yhtä kovaksi. Voit käyttää mitä tahansa valkosuklaata 🙂

      Vastaa
  5. katri saari sanoo

    7.8.2018 18:50

    Voinko tehdä kreemin valmiiksi tänään jo huomista varten? Notkistuttaisin sitä vähän vain huomenna mikrossa?

    Vastaa
  6. Anni Paakkunainen sanoo

    7.8.2018 19:25

    Hei Katri, kyllä kai se onnistuu. En laittaisi itse kuitenkaan mikroon vaan pitäisin huoneenlämmössä ja vatkaisin kevyesti kuohkeaksi.

    Vastaa
  7. Heidi sanoo

    12.9.2018 16:37

    Sopiiko tämä kreemi eristeeksi kakun ja sokerimassan väliin?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.9.2018 16:55

      Sopii kyllä 🙂

      Vastaa
  8. Lilli sanoo

    22.9.2018 09:30

    Jähmettyyhän tämä sen verran, että sopii korkeammankin kakun täytteeksi ilman lässähtämistä?

    Vastaa
    • Anni sanoo

      22.9.2018 11:57

      Kyllä, kaikki voipohjaiset kreemit jähmettyvät kylmässä. Täyttäisin kakun vuokaan ja antaisin tekeytyä jääkaapissa.

      Vastaa
  9. Heini sanoo

    1.10.2018 19:50

    Miten käytännössä kannattaa tehdä jos tekee täyteen valmiiksi ja pakastaa sen. Eikö niin, että antaa sulaa huoneenlämmössä, mutta täytyykö vatkata vielä tuolloin uudestaan?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.10.2018 07:24

      Lähtökohtaisesti en tekisi kreemiä pakkaseen, koska koostumus voi kärsiä. Olen suositellut pakastamista jos kreemiä jää yli. Luulen että kreemi kannattaa nopeasti vatkata uudestaan pakastuksen jälkeen. Jos kokeilet ja kreemi on pakastuksen, sulatuksen ja vatkauksenkin jälkeen silkkistä niin kerro ihmeessä täällä niin muut saavat vinkkisi 🙂

      Vastaa
  10. Katri sanoo

    10.5.2019 15:09

    Hei, voisiko tästä tehdä juustokakun? 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.5.2019 22:31

      Hei Katri. Tämä on kreemi, joka on tarkoitettu kakun kuorruttamiseen. On kyllä liian tuhtia juustokakuksi valitettavasti.

      Vastaa
  11. Katri Viitala sanoo

    10.5.2019 15:11

    Heippa. Voisiko tästä tehdä juustokakun? 😊

    Vastaa
  12. Minna sanoo

    14.10.2019 00:00

    Riittäisikö jos tämän tekisi 1,5 kertaisena 24cm kakkuun kuorrutteeksi? Kakku tulee sinun gluteenittoman tumman kakun ohjeella, 4 munalla. Täytevälejä on kaksi. Pystyykö tätä kuorrutetta tekemään liukuvärjäyksellä? Vai olisiko siihen parempi esim. marenkivoikreemi? Mietin täytteiksi vadelmamoussea ja valkosuklaamoussea. Meneeköhän liian makeaksi? Olisiko parempi tehdä molemmat välit vadelmamoussella jos kuorrutteeksi tulee tämä valkosuklaakreemi? Ensimmäistä kertaa teen tämmöstä kreemikuorrutusta niin vähän on hakusessa että miten kannattais tehdä 🙂

    Vastaa
  13. Anni Paakkunainen sanoo

    14.10.2019 09:56

    Riittoisuus riippuu myös kuorrutteen paksuudesta. Tekisin itse varmuudeksi 2 kertaisena. Voit pakastaa lopun kreemin, jos sitä jää. Voit tehdä myös tällä liukuvärjäyksen. Vähennä mousseissa sokerin määrää jos tuntuu liian makealta. Makeus on maistajan suussa. Minusta hieman kirpeä vadelma ja valkosuklaa sopivat hyvin yhteen. Yhtä hyvin voit tehdä täytteeksi vain vadelmamoussea kun päällä on jo valkosuklaata 🙂

    Vastaa
  14. V sanoo

    26.10.2019 06:10

    Kuinka kovaa tästä kreemistä tulee?
    Onnistuuko myös maitosuklaalla?
    Pystyykö tästä pursottaa värkättynä ruohotyllalla koristetta kakun päälle?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.10.2019 06:53

      Voipohjaiset kreemit ovat aina pehmeitä, mutta kovettuvat jääkaapissa. Tätä voi pursottaa ja maitosuklaaversio onnistuu varmasti myös.

      Vastaa
  15. Katriina sanoo

    24.11.2019 12:21

    Sopiiko tämä kreemi faultline-kakun tekoon? 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.11.2019 14:39

      En keksi miksi ei sopisi 🙂

      Vastaa
  16. Nims sanoo

    1.2.2020 09:55

    Teen muffineja sinun suklaamuffinireseptillä, sopisiko tämä pursotukseksi niiden päälle ja riittääkö tämä satsi 12 muffinit kuorrutukseen? Voinko pursottaa jo edellisenä iltana, vai säästänkö suosiolla juhlapäivän aamuun?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.2.2020 10:31

      Voit pursottaa edellisenä päivänä ja sopii varmasti 🙂 Riippuu siitä kuinka muhkean kuorrutuksen pursottelet. Tekisin itse varmaan tuplana tämän reseptin 🙂

      Vastaa
  17. Jutta sanoo

    15.3.2021 14:24

    Hei, pohdin että osaatkohan sanoa, mitä tälle kreemille käy, jos valkosuklaan pahtaa ennen kreemin tekoa? Tarkoituksena paahtaa valkosuklaata hitaasti matallalla lämmöllä, jollon lopputuloksena on sulaa paahdettua valkosuklaata. Toimiiko se samalla tavalla kuin nopeammin sulatettu, paahtamaton valkosuklaa tässä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      15.3.2021 14:26

      Jos valkosuklaa on koostumukseltaan sulaa valkosuklaata niin kyllä luulisin, että onnistuu sillä. En ole valmsitanut itse paahdettua valkosuklaata ikinä noin, joten arvailen tässä 🙂

      Vastaa
  18. Erika Hyttinen sanoo

    21.3.2021 10:34

    Hei! Saisikohan tästä kreemistä jotenkin vähän vähemmän makean kakun kuorrutukseen/pursotukseen? Voinko esim jättää tomusokerin pois tai vähentää valkosuklaan määrää? Olen ohjeella kerran aiemmin tehnyt ja koostumus oli erinomainen, mutta liian makea omaan makuuni.

    Toinen kysymys; Jos haluan värjätä kreemiä pastavärillä, niin missä välissä minun kannattaa väri kreemiin sekoittaa?

    Kiitos jo etukäteen!😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.3.2021 12:48

      Moikka,

      Voit vähentää tomusokerin määrää. Pastavärin kääntelisin sekaan ihan viimeisenä 🙂

      Vastaa
  19. K sanoo

    27.7.2021 22:15

    Jos kakun kuorruttaa tällä ja päälle tekee pursotuksia marenki voikreemistä niin mitä luulet, liukuvatko pursotukset pois kakun päältä? Aiemmin olen tehnyt aina marenkivoikreemin mutta nyt kun olen tekemässä suklaista kakkua niin Valkosuklaa päällisenä kuulostaa houkuttelevammalta.
    🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.7.2021 09:00

      Siinä on riski, että pursotukset valuvat. Miksi et tee myös pursotuksia tällä kreemillä?

      Vastaa
  20. Vanessa sanoo

    18.11.2021 17:07

    Voiko kreemin laittaa muffinssien kuorrutukseksi?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.11.2021 06:26

      Toki voi 🙂

      Vastaa
  21. Elina sanoo

    29.11.2021 11:24

    Hei! Sopisikohan tämä macaronsien täytteeksi tällaisenaan, vai kannattaisiko lisätä vähän suklaata, jotta tulisi vielä hieman jämäkämpi? Mitä mieltä olet? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.11.2021 11:28

      Heippa, itse laittaisin ihan tällaisenaan 🙂

      Vastaa
  22. Milja sanoo

    6.4.2022 13:06

    Heippa! Sopiiko tämä kreemi Kinder-piirakkaan voikreemin tilalle? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.4.2022 13:43

      Varmasti sopii 🙂

      Vastaa
  23. Ingrid sanoo

    17.6.2022 21:50

    Hei.
    Voiko tämän kreemin päälle tehdä kinuskivalumia? Pysyykö, ettei ne valahda sitten kun kakun laittaa esille?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.6.2022 06:56

      Hei, kyllä tämän kreeminkin päälle sopii mitkä tahansa valumat. Valumat eivät valahda, jos kinuski on oikean paksuista ja valutetaan jäähtyneenä kakun päälle.

      Vastaa
  24. Katja sanoo

    8.9.2022 12:04

    Monenko kertaisena tekisin 30hengen kakun kuorrutukseen kreemin, entä soveltuuko geeliväri kreemin värjäykseen?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.9.2022 12:11

      Geeliväri sopii loistavasti värjäykseen. Riittosuus sinun pitää laskea ja testata itse. Se riippuu kreemikerroksen paksuudesta ja kakun korkeudesta jne. Itse tekisin yläkanttiin – voikreemiä voi pakastaa jos jää yli.

      Vastaa
  25. Elina sanoo

    19.12.2022 19:21

    Hei, mitä luulet, sopisiko tämä kreemi täytteeksi/kuorrutteeksi jouluiseen red velvet -kakkuun, vai onko siihen viisaampaa tehdä se tuorejuustokuorrute, joka kys. kakun ohjeessakin on? 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.12.2022 20:06

      Ehdottomasti tämä sopii myös Red Velvet -kakkuun 🙂

      Vastaa
      • Elina sanoo

        22.12.2022 16:06

        Kiitos vastauksesta! Jatkokysymys, jos leivon kakkupohjan tänään torstaina, ja lauantaina on tarkoitus syödä, niin milloin kannattaa valmistaa tämä kreemi?

        Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios