Täyteläinen Valkosuklaakreemi (täyte ja kuorrute)

Täyteläinen Valkosuklaakreemi

Oikein ihanaa ja herkullista Uutta Vuotta 2018! Tämä suklainen resepti aloittaa loistavasti vuoden 2018 täällä blogin puolella. Tulossa on vähintään yhtä herkullinen vuosi kuin edellisestä! Toivottavasti olette nauttineet pyhistä, vapaista ja juhlista. Lomailen itse vielä viikon verran ja aloitan uuden vuoden vasta loman jälkeen. Siihen asti ladataan akkuja. Terkkuja siis täältä Thaimaan lämmöstä ♥ Voit seurata matkaani Instagramissa.

Täyteläinen Valkosuklaakreemi sopii kakkujen täytteeksi tai kuorrutteeksi. Miksi et laittaisi tätä suussa sulavaa kreemiä myös keksien tai kääretortun väliin? Olen testannut monia hyviä valkosuklaakreemi-ohjeita, mutta joulun alla päätin muunnella vanhoja käytössäni olevia reseptejä uudestaan löytääkseni sen täydellisen koostumuksen. Lopulta löysin omaan makuuni sopivan täydellisyyden juuri tästä ohjeesta.

Nyt kaikki joulusta jääneet suklaat sulamaan ja kreemiä vatkaamaan! Voit tehdä tämän kreemin myös valmiiksi pakkaseen. Täyteläinen valkosuklaakreemi on täydellistä sellaisenaan. Voit kuitenkin maustaa sitä monilla eri tavoilla lisäämällä vatkauksen loppupäässä massaan marjajauheita tai aromeja. Miltä kuulostaisi pistaasi-valkosuklaakreemi? Aika hyvältä vai mitä?!

Katso myös ihana Suklaakreemi-ohje, johon voit piilottaa joulusta jääneet tummat- ja maitosuklaat.


Täyteläinen Valkosuklaakreemi

Ohje riittää hyvin yhden 20 cm kakun kuorruttamiseen tai yhden 20 cm kakun täytteeksi (kaksi täyteväliä).

Ohje: 

  • 100 g valkosuklaata
  • 150 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 dl tomusokeria
  • 100 g tuorejuustoa
  • pastaväriä (valinnainen)
  1. Pilko valkosuklaa kippoon ja sulata se mikrossa.
  2. Vaahdota pehmeä voi ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Lisää jäähtynyt valkosuklaa varovasti valuttamalla sekaan koko ajan vatkaten.
  4. Lisää erissä 2 dl tomusokeria koko ajan vatkaten.
  5. Lisää seuraavaksi tuorejuusto koko ajan vatkaten.
  6. Lisää lopuksi loput (1 dl) tomusokeria koko ajan vatkaten.
  7. Vatkaa, kunnes kreemi on kuohkeaa ja tasaista.
  8. Tässä vaiheessa voit värjätä kreemin haluamallasi värillä. Jos värjäät vain osan ota sivuun pieni määrä kreemiä ja värjää se erikseen.

Vinkki! Lisää kreemin makua aromeilla (esimerkiksi pistaasi tai caramel ovat täydellinen lisä tähän kreemiin!). Kokeile maustamiseen myös marjajauheita.

Täyteläinen Valkosuklaakreemi


Ihanaa viikkoa!

Lisää täyte- ja kreemiohjeita löydät täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

46 Kommenttia

  1. Elina sanoo:

    Hei! Sopisikohan tämä macaronsien täytteeksi tällaisenaan, vai kannattaisiko lisätä vähän suklaata, jotta tulisi vielä hieman jämäkämpi? Mitä mieltä olet? 🙂

  2. Milja sanoo:

    Heippa! Sopiiko tämä kreemi Kinder-piirakkaan voikreemin tilalle? 🙂

  3. Ingrid sanoo:

    Hei.
    Voiko tämän kreemin päälle tehdä kinuskivalumia? Pysyykö, ettei ne valahda sitten kun kakun laittaa esille?

    1. Hei, kyllä tämän kreeminkin päälle sopii mitkä tahansa valumat. Valumat eivät valahda, jos kinuski on oikean paksuista ja valutetaan jäähtyneenä kakun päälle.

  4. Katja sanoo:

    Monenko kertaisena tekisin 30hengen kakun kuorrutukseen kreemin, entä soveltuuko geeliväri kreemin värjäykseen?

    1. Geeliväri sopii loistavasti värjäykseen. Riittosuus sinun pitää laskea ja testata itse. Se riippuu kreemikerroksen paksuudesta ja kakun korkeudesta jne. Itse tekisin yläkanttiin – voikreemiä voi pakastaa jos jää yli.

  5. Elina sanoo:

    Hei, mitä luulet, sopisiko tämä kreemi täytteeksi/kuorrutteeksi jouluiseen red velvet -kakkuun, vai onko siihen viisaampaa tehdä se tuorejuustokuorrute, joka kys. kakun ohjeessakin on? 😊

      1. Elina sanoo:

        Kiitos vastauksesta! Jatkokysymys, jos leivon kakkupohjan tänään torstaina, ja lauantaina on tarkoitus syödä, niin milloin kannattaa valmistaa tämä kreemi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *