Makea Vohvelinakukakku
Tänään oli Teurastamon Kellohallissa täällä bloginkin puolella hehkuttamani What’s Cooking Helsinki -tapahtuma. Tapahtuma oli ruoka- ja leivontabloggaajille järjestetty ammattilaispäivä, jonka aikana myös yleisö pääsi kurkistamaan bloggaajien keittiöön. Päivän aikana Kellohallissa nimittäin oli 30 minuutin kokkausnäytöksiä, jossa pääsimme tekemään herkkuja yleisön edessä.
Inspiroiduimme vohveleista kollegoideni Kakkukatrin ja Dr.Sugarin kanssa, ilmoittauduimme näytöksiin ja teimme tänään näytöskeittiössä makeita ja suolaisia vohvelinakukakkuja. Nämä helpot kakut, jotka syntyvät hetkessä saivat hyvän vastaanoton ja paljon kehuja. Tässä teille resepti makeasta versiosta, jonka taikina on sokerikakkupohjan sukulainen, välissä ihanan pehmeää mascarponetäytettä, marjoja ja koristeena syötäviä kukkia! Ei kun vohveliraudat esiin kaapin uumenista! Vohvelit ovat taas in!
Vohvelikakkupohja:
- 2 kananmunaa
- 1 dl erikoishienoa sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 0,5 dl voisulaa tai öljyä
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Vinkki! Voit maustaa taikinan vaniljasokerilla, sitruunankuoriraasteella, kanelilla tai vaikka kardemummalla
1. Vispaa kananmuna ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon voisula tai öljy.
2. Lisää joukkoon kuivat aineet ja sitruunankuori tai vaniljasokeri. Sekoita kaikki aineet hyvin toisiinsa.
3. Lämmitä vohvelirauta, sivele raudan pintaan voita tai öljyä.
4. Kaada taikinaa raudalle ja paista kunnes pohja on kypsä. Tässä kestää kauemmin kuin tavallisessa vohvelissa. Varo kuitenkin ettei kakkuset pala.
5. Nosta jäähtymään lautaselle.
6. Valmista täyte sillä aikaa kun vohvelit jäähtyy.
7. Jaa täyte tasaisesti joka väliin ja pinnalle, tasoita nuolijalla tai vaikkapa lusikalla. Koristele marjoin ja syötävin kukin. Voit käyttää myös kakun sisällä marjoja tai hilloa lisämaun tuomiseksi.
Mascarpone-täyte:
-
3 dl vispikermaa
-
200g mascarpone-tuorejuustoa, notkistettuna
-
1 dl tomusokeria
-
1 tl vaniljasokeria
-
(1 tl sitruunakuoriraastetta)
- Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sokerit ja vatkaa sekaan.
- Lisää lopuksi mascarpone ja vatkaa sekaisin.
Vinkki! Halutessasi lisää sitruunankuorta täytteeseen. Koristele kakku marjoilla ja syötävillä kukilla. Halutessasi laita marjoja myös kakun väliin.
Myös näillä sopii
Herkutella
Pääsiäisen Mango-Passion Naked Cake (G)
Mustikkajuustokakku mansikkamarengilla
Kesän Täydellisimmät Vohvelit
Joulukattaus – ihanat vinkit x 10