• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Täydellinen Suklaamousse (liivatteeton)

Täytteet ja kuorrutukset

6 maalis

Täydellinen Suklaamousse (liivatteeton)

Tämä suklainen resepti avaa aurinkoisen ja kakkujen täyteisen viikon! Tällä viikolla leivotaan sekä syödään kakkuja naistenpäivän ja minun syntymäpäivieni kunniaksi! Viikko huipentuu kakkumessuihin loppuviikosta! Voiko olla täydellisempää tapaa viettää syntymäpäivää kun lentää Lontooseen katselemaan, ihastelemaan ja koristelemaan kakkuja? En malta odottaa! Instagramissa on luvassa paljon kakkumateriaalia loppuviikosta!

Täydellinen suklaamousse on luotto-ohjeeni ajoilta, jolloin aloitin leipomisen. Helpon tästä moussereseptistä tekee se, että se on täysin liivatteeton eikä liian makea. Voit käyttää tätä moussea kakun välissä esimerkiksi hillojen kanssa, jolloin makeuden tasapaino säilyy hyvin. Suklaamousse on myös syötävää sellaisenaan tai käy hyvin suklaajuustokakun massasta. Alla vinkkejä käyttöön ja linkki yhteen suosituimmista resepteistäni, jossa tämä mousse maistuu mintulta.

Tätä sinun täytyy kokeilla! Ja mikä ihana tekosyy onkaan leipoa suklainen kakku naisten kunniaksi keskiviikkona!

Täydellinen Suklaamousse (liivatteeton)

Ohje:
  • 300 g tuorejuustoa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4 dl kermaa
  • 300 g tummaa suklaata (noin 50% kaakaota)
  1. Sulata suklaa mikrossa.
  2. Vaahdota kerma kulhossa. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri toisessa kulhossa.
  3. Lisää sula suklaa tuorejuustoseokseen vatkaten.
  4. Vatkaa lopuksi kerma joukkoon.
  5. Mousse on valmis sellaisenaan kakun väliin.
Vinkkejä: Voit käyttää tätä moussea myös suklaajuustokakun pohjana. Voit maustaa moussea aromeilla tai tehdä moussen esim. tummasta minttusuklaasta tai appelsiinisuklaasta. Yksi suosituimmista resepteistäni on Minttusuklaamoussekakku, joka on tehty tällä mousseohjeella. Katso ohje: Minttusuklaamoussekakku. HUOM! Paras tulos tulee noin 50% kaakaota sisältävistä suklaista – sen vahvempi suklaa jämäköittää moussea hieman liikaa ja tekee moussesta vaikeasti käsiteltävän.

MUUNNA VEGAANISEKSI: Korvaa kerma kaurakelmalla, tuorejuusto kaura”tuorejuustolla” (Oatly) ja tarkista, että käyttämäsi suklaa on maidotonta. Lukijan testillä vegaanisesta moussesta tuli aivan yhtä ihanaa ja jämäkkää!

OHJE on kahteen kerrokseen halkaisijaltaan noin 20-22 cm kakkuun. Puolita ohje, jos teet yhteen väliinhalkaisijaltaan 20-22 cm tai halkaisijaltaan 15 cm kakun kahteen väliin .


Täydellinen Suklaamousse (liivatteeton)

Seuraatko minua jo somessa?

69 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Viikonlopun Brunssi-vinkki: Andante
Seuraava artikkeli: Parhaat ja pehmeimmät Suklaamuffinssit »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Huli/Meanwhile in Longfield.. sanoo

    6.3.2017 07:28

    Voi nam mikä kakku! Suklaata ja vielä lisää suklaata, kyllä kelpaisi. 🙂 Onnea jo etukäteen synttäreittesi johdosta!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.3.2017 08:20

      Voi Kiitos <3 Sanos muuta, suklaata suklaan päälle! Tykkään 🙂 Ihanaa viikkoa!

      Vastaa
      • Elina sanoo

        29.10.2021 08:01

        Moikka! Teetkö nämä kakun väliset irtopohjavuuassa vai miten saat niistä tasaisia?

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          29.10.2021 13:50

          Täällä ohjeet

          https://www.anninuunissa.fi/kakun-taytto-ja-kokoaminen-nain-onnistut/

          Vastaa
  2. Pienet Herkkusuut - Maiju sanoo

    6.3.2017 10:06

    Onnittelut minultakin jo etukäteen ? Ihana viikko sinulla tulossa, pääsenkö jäniksenä matkalaukkuun 😉

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.3.2017 12:02

      Kiitos Maiju 🙂 Hihi perjantai-iltana lähtee kone – jos mahdut saat tulla matkalaukkuun. Takaisin tullessa voi olla ahtaampaa kun on kaikki ostokset mukana 😉

      Vastaa
  3. Päivi Vartiainen sanoo

    1.8.2017 11:05

    Suklaakakkua olisi tarkoitus tehdä juhliin. Mousse vaikuttaisi juuri sopivalta väliin ja helppotekoiselta tällaiselle amatöörileipurille. Kaipaako mielestäsi jotain muuta väliin. Millä kakku kannattaisi päällystää,

    Vastaa
    • Anni sanoo

      1.8.2017 11:41

      Hei Päivi, suklaamousse on tosiaan todella helppotekoinen. Muistathan käyttää tummaa suklaata, jotta moussesta tulee tarpeeksi jämäkkää. Laitan usein moussen kanssa hilloa kakun väliin. Esimerkiksi mustikkahillo sopii loistavasti. Kakun voit kuorruttaa oman makusi mukaan kreemillä, sokerimassalla tai kermalla. Voit tehdä myös isomman satsin moussea ja kuorruttaa kakun sillä 🙂

      Vastaa
  4. Janne sanoo

    7.9.2017 22:26

    Tein lapsille tätä jälkkäriksi. Erinomaisen herkullista! Käytin Fazerin tummaa suklaata ja appelsiinituorejuustoa, joka toimi hyvin. Puolitettu resepti tuotti 4 annosta. Mousse kiinteytyy yllättävän nopeasti kylmässä, eli lusikoimalla kulhosta ei saa nättiä annosta aikaiseksi. Olisi varmaan pitänyt pursottaa… Kiitokset reseptistä!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.9.2017 08:11

      Hei Janne, kiitos kommentistasi! Tämä mousse tosiaan kovettuu melko nopeasti. Tummasuklaa tekee sen kun on kosketuksissa kylmään 🙂 Pitää testata itsekin ja kokeilla maustetulla tuorejuustolla. Hyvää viikonloppua!

      Vastaa
  5. Addu sanoo

    25.11.2017 18:42

    Hei kiitos täydellisestä reseptistä. Itse tein kyllä pientä muutosta, 150g tummaa suklaata, 150g Fazerin suklaata ja 300g vadelmatuorejuustoa. Kyllä tuli hyvää, kaikki vieraat kehu ?

    Vastaa
    • Anni sanoo

      26.11.2017 09:27

      Hei Addu 🙂 kiitos. Pienet muutokset ovat parhaita! Pitää kokeilla tuolla sinun tavallasi! 🙂

      Vastaa
    • Hennareetta sanoo

      12.9.2018 12:52

      Minä kokeilin ohjetta laktoosittomalla vispikermalla, mutta mousse juoksettui tosi pahasti! Mikä meni vikaan?

      Vastaa
      • Anni Paakkunainen sanoo

        12.9.2018 12:59

        Se onko kerma laktoositonta tai ei, ei vaikuta lopputulokseen. Vatkasitko kermaa liikaa? Oliko lisäämäsi suklaa kuumaa? Missä vaiheessa tarkalleen juoksettuminen tapahtui?

        Vastaa
  6. Elina sanoo

    1.6.2018 09:50

    Hei!

    Jos puolitettuun ohjeeseen laittaa 150g appelsiinituorejuustoa ja 150g suklaata, laitanko 0.5dl sokeria vai pienempi määrä, koska kyseessä maustettu tuorejuusto? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.6.2018 11:11

      Hei Elina,

      Suosittelen maistamaan ja lisäämään oman maun mukaan 🙂

      Vastaa
  7. Anna sanoo

    6.11.2018 14:03

    Jos tuorejuuston mausta ei tykkää niin voiko sen korvata esim maitorahakalla – mikä tällöin olisi rahkan määrä? ?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.11.2018 14:10

      Hei Anna,

      En ole varma hyytyykö mousse napakaksi rahkaan tehtynä. Voit käyttää tuorejuuston tilalla myös mascarponea, jos sen maku on miellyttävämpi. Sanoisin, että tässä reseptissä tuo tuorejuusto on olennaisen osa koostumusta. Jos päätät testata rahkalla niin olisi kiva kuulla miten onnistuit. Laittaisin ihan tuon saman 300 g jos itse kokeilisin.

      Vastaa
  8. Taru sanoo

    21.1.2019 23:24

    Tekisi mieleni upottaa täytteeseen pakastevadelmia mutta vettyyykö täyte liikaa niiden sulaessa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.1.2019 08:41

      Voit hyvin laittaa marjoja. ei täyte vety liikaa, jos pidät marjat kohtuudessa etkä kostuta kakkua liikaa 🙂

      Vastaa
  9. Katariina sanoo

    23.2.2019 13:00

    Hei! Kiitos ohjeesta! Tein tämän maidottomana kaslinkin kauravispistä ja oatlyn kauralevitteestä, tuli kyllä herkkua😋

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.2.2019 10:31

      Hei Katariina 🙂 Kiitos kommentista! Päivitän ohjeeseen, että onnistuu näin helposti maidottomana ja vegaanisena <3

      Vastaa
  10. Anne sanoo

    24.3.2019 22:08

    Hei, Jotta täyte varmasti riittäisi sekä kakun väliin että päälle (26 cm kakkuvuoka), pitäisiköhän aineet mielestäsi tuplata? Reunoja en ehkä päällystä, mutta kakun päälliosaan laittaisin.
    Pystyykö tällä täytteellä tekemään pursotuksia? Jos kakun päälliosan reunoille pursottaisi ruusukkeet.
    Sopiisikohan kakun väliin aprikoosihillo moussen lisäksi?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.3.2019 06:52

      Hei, varmuudeksi tekisin varmaan tuplana. Pursotuksiin menee aina enemmän moussea. Moussea voi siis pursottaa ja aprikoosihillo toimii varmasti loistavasti!

      Vastaa
      • Hamppu sanoo

        21.4.2019 19:46

        Hei! Voiko suklaan sijasta käyttää vlkosuklaata?

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          22.4.2019 07:54

          Voi käyttää, mutta moussesta ei tule yhtä jämäkkää. Raskaan kakun väliin laittaessa tarvitset ehkä liivatetta myös.

          Vastaa
  11. Linda sanoo

    30.5.2019 11:51

    Heippa. Voiko tätä moussea käyttää eristeenä sokerimassan alla? Laittaisin siis ohuen kerroksen tätä ja päällystäisin kakun sokerimassalla kokonaan.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.5.2019 14:42

      Hei, en ole kokeillut, joten en voi suositella. Eristeenä kannattaa yleensä käyttää kreemiä, jottei sokerimassa ala vettyä.

      Vastaa
  12. Heta sanoo

    6.6.2019 10:43

    Moi,

    mitenkä tämä suklaamousse toimii kuumalla kelillä? sulaakohan se nakukakun välissä? ..marjojen kanssa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.6.2019 10:49

      Hei,

      Helteellä mitään kakkuja ei kannata seisottaa auringossa tai kuumassa ilmassa. Tämä mousse ei sula sen helpommin tai huonommin kuin muutkaan vaihtoehdot 🙂

      Vastaa
  13. Saija sanoo

    16.9.2019 11:13

    Hei! Tämä ohje oli noin 20 cm kakkuun. Kuinka korkea siitä tulee täytettynä? Mietiskelen tässä mihin kokoan kakun jähmettymään. Riittääkö 10 cm korkea vuoka?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.9.2019 15:59

      Hei Saija,

      Korkeus riippuu myös kakkupohjasta. Itse käytän usein 10cm vuokaa, jota jatkan tarvittaessa reunakalvolla.

      Vastaa
  14. Maija sanoo

    24.10.2019 22:45

    Hei,
    säilyykö mousse jääkaapissa käyttökelpoisena kuorrutusta varten seuraavaan päivään? Tarkoituksena olisi laittaa moussea sekä kakun väliin että päälle. Täyttäminen olisi kai fiksuinta tehdä edellisenä päivänä, ja kuorrutus vasta tarjoilupäivänä. Voinko tehdä koko satsin moussea kerralla?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.10.2019 07:02

      Moikka,

      kyllä säilyy, mutta se jämäköiytyy kylmässä joten levitys voi olla hankalampaa. Itse tekisin päivää ennen täytön täytön ja valmistaisin kuorrutusta varten uuden satsin moussea 🙂

      Vastaa
  15. Hanna sanoo

    31.10.2019 00:04

    Heippa!

    Ootko käyttänyt moussessa kuinka tummaa suklaata? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      31.10.2019 06:52

      Hei,

      käytän leivonnassa yleensä 40-50% tummaa suklaata 🙂

      Vastaa
  16. Hanna sanoo

    13.11.2019 14:08

    Hei taas,

    Tämä selvä, kiitos infosta! 🙂

    Samalla haluaisin vielä kysyä, että onko antaa suuntaa-antavia mittoja kun pitäisi viikonlopuksi leipoa 35 hengen kakku. Lähinnä mietin siis pohjan halkaisijaa ja kuinka paksut täytevälit olisi tarpeen. Toiseen väliin on tulossa sinun marjamousse, joten mietin vain kuinka paljon suurennan kyseistä reseptiä:)

    Makupariksi on sitten tulossa kinuskimousse reseptillä: 3dl kermaa ja 3dl fariinisokeria ja näistä keitetään kinuski joka vaahdotetaan. Vaahtoon yhdistetään 3dl kermaa ja 150g tuorejuustoa ja hyydytetään 3 liivatteella.

    Osaatko sanoa kuinkahan paljon tuota pitäisi suurentaa? Jos ymmärsin oikein niin kinuskimoussen pitäisi reseptin mukaan riittää kahteen väliin 24-26cm halkaisijan kakussa.

    Kiitos jo etukäteen! 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.11.2019 15:34

      Moikka,

      En ole koskaan tehnyt noin isoa kakkua 🙂 Itse suosin sitä että teen useamman kakun, silloin yksi suuri kakku ei myöskään seiso tarjolla liian kauan räävittynä. Kun toinen loppuu, voi toisen nostaa tarjolle. Lisäksi jotkut kakkupohjareseptit eivät toimi suurennettaessa enää ihan samalla tavalla.

      Kokeilematta en lähde arvailemaan riittoisuuksia, varsinkin kun ei ole mun oma ohje, jota olisin aiemmin testannut. Sinä varmasti tiedät paremmin kuinka paksuja moussekerroksia kakkuun toivot.

      Onnistut kyllä varmasti, iloista leivontaa! 🙂

      Vastaa
  17. Hanna sanoo

    16.11.2019 22:23

    Kiitos 🙂 Ja ymmärrän kyllä, sain kakun tehtyä ja skaalattua kaiken sopivaksi!

    Vastaa
  18. Scandaalibulla sanoo

    16.1.2020 22:07

    Heip,
    Miten onnistuu maitosuklaalla ? Ja jaksaako pysyä kaulintamassalla päällystetyn kakun välissä ? Eristeeksi teen vielä kreemin…

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.1.2020 07:52

      Ei tule ihan niin jämäkkää maitosuklaalla, mutta pysyy kasassa. Riippuu tietenkin kerrosten paksuudesta miten hyvin pysyy sisällä, jos huolettaa niin laita pari liivatetta.

      Vastaa
  19. Elli sanoo

    28.1.2020 18:30

    Hei Anni,
    Olen tekemässä kakun 22cm vuokaan. Mietin toimisiko tämän täytteen kanssa persikka/maitorahka/kuohukerma-täyte tuomaan toiseen kerrokseen raikkautta? Ja jos moussen alle laittaa hilloa niin mitä hilloa suosittelet? Ja onko vinkata jotain hyvää valmishilloa jota kannattaisi käyttää leivonnassa? Tyttäreni (4v) toivoi mansikkaa tämän kanssa mutta mietin miten saisin sen toimimaan…Ja aiemmin olen käyttänyt leivonnassa vaan tuoretta suomalaista mansikkaa.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.1.2020 05:47

      Hei Elli, suklaa saattaa kyllä jättää persikan maun alleen. Laitan suklaan kanssa usein esimerkiksi mustikkahilloa tai aprikoosihilloa. Minulla ei ole vinkata mitään tiettyjä merkkejä, teen yleensä hillot itse, mutta yhtä hyvin käyvät kaupan hillot lasipurkeissa.

      Jos tyttäresi haluaa mansikkaa miksi et tekisi toiseen kerrokseen mansikkamoussea kotimaisista pakastemansikoista? Tässä ohje:

      https://www.anninuunissa.fi/helppo-marjamousse-korkean-kakun/

      Vastaa
  20. Riina sanoo

    26.9.2020 15:50

    Tehtiin mousse valkosuklaasta ja maustettiin minttuaromilla, toffeearomilla ja värjättiin mintunvihreäksi. Ihanaa suklaisen kakkupohjan välissä. Kiitos reseptistä!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.9.2020 17:32

      Ole hyvä 🙂 Ihana kuulla <3

      Vastaa
  21. Meri sanoo

    24.12.2020 00:14

    Seurasin reseptiä, mutta moussesta tuli kokkareista, mistä voisi johtua?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.12.2020 05:56

      Lisäsitkö sulan suklaan (joka on vielä lämmintä) kylmien aineiden sekaan? Entä mikä kaakao% suklaassa oli?

      Vastaa
  22. Sanni sanoo

    11.1.2021 08:44

    Kostutitko kakun kerrosten pohjat maidolla tai jollain muulla nesteellä? Itse ajattelin tehdä pelkän moussen kerrosten väliin ilman hilloa, mietin että tuleeko hyvä sellaisenaan koska joutuisin muuten käyttämään kaupan valmiita hilloja ja ne taitaa olla liian makeita.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.1.2021 09:02

      Kostutan yleensä aina vaniljamaidolla eli vaniljasokeria maidon sekaan 🙂

      Vastaa
  23. Cecilia sanoo

    25.1.2021 18:54

    Heippa!
    Tuli mieleen sellainen kysymys, että jos tällä moussella täyttää ja myös kuoruttaa kakun, niin kannattaako kakku kuoruttaa heti kasaamisen ja täytön jälkeen, vai esim, vasta seuraavana päivänä, jolloin kakku tarjoillaan?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.1.2021 06:25

      Kumpi vain käy yhtä hyvin 🙂 Itse antaisin ehkä tekeytyä seuraavaan päivään täytön jälkeen. Kakkukin pysyy paremmin kasassa ja muodossa niin.

      Vastaa
  24. Ellu sanoo

    19.5.2021 14:19

    Jos Laitan tuoreita vadelmia, kostutanko?

    Vastaa
    • Maiju sanoo

      5.4.2022 10:09

      Hei,
      Mistä voisin löytää ohjeen tuohon tummaan suklaakakkuun, jonka voi täyttää moisella? Kiitos.🙂

      T. Maiju

      Vastaa
  25. Elina sanoo

    16.6.2021 19:19

    Pitääkö sulan suklaan olla huoneenlämpöistä kun sen yhdistää muihin aineksiin. Osaatko jollain tapaa kuvata sopivaa suklaan lämpötilaa ettei se paakkuunnu tai jotenkin leikkaa kun yhdistää toisiin aineisiin.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.6.2021 19:53

      En ole mitannut lämpötiloja. Olen antanut suklaan kyllä jäähtyä ennen vatkaamista tuorejuustoseokseen, jonka on hyvä olla huoneenlämpöistä – ei siis täysin jääkaappikylmää. Eri lämpötilat (kylmä ja kuuma) yhdistettynä toisiinsa saavat aikaan sen etteivät aineet sekoitu kunnolla.

      Vastaa
  26. Laaaur sanoo

    18.1.2022 18:33

    Moikka, jos ei tykkää tummasuklaasta, voiko sen korvata fazerin sinisellä? 🙈

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.1.2022 07:57

      Suklaa toimii leivonnassa hyydyttäjänä – mitä vahvempi suklaa sitä paremmin mousse pysyy kasassa. Tähänhän tulee kermaa ja muitakin aineita, joten ei maistu tummalta suklaalta yhtä vahvasti kuin pelkkä suklaa. Jos vaihdat maitosuklaaseen – voi olla että joudut lisätä liivatteita.

      Vastaa
  27. Jaana sanoo

    6.2.2022 09:19

    Hei, voiko suklaakakun koota kelmulla vuorattuun vuokaan? Vaikka ei käytä liivatetta.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.2.2022 10:41

      Hei, en ihan ymmärrä miten liivate vaikuttaa asiaan tai mitä tarkoitat, mutta totta kai voi aina koota kakun kelmuttuun vuokaan 🙂

      Vastaa
  28. Camilla sanoo

    24.3.2022 20:10

    Hei! Kumpaako kermaa kannattaa käyttää, vispi vai kuohu?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.3.2022 20:35

      Kumpikin käy, mutta käytän itse vispiä 🙂

      Vastaa
  29. Anna sanoo

    26.4.2022 20:42

    Hei, osaatko neuvoa monenko kertaisena mousen ohjeen tekisi 24cm vuokaan, jos teen suklaajuustokakun keksipohjalla?😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.4.2022 05:56

      Luuulen, että riittäisi tällaisenaan ellet halua todella korkeaa kakkua? Silloin tee 1,5 kertaisena. Kannattaa muuten valita 40-50% kaakaota sisältävä suklaa ettei tule liian jämäkkää 🙂

      Vastaa
  30. Tumpelo sanoo

    29.4.2022 21:15

    Hei, sulatin suklaan mikrossa, mutta se vain paakkuuntui, ei muuttunut litkuksi, lisäsin sen silti tuorejuuston sekaan ja siitä tuli ihan litkua. Onko kaikki nyt pilalla? Voinko pitää sekoitusta jääkaapissa ja sitten ehkä käyttää?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.5.2022 08:29

      Kuulostaa siltä, että suklaa on palanut mikrossa, jolloin se paakkuuntuu eikä sitä voi pelastaa 🙁 Suklaa pitää sulattaa mikrossa aina pikkuhiljaa välillä sekoitellen. Vesihaude on turvallisempi vaihtoehto.

      Vastaa
  31. Kirsi sanoo

    31.10.2022 11:40

    Hei! Millä tämä ohje tulisi kertoa, jotta suklaamoussea riittäisi 26cm kakun väleihin (kaksi paksumpaa täyteväliä tai kolme ohuempaa) ja lisäksi ohuelti kakun kuorrutukseksi naked cake -tyyliin silottamaan reunoja? 🙂 Olen tekemässä kakkuja häihini, ja olen yrittänyt itse pähkäillä moussen riittävyyttä.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      31.10.2022 14:05

      Moikka, nyt kuulostaa siltä, että kannattaa testata tuo riittoisuus tai tehdä kerralla kunnon satsi kun kyseessä on noin tärkeä kakku 🙂 Ohjeen ohjeistus menee näin ja siitä voi laskea 🙂

      OHJE on kahteen kerrokseen halkaisijaltaan noin 20-22 cm kakkuun. Puolita ohje, jos teet yhteen väliin halkaisijaltaan 20-22 cm tai halkaisijaltaan 15 cm kakun kahteen väliin .

      Vastaa
  32. Janika sanoo

    1.11.2022 09:57

    Moi! Säilyykö mousse hyvänä kakun välissä kuinka monta päivää? Meillä olis tarkotus viikonloppuna pitää synttärit ja tehdä 2 kakkua molempiin suklaamousse. Mietin minä päivänä olisi hyvä täyttää kakut ja päällystää. La – su olisi kakut tarjoiltava

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.11.2022 12:06

      Moikka, säilyvyydessä aina otettava huomioon käytettävien tuotteiden päiväykset ja aistinvarainen arviointi. Kuinka kauan itse söisit valmistettua kakkua? 2-3 pv? Itse täytän kakut aina päivää ennen ja kuorrutan sekä koristelen tarjoilupäivänä. Silloin jos kakkua jää juhlista yli voi sitä syödä hyvällä omalla tunnolla myöhemminkin.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios