Täydellinen Suklaamousse (liivatteeton)
Tämä suklainen resepti avaa aurinkoisen ja kakkujen täyteisen viikon! Tällä viikolla leivotaan sekä syödään kakkuja naistenpäivän ja minun syntymäpäivieni kunniaksi! Viikko huipentuu kakkumessuihin loppuviikosta! Voiko olla täydellisempää tapaa viettää syntymäpäivää kun lentää Lontooseen katselemaan, ihastelemaan ja koristelemaan kakkuja? En malta odottaa! Instagramissa on luvassa paljon kakkumateriaalia loppuviikosta!
Täydellinen suklaamousse on luotto-ohjeeni ajoilta, jolloin aloitin leipomisen. Helpon tästä moussereseptistä tekee se, että se on täysin liivatteeton eikä liian makea. Voit käyttää tätä moussea kakun välissä esimerkiksi hillojen kanssa, jolloin makeuden tasapaino säilyy hyvin. Suklaamousse on myös syötävää sellaisenaan tai käy hyvin suklaajuustokakun massasta. Alla vinkkejä käyttöön ja linkki yhteen suosituimmista resepteistäni, jossa tämä mousse maistuu mintulta.
Täydellinen Suklaamousse (liivatteeton)
- 300 g tuorejuustoa
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 4 dl kermaa
- 300 g tummaa suklaata (noin 50% kaakaota)
- Sulata suklaa mikrossa.
- Vaahdota kerma kulhossa. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri toisessa kulhossa.
- Lisää sula suklaa tuorejuustoseokseen vatkaten.
- Vatkaa lopuksi kerma joukkoon.
- Mousse on valmis sellaisenaan kakun väliin.
MUUNNA VEGAANISEKSI: Korvaa kerma kaurakelmalla, tuorejuusto kaura”tuorejuustolla” (Oatly) ja tarkista, että käyttämäsi suklaa on maidotonta. Lukijan testillä vegaanisesta moussesta tuli aivan yhtä ihanaa ja jämäkkää!
OHJE on kahteen kerrokseen halkaisijaltaan noin 20-22 cm kakkuun. Puolita ohje, jos teet yhteen väliinhalkaisijaltaan 20-22 cm tai halkaisijaltaan 15 cm kakun kahteen väliin .
Moikka ☺️
Mahtaako tämä toimia kakun kuorrutteena/eristekerroksena sokerimassan alla? Vai vettyykö sokerimassa?
Saattaa vettyä, tekisin kreemin mielummin.