• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Jäätelö
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Runebergin Tortut
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Leivontaohjelma
  • Mökkiohjeet
  • Perhe
    • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Sokeriton

Kuivakakkujen Kuningatar: Ihannekakku

Joulu· Kuivakakut

21 marras

Kuivakakkujen Kuningatar: Ihannekakku

Kuivakakkujen Kuningatar: Ihannekakku tosiaan ansaitsee kruununsa! Ihannekakku on juuri se mummolasta tuttu perinnekakku, jonka resepti kiertää suvussa. Ja ahh tämä kakku on mehevä, maukas, aromikas ja niin suussa sulava! Ihannekakkua sopii syödä läpi vuoden niin arkena kuin juhlana. Nyt se on leivottu jouluun sopivaksi! Erilaiset kauniit klassiset kakkuvuoat tuovat kakun kauniisti esiin juhlapöydässä!

Kiitos ihana Sari Sweet Food O’Mine inspiraatiosta, jonka sinun Ihannekakkukuvasi ja postauksesi minussa herättivät. Tänä syksynä ja alkavana talvena olen todella innostunut kuivakakuista ja suurena syynä siihen on Sari. Upea kuivakakku! Sitä ihannekakku todella on – Sarin postauksessa komeilee toinen toistaan upeampia kuivakakkuja erilaisiin vuokiin leivottuna. Sarin kuviin haluaisi sukeltaa – ensin haistaa, sitten maistaa ja kosketella kauniita erimuotoisissa vuoissa leivottuja kakkuja. Ei ihme, että postaus on yksi Sarin blogin suosituimmista! Sarin kakuista huumaantuneena ja joulua silmällä pitäen tilasin noita vuokia myös verkkokauppaani. Lue alapuolelta lisää arvonnasta, jonka palkintona voit voittaa vapaavalintaisen kakkuvuoan.

Ihanaa, että myös te olette löytäneet kuivakakut uudestaan. Ne ovat nimittäin taas trendikkäitä ja niitä näkeekin taas enemmän! Ihannekakun reseptejä kiertää Internetissä paljon. Perusasiat ja raaka-aineet niissä ovat kaikissa samat: voi ja vesi kiehautetaan ja lisätään hiljalleen munasokerivaahtoon. Appelsiinin tai sitruunankuori maustaa mureaa taikinaa. Itse lisäsin reseptiin hieman vaniljaa, koska se toimii aina. Jouluna lisäisin taikinaan reilusti muitakin mausteita. Lue vinkit reseptin lopusta!

ARVONTA

Oletko jo osallistunut Kahvikakku-Arvontaan! Jaa kahvikakkukuvasi Instagramissa tagein #minunkahvikakku @anninuunissa. Ja muista myös seurata tiliäni. Kaikki kuvan jakaneet ovat mukana arvonnassa, jonka palkintona on vapaavalintainen Nordic Waren kakkuvuoka (arvo 40-50€). Jaan parhaimpia kuvia marraskuun aikana omalla tililläni! Osallistua voi 30.11.2017 asti.

Tästä voit katsoa jo arvontaan osallistuneiden kakkujen kuvia!


Kuivakakkujen Kuningatar: Ihannekakku

Ohje:

  • 4 kananmunaa
  • 5.5 dl hienoa sokeria
  • 1.5 dl vettä
  • 200 g voita
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 vaniljatangon siemenet
  • 1 raastettu sitruunan kuori
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Voitele (vetoisuus noin 2.5 l) kakkuvuoka huolellisesti. (korppujauhota halutessasi)
  3. Mittaa kananmunat ja sokeri isoon kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi.
  4. Samaan aikaan kiehauta vesi, jonka sekaan olet mitannut ja pilkkonut voin sulamaan.
  5. Kaada vesiseos munavaahtoon kulhon reunaa pitkin koko ajan vatkaten kevyesti.
  6. Sihtaa jauhot ja mausteet taikinaan kevyesti sekoitellen.
  7. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin tunti (175 asteessa).
  8. Nosta vuoka uunista ja anna kakun jäähtyä vuoassa noin 15 min, minkä jälkeen kippaa kakku varovasti jäähdytysritilälle.

Vinkki! Lisää taikinaan kardemummaa, kanelia, piparkakkumaustetta tai muita jouluun sopivia mausteita ja muunna näin kakku vaikka joulun maustekakuksi! Voit sihdata kakun päälle myös lumijauhetta tai tomusokeria, kuten alla olevassa kuvassa. Näin saat kakusta vielä jouluisemman.  


Kuivakakkujen Kuningatar: Ihannekakku

Kaunis pitsireunainen kakkustandi löytyy täältä.


Lisää Kuivakakku-reseptejä löydät täältä.

Tutustu myös klassisiin kakkuvuokiin verkkokaupassani.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

17 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Suomi100 Mustikka-Valkosuklaamoussekakku
Seuraava artikkeli: Jouluinen Piparikakkupohja »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Suvi sanoo

    21.11.2017 16:12

    Maukkaan kuuloinen kakku ja erityisen ihastuttava tuo muoto. Täytynee klikkailla itsensä vuokaostoksille niin saa vaihtelua tylsähköön perusvuokaan.

    Vastaa
    • Anni sanoo

      21.11.2017 16:16

      Kiitos Suvi 🙂 Tämä vuoka on ihastuttava, mutta niin myös moni muukin Nordic Waren vuoka. Kannattaa tutustua koko valikoimaan 🙂

      Vastaa
  2. Sari sanoo

    21.11.2017 16:30

    Oi, kiitos Anni <3 Miten ihana kuulla, että innoitin tähän 🙂
    Ihailin muuten tätä kakkuvuokaa, jossa olet valmistanut tämän kakun, ihan vastikään. Tämä puuttuu vielä kokoelmaistani ja moni muukin 🙂 Olen täysin ihastunut näihin Nordic Waren kakkuvuokiin. Niistä sataa minulle jatkuvasti kyseleyjä, että millä vuoalla olen tehnyt. Ne ovat kyllä aivan vertaansa vailla!

    Vastaa
    • Anni sanoo

      21.11.2017 16:46

      No ei kestä Sari <3 Ilo on minun puolellani kun sain tutustua ihanaan reseptiisi, josta menin sekaisin! Nämä vuoat ovat kyllä parhaita ja niitä ei voi olla liikaa. Haaveilen siitä että jonain päivänä voi ripustaa niitä ison keittiön seinille 🙂 En ihmettele, että kyselyitä on tullut!

      Vastaa
  3. Jonna sanoo

    3.3.2018 07:48

    Hei!
    Osaatko vinkata miksi mulla jäi kakku hieman vuokaan kiinni? Mulla on tämä samainen vuoka, voitelin ja jauhotin sen, paistoin vajaan tunnin.. Muuten kakku vaikuttaa hyvältä mutta pinnasta irtosi pari palaa kun sain kumottua kakun.. Ja tosiaan kumosin sen noin vartin päästä uunista ottamisesta!
    T. Jonna

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.3.2018 08:17

      Moikka Jonna,

      Jos kakku jää kiinni, niin voitelu ei ole ollut tarpeeksi tehokas. Itse en jauhota vuokaa vaan voitelen ainoastaan hyvin reilusti – pensselillä ihan joka kolon. Minullakin eka kakku jäi kiinni ja seuraava tippui kun unelma kun lisäsin voitelua. Tsemppiä uuteen yritykseen 🙂

      Vastaa
      • Jonna sanoo

        3.3.2018 12:29

        Kiitos, uusi yritys siis! 😀

        Vastaa
  4. Outi sanoo

    6.2.2019 19:08

    Miten tuollainen kakku onnistuu leikata?!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.2.2019 21:44

      Ihan samalla tavalla kuin kaikki muutkin kahvikakut 😀

      Vastaa
  5. Nitsku sanoo

    21.4.2019 12:30

    Minulla munavaahto kyllä ns. ”suli” kun kaadoin vesiseoksen taikinaan. Sen jälkeen ei voinut taikinasta puhua enää, vaan vesioseoksesta, ei auttanut jauhotkaan kun kuohkeutta ei enää ollut. Ohjeessa olisi hyvä lukea jos seoksen täytyy jäähtyä ensin, sillä niitäkin ohjeita on joissa se kaadetaan kuumana

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.4.2019 08:00

      Seoksen ei tule jäähtyä ennen sen lisäämistä, Millainen kakustasi tuli lopulta? Tämä on perinneohje, jolla on leivottu ihannekakkua ja vuosikymmeniä. Taikina ei jää samalaiseksi kuin esimerkiksi sokerikakkupohjassa. Kakusta pitäisi tulla murea ja se perustuu juuri tapaan, jolla kakku leivotaan.

      Vastaa
    • Kirsi sanoo

      15.8.2019 14:19

      Itse leivoin just ystäväni mummoltaan saaman ohjeen mukaan tämän kakun ja siinä nimenomaan lukee, että voivesiseoksen tulee jäähtyä kädenlämpöiseksi ja sen jälkeen sekaan tuoreeltaan vatkattu sokerikananmunavaahto. 🙂
      Kaunis kakku sulla Anni ja ihana tuo vuoka!

      Vastaa
      • Anni Paakkunainen sanoo

        16.8.2019 06:20

        Kiitos Kirsi 🙂 Hyvin toimii molemmat ohjeet siis, kun olemme kumpikin kakuissamme onnistuneet 🙂 Piti ihan tarkistaa googlen syövereistä ja Ihannekakusta on kahdenlaista versiota: se missä vesiseos kaadetaan kuumana ja se missä se jäähdytetään. Näin ne perinteisettkin ohjeet muovautuvat vuosien aikana.

        Vastaa
  6. Heidi sanoo

    19.6.2019 11:37

    Hei, onko ohjeessa oikein sokerimäärä 5,5 dl, kuulostaa paljolta?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.6.2019 15:20

      Hei Heidi,

      Ohjeessa olevat määrät ovat ihan oikein 🙂 Ihannekakku on perinneohje, johon sokeria tulee runsaasti.

      Vastaa
  7. Marja sanoo

    11.7.2019 10:18

    Kiitokset tästä kakkuohjeesta, paras ikinä ♥️Ja onnistui täydellisesti,

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.7.2019 10:23

      Ihana kuulla <3 Mukavaa kesän jatkoa!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Häät Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivokset Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Marenki Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vege Yhteistyö Ystävänpäivä

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Kuumaa kaakaota ja laskiaispullia kiitos 🙏🏻 Kuumaa kaakaota ja laskiaispullia kiitos 🙏🏻

❄️ Otettiin nämä kuvat pari viikkoa sitten Lapissa. En olisi uskonut, että ne olisi voinut ottaa pian myös täällä etelässä. Upeaa viikonloppua! 💙
Pulla päivässä pitää pyllyn pyöreänä 🙊 Pulla päivässä pitää pyllyn pyöreänä 🙊 

Näissä pullissa ei ole lisättyä valkoista sokeria. Pakko olla silti hyviä, kun mies söi eilen viisi kappaletta 😃 ok ja mä söin kolme. Puolukka-rahkapullien ohje löytyy blogin etusivulta. Profiilissa suora linkki 👆🏻
Lumimyräkästä huolimatta nukuttiin tänään ul Lumimyräkästä huolimatta nukuttiin tänään ulkona kahdet päikkärit ❄️ Lenkille ei tosin päästy lumen määrästä johtuen. Ollaan tehtailtu herkullisia sokerittomia reseptejä sen sijaan. Caramel-puolukkatuorepuuroa eilen ja tänään rahkapullia ilman valkoista sokeria👌🏻 Kiinnostuksenne on herännyt stoorien puolella ja tuorepuuron ohje löytyy pian blogista. Ehkä myös rahkapullien? Toiveita sisältöön ja reseptiikkaan saa edelleen esittää 👇🏻

🌸 ihana viikkokimppu pöydällä @homeingardenkauniainen
Muistatteko nämä? 🍋 Viime vuoden TOP10 (ja Muistatteko nämä? 🍋 Viime vuoden TOP10 (ja muutama extra) reseptiä löytyvät nyt blogin puolella 👌🏻Näitä te rakastitte, leivoitte ja klikkaaitte eniten! 💛 Linkki biossa.

Nyt on muuten hyvä aika toivoa sisältöä tälle vuodelle. Mitä lisää, mitä vähemmän? Millaista reseptiikkaa, kiinnostaako vauvan ruokailu? Muuta mitä? Kerro kaikki toiveesi 🙏🏻
Ihan järjetön himo saada iltapäiväkahveille pu Ihan järjetön himo saada iltapäiväkahveille pulla, keksi, viineri, leivos tai mitä tahansa muuta leivottua (suklaakin käy) 🤤 Eniten haaveilen kuitenkin tästä cronitsista ja vähän myös New Yorkista, missä tuon ihanuuden aikoinaan söin 💕 Rentoa sunnuntaita! #anninuunissa
Ihana olla kotona ❤️ Vaikka tässä on kieltä Ihana olla kotona ❤️ Vaikka tässä on kieltämättä hiukan käynnistymisvaikeuksia joulun ja lomien jälkeen. Miten teillä? 

Vuoden alku on aina jotenkin takkuinen minulle. Siksi ollaan usein matkustettu alkuvuodesta nauttimaan valosta ja lämmöstä jonnekin kauas. Pakko todeta, että on todella ikävä normaaleja aikoja: matkoja ja ihan tavallisia tilaisuuksia, joissa tapaa ihmisiä. Ikävät uutiset maailmalta ahdistavat ja sitä pohtii palautuuko mikään enää koskaan ennalleen? 

Kaikista näistä ajatuksista lamaantuneena päätin harjoittaa kiitollisuutta joka päivä! Kolme asiaa mistä olen tänään ja juuri nyt kiitollinen 🙏🏻

❄️ lumi tuli etelään
❤️ olemme terveitä 
🥞 blinikausi alkaa

Mistä sä olet kiitollinen tänään?
Leivoin tänään extempore kakun. Sokerittoman ka Leivoin tänään extempore kakun. Sokerittoman kakun pöydille jääneistä taateleista. Tästä tuli ihana vuoden ensimmäinen kakku 💕 Tuo kuorrutekin muistutti jotenkin kinuskista vaahtoa👌🏻

En ole ajatellut olla herkuttomalla, tipattomalla tai muutenkaan rajoittaa syömisiä vuoden alun takia vai kunniaksi 🤔? Mutta aina välillä tuntuu siltä, että keventääkin voi ja miksi ei jos sokerinton kakku näyttää ja maistuu näin hyvältä 🍇 Näpyttelen ohjeen pikimmiten blogin puolelle, kuten toivoitte stoorien puolella. Herkullista loppiaista 👋🏻 #anninuunissa
Vuoden ensimmäiset päivät mökillä ❄️ Vuoden ensimmäiset päivät mökillä ❄️⛷

Mun TOP3 tänne suunnalle takkatulen lisäksi 🔥

Syö 🥂🍽 @auroraestate 
Lämmittele hiihdon lomassa ☕️ Kesängin Keidas 
Kakut ja muut herkut 🍰 @suklaaruusu 

#ylläs #mökillä #anninmatkat #visityllas
Kuksakippis uudelle vuodelle lumisesta Lapista 🥂 Ollaan täällä jo neljättä kertaa tänä vuonna, joka on ihan ennätyksellistä ja täysin tämän vähintäänkin erikoisen, mutta monella tavalla ikimuistoisen vuoden ansioita. Päätin etsiä vain positiivisia asioita tästä vuodesta näin vuoden vaihtuessa. Yksi on ehdottomasti kotimaan matkailu, jota on tullut harrastettua enemmän kuin minään muuna vuonna. Ja yöjunamatkailustakin on tullut niin tuttua, että ihan nautitaan siitä 😀#enolisiuskonutämänpäivänkoittavan Mitä positiivista te löydätte tästä vuodesta? ✨

 📷 @that_jamesw
✨Leivoin eilen herkullisen kakun. Suklaatryffeli ✨Leivoin eilen herkullisen kakun. Suklaatryffeli-juustokakun joulun jämistä (mm. piparit, smetana, tryffelit ja muut suklaat) tapaninpäivän kunniaksi. Iltapäivän tunnelmallisessa valossa ja vauvan nukkuessa ennätyksellisiä neljän tunnin päiväunia raikkaassa ulkoilmassa, intouduin ottamaan kakusta kuvia. Tämä kakku sopii täydellisesti uudenvuoden jälkkäriksi, kuohuviinin kaveriksi ja juhlapöydän tähdeksi 🥂 Ohje löytyy blogista ja linkki profiilista! #anninuunissa
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2021 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios