• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Häähumua
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Tumma Sokerikakkupohja

Kakkupohjat

18 huhti

 

Kun leivon kakun kaikki alkaa kakkupohjasta. Minulla on luotto-ohje, josta on vaikea luopua. Se on perinteinen sokerikakkupohja, jonka leivon lasitekniikalla eli mittaan kaikkia aineita saman verran saman kokoisiin laseihin munien suhteessa. Mielestäni tämä perinteinen sokerikakkupohja on hyvin muunneltavissa, maustettavissa, siitä saa helposti gluteenittoman ja se sopii keveytensä ansioista myös tuhtien täytteiden ja kuorrutteiden kanssa. Leivon kakkupohjat yleensä etukäteen pakastimeen ja leikkaan ne kerroksiin täyttöpäivänä vielä hieman kohmeisina, jolloin leikkaaminen on helpompaa kuin kuivan höttöisen kakun. Kakkupohjat säilyvät pakastimessa hyvin muutaman viikon ja ne sulavat noin puolessa tunnissa huoneen lämmössä.

Voit maustaa sokerikakkupohjaa melkein millä vain: kardemummalla, kanelilla, aidoilla marjajauheilla, aromeilla, vaniljalla.. lista jatkuu loputtomiin. Katso viime kesänä leipomani ihanan kirpakka sitruunakakkupohjan ohje. Toinen asia miksi en tästä luotto-ohjeesta luovu on täydellinen kakkuvuokani, jonka ansioista jokaisesta kakkupohjasta tulee aina, kuohkea, tasainen ja korkea! PME alumiiniset kakkuvuoat ovat täydellisiä kotileipurin luottovuokia.

Tumma sokerikakkupohja, joka on maustettu kaakaolla maistuu juuri sopivasti suklaalta ja sopii melkein minkä tahansa täytteen kanssa yhteen. Kuulette pian mitä täytettä tämä kakkupohja sai sisälleen! Ja jos sinulla on kakkupohja-ohje, jota minun ehdottomasti tulisi kokeilla, niin vinkkaathan siitä kommentoimalla tämän postauksen alle tai kirjottelemalla minulle viestiä somessa! Olisi ihana kokeilla jotain uutta, vaikka tätä reeptiä rakastankin!

Tutustu gluteenittomiin ja vaaleisiin kakkupohja-ohjeisiin täällä.


Tumma Sokerikakkupohja

Ohje: (korkeaan 15cm vuokaan)
3 kanamunaa
sokeria

ripaus vaniljasokeria
70 % vehnäjauhoja
30 % kaakaojauhetta
ripaus leivinjauhetta

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

2. Mittaa kanamunat, sokeri ja jauhot kolmeen samankokoiseen lasiin, niin että kaikkia aineksia on saman verran joka lasissa. Laita kaakaojauhetta noin 30% ja loput vehnäjauhoja. Mittaa myös leivinjauho jauhojen sekaan – sekoita.

3. Kaada munat ja sokerit monitoimikoneeseen tai kulhoon ja vatkaa munasokerivaahto oikein paksuksi, vaaleaksi ja kuohkeaksi. Tähän menee noin 10 minuuttia.

4. Voitele alumiininen 15cm kakkuvuoka vuokaspraylla. Jos teet isompaan vuokaan lisää munia ja muita aineita samassa súhteessa. (Huom! Jauhotusta ei tarvita voitelun lisäksi, itse käytän sprayta vuoan voiteluun, mutta perinteinen tapa käy myös)

5. Lisää jauhot muutamassa erässä siivilän läpi munavaahtoon ja kääntele varovasti nuolijalla.
(Huom! Sokerikakkutaikinaa ei kannata käännellä liikaa eikä liian voimakkaasti ettei se lässähdä.)

6. Kun taikina on tasaista kaada se varovasti voideltuun kakkuvuokaan. Nosta vuoka uuniin.

7. Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 35 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla. Kun taikinaa ei tartu tikkuun on kakku kypsä. (Huom! Paistoaika vaihtelee: 3 munaa (15cm) noin 35 minuuttia ja 4-5 munaa (20cm) 45 minuuttia.)

8. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ja kippaa se sitten jäähdytysritilälle jäähtymään.
(Huom! Jäähdytysritilä on näppärä ja tarpeellinen, koska kakkupohja jäähtyy tasaisesti myös alapuolelta, eikä pääse hikoilemaan, kun ilma kiertää joka puolelta)

9.  Pakasta kakku ja leikkaa se hieman kohmeana, mikä helpottaa kakun leikkaamista ja estää murustumista. (Huom! Voit leipoa kakun etukäteen ja pakastaa sen juhlapäivää varten. Kakkupohja pysyy hyvän pakastimessa parikin viikkoa ja sulaa noin puolessa tunnissa!)

Jaa oma kakkupohjasi Instagramissa:

#täydellinenkakkupohja #anninuunissa

10 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Farnham – Kakkuja ja muita ihanuuksia!
Seuraava artikkeli: Pehmeä Vaahtokarkkimousse (liivatteeton-kakkutäyte) »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Anonyymi sanoo

    19.4.2017 17:41

    Hei! Minkä kokoinen kakkuvuoka sinulla on käytössä? ja monenko munan kakun teet siihen?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.4.2017 04:35

      Hei, tässä postauksessa näkyvä kakkuvuoka ja pohja on tehty halkaisijaltaan 15cm PME vuokaan. Se lukee tuolla reseptissä, mutta lisään vielä alkuun sen, jos se ei ole nyt helposti näkyvillä 🙂 Teen aina 15cm vuokaan tämän kolmen munan kakun.

      https://www.anninuunissa.com/alumiininen-kakkuvuoka-korkea-15cm-10cm-p-455.html

      Vastaa
  2. Anonyymi sanoo

    11.5.2017 13:39

    Hei! Miten paljon leivinjauhetta olisi hyvä minkäkin kokoisen kakkuun olisi hyvä laittaa? 🙂 Kiitos jo etukäteen!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.5.2017 14:36

      Hei, ihan ripaus vain. Tämä on makuasia. Jotkut eivät laita ollenkaan, koska käytännössä hyvä vatkaus tekee itsessään taikinasta kuohkean ja nousevan. Jos leivinjauhetta laittaa liikaa niin on vaarana, että koko kakku lässähtää. Itse tykkään laittaa leivinjauhetta aina tuon ripauksen kaiken kokoisiin kakkuihin 🙂

      Vastaa
  3. Nanna sanoo

    1.6.2018 13:54

    Leivoin tällä ohjeella ja pohjalle kävi aivan surkeasti. Keskeltä litsahti kokonaan kasaan mutta ei se mitään,maku oli mitä loistavin ja tulen siitä jotain silti tekemään;)

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.6.2018 18:52

      Sokerikakkupohja lässähtää helposti ja siihen voi vaikuttaa ihan pienet asiat. Lue täältä vinkit sokerikakkupohjan onnistumiseen 🙂

      https://www.anninuunissa.fi/taydellinen-sokerikakkupohja/

      Vastaa
  4. Cindy sanoo

    29.12.2018 09:45

    Hei! Minun pitäisi tehdä 20 henkilölle täytekakku ja sen pitäisi olla 10-12cm korkea. Minkä kokoiseen vuokaan kakku kannattaisi tehdä? Täytteeksi tulee vadelma ja valkosuklaamousse, olisiko tämä tarpeeksi suklainen pohja vai kannattaisiko tehdä mehevä suklaakakkupohja?

    Vastaa
  5. Anni Paakkunainen sanoo

    30.12.2018 09:40

    Hei Cindy,

    on makua-asia kumman kakkupohjan teet. Tämä pohja on enemmän kaakaomainen kun suklainen.

    Vuoan koko riippuu täytteiden määrästä. En osaa suoraan arvioida minkä kokoinen vuoka tekisi tuon 10 cm kakun kun et ole varma vielä pohjasta enkä tiedä täytteiden määrää. Itse lähtisin kuitenkin kokeilemaan 20-22 cm vuoalla.

    Vastaa
  6. Eeva Wahlroos sanoo

    21.5.2021 16:05

    Ihanaa, että löytyy tällaisia pieniä kakkupohja-ohjeita. Kun perhe on käynyt syömässä, loput lentää kompostiin, kaksin ei jaksa syödä montaa päivää loppua kakusta. Olen aiemmin tehnyt 6 munan kakkuja.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.5.2021 07:04

      Kiva kun löysit tämän 🙂 meillä tehdään tosi usein pieniä kakkuja!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios