• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Paistettu pohjaton kurpitsajuustokakku

Gluteeniton· Halloween· Isänpäivä· Juhlat· Juustokakut

29 loka
Paistettu pohjaton kurpitsajuustokakku

Pohjaton paistettu kurpitsajuustokakku yllätti minut. Halusin leipoa jotain kurpitsapyreestä, kuten joka vuosi Halloweenin aikaan. Nämä kurpitsa-leivonnaiset eivät aina vakuuta minua. Tässä kakussa oli kuitenkin IHANA koostumus, se että pohja puuttuu, tekee tekstuurista vielä sulavamman suussa. Paistettuja juustokakkuja rakastava mieheni ylisti tätä, jatkoon siis.

Pohjaton kurpitsakakku sai inspiraationsa juuri nyt hyvin trendikkäästä baskimaan juustokakusta, joka sekin on pohjaton. Baskimaan juustokakussa pohjattomuuden lisäksi kakun pinta saa tummua kunnolla, kun perinteisessä paistetussa juustokakussa se koitetaan aina jättää vaaleammaksi. Seuraavaksi kokeilen tuon version, josta tämä kakku sai kipinän.

Paistetun juustokakun leipominen on ihanan vaivatonta. Nyt kun pohjakin on poistettu, kaikki aineet vain vatkataan yhteen ja kaadetaan leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Paistoaika on noin tunnin ja sitten pitää hiukan odotella. Kakku on nimittäin parhaimmillaan seuraavana päivänä, täysin jäähtyneenä.

Käytin muuten valmista kurpitsapyreetä, joka sekin helpotti urakkaa. Voit käyttää tässä ohjeessa purkkipyreetä tai tehdä pyreen itse. Jälkimmäinen takaa varmasti herkullisimman lopputuloksen, kuten kaikki itse tehty yleensä.

Paistettu pohjaton kurpitsajuustokakku
Paistettu pohjaton kurpitsajuustokakku

Paistettu pohjaton kurpitsajuustokakku

noin 8 hlö

Ohje

  • 600 g tuorejuustoa
  • 250 g (noin 2 dl) kurpitsapyrettä
  • 4 kananmunaa
  • 2 keltuaista
  • 200 g ranskankermaa
  • 3 rkl vaahterasiirappia
  • 1 appelsiinin kuoriraaste
  • 1 tl vanilja-aromia tai -pastea (tai 1 tangon siemenet)
  • 2,5 dl sokeria
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl maissijauhoja
  • 1 tl ceylonin kanelia
  • 0,5 tl inkivääriä
  • 0,5 tl muskottipähkinää

Lisäksi

  • 2 dl vispikermaa
  • 1 rkl ceylonin kanelia
  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Ota kaikki aineet huoneenlämpöön ajoissa, jotta ne olisivat mahdollisimman samanlämpöisiä, kun aloitat kakun teon. Vuoraa noin 20-22 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla (pohja ja reunat).
  3. Vatkaa tuorejuusto ensin notkeaksi, lisää sitten kurpitsapyree vatkaten sekaan. Muista kaapia vuoan reunat välillä.
  4. Lisää kananmunat ja keltuaiset yksi kerrallaan sekaan koko ajan vatkaten.
  5. Lisää seuraavaksi ranskankerma, siirappi, appelsiinin kuoriraaste sekä vanilja.
  6. Sekoita keskenään sokeri, jauhot ja mausteet. Lisää sokeri-jauhoseosta edelleen vatkaten (miedolla teholla) taikinaan. Muista jälleen kaapia kulhon reunat.
  7. Kun massa näyttää tasaiselta, kaada se vuokaan ja paista kakkua uunin alaosassa noin tunti.
  8. Avaa luukku, poista tehot ja jätä kakku uuniin vielä puoleksi tunniksi.
  9. Annan kakun jäähtyä kunnolla (mielellään seuraavaan päivään). Leikkaa paloiksi ja tarjoile kermavaahdon kanssa.

Vinkki! Gluteenittomaan versioon voit käyttää gluteenittomia jauhoja vehnäjauhojen tilalla.

Kurpitsapyree

Kuori ja paloittele kurpitsa. Keitä paloja vedessä niin, että palat juuri peittyvät kattilassa. Kun kurpitsat ovat pehmeitä valuta ne, mutta säästä keitinvesi. Surauta kurpitsat soseeksi lisäämällä keitinvettä juuri sen verran, että pyree muistuttaa ”vauvanruokaa” tai perunamuussia koostumukseltaan.

Paistettu pohjaton kurpitsajuustokakku

Kakun sisus on niin pehmeää, että se sulaa suuhun! NAM!

Paistettu pohjaton kurpitsajuustokakku

Ripaus kanelia ja vatkattua kermaa palan päälle ja herkullinen elämys on viimeistelty!

Paistettu pohjaton kurpitsajuustokakku

Mukavaa Halloween-viikonloppua!

/Anni


Lisää juustokakku-ohjeita löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

10 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Salted Caramel Täytekakku
Seuraava artikkeli: Helpot Lantturieskat (6 kk+) »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Minou sanoo

    22.1.2022 19:32

    Kurpitsoita kannattaa mielestäni käyttää ruoanlaitossa muulloinkin kuin vain Halloweenin aikoihin. Ostin pari päivää sitten kurpitsan josta laitoin jo katkarapukeittoa thaimaustein. Tässä onkin hyvä ohje lopulle kurpitsalle.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.1.2022 15:47

      Ehdottomasti kurpitsoja kannattaa käyttää muutoinkin kuin sesonkina, jolloin suosin niitä erityisesti 🙂

      Vastaa
  2. Meri sanoo

    19.9.2022 17:34

    Voiko Ranskan kerman tilalla käyttää jotain kevyempää valmistetta 🤔.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.9.2022 20:40

      Toki voi! Rahkaa tai kermaviiliä esim 🙂

      Vastaa
      • Meri sanoo

        20.9.2022 10:57

        Kiitos vastauksesta 😊

        Vastaa
  3. Hannele sanoo

    20.9.2022 11:27

    Toimisikohan kesäkurpitsalla, joka toki on noihin muihin kurpitsoihin verrattuna pehmeämpää? Olisi sitä reilusti ylimääräisenä. Suklaakakkua siitäkin jo leivottu 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.9.2022 16:52

      En usko, että kesäkurpitsa toimii tässä kakussa. Kurpitsasta tehdään pyree joka on samettista ja melko tiivistä. Samanlaista ei tule kesäkurpitsasta joka taas toimii kakkupohjissa hyvin. Se on koostumukseltaan täysin erilaista 🙂

      Vastaa
      • Hannele sanoo

        21.9.2022 09:03

        Näin vähän järkeilinkin. Kiitos vastauksesta 😊

        Vastaa
  4. Kirsi sanoo

    30.10.2022 12:32

    Olipa hyvää kakkua, kiitos reseptistä!

    Omassa uunissa tunti ei tosin riittänyt paistoajaksi, koska massa jäi raa’aksi. Käytin 22-senttistä vuokaa. Olisi varmaan pitänyt valita laakeampi vuoka tai eri ”ohjelma” uunista. Mikä lie virhe päässyt syntymään kokilta… Onneksi kakku ei ottanut nokkiinsa uusintakierroksesta uunissa 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.10.2022 19:11

      Ohjeessa lukee ”noin tunti” koska uuneissa ja niiden tehoissa on aina hiukan eroja – siksi paistoajat ovat viitteellisiä. KAkku kypsyy vielä jälkilämmöllä, joten sekin on tärkeä vaihe!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios