• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Arkiruokavinkki: Perunapizza (G)

Arkiruoka· Hemmottelua· Mökkiohjeet· Pizza

3 huhti

Arkiruokavinkki: Perunapizza

Perunapizza saa nimensä pizzapohjasta, joka tehdään ohuista perunaviipaleista. Sain idean perunapizzaan K-ruoka-lehdestä muutama viikko sitten. Meillä on viikonloppuisin tapana tehdä pizzaa, yleensä aina hieman eri ohjeella. Etsinnässä on ollut pidempään pizzaohje, jota voisi hyvällä mielin syödä arkenakin. Perunapizzan teko herätti teidänkin kiinnostuksen jo Instagramin puolella, joten päätin kuvata ja kirjoittaa ohjeen tänne blogin puolelle arkiruokavinkkien sekaan.

Ensimmäisellä kerralla perunapizzan pohja jäi hieman löysäksi, joten tein perunaviipaleista tällä kertaa vielä ohuempia ja lisäsin hieman paistoaikaa. Öljy rapeuttaa pohjaa myös, joten älä pihistä öljyn määrässä. Kuten pizzan yleensäkin, voit täyttää sen oman maun mukaan erilaisilla täytteillä. Meidän pizzaan tuli tällä kertaa kanaa, broccolinia, paprikaa, punasipulia ja mozzarellaa kahdessa muodossa, raasteena ja tuoreena.

Arkiruokavinkki: Perunapizza

Perunapizza sopii myös keliaakikoille, koska pohja on gluteeniton perunan ansiosta. Meillä tähän pizzaversioon tykästyttiin ja varmasti tehdään vielä uudestaankin, koska vaihtelu virkistää. Vähentämällä juustoa ja lisäämällä kasviksia saa perunapizzasta version, jota voi huoletta syödä myös arkena. Minusta perunapizza sopii viikonlopun herkkuhetkiinkin loistavasti, joten resepti on moneen tarpeeseen toimiva!


Arkiruokavinkki: Perunapizza (G)

Noin 4:lle tai 2:lle todella nälkäiselle

Ohje

  • 5 perunaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 dl mozzarellaraastetta
  • 100 g kypsennettyä ja maustettua kanaa suikaleena (tai vegeversio)
  • puolikas punasipuli renkaina
  • 1 (tuore) mozzarella
  • 1 dl broccolinia
  • puolikas paprika
  • halkaistuja kirsikkatomaatteja
  • kourallinen rucolaa
  1. Pese perunat, mutta älä kuori.
  2. Ota perunoista ohuita viipaleita esimerkiksi juustohöylällä.
  3. Asettele perunaviipaleet limittäin pyöreään muotoon leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  4. Pirskota perunoiden päälle öljyä ja suolaa. Paista perunapohjaa 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
  5. Ota pohja uunista ja ripottele sen päälle juustoraaste, lisää kypsennetyt kanat tai muu proteiini.
  6. Lisää loput täytteet ja paista pizzaa vielä 10-15 minuuttia, kunnes perunoiden reunat saavat väriä ja näyttävät rapeilta.
  7. Viimeistele lämmin perunapizza rucolalla ja tarjoile salaatin kanssa!

Vinkki! Laita paiston loppuvaiheessa alalämpö päälle, jos haluat pohjaan lisää rapeutta!

Arkiruokavinkki: Perunapizza Arkiruokavinkki: Perunapizza

Matkustan tänään New Yorkiin maistelemaan Little Italyn parasta pizzaa ja totta kai kaupungin muita herkkuja. Voit seurata matkaani tuttuun tapaan Instagramista.

Ihanaa loppuviikkoa!

♥ Anni


Lisää arkiruokavinkkejä löydät täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

4 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Vastustamaton Päärynä-Kinuskikakku (G)
Seuraava artikkeli: Täyteläinen Mignon-juustokakku »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Peggy sanoo

    4.4.2019 10:43

    Perunapizzat on minunkin makuuni ja kirjaankin tuli yksi kalaisana versiona. Kivaa vaihtelua perinteiseen ja sopii monelle allergisellekin.

    Makoisaa viikkoa Anni 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.4.2019 14:14

      Totta! Niin olikin 🙂 Pitääkin tutustua kirjasi versioon paremmin <3 Ihanaa viikonlopun jatkoa ja terkkuja NYKistä Peggy!

      Vastaa
  2. ida ihana sanoo

    6.4.2019 17:01

    Kiitos vinkistä, mulle tämä oli ihan uusi idea 🙂 Nyt viikonlopuksi ostettiin ihan normi pizzaa varten ainekset, mutta tätäkin täytyy ehdottomasti kokeilla!:)
    Itsekin pistin taas muutaman kasvisreseptin blogiini, jos kiinnostaa:
    https://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungisas

    ida

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.4.2019 13:51

      Kiitos ida 🙂 Tämä pizza oli kyllä hauskaa vaihtelua 🙂 Harmi, linkkisi ei toimi. Ihanaa viikkoa!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios