| |

Mehevä Taatelikakku

Mehevä Taatelikakku

Kaupallinen yhteistyö Meira

Mehevä Taatelikakku. Tässä on valehtelematta paras ohje. Alkuperäisen ohjeen parhaimpaan taatelikakkuun olen saanut aikoinaan anopiltani ja sen jälkeen pienillä muokkauksilla tämä kakku on päätynyt kirjaani, kinuskilla tuunatuiksi paloiksi ja pieniksi leivoksiksi.

Kun kerran maistaa taatelikakkua, tuota hyvin yksinkertaiselta ja tylsältäkin kuulostavaa klassikkoa, on himo varmasti syntynyt. Ei ihme, että taatelikakku on yksi suosituimmista joulukakuista vuodesta toiseen. Se on niin taivaallista, kunhan siitä osaa oikealla reseptillä leipoa juuri niin mehevää kuin sen pitääkin olla.

Mehevä Taatelikakku

Tämän vuoden taatelikakun paistoin perinteisessä kahvikakkuvuoassa ja tuunasin Meiran jouluisilla mausteilla. Kuorrutin kakun kardemumma-suklaaganachella ja sihtasin päälle hienoa kanelisokeria! Meiran joulumausteiden valikoimasta löytyy ihania makuja, joita voi lisäillä taatelikakkutaikinaan ja muihin perinteisiin joulukakkuihin tuomaan jouluista makua ja syvyyttä.

Meiran valikoimasta löytyy Luomu Ceylon kaneli, joka on pehmeää ja tavallista kanelia miedompaa. Ceylonin kanelissa on myös matalampi kumariinipitoisuus kuin tavallisessa kanelissa ja siksi se sopii myös perheen pienimmille. Tätä meillä käytetään leivonnassa ja puuron päällä viikottain!

Mehevä Taatelikakku

Koristelin kakun kullatuilla rosmariinin oksilla. Miten kaunis tästä tulikaan! Joulupöydän kruunu.

Mehevä Taatelikakku

mehevä Taatelikakku

noin 30 palaa – noin 2 litran vuoka

Ohje

  • 200 g taateleita
  • 2 dl vettä
  • 200 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl ruokosokeria
  • 2 rkl tummaa siirappia
  • ripaus suolaa
  • 1 tl Meira Luomu Ceylon Kanelia
  • 0,5 tl Meira jauhettua Kardemummaa
  • 0,5 tl Meira jauhettua neilikkaa
  • 2 tl Meira ruokasoodaa
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl ranskankermaa
  1. Voitele kakkuvuoka huolellisesti ja jauhoita halutessasi.
  2. Laita taatelit kattilaan. Lisää kattilaan vesi ja keitä taatelit pehmeiksi. Siirrä kattila pois levyltä ja lisää kuumaan seokseen voi, anna sulaa ja sekoita.
  3. Vatkaa kananmunat, sokeri ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi.
  4. Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet.
  5. Lisää muna-sokerivaahdon sekaan ranskakerma ja jauhoseos vuorotellen koko ajan sekoittaen.
  6. Lisää lopuksi taateli-rasvaseos nuolijalla käännellen varovasti taikinaan. Sekoita vain kunnes taikina on tasaista.
  7. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 175-asteisessa uunissa alatasolla noin 50 minuuttia.
  8. Nosta taatelikakku uunista ja anna sen jäähtyä hetki vuoassa. Kippaa sitten ritilälle jäähtymään.

Vinkki! Lisää myös vähän Meiran jauhettua pomeranssia ja inkivääriä, jos olet mausteisten kakkujen ystävä!

Kanelisokeri

  • 2 rkl tomusokeria
  • 1 tl Meira Luomu Ceylon Kanelia
  1. Sekoita keskenään sokeri ja kaneli.
  2. Sihtaa kakun päälle.

Kardemumma-suklaaganache

  • 50 g tummaa suklaata (noin 50% kaakaota)
  • 1/2 dl kuohukermaa
  • 1 tl Meira kardemummaa
  1. Pilko suklaa pieneen kattilaan ja lisää kuumennettu kerma.
  2. Anna seistä hetken ja odota, että kerma sulattaa suklaata. Sekoita.
  3. Lämmitä seosta tarpeen vaatiessa, että kaikki suklaa sulaa.
  4. Lisää kardemumma ja nostele tai pursota ganache kakun päälle.

Koristeet

  • 6 rosmariinin oksaa
  • kultaista tomuväriä
  1. Pyörittele rosmariinin oksat tomuvärissä ja nosta kakun päälle.
Mehevä Taatelikakku
Mehevä Taatelikakku
Mehevä Taatelikakku
Mehevä Taatelikakku

Ihanaa joulun odotusta!

/Anni


Lisää jouluherkkuja löydät täältä.

Myös näillä sopii

Herkutella

10 Kommenttia

  1. Birkku sanoo:

    Hei! Olen aloitteleva leipuri ja haluaisin tarkentaa, että laitetaanko uunista pelkkä alalämpö vai normaali ylä/alalämpö?

    1. Heippa Birkku,

      Aina tasalämmöllä (eli ylä ja alalämpö) paistetaan ellei erikseen mainita! 🙂

  2. Sininen sanoo:

    Hei,

    Missä kohtaa lisätään siirappi? Sitä ei mainita ohjeessa. Kiitos 😊

  3. Kati sanoo:

    Onnistuuko tämä kakku gluteenittomana?

  4. Christel sanoo:

    Hei,
    Mitä taateleita käytät kakkuun? Kannattaako kakku leipoa pari päivää ennen tarjoilua ja vasta silloin valmistaa suklaa-ganache?

    1. Käytän yleensä tuoreita taateleita, mutta kuivahyllyn käyvät myös. Kannattaa leipoa pari päivää etukäteen. Tämä kakku vaan paranee.

  5. Satu sanoo:

    Hei,
    Voiko ruokosokerin korvata muscovadosokerilla, kun sitä löytyy kaapista? Onko sama mittasuhde?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *