• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Häähumua
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Mehevä Taatelikakku

Joulu· Kuivakakut· Yhteistyöt

9 joulu
Mehevä Taatelikakku

Kaupallinen yhteistyö Meira

Mehevä Taatelikakku. Tässä on valehtelematta paras ohje. Alkuperäisen ohjeen parhaimpaan taatelikakkuun olen saanut aikoinaan anopiltani ja sen jälkeen pienillä muokkauksilla tämä kakku on päätynyt kirjaani, kinuskilla tuunatuiksi paloiksi ja pieniksi leivoksiksi.

Kun kerran maistaa taatelikakkua, tuota hyvin yksinkertaiselta ja tylsältäkin kuulostavaa klassikkoa, on himo varmasti syntynyt. Ei ihme, että taatelikakku on yksi suosituimmista joulukakuista vuodesta toiseen. Se on niin taivaallista, kunhan siitä osaa oikealla reseptillä leipoa juuri niin mehevää kuin sen pitääkin olla.

Mehevä Taatelikakku

Tämän vuoden taatelikakun paistoin perinteisessä kahvikakkuvuoassa ja tuunasin Meiran jouluisilla mausteilla. Kuorrutin kakun kardemumma-suklaaganachella ja sihtasin päälle hienoa kanelisokeria! Meiran joulumausteiden valikoimasta löytyy ihania makuja, joita voi lisäillä taatelikakkutaikinaan ja muihin perinteisiin joulukakkuihin tuomaan jouluista makua ja syvyyttä.

Meiran valikoimasta löytyy Luomu Ceylon kaneli, joka on pehmeää ja tavallista kanelia miedompaa. Ceylonin kanelissa on myös matalampi kumariinipitoisuus kuin tavallisessa kanelissa ja siksi se sopii myös perheen pienimmille. Tätä meillä käytetään leivonnassa ja puuron päällä viikottain!

Mehevä Taatelikakku

Koristelin kakun kullatuilla rosmariinin oksilla. Miten kaunis tästä tulikaan! Joulupöydän kruunu.

Mehevä Taatelikakku

mehevä Taatelikakku

noin 30 palaa – noin 2 litran vuoka

Ohje

  • 200 g taateleita
  • 2 dl vettä
  • 200 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl ruokosokeria
  • 2 rkl tummaa siirappia
  • ripaus suolaa
  • 1 tl Meira Luomu Ceylon Kanelia
  • 0,5 tl Meira jauhettua Kardemummaa
  • 0,5 tl Meira jauhettua neilikkaa
  • 2 tl Meira ruokasoodaa
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl ranskankermaa
  1. Voitele kakkuvuoka huolellisesti ja jauhoita halutessasi.
  2. Laita taatelit kattilaan. Lisää kattilaan vesi ja keitä taatelit pehmeiksi. Siirrä kattila pois levyltä ja lisää kuumaan seokseen voi, anna sulaa ja sekoita.
  3. Vatkaa kananmunat, sokeri ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi.
  4. Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet.
  5. Lisää muna-sokerivaahdon sekaan ranskakerma ja jauhoseos vuorotellen koko ajan sekoittaen.
  6. Lisää lopuksi taateli-rasvaseos nuolijalla käännellen varovasti taikinaan. Sekoita vain kunnes taikina on tasaista.
  7. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 175-asteisessa uunissa alatasolla noin 50 minuuttia.
  8. Nosta taatelikakku uunista ja anna sen jäähtyä hetki vuoassa. Kippaa sitten ritilälle jäähtymään.

Vinkki! Lisää myös vähän Meiran jauhettua pomeranssia ja inkivääriä, jos olet mausteisten kakkujen ystävä!

Kanelisokeri

  • 2 rkl tomusokeria
  • 1 tl Meira Luomu Ceylon Kanelia
  1. Sekoita keskenään sokeri ja kaneli.
  2. Sihtaa kakun päälle.

Kardemumma-suklaaganache

  • 50 g tummaa suklaata (noin 50% kaakaota)
  • 1/2 dl kuohukermaa
  • 1 tl Meira kardemummaa
  1. Pilko suklaa pieneen kattilaan ja lisää kuumennettu kerma.
  2. Anna seistä hetken ja odota, että kerma sulattaa suklaata. Sekoita.
  3. Lämmitä seosta tarpeen vaatiessa, että kaikki suklaa sulaa.
  4. Lisää kardemumma ja nostele tai pursota ganache kakun päälle.

Koristeet

  • 6 rosmariinin oksaa
  • kultaista tomuväriä
  1. Pyörittele rosmariinin oksat tomuvärissä ja nosta kakun päälle.
Mehevä Taatelikakku
Mehevä Taatelikakku
Mehevä Taatelikakku
Mehevä Taatelikakku

Ihanaa joulun odotusta!

/Anni


Lisää jouluherkkuja löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

10 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Helppo Tuulihattutorni – Croquembouche
Seuraava artikkeli: Kirpeät Puolukkavaahtokarkit »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Birkku sanoo

    11.12.2022 21:44

    Hei! Olen aloitteleva leipuri ja haluaisin tarkentaa, että laitetaanko uunista pelkkä alalämpö vai normaali ylä/alalämpö?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.12.2022 08:20

      Heippa Birkku,

      Aina tasalämmöllä (eli ylä ja alalämpö) paistetaan ellei erikseen mainita! 🙂

      Vastaa
  2. Sininen sanoo

    12.12.2022 19:08

    Hei,

    Missä kohtaa lisätään siirappi? Sitä ei mainita ohjeessa. Kiitos 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.12.2022 21:03

      Moi, sokerin kanssa samaan aikaan laitetaan <3 pahoittelen virhettä, korjasin sen!

      Vastaa
  3. Kati sanoo

    13.12.2022 14:09

    Onnistuuko tämä kakku gluteenittomana?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.12.2022 15:32

      Hmmm nyt en ole ihan varma miten käyttäytyy, koska en ole kokeillut. Vinkkejä gluteenittomaan leivontaan löydät täältä:

      https://www.anninuunissa.fi/gluteeniton-leivonta-nain-muutat-reseptit-helposti/

      Vastaa
  4. Christel sanoo

    14.12.2022 16:27

    Hei,
    Mitä taateleita käytät kakkuun? Kannattaako kakku leipoa pari päivää ennen tarjoilua ja vasta silloin valmistaa suklaa-ganache?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      15.12.2022 11:56

      Käytän yleensä tuoreita taateleita, mutta kuivahyllyn käyvät myös. Kannattaa leipoa pari päivää etukäteen. Tämä kakku vaan paranee.

      Vastaa
  5. Satu sanoo

    21.12.2022 22:15

    Hei,
    Voiko ruokosokerin korvata muscovadosokerilla, kun sitä löytyy kaapista? Onko sama mittasuhde?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.12.2022 07:21

      Kyllä voit. Sokereita voi korvata leivonnassa päittäin. Tummemmasta sokerista tule vahvempi paahteinen maku, joka sopii esimerkiksi taatelikakkuun. Lisää tietoa sokereista ja niiden korvaamisesta täällä:

      https://www.anninuunissa.fi/erilaiset-sokerit-leivonnassa/

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios