• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Jäätelö
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Ystävänpäivä
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Leivontaohjelma
  • Mökkiohjeet
  • Perhe
    • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Sokeriton

Monipuolinen Voikreemi

Täytteet ja kuorrutukset· Tekniikat

6 touko

Monipuolinen Voikreemi

Usein kuulen lauseen ”En pidä voikreemin mausta”. Uskallan väittää, että usein kreemin vatkaaminen jää puolitiehen tai sitä ei mausteta kunnolla, jolloin koostumus kärsii ja maku voi olla voimainen. Täydellisen ja monipuolisen voikreemin koostumus on vaalea, kuohkea ja silkkinen. Voikreemikin voi olla kevyt kun sen maustaa raikkaaksi ja malttaa vatkata oikein. Voikreemi on myös hyvin monikäyttöinen!

Muistan varmasti ikuisesti voikreemin maistelusession Englannissa. Olimme Kakkukatrin kanssa kakkumessuilla viime marraskuussa ja pääsimme maistelemaan Sugar & Crumbsin ständillä uusia makutomusokereita. Tomusokerit oli vatkattu voikreemin sekaan, jotta maku tulisi luonnollisesti esiin osana käyttötarkoitusta eli leivonnassa. Hah en tiedä kuinka monta sataa grammaa voikreemiä nuolimme pienien tikkujen päistä, mutta emme yksinkertaisesti voineet lopettaa maistelua. Parhaimmillaan voikreemi nimittäin on juuri niin ihanaa kuin tuolla messuilla. Nyt makutomusokereita saa myös kaupastani yli kahdessakymmenessä herkullisessa maussa! Miltä kuulostaisi Key Lime, Vanilla Fudge, Prosecco, Peach Bellini tai Black Cherry?

Lupasin teille kreemitysohjeita. Tässä postauksessa annan niitä ja myös vinkkejä täydellisen ja monipuolisen voikreemin vatkaukseen, levitykseen ja käyttöön. Seuraavaksi sitten lisää kakun kokoamisesta. Ihanaa päivää!


Monipuolinen Voikreemi

Riittoisuus halkaisijaltaan 18-22 cm kokoisen kakun kuorrutukseen riippuen hiukan kreemityksen paksuudesta. Pienempään kakkuun riittää myös pursotukseen.

Ohje

  • 200 g voita
  • 4-5 dl (maku)tomusokeria
  • 1 rkl maitoa
  • aromi, marjajauhe tai muu mauste esim. kaneli tai vaniljan siemenet
  • pastaväri
  1. Anna voin pehmentyä huoneenlämmössä.
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi. Tähän menee useampi minuutti. Näet selvästi kuinka voin väri vaalenee ja seos kuohkeentuu.
  3. Aloita lisäämään tomusokeria vähän kerrallaan koko ajan vatkaten.
  4. Kun olet lisännyt kaiken tomusokerin jatka vatkaamista usean minuutin ajan.
  5. Lisää kylmä maito ja jatka vielä vatkaamista.
  6. Jos värjäät kreemin, lisää väri vatkauksen loppuvaiheessa.
  7. Valmis voikreemi on kuohkeaa, vaaleaa, silkkistä ja se ei maistu voilta.
  8. Kuohkea, vaalea ja notkea kreemi on helppo levittää kakun päälle palettiveistä apuna käyttäen.

HUOM! Kreemin vatkaamiseen menee kokonaisuudessaan noin 10 minuuttia.

Vinkki! Mausta voikreemiä oman makusi ja mielikuvituksesi mukaan! Voit lisätä kreemiin kanelia, hunajaa, aromeja, marjajauheita tai sitruunan kuorta. Oikeastaan voit maustaa kreemiä melkein millä vain. Nestemäisiä aineita en suosittele ettei kreemi juoksetu. 

Voikreemin käyttö

  • Sokerimassan alla eristeenä (kakut)
  • Kuppikakkujen kuorrutteena
  • Kakun kuorrutteena
  • Kauniit ja terävät pursotukset kakun päälle (kukat ja lehdet)
  • Kääretortun ja kakun täytteenä
  • Macaron kuorien välissä
  • Suklaaganachen alla

Muuta huomioitavaa

  • Voikreemi säilyy jääkaapissa muutaman päivän
  • Voit myös pakastaa voikreemin – ota sulamaan ja vatkaa uudestaan ennen käyttöä
  • Voit tehdä voikreemin myös maidottomaan margariiniin, jolloin saat VEGAANISTA kreemiä
  • Voipohjainen kreemi kovettuu kylmässä. Tämä tekee pursotuksista kestävämpiä ja siksi kreemi soveltuu loistavasti myös kakun kuorrutukseen ja esimerkiksi ganachen alle.
Monipuolinen Voikreemi

Vanilla Fudge kreemi, joka saa makunsa makutomusokerista. Ihanan helppoa.

Monipuolinen Voikreemi

Lime-aromilla maustettu kreemi, jonka värjäsin kevyesti vihreällä geelivärillä.

Monipuolinen Voikreemi

Vadelmakreemi, joka saa makunsa vadelmajauheesta.

Oliko tämä postaus hyödyllinen? Toivoisitko lisää tämän tyyppisiä postauksia. Jätä toiveita alle ♥


Lisää täytteitä ja kuorrutteita löydät täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

83 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Ananasmousse (korkean kakun täytteeksi)
Seuraava artikkeli: 10 vaaleanpunaista herkkua Äidille »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Nanna sanoo

    6.5.2018 08:41

    Todella hyvä postaus ja lisää tällaisia selkeitä ohjeita:) Kiitos!!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.5.2018 10:09

      Hei Nanna, kiitos kommentista ja palautteesta 🙂 Lisää siis tulossa!

      Vastaa
  2. Lilli sanoo

    6.5.2018 10:17

    Tämä sattui juuri sopivaan ajankohtaan kun äitienpäivä on tulossa ja kakku pitäisi leipasta! Käykö makutomusokerina esimerkiksi DanSukkerin mansikanmakuinen?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.5.2018 10:26

      Moi Lilli 🙂 Mahtavaa, ja tottakai käy ehdottomasti tuo Dansukkerin sokeri 🙂

      Vastaa
  3. Meri sanoo

    6.5.2018 10:27

    Juu tykkäsin tästä 🙂 Lisää vaan 🙂

    Meri

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.5.2018 10:28

      Heips, mahtavaa! Lisää siis tulossa 🙂

      Vastaa
  4. Tiia sanoo

    6.5.2018 13:58

    Lisää tällaisia. Mielenkiintoinen juttu, kiitos.
    Juttutoiveena kiinnostaisi syötävien kakkukuvien käyttö eri pohjien päällä.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.5.2018 17:28

      Hei Tiia 🙂 Kiitos kommentistasi. Laitetaan toive korvan taakse 🙂

      Vastaa
  5. Heli sanoo

    6.5.2018 14:25

    Juu, lisää tälläisiä postauksia. Meillä on tulossa kesäkuussa tytön rippijuhlat ja haluaisin tehdä kaikki makeat tarjottavat itse. Juhlat ovat sunnuntaina, mutta vieraita on talo täynnä jo perjantaista lähtien. Eli kaipaisin postausta, jossa neuvotaan, mitä ja milloin voisin tehdä etukäteen tai pakastaa, jotta voisin itsekin nauttia vieraista…

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.5.2018 17:30

      Hei Heli 🙂 Alla linkki postaukseen, jossa enemmän vinkkejä juhlajärjestelyihin. Pakastamisesta ja etukäteen leivottavista herkuista voisin kyllä kirjoitella vielä erikseen. Kiitos vinkistä!

      https://www.anninuunissa.fi/juhlakauden-startti-annin-vinkit/

      Vastaa
      • Heli sanoo

        6.5.2018 22:39

        Kiitos vastauksestasi, jään mielenkiinnolla odottelemaan vinkkejäsi?.

        Vastaa
    • Sanna sanoo

      25.5.2020 22:21

      Tällainen tyhmä kysymys, että miten päin saan pehmeämpää kreemiä. Eli laitanko tuon 4 vai 5 dl sokeria? Olen kerran ainoastaan tehnyt (4,5 dl tomusokeria) enkä saanut pinnasta tarpeeksi tasaista kun eka kerros kovettui liikaa jääkaapissa. Muutenkin toivoisin pehmeämpää lopputulosta ja arvonkin tässä, että päällystänkö kakun vaan pelkällä kermavaahdolla. Montaa tuntia en voi pitää kakkua huoneenlämmössä ennen tarjoilua.

      Vastaa
      • Anni Paakkunainen sanoo

        26.5.2020 06:55

        Voi kovettuu aina jääkaapissa ja siksi voipohjainen kreemi kovettuu aina. SItä ei voi välttää. Voit lisätä halutessasi tuorejuustoa kreemiin, jolloin siitä tulee pehmeämpää. Laita esim 100 g ja maista tarviiko lisätä sokeria. Lisää juusto vatkauksen loppuvaiheessa. Tasaisen pinnan saa useammalla kreemikerroksella. Yleensä levitetään ensin murupinta, joka kovettuu jääkaapissa ja sen päälle levitetään uusi ohut kerros joka muotoillaan tasaiseksi taas jääkaapissa. Palettiveitsi on paras väline muotoiluun.

        Vastaa
  6. Heidiii sanoo

    6.5.2018 16:45

    Lisää tälläisia postauksia ehdottomasti! Olisi kiva lukea myös helppoja vinkkejä erilaisiin koristelutekniikoihin liittyen. 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.5.2018 17:31

      Hei Heidi 🙂 Kiitos kommentistasi. Laitetaan toive korvan taakse 🙂

      Vastaa
  7. Sari/Saaran lautasella sanoo

    7.5.2018 13:27

    Oooh, kuola valuu pitkin leukaa näppäimistölle, mä niin maitan noita eri makuisia voikreemejä. Ja arvaatkos mitä, mä oon luullu, että noita tomusokereita löytyy tasan kaksi, se tavallinen jamansikan makuinen!
    Tod. upeeta näitähän pitää alkaa testaamaan, sillä mun mielestä helpoin ja paras täyte kakkuhuin on just voikreemi <3 <3 <3.
    Kiitos taas vinkeistä Anni ja mitä parhainta aurinkoista uutta viikkoa sinulle <3.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.5.2018 15:38

      Ihana kuulla, että rakastat voikreemiä! Minäkin <3 🙂 Nämä tomusokerit kyllä pistävät pään sekaisin. Niin monia ja ihania makuja niitä on! Oma suosikkini on nyt Banana Split! Aivan ihanaa!

      Vastaa
      • Anni Paakkunainen sanoo

        7.5.2018 15:38

        ups viesti lähti ennen aikojaan. Ihanaa aurinkoista viikkoa myös sinulle <3

        Vastaa
  8. Emilia sanoo

    10.5.2018 20:59

    Hei,

    olen aloitteleva leipoja ja mietin palettiveitsien pituuksia. Olisin kysynyt, minkä pituisia palettiveitsiä käytät esim tällaisen voikreemin levitykseen? Käytätkö yhtä vai eri pituisia? Kuinka paljon riippuu kakun koost vai riippuuko? 🙂

    Yt Emilia

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.5.2018 06:50

      Hei Emilia,

      Palettiveitsen pituus on makuasia. Käytän itse pientä ja isompaa 🙂 Pienen kakun voi kuorruttaa helposti pelkästään pienelläkin palettiveitsellä, kuten myös matalat kakut. Käytän näitä yleensä:

      https://www.anninuunissa.com/kulmapalettiveitsi-p-1304.html

      https://www.anninuunissa.com/pieni-kulmapalettiveitsi-p-270.html

      Vastaa
      • Emilia sanoo

        11.5.2018 10:20

        Kiitos vinkeistä!

        Yt Emilia

        Vastaa
  9. Ilona sanoo

    19.5.2018 09:36

    Moikka! Tosi hyvä postaus, kiitos! 🙂 Makutomusokerit menevät kyllä seuraavaksi kokeiluun. Sen verran houkuttelevan näköisiä. Olisi kiva kuulla mitä makuja olet maistanut ja mitkä ovat lemppareitasi (paitsi banana split)? Ovatko eri makuiset tomusokerit väriltään kuitenkin kaikki vaaleita vai eri värisiä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.5.2018 14:58

      Moi Ilona, kiitos kommentistasi 🙂 Kiva kuulla, että pidit postauksesta. Makutomusokereita suosittelen lämpimästi. Ovat kaikki eri tavalla ihania ja makuasia on se mikä kenenkin mielestä on paras 🙂 Banana Split on saanut paljon kehuja, ja pidin siitä itsekin kovasti samoin Black Cherry ja Strawberry Milkshake. Kaikki sokerit ovat väriltään valkoisia, kuten tomusokeri muutenkin 🙂

      Vastaa
  10. Ilona sanoo

    20.5.2018 22:44

    Ok, hyvä tietää. Kiitos vastauksesta 🙂 Täytyy alkaa maistelemaan!

    Vastaa
    • Ilona sanoo

      25.5.2018 15:06

      Vielä tuli mieleen sellainen, että oletko annostellut makutomusokerin ohjeiden mukaan vai vain puolet/osa kerrallaan kuten pussin kyljessä ehdotetaan, jos haluaa keveämpää makua. Testaan ekaa kertaa juhlakakkuun, niin siksi kysyn 😀 Ja vielä toinen hassu kysymys, säilyykö nämä kuten tavallinen voikreemi jääkaapissa ja pakkasessa?

      Vastaa
      • Anni Paakkunainen sanoo

        25.5.2018 19:53

        Olen laittanut ohjeen mukaan 4-5 dl kuten laittaisin tavallista tomusokeriakin. Tuo määrä tulee laittaa tähän määrään voita. Nämä on ovat makuasioita, jos haluat hennonmman maun niin korvaa osa tomusokerista tavallisella. Kyllä säilyy kuten tavallinenkin eli kovettuu ja vaatii ehkä uuden vatkauksen kun otat käyttöön 🙂

        Vastaa
        • Ilona sanoo

          2.6.2018 22:46

          Tein kuorrutteen pakkauksen ohjeilla vadelma-valkosuklaa-tomusokerilla, ja tosi hyvää tuli! Ei liian makea, mutta selkeästi erottuivat tomusokerin maut kuitenkin! 🙂

          Vastaa
          • Anni Paakkunainen sanoo

            5.6.2018 18:43

            Ihana kuulla 🙂 Kiitos kun jätit kommentin Ilona!

  11. Lotta sanoo

    27.7.2018 13:47

    Moi!
    Kiitos tästä postauksesta! Ja ihanaa, kun vastailet kysymyksiin niin nopeasti 🙂
    Pysyyköhän tällä ohjeella tehty kreemi hyvänä kakun päällä, jos tänään jo kuorrutan sillä, ja huomenna iltapäivällä on juhlat? Ei ala halkeileen tms? Ja pysyykö sokerimassakoristeet päällä jos laitan ne vasta huomenna ennen kun kakku menee tarjolle? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.7.2018 14:29

      Hei Lotta,

      Kyllä voikreemi pysyy todella hyvänä jääkaapissa vaikka teet sen jo tänään. Joskus pinta voi halkeilla, varsinkin jos kostea täyte työntää ulos kakusta. Halkeamat voi tasoittaa ennen tarjoilua. Voikreemi pehmenee taas huoneenlämmössä, joten voit kiinnittää koristeet vasta ennen tarjoilua. Mukavaa viikonloppua!

      Vastaa
  12. Tinka sanoo

    8.8.2018 13:17

    Hei, kiitos hyvästä ohjeesta. Olen tällä pari kertaa tehnyt kreemiä ja hyvää on tullut!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.8.2018 13:27

      Mahtavaa, kiitos kommentistasi 🙂

      Vastaa
  13. Tanja Myllymäki sanoo

    23.10.2018 14:43

    Hei! Ihania ohjeita! Kiitos!!! Tykkään leipoa mutta en osaa kuin perusasioita. Unelmakääretortun täytettä kaipailin. Olet tosi taitava leipuri! Hyvää syksyä! Minulla on cidp sairaus (neurologinen), se vähän vaikeuttaa ja hidastaa välillä tekemisiäni. Mutta leivonta rentouttaa minua! Voi hyvin! T.Tanja Myllymäki

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.10.2018 15:09

      Hei Tanja, kiitos ihanasta kommentistasi. Se lämmitti mieltä! Aloitin itse leipomisen 5 vuotta sitten ja näin paljon olen oppinut siinä ajassa, että voin opastaa muitakin. Pärjäät perusasioilla hyvin. Leivonta rentouttaa minuakin! Voi hyvin ja mukavaa syksyä! -Anni

      Vastaa
  14. Lotta-Riina sanoo

    23.10.2018 19:11

    Hei!
    Kuorrutan kastekakun tällä voikreemillä viikonloppuna. Olen tehnyt koristeita kinuskikissan vaniljamassasta, osaatko sanoa milloin koristeet olisi hyvä kiinnittää? 1. Kun kreemi on kokonaan jämähtänyt eli kakun syöntipäivänä elintarvikeliimalla vai 2. Kun kreemi on vielä semi pehmeää eli kakku olisi yön jääkaapissa koristeluineen päivineen?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.10.2018 07:39

      Itse laitan koristeet kreemikakkuun ihan sellaisenaan ilman liimoja tarjoilupäivänä. Kreemin pintaan tarttuu helposti koristeet, vaikka sen olisi kovettanut jääkaapissa. Kreemin ei pitäisi myöskään pehmentää koristeita kuten kerma tekee, mutta silti laittaisin tarjoilupäivänä vasta kosristeet kakun pintaan 🙂

      Vastaa
  15. Maria sanoo

    27.10.2018 09:47

    Jos haluaa kahvin makuisen,mitä suosittelet?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.10.2018 11:24

      Hei Maria,

      Suosittelen kahvi-aromia:

      https://www.anninuunissa.com/vahva-kahvi-aromi-37ml-p-790.html

      Voit myös laittaa myös kahvijauhetta. Nestemäistä kahvia en suosittele, koska se saattaa juoksettaa kreemin.

      Vastaa
  16. lotta sanoo

    20.11.2018 22:06

    moikka!

    Olen taas kakkuja tekemässä, ja tarvisin vähän apua. Teemana on yksisarviskakku ja väri toiveina kelta-lila. tällä ajattelin kakun kuorruttaa ja harjan tehdä. Tarvisin siis lilaa väriä, miten tämän saisin kun eikö tämä ole hieman kellertävää, kun voita sisältää? Vai voinko vain laittaa suoraan lilaa väriä? entäs jos käytän vain perus tomusokeria ja maustan vaniljalla, mitä luulet onko hyvä? toivottavasti ymmärsit ja pystyt auttamaan!

    Vastaa
  17. lotta sanoo

    20.11.2018 22:09

    voiko tehdä perus tomusokerista?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.11.2018 08:49

      Tottakai voi tehdä ihan tavallisestakin, se on itseasiassa se enemmän käytetty. Makutomusokeria kannattaa käyttää, jos haluaa helposti erimakuja kreemiin 🙂 Voit maustaa vaniljalla.

      Voit taittaa keltaisuutta värjätessä esimerkiksi valkoisella pastavärillä:

      https://www.anninuunissa.com/wiltonin-valkoinen-pastavri-p-1175.html

      Vastaa
  18. Lucinda sanoo

    3.12.2018 12:48

    Tulipa mukavan tuntuinen kreemi, sopiva levittää ja hyvää tulee perus tomusokerillakin 🙂 varmasti seuraavalla kerralla vois kokeilla sitä makutomusokeria..
    Kiitos 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.12.2018 19:37

      Kiitos mukavasta kommentista 🙂 Ole hyvä! <3

      Vastaa
  19. Nipsulinq sanoo

    17.12.2018 12:15

    Hei.
    Pitääkö kakku nostaa lämpimään ennen tarjoilua?
    Levoton kakun päälle marenkigreemin mutta leikkaussalissa kakku halkeili, siis tuo kreemi.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.12.2018 19:40

      Hei,

      Nostan itse aina kakun etukäteen huoneenlämpöön, koska kakku on parempaa silloin 🙂 Se on maku-asia. Voikreemi ei halkeile yhtä helposti kuin marenkikreemi.

      Vastaa
  20. Ummi Gussum sanoo

    4.2.2019 09:38

    Hei Anni!
    Voiko tota tomusokerin määrää vähentää jonkin verran vai paistaako silloi voin maku liian voimakkaasti?tai osaatko neuvoo miten siit sais vähemmän makean😁

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.2.2019 16:33

      Hei, Sokerin vähentäminen voi vaikuttaa koostumukseen. Jos haluat voit lisätä sekaan hieman tuorejuustoa taittamaan makeutta 🙂 Lisää juusto vatkauksen loppuvaiheilla 🙂

      Vastaa
      • Ummi Gussum sanoo

        5.2.2019 16:44

        Okei,kiitoksia💋

        Vastaa
  21. Anni Koo sanoo

    6.2.2019 13:15

    Hei!
    Haluaisin pursottaa voikreemiä pienten suklaaleivosten (kiinteähköä brownie-tyylistä taikinaa) päälle, ikään kuin koristeeksi.
    Joudun tekemään leivokset kuitenkin 1-2 päivää etukäteen.
    Mitä luulet, kestääkö pursotus leivosten päällä tuon pari päivää jääkaapissa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.2.2019 14:22

      Moikka Anni,

      Kyllä kestää. Muista peitellä leivokset hyvin. Voikreemi ottaa helposti makuja ja hajuja jääkaapista.

      Mukavaa leivontaa!

      Vastaa
  22. Arja sanoo

    3.3.2019 22:41

    Kiitos, hyödyllinen postaus. Lisäksi toivoisin ohjeen kakun kokoamisesta ja siitä miten kakun reunat saa suorat ja terävät. Makutomusokerit kiinnostaa, kurkkaan verkkokauppaasi 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.3.2019 06:54

      Kiitos Arja, laitetaan toive korvan taakse 🙂

      Vastaa
  23. Liina sanoo

    28.3.2019 12:32

    Hei! Paljonko kreemiä pitää tehdä 24cm kakkuun, jos laittaa yhteen väliin ohuen kerroksen ja kuorruttaa ohuelti (sokerimassa tulee päälle)? 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.4.2019 18:25

      Hei Liina, pahoittelen etten ole huomannut kommenttiasi aiemmin. Kreemin riittoisuus riippuu paljon siitä kuinka paksun kerroksen sitä laittaa väliin ja kakun päälle. Tekisin varmaan itse 1.5 kertaisen annoksen noin isoon vuokaan, mutta tämä on nyt veikkaus.

      Vastaa
  24. Kilipukkikukka sanoo

    1.4.2019 12:40

    Hei,
    Kiitos tosi hyvästä reseptistä! Olen kokeillut tätä nyt kaksi kertaa, toisella kerralla pursottamani kukat lerpahtivat. Voiko tällaisessa tapauksessa kreemin laittaa pursotuspussissa hetkeksi jääkaappiin jäykistymään? Käytin täydet 5dl tomusokeria.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.4.2019 18:21

      Hei, juuri näin! Kannattaa jähmettää kreemiä välillä jääkaapissa, nimittäin lämpimässä huoneilmassa kreemi helposti menee pehmeäksi ja näin ollen sitä on vaikeampi pursottaa.

      Vastaa
  25. Suvi sanoo

    1.4.2019 21:29

    Hei, voisiko kreemillä kuorrutetun kakun päälle tehdä pursotuksia kermavaahdolla? Eli reagoivatko ne jotenkin keskenään? Kreemi ei ole meillä oikein maistunut isoina määrinä, siksi haluaisin kokeilla tällaista 🙂
    Ja kiitos todella hyvästä ohjeesta, tällä kreemi on onnistunut joka kerta!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.4.2019 08:06

      Hei Suvi, pelkäänpä, että kerma saattaa valua kreemin päältä pois. En ole kokeillut, mutta veikkaan näin. Voikreemin pinta on kova jähmettyessään ja kerma on aina hieman kosteaa, joten..

      Vastaa
  26. Kati sanoo

    9.4.2019 14:28

    Moikka! Säilyykö kreemi miten kauan jääkaapissa jos jää yli?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.4.2019 09:38

      Moi, aistinvarainen arviointi tässäkin – itse säilyttäisin 2-3 päivää 🙂

      Vastaa
  27. Janne sanoo

    28.5.2019 20:07

    Voiko maustaa sitruunan mehulla vai kärsiikö haposta?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.5.2019 06:55

      Moi Janne, rakenne voi kärsiä – käytä mielummin sitruunan kuorta 🙂

      Vastaa
      • Janne sanoo

        29.5.2019 18:34

        Kiitos. Taidan kokeilla aromia…

        Vastaa
  28. Merja sanoo

    13.6.2019 17:16

    Moikka.
    Ajattelin tehdä voikreemistä ruusuja. Voiko valmiit ruusut pakastaa ja laittaa vasta tarjoilupäivänä kakun päälle?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.6.2019 18:20

      Hei Merja,

      en ole kokeillut voikreemi-koristeiden pakastusta, joten en voi sitä suositella valitettavasti.

      Vastaa
  29. Rauni sanoo

    15.6.2019 13:26

    Kokeilin tehdä kreemiä vegaanisesta leivontamargariinista, ja se jäi kurkkuun rasvaisenä äklönä vaikka kuinka olin vatkannut. Sen sijaan olen nyt tehnyt sekoittamalla kookosrasvaa ja vegaanista levitemargariinia, tai pelkkää kookosrasvaa, ja se toimii mainiosti! Bonuksena se että väri on hohtavan valkoinen!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.6.2019 11:03

      Kiitos vinkistä! Kiva kun jaoit sen tänne 🙂

      Vastaa
  30. Piia sanoo

    6.9.2019 18:42

    Jos haluaa suklaanmakuisen voikreemin, suositteletko käyttämään kaakaotomusokeria, jotain aromia tai ihan suklaata? Maku pitäisi olla lapsen suuhun sopiva suklaa ja soveltua sokerimassan alle eristeeksi.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.9.2019 16:03

      Moikka Pia,

      Kumpikin käy – voit siis lisätä kaakaojauhetta tai sulatettua suklaata tai kaakaotomusokeria. Tai sitten tehdä jomman kumman näistä:

      https://www.anninuunissa.fi/ihana-maitosuklaaganache/
      https://www.anninuunissa.fi/silkinpehmea-suklaakreemi-tayte-ja-kuorrutus/

      Vastaa
  31. Kaisa sanoo

    24.1.2020 16:45

    Hei! Minkälainen voi sopii parhaiten voikreemiin? Onko suolaton parempi kuin normaalisuolainen?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.1.2020 06:42

      Moikka Kaisa, tämä on vähän makuasia. Jotkut käyttävät aina suolatonta ja varsinkin ulkomailla suolaton voi on suositumpaa. Itse käytän normaalisuolaista. Kun sokeria tulee kreemiin niin paljon suola antaa kivan pikantin maun 🙂

      Vastaa
  32. Pauliina sanoo

    13.8.2020 08:10

    Haluan koristella kakun kyljet suklaalastuilla. Saanko ne pysymään voikreemissä vai olisiko joku muu kuorrute parempi?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.8.2020 17:18

      Voikreemi on pehmeää heti vatkauksen jälkeen ja se kovettuu kylmässä. Varmasti tarttuu suklaa hyvin kreemiin kun se on juuri levitetty.

      Vastaa
  33. Jenni sanoo

    4.9.2020 09:44

    Tämä on nykyään mun luotto-ohje. Onnistuu aina, eikä maistu voilta 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.9.2020 10:25

      Ihana kuulla 🙂 Näin se on! Kun jaksaa kunnolla vatkata niin ei maistu <3 Hyvää viikonloppua!

      Vastaa
  34. Jensku sanoo

    25.10.2020 21:20

    Hei, kiitos selkeästä ohjeesta! Paljon tästä suurinpiirtein tulee dl, kun minun pitäisi saada kreemiä tehtyä melkein 29dl.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.10.2020 06:33

      Valitettavasti en ole mitannut kreemiä valmiina deseissä. Jos vastaan niin menee täysin arvailuksi. Sinuna tekisin testi erän ja mittaisin itse 🙂

      Vastaa
  35. Anna sanoo

    15.11.2020 13:08

    Hei, tyttäreni synttärit lauantaina. Ajattelin tehdä täytekakun pohjan torstaina, täyttää perjantaina. Sokerimassakuorrute kyllästyttää ja ajattelin sinun sivuista innostununeena antaa voikreemille mahdollisuuden. Voinko kuorruttaa jo pe vai kannattaako vasta la? Haluisin myös kiusivaluman. Missä kohtaa teen siis kuorrutteet?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.11.2020 06:26

      Moikka,

      itse teen yleensä niin että täytän kakun päivää ennen tarjoilua ja kuorrutan sekä koristelen tarjoilupäivänä. Voit tehdä kuorrutuksen ja valumatkin päivää ennen. HUOM Itse täytän kakut aina vuokaan jossa olen ne paistanut ja annan tekeytyä yön yli vuoassa jolloin myös kuorrutus on helpompi levittää. Tässä ohjeita:

      https://www.anninuunissa.fi/kakun-taytto-ja-kokoaminen-nain-onnistut/

      Vastaa
  36. Liina sanoo

    13.1.2021 12:43

    Hei!
    Kun tein eileen voilkreemia macaronien varten ja jätin ylimääräisen pursotinpussissa jääkaapiin, pitääkö se uudestan vatkata tai vain pitää huoneenlämmössä, että pystyn sitä pursotamaan? 🤔

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.1.2021 15:37

      Voikreemi pehmenee huoneenlämmössä, joten pystyt varmasti pursottamaan suoraan kun on sopivaa. Itse teen niin, että jos jää kulhoon, niin saatan hieman vatkata seuraavana päivänä (kun on pehmennyt).

      Vastaa
  37. K sanoo

    16.1.2021 15:50

    Hei.
    Osaisitko sanoa jos kreemiä värjää ja kakun päälle tekee värjätyllä kreemillä esim ruusuja, alkaako ruusuista irrota väriä esim.jos alla on vaaleampi sävy?
    Tarkotus olisi tehdä kakku edellis päivänä ja mietin että onko kakku ihan pilalla juhlapäivänä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.1.2021 08:15

      Jos käytössäsi on laadukkaat pasta/geelivärit niin ei pitäisi värin levitä tai irrota. Voikreemi kovettuu kylmässä ja säilyy hyvin kakun päällä seuraavaan päivään.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Häät Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivokset Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Marenki Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vege Yhteistyö Ystävänpäivä

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Parit laskiaispullat vielä hiihtoloman lopuksi 💕

Seuraaville viikoille pitäisi kehittää nyt mukavaa puuhaa kotona. Olisi kiva inspiroida ja aktivoida teitä myös tai tehdä jotain yhdessä! Millainen live kiinnostaisi? Mitä haluaisitte tehdä? Ja kiinnostaako ylipäätänsä leivontalivet vielä? 😘
Terttu tummuneita banaaneita keittiön pöydällä Terttu tummuneita banaaneita keittiön pöydällä? 🍌

Sormiruokailtava sokeriton banaanileipä (6 kk+) on täynnä vatsaa täyttäviä ainesosia: pähkinää, kauraa ja banaania! 👶🏼

Tämä ei ole pelkästään vauvojen ohje, vaan sopii myös aikuisille. Aloin heti maiskutella ajatusta vähän terveellisemmästä banaanileivästä, jonka päälle voisi lusikoida itse keitettyä kinuskia. Tai jos haluaa pitää koko nautinnon sokerittomana, niin kokeile soseuttaa taateleita pienen kauramaitotilkan kanssa, niin sinulla on ihanaa sokeritonta taatelikinuskia 💛

Ohje (myös pähkinätön) nyt blogissa ja linkki löytyy biosta sekä stoorien puolelta☝🏻 #anninuunissa
ARVONTA & kirjasuositus 🍰👇🏻 Tänä vuo ARVONTA & kirjasuositus 🍰👇🏻

Tänä vuonna mua on inspiroinut suuresti lahjakkaan Outin @samastapadasta -kirja. Rehellisesti, en ole koskaan ahminut mitään muuta keittokirjaa yhtä ahkerasti. "Samasta padasta" -ajatus on nerokas. Koko perhe eli myös vauvat syövät samaa ruokaa eli samasta padasta 🥑

Jokainen pieni tulevaisuuden kulinaristi on ansainnut itse tehtyä maistuvaa ruokaa. Kirja herkullisten reseptien ja tarinoiden avulla olen oppinut kokkaamaan vauvalle rohkeasti ja kehittämään myös itse reseptiikkaa. Tekin olette innostuneet uusista taidoistani. Tätä vauvan 6kk kakkua on nimittäin tarjoiltu jo monissa juhlissa (ohje löytyy blogista) 🎂

Saan arpoa teille @samastapadasta -kirjan uusimman painoksen 💕 Alla ohjeet arvontaan (Instagram ei ole osallisena arvonnassa):

1. Paina ❤️ ja kommentoi minkä ikäinen herkuttelija siellä kaipaa uusia makuja 👶🏼
2. Seuraa @anninuunissa & @samastapadasta 🍜
3. Osallistu su 28.2. mennessä. Ilmoitan voittajalle henkilökohtaisesti 📚

Onnea arvontaan! Psst.. @samastapadasta tilillä pian myös herkullisen leivontakirjan arvonta! ☀️

📷 @visuelli.erja
Matkamuistoja Miamista 🌴 Meidän viime vuoden Matkamuistoja Miamista 🌴 Meidän viime vuoden hiihtoloma (ja teidän toivepostaus) nyt blogin puolella 🧇

”Tasan vuosi sitten pakkasimme matkalaukkuja se ihana odottava kihelmöinti vatsan pohjassa. Olimme miettineet pitkään alkukevään matkakohdetta. Meidän viimeinen pidempi matka kahdestaan. Sitä emme tienneet, että matka todellakin jäi koko vuoden viimeiseksi.” #anninmatkat ☀️

Ihanaa hiihtolomaa kaikille! ⛷
Kukat 💕🌸 Kiinnostaisiko teitä postaus, mis Kukat 💕🌸

Kiinnostaisiko teitä postaus, missä olisi kuvia näistä upeista kimpuista kootusti? 🤔

@homeingardenkauniainen
Moi 👶🏼 Ajattelin esittäytyä kun vilahtelen Moi 👶🏼 Ajattelin esittäytyä kun vilahtelen täällä melko usein ja varsinkin ruokahetkeni saattavat tulla teille tutuiksi 🍼

Minulla on monta lempinimeä. Teille olen tästä lähtien Onni 💙 

Toinen sukkani on usein kateissa, koska sukkien repiminen ja maistelu on mielipuuhaani 🧦

Tykkään herkutella ja tällä hetkellä suosikkejani ovat 🥦🍌🫐 ja lohi.

Olen iloinen ja utelias. Itken harvoin ja nauran usein 😃 

Olen aamuvirkku, enkä ole elämäni aikana nukkunut klo 6.00 pidempään. Onneksi äitikin on aamuvirkku 🥱

Rakastan muumeja, etenkin Muumi-yöriepuani ja Muumi-kauranaksuja 🤍

En malta olla paikoillani, parasta onkin kierrellä ympäri taloa tutkia uusia paikkoja 👀

Viihdyn myös keittiössä. Siellä istun sitterissä ja kuuntelen tarkkaan mitä äiti selostaa 🥣

Minulla on jo kaksi harrastusta: muskari ja uinti 🎵💦

Täytän tänään 7 kuukautta 🥳

Hauska tutustua 👋🏻
3 x Hyvää & 3 x Huonoa 🤍 tänään on muska 3 x Hyvää &  3 x Huonoa

🤍 tänään on muskaripäivä
🤍 viikonloppu jee
🤍 laskiaispullat

🖤 tiskikone hajosi
🖤 polvessa kipeä mustelma (liukastuin eilen)
🖤 ahdistava hammaslääkärikokemus

Mitäs teillä? Ihanaa viikonloppua! 😘
Mikä on sun suosikki blinitäytteistä? Listasin Mikä on sun suosikki blinitäytteistä? Listasin blogiin mun omat suosikkitäytteet. Ja jaoin teille ihanan skagenröran ohjeen 🥞👌🏻 joka toimii myös täydellisesti legendaarisessa toast skagenissa (ja saaristolaisleivän päällä ja ruisnappien sisällä..) 😋 Linkki profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Hello Monday ☀️ Ihanaa viikkoa! Huomenna syöd Hello Monday ☀️ Ihanaa viikkoa! Huomenna syödään lisää laskiaispullia 👌🏻

Viikkokimppu parin viikon takaa @homeingardenkauniainen Kuulun Home In Gardenin kukkarinkiin. Kukkarinkiläiset saavat joka torstai uuden kimpun toimitettuna kotiovelle. Kuukausibudjetin (minimi 60€) voi itse säätää ja toiveita kimpuista otetaan tottakai vastaan kukkakaupalla 🌸 Tämä on tuonut niin paljon iloa meidän viikkoihin!
Ihanan herkullista ystävänpäivää sekä laskia Ihanan herkullista ystävänpäivää sekä laskiaissunnuntaita! 💕

Psst nämä pienet vadelmalaskiaispullat ja kaikki muut  laskiaispullareseptini löytyvät profiilin linkistä ☝🏻
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2021 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios