
Postaus sisältää mainoslinkkejä. Linkit on merkitty *-merkillä.
Usein kuulen lauseen ”En pidä voikreemin mausta”. Uskallan väittää, että usein kreemin vatkaaminen jää puolitiehen tai sitä ei mausteta kunnolla, jolloin koostumus kärsii ja maku voi olla voimainen. Täydellisen ja monipuolisen voikreemin koostumus on vaalea, kuohkea ja silkkinen. Voikreemikin voi olla kevyt kun sen maustaa raikkaaksi ja malttaa vatkata oikein. Voikreemi on myös hyvin monikäyttöinen!
Muistan varmasti ikuisesti voikreemin maistelusession Englannissa. Olin kakkumessuilla viime marraskuussa ja pääsin maistelemaan Sugar & Crumbsin ständillä uusia makutomusokereita. Tomusokerit oli vatkattu voikreemin sekaan, jotta maku tulisi luonnollisesti esiin osana käyttötarkoitusta eli leivonnassa. Hah en tiedä kuinka monta sataa grammaa voikreemiä nuolimme pienien tikkujen päistä, mutta emme yksinkertaisesti voineet lopettaa maistelua. Parhaimmillaan voikreemi nimittäin on juuri niin ihanaa kuin tuolla messuilla. Nyt makutomusokereita saa myös Suomesta useassa herkullisessa maussa! Miltä kuulostaisi Key Lime, Vanilla Fudge, Prosecco, Peach Bellini tai Black Cherry?
Lupasin teille kreemitysohjeita. Tässä postauksessa annan niitä ja myös vinkkejä täydellisen ja monipuolisen voikreemin vatkaukseen, levitykseen ja käyttöön. Seuraavaksi sitten lisää kakun kokoamisesta. Ihanaa päivää!
Monipuolinen Voikreemi
Riittoisuus halkaisijaltaan 18-22 cm kokoisen kakun kuorrutukseen riippuen hiukan kreemityksen paksuudesta. Pienempään kakkuun riittää myös pursotukseen.
Ohje
- 200 g voita
- 4-5 dl (maku)tomusokeria
- 1 rkl maitoa
- aromi, marjajauhe tai muu mauste esim. kaneli tai vaniljan siemenet
- pastaväri
- Anna voin pehmentyä huoneenlämmössä.
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi. Tähän menee useampi minuutti. Näet selvästi kuinka voin väri vaalenee ja seos kuohkeentuu.
- Aloita lisäämään tomusokeria vähän kerrallaan koko ajan vatkaten.
- Kun olet lisännyt kaiken tomusokerin jatka vatkaamista usean minuutin ajan.
- Lisää kylmä maito ja jatka vielä vatkaamista.
- Jos värjäät kreemin, lisää väri vatkauksen loppuvaiheessa.
- Valmis voikreemi on kuohkeaa, vaaleaa, silkkistä ja se ei maistu voilta.
- Kuohkea, vaalea ja notkea kreemi on helppo levittää kakun päälle palettiveistä* apuna käyttäen
HUOM! Kreemin vatkaamiseen menee kokonaisuudessaan noin 10 minuuttia.
Vinkki! Mausta voikreemiä oman makusi ja mielikuvituksesi mukaan! Voit lisätä kreemiin kanelia, hunajaa, aromeja, marjajauheita tai sitruunan kuorta. Oikeastaan voit maustaa kreemiä melkein millä vain. Nestemäisiä aineita en suosittele ettei kreemi juoksetu.
Voikreemin käyttö
- Sokerimassan alla eristeenä (kakut)
- Kuppikakkujen kuorrutteena
- Kakun kuorrutteena
- Kauniit ja terävät pursotukset kakun päälle (kukat ja lehdet)
- Kääretortun ja kakun täytteenä
- Macaron kuorien välissä
- Suklaaganachen alla
Muuta huomioitavaa
- Voikreemi säilyy jääkaapissa muutaman päivän
- Voit myös pakastaa voikreemin – ota sulamaan ja vatkaa uudestaan ennen käyttöä
- Voit tehdä voikreemin myös maidottomaan margariiniin, jolloin saat VEGAANISTA kreemiä
- Voi-pohjainen kreemi kovettuu kylmässä. Tämä tekee pursotuksista kestävämpiä ja siksi kreemi soveltuu loistavasti myös kakun kuorrutukseen ja esimerkiksi ganachen alle.



Oliko tämä postaus hyödyllinen? Toivoisitko lisää tämän tyyppisiä postauksia? Jätä toiveita alle ♥
Lisää täytteitä ja kuorrutuksia löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Todella hyvä postaus ja lisää tällaisia selkeitä ohjeita:) Kiitos!!
Hei Nanna, kiitos kommentista ja palautteesta 🙂 Lisää siis tulossa!
Voiko tomusokerin korvata tavallisella sokerilla? Ennen vanhaan kuulemma voikreemi tehtiin normi sokerilla.
Ei kyllä voi tässä ohjeessa. Olen kuullut myös perinteisestä ohjeesta, jossa tavallisesta sokerista tehtiin veden kanssa siirappi ja käytettiin vasta sitten, mutta siihen minulla ei ole ohjetta.
Tämä sattui juuri sopivaan ajankohtaan kun äitienpäivä on tulossa ja kakku pitäisi leipasta! Käykö makutomusokerina esimerkiksi DanSukkerin mansikanmakuinen?
Moi Lilli 🙂 Mahtavaa, ja tottakai käy ehdottomasti tuo Dansukkerin sokeri 🙂
Juu tykkäsin tästä 🙂 Lisää vaan 🙂
Meri
Heips, mahtavaa! Lisää siis tulossa 🙂
Lisää tällaisia. Mielenkiintoinen juttu, kiitos.
Juttutoiveena kiinnostaisi syötävien kakkukuvien käyttö eri pohjien päällä.
Hei Tiia 🙂 Kiitos kommentistasi. Laitetaan toive korvan taakse 🙂
Juu, lisää tälläisiä postauksia. Meillä on tulossa kesäkuussa tytön rippijuhlat ja haluaisin tehdä kaikki makeat tarjottavat itse. Juhlat ovat sunnuntaina, mutta vieraita on talo täynnä jo perjantaista lähtien. Eli kaipaisin postausta, jossa neuvotaan, mitä ja milloin voisin tehdä etukäteen tai pakastaa, jotta voisin itsekin nauttia vieraista…
Hei Heli 🙂 Alla linkki postaukseen, jossa enemmän vinkkejä juhlajärjestelyihin. Pakastamisesta ja etukäteen leivottavista herkuista voisin kyllä kirjoitella vielä erikseen. Kiitos vinkistä!
https://www.anninuunissa.fi/juhlakauden-startti-annin-vinkit/
Kiitos vastauksestasi, jään mielenkiinnolla odottelemaan vinkkejäsi?.
Tällainen tyhmä kysymys, että miten päin saan pehmeämpää kreemiä. Eli laitanko tuon 4 vai 5 dl sokeria? Olen kerran ainoastaan tehnyt (4,5 dl tomusokeria) enkä saanut pinnasta tarpeeksi tasaista kun eka kerros kovettui liikaa jääkaapissa. Muutenkin toivoisin pehmeämpää lopputulosta ja arvonkin tässä, että päällystänkö kakun vaan pelkällä kermavaahdolla. Montaa tuntia en voi pitää kakkua huoneenlämmössä ennen tarjoilua.
Voi kovettuu aina jääkaapissa ja siksi voipohjainen kreemi kovettuu aina. SItä ei voi välttää. Voit lisätä halutessasi tuorejuustoa kreemiin, jolloin siitä tulee pehmeämpää. Laita esim 100 g ja maista tarviiko lisätä sokeria. Lisää juusto vatkauksen loppuvaiheessa. Tasaisen pinnan saa useammalla kreemikerroksella. Yleensä levitetään ensin murupinta, joka kovettuu jääkaapissa ja sen päälle levitetään uusi ohut kerros joka muotoillaan tasaiseksi taas jääkaapissa. Palettiveitsi on paras väline muotoiluun.
Lisää tälläisia postauksia ehdottomasti! Olisi kiva lukea myös helppoja vinkkejä erilaisiin koristelutekniikoihin liittyen. 🙂
Hei Heidi 🙂 Kiitos kommentistasi. Laitetaan toive korvan taakse 🙂
Oooh, kuola valuu pitkin leukaa näppäimistölle, mä niin maitan noita eri makuisia voikreemejä. Ja arvaatkos mitä, mä oon luullu, että noita tomusokereita löytyy tasan kaksi, se tavallinen jamansikan makuinen!
Tod. upeeta näitähän pitää alkaa testaamaan, sillä mun mielestä helpoin ja paras täyte kakkuhuin on just voikreemi <3 <3 <3.
Kiitos taas vinkeistä Anni ja mitä parhainta aurinkoista uutta viikkoa sinulle <3.
Ihana kuulla, että rakastat voikreemiä! Minäkin <3 🙂 Nämä tomusokerit kyllä pistävät pään sekaisin. Niin monia ja ihania makuja niitä on! Oma suosikkini on nyt Banana Split! Aivan ihanaa!
ups viesti lähti ennen aikojaan. Ihanaa aurinkoista viikkoa myös sinulle <3
Hei,
olen aloitteleva leipoja ja mietin palettiveitsien pituuksia. Olisin kysynyt, minkä pituisia palettiveitsiä käytät esim tällaisen voikreemin levitykseen? Käytätkö yhtä vai eri pituisia? Kuinka paljon riippuu kakun koost vai riippuuko? 🙂
Yt Emilia
Hei Emilia,
Palettiveitsen pituus on makuasia. Käytän itse pientä ja isompaa 🙂 Pienen kakun voi kuorruttaa helposti pelkästään pienelläkin palettiveitsellä, kuten myös matalat kakut. Käytän näitä yleensä:
https://www.anninuunissa.com/kulmapalettiveitsi-p-1304.html
https://www.anninuunissa.com/pieni-kulmapalettiveitsi-p-270.html
Kiitos vinkeistä!
Yt Emilia
Moikka! Tosi hyvä postaus, kiitos! 🙂 Makutomusokerit menevät kyllä seuraavaksi kokeiluun. Sen verran houkuttelevan näköisiä. Olisi kiva kuulla mitä makuja olet maistanut ja mitkä ovat lemppareitasi (paitsi banana split)? Ovatko eri makuiset tomusokerit väriltään kuitenkin kaikki vaaleita vai eri värisiä?
Moi Ilona, kiitos kommentistasi 🙂 Kiva kuulla, että pidit postauksesta. Makutomusokereita suosittelen lämpimästi. Ovat kaikki eri tavalla ihania ja makuasia on se mikä kenenkin mielestä on paras 🙂 Banana Split on saanut paljon kehuja, ja pidin siitä itsekin kovasti samoin Black Cherry ja Strawberry Milkshake. Kaikki sokerit ovat väriltään valkoisia, kuten tomusokeri muutenkin 🙂
Ok, hyvä tietää. Kiitos vastauksesta 🙂 Täytyy alkaa maistelemaan!
Vielä tuli mieleen sellainen, että oletko annostellut makutomusokerin ohjeiden mukaan vai vain puolet/osa kerrallaan kuten pussin kyljessä ehdotetaan, jos haluaa keveämpää makua. Testaan ekaa kertaa juhlakakkuun, niin siksi kysyn 😀 Ja vielä toinen hassu kysymys, säilyykö nämä kuten tavallinen voikreemi jääkaapissa ja pakkasessa?
Olen laittanut ohjeen mukaan 4-5 dl kuten laittaisin tavallista tomusokeriakin. Tuo määrä tulee laittaa tähän määrään voita. Nämä on ovat makuasioita, jos haluat hennonmman maun niin korvaa osa tomusokerista tavallisella. Kyllä säilyy kuten tavallinenkin eli kovettuu ja vaatii ehkä uuden vatkauksen kun otat käyttöön 🙂
Tein kuorrutteen pakkauksen ohjeilla vadelma-valkosuklaa-tomusokerilla, ja tosi hyvää tuli! Ei liian makea, mutta selkeästi erottuivat tomusokerin maut kuitenkin! 🙂
Ihana kuulla 🙂 Kiitos kun jätit kommentin Ilona!
Moi!
Kiitos tästä postauksesta! Ja ihanaa, kun vastailet kysymyksiin niin nopeasti 🙂
Pysyyköhän tällä ohjeella tehty kreemi hyvänä kakun päällä, jos tänään jo kuorrutan sillä, ja huomenna iltapäivällä on juhlat? Ei ala halkeileen tms? Ja pysyykö sokerimassakoristeet päällä jos laitan ne vasta huomenna ennen kun kakku menee tarjolle? 🙂
Hei Lotta,
Kyllä voikreemi pysyy todella hyvänä jääkaapissa vaikka teet sen jo tänään. Joskus pinta voi halkeilla, varsinkin jos kostea täyte työntää ulos kakusta. Halkeamat voi tasoittaa ennen tarjoilua. Voikreemi pehmenee taas huoneenlämmössä, joten voit kiinnittää koristeet vasta ennen tarjoilua. Mukavaa viikonloppua!
Hei, kiitos hyvästä ohjeesta. Olen tällä pari kertaa tehnyt kreemiä ja hyvää on tullut!
Mahtavaa, kiitos kommentistasi 🙂
Hei! Ihania ohjeita! Kiitos!!! Tykkään leipoa mutta en osaa kuin perusasioita. Unelmakääretortun täytettä kaipailin. Olet tosi taitava leipuri! Hyvää syksyä! Minulla on cidp sairaus (neurologinen), se vähän vaikeuttaa ja hidastaa välillä tekemisiäni. Mutta leivonta rentouttaa minua! Voi hyvin! T.Tanja Myllymäki
Hei Tanja, kiitos ihanasta kommentistasi. Se lämmitti mieltä! Aloitin itse leipomisen 5 vuotta sitten ja näin paljon olen oppinut siinä ajassa, että voin opastaa muitakin. Pärjäät perusasioilla hyvin. Leivonta rentouttaa minuakin! Voi hyvin ja mukavaa syksyä! -Anni
Hei!
Kuorrutan kastekakun tällä voikreemillä viikonloppuna. Olen tehnyt koristeita kinuskikissan vaniljamassasta, osaatko sanoa milloin koristeet olisi hyvä kiinnittää? 1. Kun kreemi on kokonaan jämähtänyt eli kakun syöntipäivänä elintarvikeliimalla vai 2. Kun kreemi on vielä semi pehmeää eli kakku olisi yön jääkaapissa koristeluineen päivineen?
Itse laitan koristeet kreemikakkuun ihan sellaisenaan ilman liimoja tarjoilupäivänä. Kreemin pintaan tarttuu helposti koristeet, vaikka sen olisi kovettanut jääkaapissa. Kreemin ei pitäisi myöskään pehmentää koristeita kuten kerma tekee, mutta silti laittaisin tarjoilupäivänä vasta kosristeet kakun pintaan 🙂
Jos haluaa kahvin makuisen,mitä suosittelet?
Hei Maria,
Suosittelen kahvi-aromia:
https://www.anninuunissa.com/vahva-kahvi-aromi-37ml-p-790.html
Voit myös laittaa myös kahvijauhetta. Nestemäistä kahvia en suosittele, koska se saattaa juoksettaa kreemin.
moikka!
Olen taas kakkuja tekemässä, ja tarvisin vähän apua. Teemana on yksisarviskakku ja väri toiveina kelta-lila. tällä ajattelin kakun kuorruttaa ja harjan tehdä. Tarvisin siis lilaa väriä, miten tämän saisin kun eikö tämä ole hieman kellertävää, kun voita sisältää? Vai voinko vain laittaa suoraan lilaa väriä? entäs jos käytän vain perus tomusokeria ja maustan vaniljalla, mitä luulet onko hyvä? toivottavasti ymmärsit ja pystyt auttamaan!
voiko tehdä perus tomusokerista?
Tottakai voi tehdä ihan tavallisestakin, se on itseasiassa se enemmän käytetty. Makutomusokeria kannattaa käyttää, jos haluaa helposti erimakuja kreemiin 🙂 Voit maustaa vaniljalla.
Voit taittaa keltaisuutta värjätessä esimerkiksi valkoisella pastavärillä:
https://www.anninuunissa.com/wiltonin-valkoinen-pastavri-p-1175.html
Tulipa mukavan tuntuinen kreemi, sopiva levittää ja hyvää tulee perus tomusokerillakin 🙂 varmasti seuraavalla kerralla vois kokeilla sitä makutomusokeria..
Kiitos 🙂
Kiitos mukavasta kommentista 🙂 Ole hyvä! <3
Hei.
Pitääkö kakku nostaa lämpimään ennen tarjoilua?
Levoton kakun päälle marenkigreemin mutta leikkaussalissa kakku halkeili, siis tuo kreemi.
Hei,
Nostan itse aina kakun etukäteen huoneenlämpöön, koska kakku on parempaa silloin 🙂 Se on maku-asia. Voikreemi ei halkeile yhtä helposti kuin marenkikreemi.
Hei Anni!
Voiko tota tomusokerin määrää vähentää jonkin verran vai paistaako silloi voin maku liian voimakkaasti?tai osaatko neuvoo miten siit sais vähemmän makean😁
Hei, Sokerin vähentäminen voi vaikuttaa koostumukseen. Jos haluat voit lisätä sekaan hieman tuorejuustoa taittamaan makeutta 🙂 Lisää juusto vatkauksen loppuvaiheilla 🙂
Okei,kiitoksia💋
Hei!
Haluaisin pursottaa voikreemiä pienten suklaaleivosten (kiinteähköä brownie-tyylistä taikinaa) päälle, ikään kuin koristeeksi.
Joudun tekemään leivokset kuitenkin 1-2 päivää etukäteen.
Mitä luulet, kestääkö pursotus leivosten päällä tuon pari päivää jääkaapissa?
Moikka Anni,
Kyllä kestää. Muista peitellä leivokset hyvin. Voikreemi ottaa helposti makuja ja hajuja jääkaapista.
Mukavaa leivontaa!
Kiitos, hyödyllinen postaus. Lisäksi toivoisin ohjeen kakun kokoamisesta ja siitä miten kakun reunat saa suorat ja terävät. Makutomusokerit kiinnostaa, kurkkaan verkkokauppaasi 😊
Kiitos Arja, laitetaan toive korvan taakse 🙂
Hei! Paljonko kreemiä pitää tehdä 24cm kakkuun, jos laittaa yhteen väliin ohuen kerroksen ja kuorruttaa ohuelti (sokerimassa tulee päälle)? 😊
Hei Liina, pahoittelen etten ole huomannut kommenttiasi aiemmin. Kreemin riittoisuus riippuu paljon siitä kuinka paksun kerroksen sitä laittaa väliin ja kakun päälle. Tekisin varmaan itse 1.5 kertaisen annoksen noin isoon vuokaan, mutta tämä on nyt veikkaus.
Hei,
Kiitos tosi hyvästä reseptistä! Olen kokeillut tätä nyt kaksi kertaa, toisella kerralla pursottamani kukat lerpahtivat. Voiko tällaisessa tapauksessa kreemin laittaa pursotuspussissa hetkeksi jääkaappiin jäykistymään? Käytin täydet 5dl tomusokeria.
Hei, juuri näin! Kannattaa jähmettää kreemiä välillä jääkaapissa, nimittäin lämpimässä huoneilmassa kreemi helposti menee pehmeäksi ja näin ollen sitä on vaikeampi pursottaa.
Hei, voisiko kreemillä kuorrutetun kakun päälle tehdä pursotuksia kermavaahdolla? Eli reagoivatko ne jotenkin keskenään? Kreemi ei ole meillä oikein maistunut isoina määrinä, siksi haluaisin kokeilla tällaista 🙂
Ja kiitos todella hyvästä ohjeesta, tällä kreemi on onnistunut joka kerta!
Hei Suvi, pelkäänpä, että kerma saattaa valua kreemin päältä pois. En ole kokeillut, mutta veikkaan näin. Voikreemin pinta on kova jähmettyessään ja kerma on aina hieman kosteaa, joten..
Moikka! Säilyykö kreemi miten kauan jääkaapissa jos jää yli?
Moi, aistinvarainen arviointi tässäkin – itse säilyttäisin 2-3 päivää 🙂
Voiko maustaa sitruunan mehulla vai kärsiikö haposta?
Moi Janne, rakenne voi kärsiä – käytä mielummin sitruunan kuorta 🙂
Kiitos. Taidan kokeilla aromia…
Moikka.
Ajattelin tehdä voikreemistä ruusuja. Voiko valmiit ruusut pakastaa ja laittaa vasta tarjoilupäivänä kakun päälle?
Hei Merja,
en ole kokeillut voikreemi-koristeiden pakastusta, joten en voi sitä suositella valitettavasti.
Kokeilin tehdä kreemiä vegaanisesta leivontamargariinista, ja se jäi kurkkuun rasvaisenä äklönä vaikka kuinka olin vatkannut. Sen sijaan olen nyt tehnyt sekoittamalla kookosrasvaa ja vegaanista levitemargariinia, tai pelkkää kookosrasvaa, ja se toimii mainiosti! Bonuksena se että väri on hohtavan valkoinen!
Kiitos vinkistä! Kiva kun jaoit sen tänne 🙂
Jos haluaa suklaanmakuisen voikreemin, suositteletko käyttämään kaakaotomusokeria, jotain aromia tai ihan suklaata? Maku pitäisi olla lapsen suuhun sopiva suklaa ja soveltua sokerimassan alle eristeeksi.
Moikka Pia,
Kumpikin käy – voit siis lisätä kaakaojauhetta tai sulatettua suklaata tai kaakaotomusokeria. Tai sitten tehdä jomman kumman näistä:
https://www.anninuunissa.fi/ihana-maitosuklaaganache/
https://www.anninuunissa.fi/silkinpehmea-suklaakreemi-tayte-ja-kuorrutus/
Hei! Minkälainen voi sopii parhaiten voikreemiin? Onko suolaton parempi kuin normaalisuolainen?
Moikka Kaisa, tämä on vähän makuasia. Jotkut käyttävät aina suolatonta ja varsinkin ulkomailla suolaton voi on suositumpaa. Itse käytän normaalisuolaista. Kun sokeria tulee kreemiin niin paljon suola antaa kivan pikantin maun 🙂
Haluan koristella kakun kyljet suklaalastuilla. Saanko ne pysymään voikreemissä vai olisiko joku muu kuorrute parempi?
Voikreemi on pehmeää heti vatkauksen jälkeen ja se kovettuu kylmässä. Varmasti tarttuu suklaa hyvin kreemiin kun se on juuri levitetty.
Tämä on nykyään mun luotto-ohje. Onnistuu aina, eikä maistu voilta 🙂
Ihana kuulla 🙂 Näin se on! Kun jaksaa kunnolla vatkata niin ei maistu <3 Hyvää viikonloppua!
Hei, kiitos selkeästä ohjeesta! Paljon tästä suurinpiirtein tulee dl, kun minun pitäisi saada kreemiä tehtyä melkein 29dl.
Valitettavasti en ole mitannut kreemiä valmiina deseissä. Jos vastaan niin menee täysin arvailuksi. Sinuna tekisin testi erän ja mittaisin itse 🙂
Hei, tyttäreni synttärit lauantaina. Ajattelin tehdä täytekakun pohjan torstaina, täyttää perjantaina. Sokerimassakuorrute kyllästyttää ja ajattelin sinun sivuista innostununeena antaa voikreemille mahdollisuuden. Voinko kuorruttaa jo pe vai kannattaako vasta la? Haluisin myös kiusivaluman. Missä kohtaa teen siis kuorrutteet?
Moikka,
itse teen yleensä niin että täytän kakun päivää ennen tarjoilua ja kuorrutan sekä koristelen tarjoilupäivänä. Voit tehdä kuorrutuksen ja valumatkin päivää ennen. HUOM Itse täytän kakut aina vuokaan jossa olen ne paistanut ja annan tekeytyä yön yli vuoassa jolloin myös kuorrutus on helpompi levittää. Tässä ohjeita:
https://www.anninuunissa.fi/kakun-taytto-ja-kokoaminen-nain-onnistut/
Hei!
Kun tein eileen voilkreemia macaronien varten ja jätin ylimääräisen pursotinpussissa jääkaapiin, pitääkö se uudestan vatkata tai vain pitää huoneenlämmössä, että pystyn sitä pursotamaan? 🤔
Voikreemi pehmenee huoneenlämmössä, joten pystyt varmasti pursottamaan suoraan kun on sopivaa. Itse teen niin, että jos jää kulhoon, niin saatan hieman vatkata seuraavana päivänä (kun on pehmennyt).
Hei.
Osaisitko sanoa jos kreemiä värjää ja kakun päälle tekee värjätyllä kreemillä esim ruusuja, alkaako ruusuista irrota väriä esim.jos alla on vaaleampi sävy?
Tarkotus olisi tehdä kakku edellis päivänä ja mietin että onko kakku ihan pilalla juhlapäivänä?
Jos käytössäsi on laadukkaat pasta/geelivärit niin ei pitäisi värin levitä tai irrota. Voikreemi kovettuu kylmässä ja säilyy hyvin kakun päällä seuraavaan päivään.
Moikka! Oletko mausnu tätä voi kreemiä kahvin makuiseksi? Mun pitäis saada mokkakreemiä, ja mietin että olisko tää hyvä pohja sille. Mutta laittaisinkö pikakahvia vai mitä? 🤔
heippa, maustaisin itse juurikin pikakahvijauheella 🙂 tai kahvi-aromilla, mutta sitä on hankalampi löytää.
Heippa! Meillä on viikonloppuna tulossa pienet juhlat ja ajatuksena tehdä kakku mihin tulisi tämä voikreemi. Ajattelin maustaa kreemin sitruunalla, onko parempi käyttää sitruunan kuorta (kuinka paljon)? Vai käykö esimerkiksi dr oetkerin sitruuna-aromi? 😊
Hei, laittaisin 1 sitruunan kuoren ja aromilla voi toki vahvistaa makua. Oman maun mukaan lisäilisin 🙂
Hei!
Onnistuin kuin onnistuinkin tekemään ensimmäistä kertaa ihka oikeita macaroneja ohjeesi avulla, kiitos! Pohdin kreemitäytettä niihin, ja haluaisin maustaa kreemin hillolla? Osaatko sanoa onnistuisiko hillon ja kreemin yhdistelmä macaronien väliin? Kiitos paljon jo etukäteen mikäli ehdit vastata. Hyvää kesää <3
Varmasti onnistuu. Yleensä itse laitan hillosilmän macaron-leivoksen keskelle ja ympärille kreemiä 🙂 Ihanaa kesää!
Hei! Nyt olisi tarkoitus ekaa kertaa käyttää kreemiä kakun kuorrutteena sokerimassa sijaan. Olisin laittamassa kakun reunoille isohkot littanat sokerimassskoristeet. Koristeet on sen verran työläät tehdä, että ne on pakko tehdä etukäteen, joten ovat kuivat koristellessa. Nyt mietityttää, miten ne pysyvät tai miten saan ne kiinnitettyä kreemiin? En haluaisi laittaa koristeita jääkaappiin, joten ne pitäisi kiinnittää kovettuneeseen kreemiin. Mietityttää myös miten ne pysyvät jos ja kun kreemi huoneenlämmössä tarjoilun aikana hieman pehmenee.
Tekisi mieli vain laittaa sokerimassakuorrutus ja pelata varman päälle, mutta vieraat eivät oikein tykkää massojen mausta ja makeudesta.
Heippa, kiinnittäisin koristeet pehmeään kreemin, eivät kyllä tartu kovettuneeseen, jos ovat vielä kovin isoja. Ja hyvin ne pysyvät vaikka huoneenlämmössä kreemi pehmenee. Mukavia juhlia!
Hei! Millä tavoin voin maustaa kreemin, jos haluan siitä vaniljan makuisen, millä siis maustan sen? Voinko silloin myös värjätä sen? Jos haluan liukuvärjätyn kakun jossa on valkoista ja vaaleansinistä, millä tavoin värjään sen?
Hei, voit maustaa vaniljatangon siemenillä, vaniljapastella tai vanilja-aromilla. Voit myös käyttää vaniljasokeria, mutta edellisillä saat intensiivisemmän maun. Voikreemin voi aina värjätä ja suosittelen vain pasta- tai geelivärejä (ei nestemäisiä!) joita saa isoimmista marketeista ja leivontatarvikeliikkeistä. Liukuvärjäys tehdään niin, että värjäät vain osan kreemistä siniseksi ja laitat kakun alaosaan sinistä ja yläosaan valkoista. Viimeistelet kreemin palettiveitsellä.
Heippa! Tarkoituksena olisi kyorruttaa kaksi kakkua tällä vegaanksella versiolla lauantain juhliin. Juhlakalu tulee kuitenkin hakemaan kakut jo huomennna aamulla. Voiko nämä kuorruttaa tänään, ja koristella huomenna aamulla? Kestääkö kuorrute lauantaihin?
Kiitos ihanista resepteistä! 😍
Huomenta, itse kreemitän ja kuorrutan kakut aina tarjoilupäivänä. Kun kakku menee muualle säilytykseen on aina riski ettei ulkonäkö säily säilytyksen ja kuljetuksen takia moitteettomana. En valitettavasti voi siis luvata, että kuorrute kestää.
Hej! Onko sinulla ohjetta miten levittää kaksi-värinen kreemi kakun päälle? Ajatus siis että kakun noin puolet kakusta valkoisella kreemillä ja loput vaaleansinisellä. ☺️
Hei, aina ensin ”murukerros” kreemiä kakun päälle ja sen jähmetys jääkaapissa. Sitten kreemin jako kahteen ja toinen osa värjätään siniseksi. Sitten pursotat ja levität sinistä ensin kakun alaosaan tai valkosita yläosaan. Tasoitus onnistuu parhaiten palettiveitsellä 🙂
Tässä myös yksi tapa: https://www.anninuunissa.fi/gluteeniton-kinuski-vadelmataytekakku/
Kiitos ❤️!
Luin jostakin, että halutessaan kreemistä valkoista, laitetaan mukaan violettia väriä, pitääkö paikkaansa?
Olen kuullut tämän kikan, mutta en ole itse kokeillut. Lila taittaa keltaista sävyä – siihen se perustuu.
Moikka Anni!
Olen tällä ohjeella tehnyt nyt monen monta kertaa, mutta en saa tästä ikinä sellaista ”silkinpehmeää” vaan tomusokeri jää maistumaan sellaisena ”rakeisena” suuhun. Koostumus itsessään on siis hyvää, eikä kreemi mielestäni ole leikannut koskaan (senkin joskus onnistunut tekemään väriä ja nestemäistä esanssia lisätessä), mutta tuo rakeisuus häiritsee. Kun on joskus maistanut ammattilaisten tekemää kreemiä joka on täydellistä samettia niin sellaista tahtoisi tehdä itsekkin. Teen kreemin yleiskoneella ja voita vatkaan kokeessa varmasti 10-15min ennenkuin alan lisätä tomusokeria ja sen lisäämisen jälkeen jatkan myös varmasti yhtä kauan sekoittamista.. Pitäiskö tehdä vielä kauemmin vai missä vika?
Moikka, oletan, että sinulla on käytössä Dansukkerin tomusokeri? Itse lisään välillä sekaan hieman tuorejuustoa, joka pehmentää koostumusta. Perinteiset konditoriat käyttävät myös kuulemani mukaan reseptiä, jossa kreemiin käytetään sokerisiirappia. Sellaista ohjetta en ole kuitenkaan itse kokeillut.
Joo, dansukkerin Tomusokeria käytän. Minkä verran tuohon ohjeeseen lisäät tuorejuustoa? Tilasin nyt tuota makutomusokeria myös testiksi.
Lisää 50-150 g riippuen vähän tilanteesta 🙂 ulkomaiset tomusokerit saattavat olla vielä hienojakoisempia.
Moikka Anni!
Ajattelin tehdä lapseni synttärijuhliin kakun johon tulisi suklaakakkupohja ja väliin voikreemi johon sekoittaisin daim rouhetta(lapseni kun tykkää daimista) 🙂 Mitä luulet kuinka voikreemi käyttäytyy, kannattaako edes kokeilla? Ja jos kannattaa niin haluaisin daimrouheen pysyvän rouskuvana ettei se pehmenisi, niin kakku varmaan kannattaisi täyttää vasta tarjoilupäivänä?
Moikka, varmasti toimii hyvin tuolla kreemissä se rouhe, nam! Itse täytän kakut aina päivää ennen ja koristelen tarjoilupäivänä tähän tyyliin:
https://www.anninuunissa.fi/kakun-taytto-ja-kokoaminen-nain-onnistut/
Kiitos paljon vastauksesta ja vinkeistä, minäpä kokeilen millaista herkkua tulee ja uskallan täyttää sitten jo edellisenä päivänä! 🙂
Minä tykkään itse tehdystä voi kreemistä,
mutta
en kaupan kreemistä joka on kakuissa koska se on
liian kovaa rasvaa, siksi en osta kaupan kakkuja kun olen niihin
pettynyt.
Kiitos ohjeesta hyvin neuvottu.
Mikä on kotisivu uusi asia.
Kiva kun löysit mieleisen ohjeen täältä 🙂
Hei! Kiitos hyvästä ohjeesta, tätä on useasti levitelty kakun päälle ☺️ Seuraavana leivontahaasteena olisi sokeriton kakku. Oletko tehnyt voikreemiä siten, että ns. valkoinen sokeri korvautuisi?
Kiitos kommentista. Voikreemiä en ole tehnyt koskaan muuhun kuin valkoiseen sokeriin. Olen käyttänyt tällaista kuorrutetta:
https://www.anninuunissa.fi/helppo-sokeriton-suklaakakku-g/
Joskus 50-60 luvulla sai usein voikreemillä täytettyjä ja kuorrutettuja kakkuja. Aah, ne olivat hyviä. Työkaverini mielestä kakussa piti olla voikreemitäyte ja kuohukermakuorrutus. Hilloa varmaan pantiin joka toiseen väliin. Kiitos ohjeesta. Tuollaisen voisi nyt toteuttaa. Työkaverini vain on jo siirtynyt makeammille hillomaille.
Kiitoksin
Paula
Oi kyllä! Hyvin vatkattu voikreemi on ihanaa, kuohkeaa 🙂
Tarkoituksena olisi tehdä kerrosporkkanakakku nakukakkukreemikuorrutteella. Tutkiessani asiaa minulle on jäänyt epäselväksi, sopiiko sama kreemi kakun (ainoaksi) täytteeksi ja (ohueksi) kuorrutteeksi? Suosittelisitko tällä tapaan käytettäväksi porkkanakakussa hieman maustettua kreemiä vai ns. maustamatonta (sitruunaa voi laittaa vain mehuna aavistuksen allergian vuoksi)? Vegaanisessa ohjeessa kreemissä käytettäneen maidottoman voin lisäksi maidon sijaan kauramaitoa tms (tätä ei mainittu veganisointikohdassa)?
Heippa, itse teen porkkanakakkuun aina tuorejuustokreemin, täytteeksi ja kuorrutteeksi. Voi levittää eri tavoin, linkitän esimerkit:
https://www.anninuunissa.fi/maailman-paras-porkkanakakku/
https://www.anninuunissa.fi/mehukas-paarynakakku-valkosuklaakreemilla/
Täällä ohjeet kreemin vegaanisena tekemiseen tarkemmin: https://www.anninuunissa.fi/ihana-vadelmakreemi-myos-vegaanisena/
Suuri kiitos! 😍 Jos haluaa nakukakun tyyppisen ulkonäön, niin voisin varmaan myös tehdä niin, että laitan tuorejuustokreemiä väliin paksummin ja ohuelti voikreemiä päälle ja koristepursotuksiin. ☺️
Huomasin vasta nyt tuon toisen levitysesimerkin! Jos valkosuklaa ei tuossa kreemissä ole koostumuksen suhteen merkittävässä roolissa, niin helpompaa toki olisi käyttää samaa tuorejuustokreemiä sekä väliin että päälle 😍 Saako sitä myös pursotettua koristeiksi?
Itse käyttäisin samaa kreemiä, sitä voi myös pursottaa, mutta se ei ole ihan yhtä napakkaa.
Suuri kiitos mahtavasta avusta! Kokeilen näin ☺️
hei! osaatko sanoa kuinka moneen kuppikakkuun tästä riittää pursotukseen? pitäisi pursottaa 50 kuppikakkua niin moninkertaisena ohje pitäisi tehdä? en tee kovin korkeita pursotuksia.
Heippa, tämä on sitten arvio: 12 normaalikokoista kuppikakkua 🙂
kiitos!
Menee testiin. Etenkin ulkomailla leivonnassa taidetaan käyttää paljon suolatonta voita. Onko tässä millainen ero jos käyttää suolatonta/normivoita?
Kyllä, melkein kaikissa ulkomaisissa ohjeissa on suolaton voi. Minusta normivoilla tulee maukkaampi, mutta nämä ovat makuasioita.
Aivan huippu ohje, kiitos! Jos haluaisi täyttää kakun hyvissäajoin valmiiksi ja pakastaa, niin voiko tällaista voikreemitäytettä käyttää? Onko ok, kun sulattaa?
Pakastan itse aina kakkupohjat, mutta olen varovainen kreemien kanssa. Ne ottavat helposti makuja jääkaapista ja pakastimesta eikä koostumus aina pysy ihan samana: https://www.anninuunissa.fi/leivonnaisten-pakastus/