• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Häähumua
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Monipuolinen Voikreemi

Täytteet ja kuorrutukset· Tekniikat

6 touko
Monipuolinen Voikreemi

Postaus sisältää mainoslinkkejä. Linkit on merkitty *-merkillä.

Usein kuulen lauseen ”En pidä voikreemin mausta”. Uskallan väittää, että usein kreemin vatkaaminen jää puolitiehen tai sitä ei mausteta kunnolla, jolloin koostumus kärsii ja maku voi olla voimainen. Täydellisen ja monipuolisen voikreemin koostumus on vaalea, kuohkea ja silkkinen. Voikreemikin voi olla kevyt kun sen maustaa raikkaaksi ja malttaa vatkata oikein. Voikreemi on myös hyvin monikäyttöinen!

Muistan varmasti ikuisesti voikreemin maistelusession Englannissa. Olin kakkumessuilla viime marraskuussa ja pääsin maistelemaan Sugar & Crumbsin ständillä uusia makutomusokereita. Tomusokerit oli vatkattu voikreemin sekaan, jotta maku tulisi luonnollisesti esiin osana käyttötarkoitusta eli leivonnassa. Hah en tiedä kuinka monta sataa grammaa voikreemiä nuolimme pienien tikkujen päistä, mutta emme yksinkertaisesti voineet lopettaa maistelua. Parhaimmillaan voikreemi nimittäin on juuri niin ihanaa kuin tuolla messuilla. Nyt makutomusokereita saa myös Suomesta useassa herkullisessa maussa! Miltä kuulostaisi Key Lime, Vanilla Fudge, Prosecco, Peach Bellini tai Black Cherry?

Lupasin teille kreemitysohjeita. Tässä postauksessa annan niitä ja myös vinkkejä täydellisen ja monipuolisen voikreemin vatkaukseen, levitykseen ja käyttöön. Seuraavaksi sitten lisää kakun kokoamisesta. Ihanaa päivää!


Monipuolinen Voikreemi

Riittoisuus halkaisijaltaan 18-22 cm kokoisen kakun kuorrutukseen riippuen hiukan kreemityksen paksuudesta. Pienempään kakkuun riittää myös pursotukseen.

Ohje

  • 200 g voita
  • 4-5 dl (maku)tomusokeria
  • 1 rkl maitoa
  • aromi, marjajauhe tai muu mauste esim. kaneli tai vaniljan siemenet
  • pastaväri
  1. Anna voin pehmentyä huoneenlämmössä.
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi. Tähän menee useampi minuutti. Näet selvästi kuinka voin väri vaalenee ja seos kuohkeentuu.
  3. Aloita lisäämään tomusokeria vähän kerrallaan koko ajan vatkaten.
  4. Kun olet lisännyt kaiken tomusokerin jatka vatkaamista usean minuutin ajan.
  5. Lisää kylmä maito ja jatka vielä vatkaamista.
  6. Jos värjäät kreemin, lisää väri vatkauksen loppuvaiheessa.
  7. Valmis voikreemi on kuohkeaa, vaaleaa, silkkistä ja se ei maistu voilta.
  8. Kuohkea, vaalea ja notkea kreemi on helppo levittää kakun päälle palettiveistä* apuna käyttäen

HUOM! Kreemin vatkaamiseen menee kokonaisuudessaan noin 10 minuuttia.

Vinkki! Mausta voikreemiä oman makusi ja mielikuvituksesi mukaan! Voit lisätä kreemiin kanelia, hunajaa, aromeja, marjajauheita tai sitruunan kuorta. Oikeastaan voit maustaa kreemiä melkein millä vain. Nestemäisiä aineita en suosittele ettei kreemi juoksetu. 

Voikreemin käyttö

  • Sokerimassan alla eristeenä (kakut)
  • Kuppikakkujen kuorrutteena
  • Kakun kuorrutteena
  • Kauniit ja terävät pursotukset kakun päälle (kukat ja lehdet)
  • Kääretortun ja kakun täytteenä
  • Macaron kuorien välissä
  • Suklaaganachen alla

Muuta huomioitavaa

  • Voikreemi säilyy jääkaapissa muutaman päivän
  • Voit myös pakastaa voikreemin – ota sulamaan ja vatkaa uudestaan ennen käyttöä
  • Voit tehdä voikreemin myös maidottomaan margariiniin, jolloin saat VEGAANISTA kreemiä
  • Voi-pohjainen kreemi kovettuu kylmässä. Tämä tekee pursotuksista kestävämpiä ja siksi kreemi soveltuu loistavasti myös kakun kuorrutukseen ja esimerkiksi ganachen alle.
Monipuolinen Voikreemi
Vanilla Fudge kreemi, joka saa makunsa makutomusokerista. Ihanan helppoa.
Monipuolinen Voikreemi
Lime-aromilla maustettu kreemi, jonka värjäsin kevyesti vihreällä geelivärillä.
Monipuolinen Voikreemi
Vadelmakreemi, joka saa makunsa vadelmajauheesta.

Oliko tämä postaus hyödyllinen? Toivoisitko lisää tämän tyyppisiä postauksia? Jätä toiveita alle ♥


Lisää täytteitä ja kuorrutuksia löydät täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

129 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Ananasmousse (korkean kakun täytteeksi)
Seuraava artikkeli: 10 vaaleanpunaista herkkua Äidille »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Nanna sanoo

    6.5.2018 08:41

    Todella hyvä postaus ja lisää tällaisia selkeitä ohjeita:) Kiitos!!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.5.2018 10:09

      Hei Nanna, kiitos kommentista ja palautteesta 🙂 Lisää siis tulossa!

      Vastaa
      • Eva sanoo

        13.7.2021 20:51

        Voiko tomusokerin korvata tavallisella sokerilla? Ennen vanhaan kuulemma voikreemi tehtiin normi sokerilla.

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          13.7.2021 20:55

          Ei kyllä voi tässä ohjeessa. Olen kuullut myös perinteisestä ohjeesta, jossa tavallisesta sokerista tehtiin veden kanssa siirappi ja käytettiin vasta sitten, mutta siihen minulla ei ole ohjetta.

          Vastaa
  2. Lilli sanoo

    6.5.2018 10:17

    Tämä sattui juuri sopivaan ajankohtaan kun äitienpäivä on tulossa ja kakku pitäisi leipasta! Käykö makutomusokerina esimerkiksi DanSukkerin mansikanmakuinen?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.5.2018 10:26

      Moi Lilli 🙂 Mahtavaa, ja tottakai käy ehdottomasti tuo Dansukkerin sokeri 🙂

      Vastaa
  3. Meri sanoo

    6.5.2018 10:27

    Juu tykkäsin tästä 🙂 Lisää vaan 🙂

    Meri

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.5.2018 10:28

      Heips, mahtavaa! Lisää siis tulossa 🙂

      Vastaa
  4. Tiia sanoo

    6.5.2018 13:58

    Lisää tällaisia. Mielenkiintoinen juttu, kiitos.
    Juttutoiveena kiinnostaisi syötävien kakkukuvien käyttö eri pohjien päällä.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.5.2018 17:28

      Hei Tiia 🙂 Kiitos kommentistasi. Laitetaan toive korvan taakse 🙂

      Vastaa
  5. Heli sanoo

    6.5.2018 14:25

    Juu, lisää tälläisiä postauksia. Meillä on tulossa kesäkuussa tytön rippijuhlat ja haluaisin tehdä kaikki makeat tarjottavat itse. Juhlat ovat sunnuntaina, mutta vieraita on talo täynnä jo perjantaista lähtien. Eli kaipaisin postausta, jossa neuvotaan, mitä ja milloin voisin tehdä etukäteen tai pakastaa, jotta voisin itsekin nauttia vieraista…

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.5.2018 17:30

      Hei Heli 🙂 Alla linkki postaukseen, jossa enemmän vinkkejä juhlajärjestelyihin. Pakastamisesta ja etukäteen leivottavista herkuista voisin kyllä kirjoitella vielä erikseen. Kiitos vinkistä!

      https://www.anninuunissa.fi/juhlakauden-startti-annin-vinkit/

      Vastaa
      • Heli sanoo

        6.5.2018 22:39

        Kiitos vastauksestasi, jään mielenkiinnolla odottelemaan vinkkejäsi?.

        Vastaa
    • Sanna sanoo

      25.5.2020 22:21

      Tällainen tyhmä kysymys, että miten päin saan pehmeämpää kreemiä. Eli laitanko tuon 4 vai 5 dl sokeria? Olen kerran ainoastaan tehnyt (4,5 dl tomusokeria) enkä saanut pinnasta tarpeeksi tasaista kun eka kerros kovettui liikaa jääkaapissa. Muutenkin toivoisin pehmeämpää lopputulosta ja arvonkin tässä, että päällystänkö kakun vaan pelkällä kermavaahdolla. Montaa tuntia en voi pitää kakkua huoneenlämmössä ennen tarjoilua.

      Vastaa
      • Anni Paakkunainen sanoo

        26.5.2020 06:55

        Voi kovettuu aina jääkaapissa ja siksi voipohjainen kreemi kovettuu aina. SItä ei voi välttää. Voit lisätä halutessasi tuorejuustoa kreemiin, jolloin siitä tulee pehmeämpää. Laita esim 100 g ja maista tarviiko lisätä sokeria. Lisää juusto vatkauksen loppuvaiheessa. Tasaisen pinnan saa useammalla kreemikerroksella. Yleensä levitetään ensin murupinta, joka kovettuu jääkaapissa ja sen päälle levitetään uusi ohut kerros joka muotoillaan tasaiseksi taas jääkaapissa. Palettiveitsi on paras väline muotoiluun.

        Vastaa
  6. Heidiii sanoo

    6.5.2018 16:45

    Lisää tälläisia postauksia ehdottomasti! Olisi kiva lukea myös helppoja vinkkejä erilaisiin koristelutekniikoihin liittyen. 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.5.2018 17:31

      Hei Heidi 🙂 Kiitos kommentistasi. Laitetaan toive korvan taakse 🙂

      Vastaa
  7. Sari/Saaran lautasella sanoo

    7.5.2018 13:27

    Oooh, kuola valuu pitkin leukaa näppäimistölle, mä niin maitan noita eri makuisia voikreemejä. Ja arvaatkos mitä, mä oon luullu, että noita tomusokereita löytyy tasan kaksi, se tavallinen jamansikan makuinen!
    Tod. upeeta näitähän pitää alkaa testaamaan, sillä mun mielestä helpoin ja paras täyte kakkuhuin on just voikreemi <3 <3 <3.
    Kiitos taas vinkeistä Anni ja mitä parhainta aurinkoista uutta viikkoa sinulle <3.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.5.2018 15:38

      Ihana kuulla, että rakastat voikreemiä! Minäkin <3 🙂 Nämä tomusokerit kyllä pistävät pään sekaisin. Niin monia ja ihania makuja niitä on! Oma suosikkini on nyt Banana Split! Aivan ihanaa!

      Vastaa
      • Anni Paakkunainen sanoo

        7.5.2018 15:38

        ups viesti lähti ennen aikojaan. Ihanaa aurinkoista viikkoa myös sinulle <3

        Vastaa
  8. Emilia sanoo

    10.5.2018 20:59

    Hei,

    olen aloitteleva leipoja ja mietin palettiveitsien pituuksia. Olisin kysynyt, minkä pituisia palettiveitsiä käytät esim tällaisen voikreemin levitykseen? Käytätkö yhtä vai eri pituisia? Kuinka paljon riippuu kakun koost vai riippuuko? 🙂

    Yt Emilia

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.5.2018 06:50

      Hei Emilia,

      Palettiveitsen pituus on makuasia. Käytän itse pientä ja isompaa 🙂 Pienen kakun voi kuorruttaa helposti pelkästään pienelläkin palettiveitsellä, kuten myös matalat kakut. Käytän näitä yleensä:

      https://www.anninuunissa.com/kulmapalettiveitsi-p-1304.html

      https://www.anninuunissa.com/pieni-kulmapalettiveitsi-p-270.html

      Vastaa
      • Emilia sanoo

        11.5.2018 10:20

        Kiitos vinkeistä!

        Yt Emilia

        Vastaa
  9. Ilona sanoo

    19.5.2018 09:36

    Moikka! Tosi hyvä postaus, kiitos! 🙂 Makutomusokerit menevät kyllä seuraavaksi kokeiluun. Sen verran houkuttelevan näköisiä. Olisi kiva kuulla mitä makuja olet maistanut ja mitkä ovat lemppareitasi (paitsi banana split)? Ovatko eri makuiset tomusokerit väriltään kuitenkin kaikki vaaleita vai eri värisiä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.5.2018 14:58

      Moi Ilona, kiitos kommentistasi 🙂 Kiva kuulla, että pidit postauksesta. Makutomusokereita suosittelen lämpimästi. Ovat kaikki eri tavalla ihania ja makuasia on se mikä kenenkin mielestä on paras 🙂 Banana Split on saanut paljon kehuja, ja pidin siitä itsekin kovasti samoin Black Cherry ja Strawberry Milkshake. Kaikki sokerit ovat väriltään valkoisia, kuten tomusokeri muutenkin 🙂

      Vastaa
  10. Ilona sanoo

    20.5.2018 22:44

    Ok, hyvä tietää. Kiitos vastauksesta 🙂 Täytyy alkaa maistelemaan!

    Vastaa
    • Ilona sanoo

      25.5.2018 15:06

      Vielä tuli mieleen sellainen, että oletko annostellut makutomusokerin ohjeiden mukaan vai vain puolet/osa kerrallaan kuten pussin kyljessä ehdotetaan, jos haluaa keveämpää makua. Testaan ekaa kertaa juhlakakkuun, niin siksi kysyn 😀 Ja vielä toinen hassu kysymys, säilyykö nämä kuten tavallinen voikreemi jääkaapissa ja pakkasessa?

      Vastaa
      • Anni Paakkunainen sanoo

        25.5.2018 19:53

        Olen laittanut ohjeen mukaan 4-5 dl kuten laittaisin tavallista tomusokeriakin. Tuo määrä tulee laittaa tähän määrään voita. Nämä on ovat makuasioita, jos haluat hennonmman maun niin korvaa osa tomusokerista tavallisella. Kyllä säilyy kuten tavallinenkin eli kovettuu ja vaatii ehkä uuden vatkauksen kun otat käyttöön 🙂

        Vastaa
        • Ilona sanoo

          2.6.2018 22:46

          Tein kuorrutteen pakkauksen ohjeilla vadelma-valkosuklaa-tomusokerilla, ja tosi hyvää tuli! Ei liian makea, mutta selkeästi erottuivat tomusokerin maut kuitenkin! 🙂

          Vastaa
          • Anni Paakkunainen sanoo

            5.6.2018 18:43

            Ihana kuulla 🙂 Kiitos kun jätit kommentin Ilona!

  11. Lotta sanoo

    27.7.2018 13:47

    Moi!
    Kiitos tästä postauksesta! Ja ihanaa, kun vastailet kysymyksiin niin nopeasti 🙂
    Pysyyköhän tällä ohjeella tehty kreemi hyvänä kakun päällä, jos tänään jo kuorrutan sillä, ja huomenna iltapäivällä on juhlat? Ei ala halkeileen tms? Ja pysyykö sokerimassakoristeet päällä jos laitan ne vasta huomenna ennen kun kakku menee tarjolle? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.7.2018 14:29

      Hei Lotta,

      Kyllä voikreemi pysyy todella hyvänä jääkaapissa vaikka teet sen jo tänään. Joskus pinta voi halkeilla, varsinkin jos kostea täyte työntää ulos kakusta. Halkeamat voi tasoittaa ennen tarjoilua. Voikreemi pehmenee taas huoneenlämmössä, joten voit kiinnittää koristeet vasta ennen tarjoilua. Mukavaa viikonloppua!

      Vastaa
  12. Tinka sanoo

    8.8.2018 13:17

    Hei, kiitos hyvästä ohjeesta. Olen tällä pari kertaa tehnyt kreemiä ja hyvää on tullut!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.8.2018 13:27

      Mahtavaa, kiitos kommentistasi 🙂

      Vastaa
  13. Tanja Myllymäki sanoo

    23.10.2018 14:43

    Hei! Ihania ohjeita! Kiitos!!! Tykkään leipoa mutta en osaa kuin perusasioita. Unelmakääretortun täytettä kaipailin. Olet tosi taitava leipuri! Hyvää syksyä! Minulla on cidp sairaus (neurologinen), se vähän vaikeuttaa ja hidastaa välillä tekemisiäni. Mutta leivonta rentouttaa minua! Voi hyvin! T.Tanja Myllymäki

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.10.2018 15:09

      Hei Tanja, kiitos ihanasta kommentistasi. Se lämmitti mieltä! Aloitin itse leipomisen 5 vuotta sitten ja näin paljon olen oppinut siinä ajassa, että voin opastaa muitakin. Pärjäät perusasioilla hyvin. Leivonta rentouttaa minuakin! Voi hyvin ja mukavaa syksyä! -Anni

      Vastaa
  14. Lotta-Riina sanoo

    23.10.2018 19:11

    Hei!
    Kuorrutan kastekakun tällä voikreemillä viikonloppuna. Olen tehnyt koristeita kinuskikissan vaniljamassasta, osaatko sanoa milloin koristeet olisi hyvä kiinnittää? 1. Kun kreemi on kokonaan jämähtänyt eli kakun syöntipäivänä elintarvikeliimalla vai 2. Kun kreemi on vielä semi pehmeää eli kakku olisi yön jääkaapissa koristeluineen päivineen?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.10.2018 07:39

      Itse laitan koristeet kreemikakkuun ihan sellaisenaan ilman liimoja tarjoilupäivänä. Kreemin pintaan tarttuu helposti koristeet, vaikka sen olisi kovettanut jääkaapissa. Kreemin ei pitäisi myöskään pehmentää koristeita kuten kerma tekee, mutta silti laittaisin tarjoilupäivänä vasta kosristeet kakun pintaan 🙂

      Vastaa
  15. Maria sanoo

    27.10.2018 09:47

    Jos haluaa kahvin makuisen,mitä suosittelet?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.10.2018 11:24

      Hei Maria,

      Suosittelen kahvi-aromia:

      https://www.anninuunissa.com/vahva-kahvi-aromi-37ml-p-790.html

      Voit myös laittaa myös kahvijauhetta. Nestemäistä kahvia en suosittele, koska se saattaa juoksettaa kreemin.

      Vastaa
  16. lotta sanoo

    20.11.2018 22:06

    moikka!

    Olen taas kakkuja tekemässä, ja tarvisin vähän apua. Teemana on yksisarviskakku ja väri toiveina kelta-lila. tällä ajattelin kakun kuorruttaa ja harjan tehdä. Tarvisin siis lilaa väriä, miten tämän saisin kun eikö tämä ole hieman kellertävää, kun voita sisältää? Vai voinko vain laittaa suoraan lilaa väriä? entäs jos käytän vain perus tomusokeria ja maustan vaniljalla, mitä luulet onko hyvä? toivottavasti ymmärsit ja pystyt auttamaan!

    Vastaa
  17. lotta sanoo

    20.11.2018 22:09

    voiko tehdä perus tomusokerista?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.11.2018 08:49

      Tottakai voi tehdä ihan tavallisestakin, se on itseasiassa se enemmän käytetty. Makutomusokeria kannattaa käyttää, jos haluaa helposti erimakuja kreemiin 🙂 Voit maustaa vaniljalla.

      Voit taittaa keltaisuutta värjätessä esimerkiksi valkoisella pastavärillä:

      https://www.anninuunissa.com/wiltonin-valkoinen-pastavri-p-1175.html

      Vastaa
  18. Lucinda sanoo

    3.12.2018 12:48

    Tulipa mukavan tuntuinen kreemi, sopiva levittää ja hyvää tulee perus tomusokerillakin 🙂 varmasti seuraavalla kerralla vois kokeilla sitä makutomusokeria..
    Kiitos 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.12.2018 19:37

      Kiitos mukavasta kommentista 🙂 Ole hyvä! <3

      Vastaa
  19. Nipsulinq sanoo

    17.12.2018 12:15

    Hei.
    Pitääkö kakku nostaa lämpimään ennen tarjoilua?
    Levoton kakun päälle marenkigreemin mutta leikkaussalissa kakku halkeili, siis tuo kreemi.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.12.2018 19:40

      Hei,

      Nostan itse aina kakun etukäteen huoneenlämpöön, koska kakku on parempaa silloin 🙂 Se on maku-asia. Voikreemi ei halkeile yhtä helposti kuin marenkikreemi.

      Vastaa
  20. Ummi Gussum sanoo

    4.2.2019 09:38

    Hei Anni!
    Voiko tota tomusokerin määrää vähentää jonkin verran vai paistaako silloi voin maku liian voimakkaasti?tai osaatko neuvoo miten siit sais vähemmän makean😁

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.2.2019 16:33

      Hei, Sokerin vähentäminen voi vaikuttaa koostumukseen. Jos haluat voit lisätä sekaan hieman tuorejuustoa taittamaan makeutta 🙂 Lisää juusto vatkauksen loppuvaiheilla 🙂

      Vastaa
      • Ummi Gussum sanoo

        5.2.2019 16:44

        Okei,kiitoksia💋

        Vastaa
  21. Anni Koo sanoo

    6.2.2019 13:15

    Hei!
    Haluaisin pursottaa voikreemiä pienten suklaaleivosten (kiinteähköä brownie-tyylistä taikinaa) päälle, ikään kuin koristeeksi.
    Joudun tekemään leivokset kuitenkin 1-2 päivää etukäteen.
    Mitä luulet, kestääkö pursotus leivosten päällä tuon pari päivää jääkaapissa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.2.2019 14:22

      Moikka Anni,

      Kyllä kestää. Muista peitellä leivokset hyvin. Voikreemi ottaa helposti makuja ja hajuja jääkaapista.

      Mukavaa leivontaa!

      Vastaa
  22. Arja sanoo

    3.3.2019 22:41

    Kiitos, hyödyllinen postaus. Lisäksi toivoisin ohjeen kakun kokoamisesta ja siitä miten kakun reunat saa suorat ja terävät. Makutomusokerit kiinnostaa, kurkkaan verkkokauppaasi 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.3.2019 06:54

      Kiitos Arja, laitetaan toive korvan taakse 🙂

      Vastaa
  23. Liina sanoo

    28.3.2019 12:32

    Hei! Paljonko kreemiä pitää tehdä 24cm kakkuun, jos laittaa yhteen väliin ohuen kerroksen ja kuorruttaa ohuelti (sokerimassa tulee päälle)? 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.4.2019 18:25

      Hei Liina, pahoittelen etten ole huomannut kommenttiasi aiemmin. Kreemin riittoisuus riippuu paljon siitä kuinka paksun kerroksen sitä laittaa väliin ja kakun päälle. Tekisin varmaan itse 1.5 kertaisen annoksen noin isoon vuokaan, mutta tämä on nyt veikkaus.

      Vastaa
  24. Kilipukkikukka sanoo

    1.4.2019 12:40

    Hei,
    Kiitos tosi hyvästä reseptistä! Olen kokeillut tätä nyt kaksi kertaa, toisella kerralla pursottamani kukat lerpahtivat. Voiko tällaisessa tapauksessa kreemin laittaa pursotuspussissa hetkeksi jääkaappiin jäykistymään? Käytin täydet 5dl tomusokeria.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.4.2019 18:21

      Hei, juuri näin! Kannattaa jähmettää kreemiä välillä jääkaapissa, nimittäin lämpimässä huoneilmassa kreemi helposti menee pehmeäksi ja näin ollen sitä on vaikeampi pursottaa.

      Vastaa
  25. Suvi sanoo

    1.4.2019 21:29

    Hei, voisiko kreemillä kuorrutetun kakun päälle tehdä pursotuksia kermavaahdolla? Eli reagoivatko ne jotenkin keskenään? Kreemi ei ole meillä oikein maistunut isoina määrinä, siksi haluaisin kokeilla tällaista 🙂
    Ja kiitos todella hyvästä ohjeesta, tällä kreemi on onnistunut joka kerta!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.4.2019 08:06

      Hei Suvi, pelkäänpä, että kerma saattaa valua kreemin päältä pois. En ole kokeillut, mutta veikkaan näin. Voikreemin pinta on kova jähmettyessään ja kerma on aina hieman kosteaa, joten..

      Vastaa
  26. Kati sanoo

    9.4.2019 14:28

    Moikka! Säilyykö kreemi miten kauan jääkaapissa jos jää yli?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.4.2019 09:38

      Moi, aistinvarainen arviointi tässäkin – itse säilyttäisin 2-3 päivää 🙂

      Vastaa
  27. Janne sanoo

    28.5.2019 20:07

    Voiko maustaa sitruunan mehulla vai kärsiikö haposta?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.5.2019 06:55

      Moi Janne, rakenne voi kärsiä – käytä mielummin sitruunan kuorta 🙂

      Vastaa
      • Janne sanoo

        29.5.2019 18:34

        Kiitos. Taidan kokeilla aromia…

        Vastaa
  28. Merja sanoo

    13.6.2019 17:16

    Moikka.
    Ajattelin tehdä voikreemistä ruusuja. Voiko valmiit ruusut pakastaa ja laittaa vasta tarjoilupäivänä kakun päälle?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.6.2019 18:20

      Hei Merja,

      en ole kokeillut voikreemi-koristeiden pakastusta, joten en voi sitä suositella valitettavasti.

      Vastaa
  29. Rauni sanoo

    15.6.2019 13:26

    Kokeilin tehdä kreemiä vegaanisesta leivontamargariinista, ja se jäi kurkkuun rasvaisenä äklönä vaikka kuinka olin vatkannut. Sen sijaan olen nyt tehnyt sekoittamalla kookosrasvaa ja vegaanista levitemargariinia, tai pelkkää kookosrasvaa, ja se toimii mainiosti! Bonuksena se että väri on hohtavan valkoinen!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.6.2019 11:03

      Kiitos vinkistä! Kiva kun jaoit sen tänne 🙂

      Vastaa
  30. Piia sanoo

    6.9.2019 18:42

    Jos haluaa suklaanmakuisen voikreemin, suositteletko käyttämään kaakaotomusokeria, jotain aromia tai ihan suklaata? Maku pitäisi olla lapsen suuhun sopiva suklaa ja soveltua sokerimassan alle eristeeksi.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.9.2019 16:03

      Moikka Pia,

      Kumpikin käy – voit siis lisätä kaakaojauhetta tai sulatettua suklaata tai kaakaotomusokeria. Tai sitten tehdä jomman kumman näistä:

      https://www.anninuunissa.fi/ihana-maitosuklaaganache/
      https://www.anninuunissa.fi/silkinpehmea-suklaakreemi-tayte-ja-kuorrutus/

      Vastaa
  31. Kaisa sanoo

    24.1.2020 16:45

    Hei! Minkälainen voi sopii parhaiten voikreemiin? Onko suolaton parempi kuin normaalisuolainen?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.1.2020 06:42

      Moikka Kaisa, tämä on vähän makuasia. Jotkut käyttävät aina suolatonta ja varsinkin ulkomailla suolaton voi on suositumpaa. Itse käytän normaalisuolaista. Kun sokeria tulee kreemiin niin paljon suola antaa kivan pikantin maun 🙂

      Vastaa
  32. Pauliina sanoo

    13.8.2020 08:10

    Haluan koristella kakun kyljet suklaalastuilla. Saanko ne pysymään voikreemissä vai olisiko joku muu kuorrute parempi?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.8.2020 17:18

      Voikreemi on pehmeää heti vatkauksen jälkeen ja se kovettuu kylmässä. Varmasti tarttuu suklaa hyvin kreemiin kun se on juuri levitetty.

      Vastaa
  33. Jenni sanoo

    4.9.2020 09:44

    Tämä on nykyään mun luotto-ohje. Onnistuu aina, eikä maistu voilta 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.9.2020 10:25

      Ihana kuulla 🙂 Näin se on! Kun jaksaa kunnolla vatkata niin ei maistu <3 Hyvää viikonloppua!

      Vastaa
  34. Jensku sanoo

    25.10.2020 21:20

    Hei, kiitos selkeästä ohjeesta! Paljon tästä suurinpiirtein tulee dl, kun minun pitäisi saada kreemiä tehtyä melkein 29dl.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.10.2020 06:33

      Valitettavasti en ole mitannut kreemiä valmiina deseissä. Jos vastaan niin menee täysin arvailuksi. Sinuna tekisin testi erän ja mittaisin itse 🙂

      Vastaa
  35. Anna sanoo

    15.11.2020 13:08

    Hei, tyttäreni synttärit lauantaina. Ajattelin tehdä täytekakun pohjan torstaina, täyttää perjantaina. Sokerimassakuorrute kyllästyttää ja ajattelin sinun sivuista innostununeena antaa voikreemille mahdollisuuden. Voinko kuorruttaa jo pe vai kannattaako vasta la? Haluisin myös kiusivaluman. Missä kohtaa teen siis kuorrutteet?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.11.2020 06:26

      Moikka,

      itse teen yleensä niin että täytän kakun päivää ennen tarjoilua ja kuorrutan sekä koristelen tarjoilupäivänä. Voit tehdä kuorrutuksen ja valumatkin päivää ennen. HUOM Itse täytän kakut aina vuokaan jossa olen ne paistanut ja annan tekeytyä yön yli vuoassa jolloin myös kuorrutus on helpompi levittää. Tässä ohjeita:

      https://www.anninuunissa.fi/kakun-taytto-ja-kokoaminen-nain-onnistut/

      Vastaa
  36. Liina sanoo

    13.1.2021 12:43

    Hei!
    Kun tein eileen voilkreemia macaronien varten ja jätin ylimääräisen pursotinpussissa jääkaapiin, pitääkö se uudestan vatkata tai vain pitää huoneenlämmössä, että pystyn sitä pursotamaan? 🤔

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.1.2021 15:37

      Voikreemi pehmenee huoneenlämmössä, joten pystyt varmasti pursottamaan suoraan kun on sopivaa. Itse teen niin, että jos jää kulhoon, niin saatan hieman vatkata seuraavana päivänä (kun on pehmennyt).

      Vastaa
  37. K sanoo

    16.1.2021 15:50

    Hei.
    Osaisitko sanoa jos kreemiä värjää ja kakun päälle tekee värjätyllä kreemillä esim ruusuja, alkaako ruusuista irrota väriä esim.jos alla on vaaleampi sävy?
    Tarkotus olisi tehdä kakku edellis päivänä ja mietin että onko kakku ihan pilalla juhlapäivänä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.1.2021 08:15

      Jos käytössäsi on laadukkaat pasta/geelivärit niin ei pitäisi värin levitä tai irrota. Voikreemi kovettuu kylmässä ja säilyy hyvin kakun päällä seuraavaan päivään.

      Vastaa
  38. Krista sanoo

    18.5.2021 13:49

    Moikka! Oletko mausnu tätä voi kreemiä kahvin makuiseksi? Mun pitäis saada mokkakreemiä, ja mietin että olisko tää hyvä pohja sille. Mutta laittaisinkö pikakahvia vai mitä? 🤔

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.5.2021 19:47

      heippa, maustaisin itse juurikin pikakahvijauheella 🙂 tai kahvi-aromilla, mutta sitä on hankalampi löytää.

      Vastaa
  39. Sanni sanoo

    2.6.2021 07:38

    Heippa! Meillä on viikonloppuna tulossa pienet juhlat ja ajatuksena tehdä kakku mihin tulisi tämä voikreemi. Ajattelin maustaa kreemin sitruunalla, onko parempi käyttää sitruunan kuorta (kuinka paljon)? Vai käykö esimerkiksi dr oetkerin sitruuna-aromi? 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.6.2021 10:03

      Hei, laittaisin 1 sitruunan kuoren ja aromilla voi toki vahvistaa makua. Oman maun mukaan lisäilisin 🙂

      Vastaa
  40. Janna sanoo

    15.6.2021 21:55

    Hei!
    Onnistuin kuin onnistuinkin tekemään ensimmäistä kertaa ihka oikeita macaroneja ohjeesi avulla, kiitos! Pohdin kreemitäytettä niihin, ja haluaisin maustaa kreemin hillolla? Osaatko sanoa onnistuisiko hillon ja kreemin yhdistelmä macaronien väliin? Kiitos paljon jo etukäteen mikäli ehdit vastata. Hyvää kesää <3

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.6.2021 10:41

      Varmasti onnistuu. Yleensä itse laitan hillosilmän macaron-leivoksen keskelle ja ympärille kreemiä 🙂 Ihanaa kesää!

      Vastaa
  41. Pihka sanoo

    17.7.2021 11:55

    Hei! Nyt olisi tarkoitus ekaa kertaa käyttää kreemiä kakun kuorrutteena sokerimassa sijaan. Olisin laittamassa kakun reunoille isohkot littanat sokerimassskoristeet. Koristeet on sen verran työläät tehdä, että ne on pakko tehdä etukäteen, joten ovat kuivat koristellessa. Nyt mietityttää, miten ne pysyvät tai miten saan ne kiinnitettyä kreemiin? En haluaisi laittaa koristeita jääkaappiin, joten ne pitäisi kiinnittää kovettuneeseen kreemiin. Mietityttää myös miten ne pysyvät jos ja kun kreemi huoneenlämmössä tarjoilun aikana hieman pehmenee.
    Tekisi mieli vain laittaa sokerimassakuorrutus ja pelata varman päälle, mutta vieraat eivät oikein tykkää massojen mausta ja makeudesta.

    Vastaa
  42. Anni Paakkunainen sanoo

    17.7.2021 13:30

    Heippa, kiinnittäisin koristeet pehmeään kreemin, eivät kyllä tartu kovettuneeseen, jos ovat vielä kovin isoja. Ja hyvin ne pysyvät vaikka huoneenlämmössä kreemi pehmenee. Mukavia juhlia!

    Vastaa
  43. Pirjo Halonen sanoo

    28.8.2021 01:27

    Hei! Millä tavoin voin maustaa kreemin, jos haluan siitä vaniljan makuisen, millä siis maustan sen? Voinko silloin myös värjätä sen? Jos haluan liukuvärjätyn kakun jossa on valkoista ja vaaleansinistä, millä tavoin värjään sen?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.8.2021 09:32

      Hei, voit maustaa vaniljatangon siemenillä, vaniljapastella tai vanilja-aromilla. Voit myös käyttää vaniljasokeria, mutta edellisillä saat intensiivisemmän maun. Voikreemin voi aina värjätä ja suosittelen vain pasta- tai geelivärejä (ei nestemäisiä!) joita saa isoimmista marketeista ja leivontatarvikeliikkeistä. Liukuvärjäys tehdään niin, että värjäät vain osan kreemistä siniseksi ja laitat kakun alaosaan sinistä ja yläosaan valkoista. Viimeistelet kreemin palettiveitsellä.

      Vastaa
  44. Mellinda sanoo

    2.9.2021 17:59

    Heippa! Tarkoituksena olisi kyorruttaa kaksi kakkua tällä vegaanksella versiolla lauantain juhliin. Juhlakalu tulee kuitenkin hakemaan kakut jo huomennna aamulla. Voiko nämä kuorruttaa tänään, ja koristella huomenna aamulla? Kestääkö kuorrute lauantaihin?

    Kiitos ihanista resepteistä! 😍

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.9.2021 07:23

      Huomenta, itse kreemitän ja kuorrutan kakut aina tarjoilupäivänä. Kun kakku menee muualle säilytykseen on aina riski ettei ulkonäkö säily säilytyksen ja kuljetuksen takia moitteettomana. En valitettavasti voi siis luvata, että kuorrute kestää.

      Vastaa
  45. Annica sanoo

    5.9.2021 17:44

    Hej! Onko sinulla ohjetta miten levittää kaksi-värinen kreemi kakun päälle? Ajatus siis että kakun noin puolet kakusta valkoisella kreemillä ja loput vaaleansinisellä. ☺️

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.9.2021 20:04

      Hei, aina ensin ”murukerros” kreemiä kakun päälle ja sen jähmetys jääkaapissa. Sitten kreemin jako kahteen ja toinen osa värjätään siniseksi. Sitten pursotat ja levität sinistä ensin kakun alaosaan tai valkosita yläosaan. Tasoitus onnistuu parhaiten palettiveitsellä 🙂

      Vastaa
      • Anni Paakkunainen sanoo

        5.9.2021 20:04

        Tässä myös yksi tapa: https://www.anninuunissa.fi/gluteeniton-kinuski-vadelmataytekakku/

        Vastaa
        • Annica sanoo

          16.9.2021 08:27

          Kiitos ❤️!

          Vastaa
  46. Pirjo Halonen sanoo

    10.9.2021 09:36

    Luin jostakin, että halutessaan kreemistä valkoista, laitetaan mukaan violettia väriä, pitääkö paikkaansa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.9.2021 07:12

      Olen kuullut tämän kikan, mutta en ole itse kokeillut. Lila taittaa keltaista sävyä – siihen se perustuu.

      Vastaa
  47. Jutta sanoo

    16.9.2021 18:35

    Moikka Anni!

    Olen tällä ohjeella tehnyt nyt monen monta kertaa, mutta en saa tästä ikinä sellaista ”silkinpehmeää” vaan tomusokeri jää maistumaan sellaisena ”rakeisena” suuhun. Koostumus itsessään on siis hyvää, eikä kreemi mielestäni ole leikannut koskaan (senkin joskus onnistunut tekemään väriä ja nestemäistä esanssia lisätessä), mutta tuo rakeisuus häiritsee. Kun on joskus maistanut ammattilaisten tekemää kreemiä joka on täydellistä samettia niin sellaista tahtoisi tehdä itsekkin. Teen kreemin yleiskoneella ja voita vatkaan kokeessa varmasti 10-15min ennenkuin alan lisätä tomusokeria ja sen lisäämisen jälkeen jatkan myös varmasti yhtä kauan sekoittamista.. Pitäiskö tehdä vielä kauemmin vai missä vika?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.9.2021 13:20

      Moikka, oletan, että sinulla on käytössä Dansukkerin tomusokeri? Itse lisään välillä sekaan hieman tuorejuustoa, joka pehmentää koostumusta. Perinteiset konditoriat käyttävät myös kuulemani mukaan reseptiä, jossa kreemiin käytetään sokerisiirappia. Sellaista ohjetta en ole kuitenkaan itse kokeillut.

      Vastaa
      • Jutta sanoo

        17.9.2021 21:28

        Joo, dansukkerin Tomusokeria käytän. Minkä verran tuohon ohjeeseen lisäät tuorejuustoa? Tilasin nyt tuota makutomusokeria myös testiksi.

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          18.9.2021 06:34

          Lisää 50-150 g riippuen vähän tilanteesta 🙂 ulkomaiset tomusokerit saattavat olla vielä hienojakoisempia.

          Vastaa
  48. Laura sanoo

    1.11.2021 17:30

    Moikka Anni!
    Ajattelin tehdä lapseni synttärijuhliin kakun johon tulisi suklaakakkupohja ja väliin voikreemi johon sekoittaisin daim rouhetta(lapseni kun tykkää daimista) 🙂 Mitä luulet kuinka voikreemi käyttäytyy, kannattaako edes kokeilla? Ja jos kannattaa niin haluaisin daimrouheen pysyvän rouskuvana ettei se pehmenisi, niin kakku varmaan kannattaisi täyttää vasta tarjoilupäivänä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.11.2021 08:24

      Moikka, varmasti toimii hyvin tuolla kreemissä se rouhe, nam! Itse täytän kakut aina päivää ennen ja koristelen tarjoilupäivänä tähän tyyliin:

      https://www.anninuunissa.fi/kakun-taytto-ja-kokoaminen-nain-onnistut/

      Vastaa
      • Laura sanoo

        2.11.2021 19:38

        Kiitos paljon vastauksesta ja vinkeistä, minäpä kokeilen millaista herkkua tulee ja uskallan täyttää sitten jo edellisenä päivänä! 🙂

        Vastaa
  49. Immuliini sanoo

    11.11.2021 06:09

    Minä tykkään itse tehdystä voi kreemistä,
    mutta
    en kaupan kreemistä joka on kakuissa koska se on
    liian kovaa rasvaa, siksi en osta kaupan kakkuja kun olen niihin
    pettynyt.
    Kiitos ohjeesta hyvin neuvottu.
    Mikä on kotisivu uusi asia.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.11.2021 11:39

      Kiva kun löysit mieleisen ohjeen täältä 🙂

      Vastaa
  50. Paula sanoo

    23.11.2021 20:32

    Hei! Kiitos hyvästä ohjeesta, tätä on useasti levitelty kakun päälle ☺️ Seuraavana leivontahaasteena olisi sokeriton kakku. Oletko tehnyt voikreemiä siten, että ns. valkoinen sokeri korvautuisi?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.11.2021 20:49

      Kiitos kommentista. Voikreemiä en ole tehnyt koskaan muuhun kuin valkoiseen sokeriin. Olen käyttänyt tällaista kuorrutetta:

      https://www.anninuunissa.fi/helppo-sokeriton-suklaakakku-g/

      Vastaa
  51. Paula Räsänen sanoo

    26.1.2022 17:34

    Joskus 50-60 luvulla sai usein voikreemillä täytettyjä ja kuorrutettuja kakkuja. Aah, ne olivat hyviä. Työkaverini mielestä kakussa piti olla voikreemitäyte ja kuohukermakuorrutus. Hilloa varmaan pantiin joka toiseen väliin. Kiitos ohjeesta. Tuollaisen voisi nyt toteuttaa. Työkaverini vain on jo siirtynyt makeammille hillomaille.
    Kiitoksin
    Paula

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.1.2022 20:31

      Oi kyllä! Hyvin vatkattu voikreemi on ihanaa, kuohkeaa 🙂

      Vastaa
  52. Inka sanoo

    16.5.2022 23:44

    Tarkoituksena olisi tehdä kerrosporkkanakakku nakukakkukreemikuorrutteella. Tutkiessani asiaa minulle on jäänyt epäselväksi, sopiiko sama kreemi kakun (ainoaksi) täytteeksi ja (ohueksi) kuorrutteeksi? Suosittelisitko tällä tapaan käytettäväksi porkkanakakussa hieman maustettua kreemiä vai ns. maustamatonta (sitruunaa voi laittaa vain mehuna aavistuksen allergian vuoksi)? Vegaanisessa ohjeessa kreemissä käytettäneen maidottoman voin lisäksi maidon sijaan kauramaitoa tms (tätä ei mainittu veganisointikohdassa)?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.5.2022 05:37

      Heippa, itse teen porkkanakakkuun aina tuorejuustokreemin, täytteeksi ja kuorrutteeksi. Voi levittää eri tavoin, linkitän esimerkit:

      https://www.anninuunissa.fi/maailman-paras-porkkanakakku/

      https://www.anninuunissa.fi/mehukas-paarynakakku-valkosuklaakreemilla/

      Täällä ohjeet kreemin vegaanisena tekemiseen tarkemmin: https://www.anninuunissa.fi/ihana-vadelmakreemi-myos-vegaanisena/

      Vastaa
  53. Inka sanoo

    17.5.2022 15:16

    Suuri kiitos! 😍 Jos haluaa nakukakun tyyppisen ulkonäön, niin voisin varmaan myös tehdä niin, että laitan tuorejuustokreemiä väliin paksummin ja ohuelti voikreemiä päälle ja koristepursotuksiin. ☺️

    Vastaa
    • Inka sanoo

      17.5.2022 16:06

      Huomasin vasta nyt tuon toisen levitysesimerkin! Jos valkosuklaa ei tuossa kreemissä ole koostumuksen suhteen merkittävässä roolissa, niin helpompaa toki olisi käyttää samaa tuorejuustokreemiä sekä väliin että päälle 😍 Saako sitä myös pursotettua koristeiksi?

      Vastaa
      • Anni Paakkunainen sanoo

        18.5.2022 08:24

        Itse käyttäisin samaa kreemiä, sitä voi myös pursottaa, mutta se ei ole ihan yhtä napakkaa.

        Vastaa
        • Inka sanoo

          18.5.2022 10:35

          Suuri kiitos mahtavasta avusta! Kokeilen näin ☺️

          Vastaa
  54. minea sanoo

    27.6.2022 15:21

    hei! osaatko sanoa kuinka moneen kuppikakkuun tästä riittää pursotukseen? pitäisi pursottaa 50 kuppikakkua niin moninkertaisena ohje pitäisi tehdä? en tee kovin korkeita pursotuksia.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.6.2022 20:45

      Heippa, tämä on sitten arvio: 12 normaalikokoista kuppikakkua 🙂

      Vastaa
      • minea sanoo

        28.6.2022 00:05

        kiitos!

        Vastaa
  55. Johanna sanoo

    23.7.2022 10:38

    Menee testiin. Etenkin ulkomailla leivonnassa taidetaan käyttää paljon suolatonta voita. Onko tässä millainen ero jos käyttää suolatonta/normivoita?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.7.2022 20:59

      Kyllä, melkein kaikissa ulkomaisissa ohjeissa on suolaton voi. Minusta normivoilla tulee maukkaampi, mutta nämä ovat makuasioita.

      Vastaa
  56. Jenna sanoo

    8.8.2022 21:50

    Aivan huippu ohje, kiitos! Jos haluaisi täyttää kakun hyvissäajoin valmiiksi ja pakastaa, niin voiko tällaista voikreemitäytettä käyttää? Onko ok, kun sulattaa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.8.2022 06:52

      Pakastan itse aina kakkupohjat, mutta olen varovainen kreemien kanssa. Ne ottavat helposti makuja jääkaapista ja pakastimesta eikä koostumus aina pysy ihan samana: https://www.anninuunissa.fi/leivonnaisten-pakastus/

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios