• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Jäätelö
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Runebergin Tortut
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Leivontaohjelma
  • Mökkiohjeet
  • Perhe
    • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Sokeriton

Leivonnaisten pakastus

Kevään juhlat· Tekniikat

22 touko

Leivonnaisten pakastus

Moni painii tällä hetkellä juhlajärjestelyiden ja kiireiden keskellä. Muistan kuinka stressaantunut oma äitini oli ennen lakkiaisiani, vaikka en silloin ymmärtänyt miksi.

Olen antanut tänä keväänä haastatteluja useampaan mediaan ja toimittajat ovat kyselleet minulta paljon tärkeimpiä vinkkejä juhlien järjestämiseen ja niihin valmistautumiseen. ”Hyvin valmisteltu on puoliksi tehty” on mottoni. Tuntuu melkein jo toistolta tämän postauksen aihe, mutta huomasin aiheelle olevan kysyntää, nimittäin leivonnaisten pakastus ja miten pakastamisella voi vähentää ”leivontastressiä”. Mitä enemmän voi valmistella etukäteen, sitä parempi eikö vain? Jos tämä koskettaa sinua niin jatka lukemista.


Leivonnaisten pakastus

Melkein kaikkea voi pakastaa, ilman että pakastettava tuote muuttaa koostumustaan, makua tai ulkonäköään. Pakastuksessa kuitenkin tärkeä seikka on se, että muistaa peitellä pakasteet hyvin, jotta ne eivät ota makuja ja hajuja muista pakasteista tai ettei niiden rakenne kärsi.

Kakkupohjat

Minulla on aina kakkupohjia pakastimessa. Kun otan viimeisen, laitan ylös merkinnän siitä, että muistan leipoa lisää. Leivon kakkupohjia pakastimeen silloin kun tuohuan muutenkin keittiössä tai sitten otan asiakseni leipoa kerralla monta pohjaa. Kakkupohjat säilyvät pakastimessa kelmuttuina tai pakastuspussissa hyvin peiteltynä jopa 3-4 kk. Sokerikakkupohja sulaa reilussa tunnissa leikattavaksi. Vinkki! Leikkaa kakkupohja kohmeisena, jolloin saat helpommin tasaiset kerrokset.

Leivonnaisten pakastus

Valmiit täytekakut

Sanotaan, että täytetty kakku säilyy pakastimessa 1-2 kuukautta. Itse pakastan aina vain pohjia, joskus olen pakastanut vuoassa valmiiksi täytetyn kakun, mutta en ikinä kreemitettyä ja koristeltua kakkua. Täysin valmista kakku on vaikea pitää kauniina, koska pakastus vaatii kunnollisen peittelyn. Jos pakastat täytekakun niin suosittelen tekemään sen täytettynä, niin että jätät koristelun juhlapäivälle.

Mutakakku eli Mud Cake (G)

(Kuiva-) Kahvikakut

Voit pakastaa myös kahvikakut, mutta itse leivon ne samalla viikolla kun juhlat ovat, koska kahvikakut paranevat vanhetessaan ja niitä voi säilyttää useamman päivän huoneenlämmössä. Jos pakastat kuivakakun, niin kääri se esimerkiksi kelmuun huolellisesti tai laita tarpeeksi isoon pakastepussiin, jonka suljet huolellisesti.

Esikoiskirjani julkkarit

Kuva Camilla Bloom

Juusto-hyydykekakut

Tiesitkö, että ammattilaisleipomoissa juustokakut tehdään useimmiten pakkaseen? Turhaan siis pelkäät juustokakkujen pakastusta. Juustokakut voi pakastaa ilman kiillettä ja koristeluja. Voit tehdä juustokakut pakastimeen useita viikkoja (suositus 2-4) etukäteen. Sulata juustokakku jääkaapissa, jolloin se sulaa tasaisesti ja koristele sulamisen jälkeen. Sulamiseen menee muutamia tunteja.

Vinkki! Pakasta juustokakku ensin vuoassa, johon olet sen tehnyt. Kun kakku on jäätynyt siirrä se pussiin tai kelmuta. 

Miten leipoa ja kasata täydellinen korkea kakku?

Keksit ja taikinat

Toinen mitä minulta löytyy aina pakastimesta on keksitaikina. Sokerikeksitaikina säilyy hyvin kelmuttuna tai pakastuspussissa usean kuukauden (noin 3 kk). Vaaleasta keksitaikinasta leipoo nopeasti kauniita täytekeksejä tai muita pikkuleipiä kevään ja kesän juhliin.

Valmiit keksit voi myös pakastaa esimerkiksi pakastepussissa ja ne säilyvät myös noin 3 kk hyvinä. Keksit säilyvät myös huoneenlämmössä ilmatiivissä rasiassa noin 3 viikkoa, joten voit leipoa keksit huoletta etukäteen.

Sugar Cookies - Sokerikeksit perusohje

Muffinssit

Itseasiassa muffinssejakin minulla on usein pakastimessa. Kun muffinssit pakastaa tuoreena ja sulattaa huoneenlämmössä ovat ne kuin uunituoreita taas. Muffinssit säilyvät pakastettuina samalla tavalla kuin kakkupohjat.

Omena-Muffinssit (vegaaninen)

Marengit

Marenkeja en pakastaisi, mutta tiesitkö, että ne kestävät hyvinä kuukausia! Minulla on kotona iso lasimalja aina täynnä marenkeja, joita käytän koristelussa ja muuten tarjolla juhlissa. Säilytä marengit siis ilmatiivissä rasiassa/kulhossa erilaisia projekteja ja tilaisuuksia varten.

Esikoiskirjani julkkarit

Kuva Camilla Bloom

Stressitöntä juhlahuumaa toivotellen!

Lisää vinkkejä juhlien valmisteluun löydät täältä.

♥ Anni


Lisää ohjeita juhliin ja kakkujen leivontaan löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Instagram

Pinterest

8 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Vegaaninen Oreo-juustokakku
Seuraava artikkeli: Upea Juustokiekkokakku – Suolainen tarjoiluidea juhliin »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Heli sanoo

    7.6.2019 12:41

    Lisäisin vielä pakastusvinkin: teen sekä suolaisen että makean piirakan pohjataikinoita useampaan piirakkaan kerralla ja pakastan pyöreänä seuraavaa kertaa varten. Sulaa nopeasti jääkaapissa.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      14.6.2019 07:19

      Kiitos Heli tästä lisäyksestä 🙂

      Vastaa
  2. Elisa sanoo

    28.7.2020 14:43

    Moikka! Nimiäiset tulossa ja tämä postaus tuli enemmän kuin tarpeeseen! Oletko koittanut pakastaa vegaanisia juustokakkuja? Kärsiiköhän koostumus/maku?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.7.2020 11:29

      Moikka, hmm vegaanisia juustokakkuja en ole tainnut pakastaa koskaan, mutta uskon kyllä että säilyvät yhtä hyvin kuin tavalliset.

      Vastaa
  3. Essi sanoo

    14.8.2020 15:22

    Moikka..onko niin että jos meinaa pakastaa hyydykekakun niin se tarvii hyydyttää eka jääkaapissa? Jostain kuulin että jos kakun laittaa suoraan pakkaseen niin hyytyminen pysähtyy ja sulatessaan kakku ei pysy koossa.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      14.8.2020 15:28

      Minä en kyllä usko tähän 🙂 Hyytymistä voi myös nopeuttaa laitamalla kakun hyytymään pakastimeen, joten tuo ei voi pitää paikkaansa.

      Vastaa
  4. S sanoo

    23.11.2020 10:56

    Moikka 🙂

    Miten paljon aikasemmin sokerikakkupohja ja miksei muukin pohja tulee ottaa pakkasesta, ennen leikkaamista ja täyttämistä? Sulatellaanko jääkaapissa vai huoneenlämmössä?

    Kiitos 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.11.2020 13:33

      Hei,

      Sokerikakkupohja sulaa noin tunnissa-parissa huoneenlämmössä. Tuhdimmat pohjat vähän pidempään. Itse leikkaan pohjan usein jopa kohmeisena, jolloin pohjan leikkaaminen on helpompaa eikä murua synny yhtä paljon.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Häät Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivokset Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Marenki Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vege Yhteistyö Ystävänpäivä

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Kaupallinen yhteistyö @foodmarketherkku NYT ON BL Kaupallinen yhteistyö @foodmarketherkku NYT ON BLINIEN AIKA 💛

Kävin hakemassa kaikki tarvikkeet meidän herkulliseen blini-iltaan Food Market Herkkuun avatusta blinibaarista. Mukaan lähti skagenia, graavilohta, lohitartaria, sweet chili jokiraputahnaa, punasipulia, sitruunaa, suolakurkkuja, smetanaa ja hunajaa. Valitsin meille tällä kertaa ihania miniblinejä, mutta en voinut vastustaa Herkun oman keittiön isoja blinejä, joten otin niitäkin pari alkupalaksi 👌🏻 Medium kokoisia testataan ensi kerralla. Blini-illan tuotteet oli blinibaarin lisäksi aseteltu mukavasti lähelle toisiaan ja niitä löytyi myös valmiiksi pakattuina, jos tiskillä jono pääsisi kasvamaan 🥞 

Herkun blinibaari on auki koko talven ja löydät sen keskustasta, Tapiolasta ja Itiksestä. Voit halutessasi tilata tarvikkeet myös suoraan kotiin Herkun verkkokaupasta 🍽 Linkki verkkokauppaan löytyy stoorien puolelta, kuten myös minun ja pienen apurini ostosreissu ☝🏻 

#foodmarketherkku #herkummanelämänpuolesta #herkumpiverkkokauppa #herkunblinit #blinibaari #blinikausi #blinit #anninuunissa
Mango-Mustikkakakku - Vauvan ensimmäinen kakku (6 Mango-Mustikkakakku - Vauvan ensimmäinen kakku (6 kk+) 🥭

Tässä kakussa on kaikkea mitä kuuden kuukauden ikäinen vauva saa syödä. Kakku ei sisällä lisättyä sokeria, suolaa tai maitotuotteita. Makeus kakkuun tulee hedelmistä ja taateleista. Kakku maistuu myös aikuisille, jotka leikkaavat itselleen oman palan siltä puolelta, mihin koristeet on aseteltu. Ohje löytyy nyt blogista ja linkki kuten aina profiilista ☝🏻 #anninuunissa 

Kiitos kuvasta 📷 @visuelli.erja
Veriappelsiinipuuro 🍊 IG-RESEPTI 👇🏻maistu Veriappelsiinipuuro 🍊 IG-RESEPTI 👇🏻maistuu muuten myös vauvalle, ohje alla 💕

OHJE 

5 dl veriappelsiinien mehua
2 dl vettä
1,5 dl tummia mannasuurimoita (tai karkeaa riisijauhoa)
ripaus suolaa (ei vauvalle)
2 rkl sokeria (ei vauvalle)

Purista appelsiinien mehu suoraan kattilaan ja lisää vesi. Kiehauta (lisää suola ja sokeri) ja lisää mannasuurimot vispaten sekaan. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes puuro paksuuntuu. Jäähdytä ja vatkaa kuohkeaksi. Tarjoile puuro luomukauramaidon  kanssa. 

💕 #anninuunissa #igresepti
Tänään 6 kk täyttävä herra ansaitsee oman ka Tänään 6 kk täyttävä herra ansaitsee oman kakkunsa 🎂 

😭 itkettää, että vaunukoppa pitää vaihtaa ratasosaan
😄 naurattaa miten kova tahto hänelle on kehittynyt 
😵 ihmetyttää, että hän on minuakin aamuvirkumpi
😔 surettaa luopua ensisängystä
😍 rakastan sitä kun hän kikattaa jutuilleni
🥰 tunnen suurta kiintymystä kun heijaan häntä uneen
❤️ kun halaamme, en toivoisi olevani missään muualla mielummin
🙃 ihmettelen tuota uteliaisuutta, ihan joka päivä
😱 kauhistuttaa, miten nopeasti aika kuluu
🤩 tunnen ylpeyttä kaikesta mitä hän oppii

Meidän ihana pieni poika 💙 

Upeat 6 kk kuvat ikuisti @visuelli.erja 💕🌸
Runebergin Crostata 🍇 vie matkalle Italiaan ja Runebergin Crostata 🍇 vie matkalle Italiaan ja muistuttaa samalla lähenevästä Runebergin päivästä 👏🏻

Ohje tähän herkulliseen crostataan löytyy @unelmientalojakoti vuoden ensimmäisestä numerosta! Olen usein haaveillut omasta leivontapalstasta ja nyt minulla on sellainen. Uusi makumuistoja herättelevä resepti ilmestyy joka kuukausi 💕 #anninuunissa 📷 @johannamyllymakiphotographer
Ihanaa uutta viikkoa! 💕 Caramel-puolukkapuuro Ihanaa uutta viikkoa! 💕 

Caramel-puolukkapuuron (G) ohje on nyt julkaistu! Löydät suoran linkin ohjeeseen biosta👆🏻 Sain muuten viime viikolla useamman kyselyn, että mistä tuo mainitsemani linkki löytyy? IG-profiilin esittelystä alimmalta riviltä löytyy linkki, josta aukeaa suorat ohjaukset resepteihin ja blogiin ☺️ Löytyykö nyt? Voit aina myös mennä suoraan anninuunissa.fi ja etsiä ohjeen etusivun kautta 👏🏻 #anninuunissa
Kukkaterapiaa 🌼 Täydellinen viikkokimppu @hom Kukkaterapiaa 🌼

Täydellinen viikkokimppu @homeingardenkauniainen muistuttaa valosta, päivien pitenemisestä, keväästä ja väreistä 🌷🌿 Niin ihana!
Kuumaa kaakaota ja laskiaispullia kiitos 🙏🏻 Kuumaa kaakaota ja laskiaispullia kiitos 🙏🏻

❄️ Otettiin nämä kuvat pari viikkoa sitten Lapissa. En olisi uskonut, että ne olisi voinut ottaa pian myös täällä etelässä. Upeaa viikonloppua! 💙
Pulla päivässä pitää pyllyn pyöreänä 🙊 Pulla päivässä pitää pyllyn pyöreänä 🙊 

Näissä pullissa ei ole lisättyä valkoista sokeria. Pakko olla silti hyviä, kun mies söi eilen viisi kappaletta 😃 ok ja mä söin kolme. Puolukka-rahkapullien ohje löytyy blogin etusivulta. Profiilissa suora linkki 👆🏻
Lumimyräkästä huolimatta nukuttiin tänään ul Lumimyräkästä huolimatta nukuttiin tänään ulkona kahdet päikkärit ❄️ Lenkille ei tosin päästy lumen määrästä johtuen. Ollaan tehtailtu herkullisia sokerittomia reseptejä sen sijaan. Caramel-puolukkatuorepuuroa eilen ja tänään rahkapullia ilman valkoista sokeria👌🏻 Kiinnostuksenne on herännyt stoorien puolella ja tuorepuuron ohje löytyy pian blogista. Ehkä myös rahkapullien? Toiveita sisältöön ja reseptiikkaan saa edelleen esittää 👇🏻

🌸 ihana viikkokimppu pöydällä @homeingardenkauniainen
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2021 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios