• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Jäätelö
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Leivontaohjelma
  • Mökkiohjeet
  • Perhe
    • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria

Leivonnaisten pakastus

Kevään juhlat· Tekniikat

22 touko

Leivonnaisten pakastus

Moni painii tällä hetkellä juhlajärjestelyiden ja kiireiden keskellä. Muistan kuinka stressaantunut oma äitini oli ennen lakkiaisiani, vaikka en silloin ymmärtänyt miksi.

Olen antanut tänä keväänä haastatteluja useampaan mediaan ja toimittajat ovat kyselleet minulta paljon tärkeimpiä vinkkejä juhlien järjestämiseen ja niihin valmistautumiseen. ”Hyvin valmisteltu on puoliksi tehty” on mottoni. Tuntuu melkein jo toistolta tämän postauksen aihe, mutta huomasin aiheelle olevan kysyntää, nimittäin leivonnaisten pakastus ja miten pakastamisella voi vähentää ”leivontastressiä”. Mitä enemmän voi valmistella etukäteen, sitä parempi eikö vain? Jos tämä koskettaa sinua niin jatka lukemista.


Leivonnaisten pakastus

Melkein kaikkea voi pakastaa, ilman että pakastettava tuote muuttaa koostumustaan, makua tai ulkonäköään. Pakastuksessa kuitenkin tärkeä seikka on se, että muistaa peitellä pakasteet hyvin, jotta ne eivät ota makuja ja hajuja muista pakasteista tai ettei niiden rakenne kärsi.

Kakkupohjat

Minulla on aina kakkupohjia pakastimessa. Kun otan viimeisen, laitan ylös merkinnän siitä, että muistan leipoa lisää. Leivon kakkupohjia pakastimeen silloin kun tuohuan muutenkin keittiössä tai sitten otan asiakseni leipoa kerralla monta pohjaa. Kakkupohjat säilyvät pakastimessa kelmuttuina tai pakastuspussissa hyvin peiteltynä jopa 3-4 kk. Sokerikakkupohja sulaa reilussa tunnissa leikattavaksi. Vinkki! Leikkaa kakkupohja kohmeisena, jolloin saat helpommin tasaiset kerrokset.

Leivonnaisten pakastus

Valmiit täytekakut

Sanotaan, että täytetty kakku säilyy pakastimessa 1-2 kuukautta. Itse pakastan aina vain pohjia, joskus olen pakastanut vuoassa valmiiksi täytetyn kakun, mutta en ikinä kreemitettyä ja koristeltua kakkua. Täysin valmista kakku on vaikea pitää kauniina, koska pakastus vaatii kunnollisen peittelyn. Jos pakastat täytekakun niin suosittelen tekemään sen täytettynä, niin että jätät koristelun juhlapäivälle.

Mutakakku eli Mud Cake (G)

(Kuiva-) Kahvikakut

Voit pakastaa myös kahvikakut, mutta itse leivon ne samalla viikolla kun juhlat ovat, koska kahvikakut paranevat vanhetessaan ja niitä voi säilyttää useamman päivän huoneenlämmössä. Jos pakastat kuivakakun, niin kääri se esimerkiksi kelmuun huolellisesti tai laita tarpeeksi isoon pakastepussiin, jonka suljet huolellisesti.

Esikoiskirjani julkkarit

Kuva Camilla Bloom

Juusto-hyydykekakut

Tiesitkö, että ammattilaisleipomoissa juustokakut tehdään useimmiten pakkaseen? Turhaan siis pelkäät juustokakkujen pakastusta. Juustokakut voi pakastaa ilman kiillettä ja koristeluja. Voit tehdä juustokakut pakastimeen useita viikkoja (suositus 2-4) etukäteen. Sulata juustokakku jääkaapissa, jolloin se sulaa tasaisesti ja koristele sulamisen jälkeen. Sulamiseen menee muutamia tunteja.

Vinkki! Pakasta juustokakku ensin vuoassa, johon olet sen tehnyt. Kun kakku on jäätynyt siirrä se pussiin tai kelmuta. 

Miten leipoa ja kasata täydellinen korkea kakku?

Keksit ja taikinat

Toinen mitä minulta löytyy aina pakastimesta on keksitaikina. Sokerikeksitaikina säilyy hyvin kelmuttuna tai pakastuspussissa usean kuukauden (noin 3 kk). Vaaleasta keksitaikinasta leipoo nopeasti kauniita täytekeksejä tai muita pikkuleipiä kevään ja kesän juhliin.

Valmiit keksit voi myös pakastaa esimerkiksi pakastepussissa ja ne säilyvät myös noin 3 kk hyvinä. Keksit säilyvät myös huoneenlämmössä ilmatiivissä rasiassa noin 3 viikkoa, joten voit leipoa keksit huoletta etukäteen.

Sugar Cookies - Sokerikeksit perusohje

Muffinssit

Itseasiassa muffinssejakin minulla on usein pakastimessa. Kun muffinssit pakastaa tuoreena ja sulattaa huoneenlämmössä ovat ne kuin uunituoreita taas. Muffinssit säilyvät pakastettuina samalla tavalla kuin kakkupohjat.

Omena-Muffinssit (vegaaninen)

Marengit

Marenkeja en pakastaisi, mutta tiesitkö, että ne kestävät hyvinä kuukausia! Minulla on kotona iso lasimalja aina täynnä marenkeja, joita käytän koristelussa ja muuten tarjolla juhlissa. Säilytä marengit siis ilmatiivissä rasiassa/kulhossa erilaisia projekteja ja tilaisuuksia varten.

Esikoiskirjani julkkarit

Kuva Camilla Bloom

Stressitöntä juhlahuumaa toivotellen!

Lisää vinkkejä juhlien valmisteluun löydät täältä.

♥ Anni


Lisää ohjeita juhliin ja kakkujen leivontaan löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Instagram

Pinterest

8 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Vegaaninen Oreo-juustokakku
Seuraava artikkeli: Upea Juustokiekkokakku – Suolainen tarjoiluidea juhliin »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Heli sanoo

    7.6.2019 12:41

    Lisäisin vielä pakastusvinkin: teen sekä suolaisen että makean piirakan pohjataikinoita useampaan piirakkaan kerralla ja pakastan pyöreänä seuraavaa kertaa varten. Sulaa nopeasti jääkaapissa.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      14.6.2019 07:19

      Kiitos Heli tästä lisäyksestä 🙂

      Vastaa
  2. Elisa sanoo

    28.7.2020 14:43

    Moikka! Nimiäiset tulossa ja tämä postaus tuli enemmän kuin tarpeeseen! Oletko koittanut pakastaa vegaanisia juustokakkuja? Kärsiiköhän koostumus/maku?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.7.2020 11:29

      Moikka, hmm vegaanisia juustokakkuja en ole tainnut pakastaa koskaan, mutta uskon kyllä että säilyvät yhtä hyvin kuin tavalliset.

      Vastaa
  3. Essi sanoo

    14.8.2020 15:22

    Moikka..onko niin että jos meinaa pakastaa hyydykekakun niin se tarvii hyydyttää eka jääkaapissa? Jostain kuulin että jos kakun laittaa suoraan pakkaseen niin hyytyminen pysähtyy ja sulatessaan kakku ei pysy koossa.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      14.8.2020 15:28

      Minä en kyllä usko tähän 🙂 Hyytymistä voi myös nopeuttaa laitamalla kakun hyytymään pakastimeen, joten tuo ei voi pitää paikkaansa.

      Vastaa
  4. S sanoo

    23.11.2020 10:56

    Moikka 🙂

    Miten paljon aikasemmin sokerikakkupohja ja miksei muukin pohja tulee ottaa pakkasesta, ennen leikkaamista ja täyttämistä? Sulatellaanko jääkaapissa vai huoneenlämmössä?

    Kiitos 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.11.2020 13:33

      Hei,

      Sokerikakkupohja sulaa noin tunnissa-parissa huoneenlämmössä. Tuhdimmat pohjat vähän pidempään. Itse leikkaan pohjan usein jopa kohmeisena, jolloin pohjan leikkaaminen on helpompaa eikä murua synny yhtä paljon.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivokset Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vege Yhteistyö Ystävänpäivä

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
New York 2019 💖🗽🌸 10 kuvaa 10 muistoa 10 New York 2019 💖🗽🌸

10 kuvaa
10 muistoa
10 hetkeä
10 tunnetta

#anninmatkat #newyorkcity
Kaupallinen yhteistyö @dansukkersuomi VAPPU-LIVE Kaupallinen yhteistyö @dansukkersuomi VAPPU-LIVE PE 23.4. & ARVONTA! 🎈

Pistetään taas simat tulemaan vapuksi, jooko?🥂 Viime vuonna pidin simaliven, joka räjäytti inboxini. Kommentteja, kysymyksiä ja kiitoksia tulvi joka puolelta. Satoja simapulloja oli laitettu tulemaan ja häkellyin siman (sekä liven) suosiosta. 🎉Tänä vuonna teemme saman uudestaan eikö vain? 

Pidän simaliven perjantaina 23.4. Sima ehtii tekeytyä valmiiksi juuri sopivasti vapuksi. Livessä voitte kysyä mitä tahansa siman valmistusprosessiin liittyen. Leivotaan myös pieni makea siman kaveriksi 🍩 Lisäksi arvon mahtavan Dansukkerin tuotepaketin viidelle seuraajalle ja liveen osallistuvalle! 

Osallistu arvontaan kommentoimalla:

1. Minkä makuista simaa haluaisit tehdä? 💛
2. Lunasta toinen arpa kertomalla mitä nopeaa vappuherkkua haluaisit leipoa simalivessä? 💛

Ilmoitan voittajille henkilökohtaisesti. Osallistua voi keskiviikkoon 14.4. asti. 🎈

Lisätietoja livestä tulossa pian 👌🏻#anninuunissalive #ihanitsetehty #suomensokeri #sima #anninuunissa
Positiivisia asioita, vauvoista, äitiydestä, per Positiivisia asioita, vauvoista, äitiydestä, perheestä 🤍

On ihan parasta, kun..

🤍 saat hänet ensi kertaa syliisi

🤍 hän ojentaa kädet sinua kohti

🤍 hän painaa pään olkapäätäsi vasten

🤍 saat itkun loppumaan halaamalla 

🤍 nukutte päiväunet sylikkäin sohvalla

🤍 hän hymyilee ensimmäisen kerran

🤍 huomaat hänen rakastavan tekemääsi ruokaa

🤍 tuoksutat häntä (vauvan tuoksu!)

🤍 hassuttelette yhdessä

🤍 kun hän katsoo sinua silmiin

Jatkakaa listaa kommenteissa 👇🏻

Erilaisia mielipiteitä ja ”ootappa vaan -ohjeistuksia” äitiydestä, kasvatuksesta, vauvoista ja vauva-arjesta riittää. Aika paljon peloteltiin ja varoiteltiin meitäkin. Lisää myös positiivisia tarinoita synnytyksestä, vauvavuodesta, vauvoista, perheestä ja lapsista kiitos. Tämä on nimittäin ihan parasta ja en osannut yhtään arvata 🙏🏻

Kuvat 📸 @visuelli.erja
Hei ihana pulla 💛 pelastit sateisen päivän ☔️

Vahingossa jääkaapin jämistä (tuorejuustosta, mangososeesta ja hiivan käntystä) syntynyt idea ilahdutti  kahvihetkiä tällä viikolla 🥭 Niin kuohkea taikina, mehevä sisus, raikas ja täyteläinen pulla. TÄYDELLINEN! 

Te äänestitte ohjeen jatkoon ja se löytyy huomenna blogista! 👌🏻 Ihanaa viikonloppua 😘 #anninuunissa
”Söisin kaikki, jos äiti antaisi” 🥕🧁 ”Söisin kaikki, jos äiti antaisi” 🥕🧁

Pienten herkkusuiden odottamat: Ihanat porkkanamuffinssit (ei lisättyä sokeria) ohje löytyy nyt blogista 🙌🏻 Linkki profiilissa 💛

#anninuunissa #leivovauvalle
Mä vaan lusikoin täällä hymyssä suin viimeisi Mä vaan lusikoin täällä hymyssä suin viimeisiä pääsiäisherkkuja suuhuni ja katselen kun te leivotte sitruunamutakakkua 💛🍋 Huikeeta 😍 Ihania viestejä oon saanut teiltä pitkin pääsiäistä. Tässä yksi niistä 🙏🏻:

”Hei Anni! Koska reseptisi rikkoi Internetin ja sai lemon curdin loppumaan pk-seudun kaupoista, piti vähän soveltaa. Lime curdia sattui kuitenkin löytymään, joten laitoin sitä ja sitruunan sijasta limeä. Taikinaan meni yhden limen mehu ja kahden limen kuori. Kakun päälle paahdoin vielä valkosuklaata ja voi jessus sentään! Kaikki reseptisi mitä olen kokeillut ovat olleet hyviä, mutta tämä oli kyllä aivan älytön.”

Ootte parhaita 💛

#anninuunissa #sitruunamutakakku
SITRUUNAMUTAKAKKU 🍋 Hukun teidän kuviin ja ja SITRUUNAMUTAKAKKU 🍋

Hukun teidän kuviin ja jakoihin 💛🙏🏻 

Sitruunamutakakun idea lähti sitruunapaloista, joiden ohjetta en löytänyt. Sitten muistin Ruotsissa maistamani sitruunamutakakun ja päätin sen olevan seuraava paras vaihtoehto hukkuneelle 🍋ohjeelle. Leivon ensimmäisen erän ja en ollut tyytyväinen. Tuunasin reseptiä ja syntyi teidänkin mielestä täydellisen tahmea, ihanan sitruunainen ja helppo pääsiäisherkku, joka on parhaimmillaan kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa. 

Tämä ei ole siis uusi innovaatio, mutta ilmeisen oikeaan aikaan aloin omaa versiotani hehkuttamaan, nimittäin innostuitte ISOSTI. Muutama teistä valitteli tänään, että lemon curd on kaupasta loppu 🙊 oli se sitten tämän ohjeen syy tai ei niin paljon olette ohjeellani leiponeet 🔥

Ahh oon niin otettu, että oon saanut innostaa teitä leipomaan tänä pääsiäisenä 💛💛💛 pus ihanat! 

#anninuunissa #sitruunamutakakku
Maistuisiko pala herkullista neljän aineen suklaa Maistuisiko pala herkullista neljän aineen suklaajäädykettä? 🐣🍫 Ihanan pääsiäisjälkkärin ohje löytyy uusimmasta @unelmientalojakoti -lehdestä. Vitsit miten kiva tämä projekti on jo tähän asti ollut. Odotan joka kuukausi innolla uusinta numeroa ja sitä, että saan avata huolella suunnittellun, leivotun, stailatun ja kuvatun aukeaman 🤩

Minä leivoin ja taas stailattiin yhdessä 👌🏻 Kuvan nappasi 📷@johannamyllymakiphotographer 💛

Herkullista pääsiäistä! ☀️

#anninuunissa #pääsiäiskakku
Kaupallinen yhteistyö Hartwall & @baileysofficial Kaupallinen yhteistyö Hartwall & @baileysofficial 🐣

Olen pahoillani, mutta suunnittelin teille vielä yhden viettelevän pääsiäisohjeen 🙊 Tällä kertaa aikuiseen makuun. 

Pääsiäisen ihanimmassa (ja helpoimmassa) jälkkärissä maistuu seosongissa oleva passionhedelmä, kermarahka, suklaamunat ja täyteläinen Baileys Irish Cream Original TAI uusi Salted Caramel maku! 💛

Lasikakut ovat loistavia juuri nyt kun juhlijoita on samassa tilassa vähemmän. Voit tehdä juuri sen verran annoskokoisia kakkuja, kun pöydän ääressä on syöjiä. Näppärää. Katso video Baileys lasikakkujen kokoamisesta stoorien puolelta ☝🏻👏🏻

Koko ohje löytyy blogista ja linkki stoorien puolelta sekä profiilista 🧁

#baileyspääsiäismuna #dontmindifibaileys #baileysirishcream #anninuunissa
Eilen oli harmaa ja sateinen päivä 🌧Päätett Eilen oli harmaa ja sateinen päivä 🌧Päätettiin piristää arkea leipomalla porkkanamuffinsseja Onnin kanssa 🧁 Iltapäivällä sitten herkuteltiin. 

Yllätyin taas itsekin miten hyvin lempileivonnaiseni muuttui pienen sormiruokailijan versioon ilman valkoista sokeria. Tällä kertaa käytin makeuttajana muun muassa omenasosetta 🍎🥕

Tänään lähdetään pitkälle lenkille aurinkoon ja otetaan eväät mukaan ☀️Äänestitte stoorien puolella tämänkin reseptin jatkoon - julkaisen sen pääsiäisen jälkeen 👌🏻

Ihanaa päivää! Nautitaan auringosta. Pssst huomenna räjäytän teidän tajunnan viimeisellä makealla pääsiäisohjeella! 🐣 #anninuunissa #annijaonni
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2021 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios