• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Tyylikäs Pitsikakku

Kreemikakut

4 marras



Tällä tyylikkäällä pitsikakulla juhlittiin ystäväni kolmekymppisiä muutama viikko sitten. Juhlien teema oli musta-valkoinen ja siitä syystä myös kakku sai samat värit päälleen. Kakun sisällä on ihana mehevä suklaakakkupohja ja täytteenä vaniljaista kaakaomoussea mangohillon kanssa.

Taas oltiin muuten uusien asioiden äärellä, koska en ole tehnyt kakkupitsiä koskaan ennen! Täytyy sanoa, ettei se ole vaikeaa, kun on oikeat välineet käytössä. Tein pitsit valmiista mustasta pitsiaineesta, jossa maistuu vanilja. Pitsin tekoon menee noin puoli tuntia – ainoa tarkkuutta vaativa asia on huolehtia siitä, ettei pitsi kuivu liikaa uunissa. Kuivuessaan liikaa pitsi kovettuu ja on haurasta rikkoutumaan. Valmis täydellinen pitsi on joustavaa ja sitä on helppo käsitellä. Hauska sattuma oli, että synttärisankarilla oli musta pitsimekko päällään juhlissa – näin kakku ja sankari olivat kuin kaksi marjaa.

Tänä viikonloppuna muuten juhlitaan ja kippistellään Inspirations Gaalassa, jossa minäkin olen ehdolla Foodlover kategoriassa vuoden Inspiroivimmaksi ruokablogiksi. Seuraa huomenna lauantaina somessa päivän ja illan tapahtumia klik Instagram.


Suklaakakkupohja:

  • 100 g voita
  • 100 g tummaa suklaata sulatettuna
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 dl vettä
  • 3 dl luonnonjogurttia
  • 4 munaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 1.5 dl fariinisokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1.5 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 0.5 tl suolaa
  1. Mittaa kaikki kuivat aineet isoon kulhoon, sekoita ja jätä sivuun.
  2. Mittaa voi kattilaan ja sulata. Pilko suklaa joukkoon ja sulata sekaan.
  3. Jäähdytä.
  4. Sekoita kevyesti voi-suklaasulan joukkoon öljy, vesi, jogurtti ja munat, niin että kaikki aineet ovat kunnolla sekoittuneet.
  5. Lisää kuivat aineet taikinaan käännellen. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista.
  6. Kaada taikina 22cm vuokaan ja paista kakkua uunin keskitasossa 175 asteessa noin tunnin verran.
  7. Anna kakun jäähtyä hetki vuoissa ja siirrä ritilälle jäähtymään.
  8. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan ja muotoile päällimmäinen osa tasaiseksi.
Kaakaotäyte:
  • 2 dl maitoa
  • 1 dl kermaa
  • 1 pussi Dr.Oetker vaniljamoussea
  • 100 g tuorejuustoa
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • mangohillo
  1. Mittaa kylmä maito, kerma ja vaniljamoussejauhe kulhoon tai monitoimikoneeseen.
  2. Vatkaa kuohkeaksi parin minuutin ajan.
  3. Lisää tuorejuusto ja kaakaojauhe ja vatkaa hetki vielä niin, että täyte on tasaista.
Kostutus:
  • 1 dl maitoa
  • 1-2 tl vaniljasokeria
  1. Sekoita vaniljasokeri maitoon siveltimellä.

Kakun kokoaminen:

  1. Leikkaa kakku neljään osaan.
  2. Aseta vuoan pohjalle leivinpaperi ja vuoraa vuoan reunat reunaleivinpaperilla.
  3. Nosta alimmainen kakkupala vuokaan ja kostuta se vaniljamaidolla kevyesti.
  4. Sivele mangohilloa pohjan päälle ja lisää 1/3 kaakaotäytteestä pohjan päälle.
  5. Toista yllä oleva kahteen kertaan ja vedä kelmu kakun päälle ja siirrä jääkaappiin hyytymään mielellään yön yli.
  6. Kuorruta valmis hyytynyt kakku marenkivoikreemillä.
Koristeet:
  • musta pitsiaine
  • macaronsseja
  • pieniä marenkeja
  • nonparelleja ja sokerihelmiä
  • muita koristeita
Käytin pitsin valmistukseen valmista helmiäisen mustaa pitsiainetta ja barokki pitsimattoa.
Valmistin pitsit itse edellisenä päivänä. Tähän kakkuun pitsiä meni 1.5 matollista.
Tee näin:
  1. Levitä valmis pitsiaine suoraan purkista pitsimaton päälle palettiveitsellä.
  2. Paista pitsiä 70-80 asteisessa uunissa noin 30min, kunnes pitsi irtoaa matosta, mutta ei ole kuivunut liikaa! Huom! Liika paisto tai lämpötila kuivattaa pitsin, jolloin se menee rikki helposti. 
  3. Pitsin kiinnitys: paina valmis pitsi kakun pintaan painelemalla sormilla. Elintarvikeiimaa ei tarvita, koska pitsi tarttuu hyvin kreemin pitaan ja pysyy siinä.
  4. Koristele kakku lopuksi erilaisia nonparelleilla, sokerihelmillä, macaronsseilla ja muilla koristeilla.

4 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Paahdetulla voilla maustettu Mantelikakku
Seuraava artikkeli: Sininen Ombre Kakku Isälle + video »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Anonyymi sanoo

    4.11.2016 09:29

    Hei,

    Postauksesi on vastaus viime päivinä askarruttaneeseen kysymykseen siitä, voiko kakkupitsiä käyttää muun kuin massakuorrutuksen päällä! Kiitos 🙂 Kysyisin vielä, että saitko kokemusta pitsin kestävyydestä kakun päällä tai kärsiikö pitsi liivatteesta kuten sokerimassakoristeet? Kestääkö esim. vuorokauden hyvänä?

    t. Hanna

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.11.2016 09:46

      Hei Hanna,

      Kiitos kommentistasi. Kakkupitsi kesti todella hyvin kakun pinnassa – sille ei tapahtunut yhtään mitään 🙂 Kreemissäni tosin ei ollut liivatetta. Tässä tulee ottaa myös huomioon, että kakkupitsi merkkejä on erilaisia ja itse käytän juuri tätä valmista pitsiainetta, jota myydään verkkokaupassani. Se kestää oikein hyvin vuorokaudenkin 🙂

      Vastaa
  2. Anni sanoo

    6.10.2017 17:21

    Hei, osaatko sanoa uskaltaako pitsin laittaa kerma-tuorejuustokuorrutteen päälle vai lähteekö sulamaan yms?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.10.2017 06:41

      Hei Anni, en uskaltaisi laittaa kerman päälle, koska tosiaan voi alkaa sulamaan kosteuden takia 🙁

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan tei Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan teille iiiiiihanan mansikkakakun, jota ette voi vastustaa! 

Meillä on lapsivapaa perjantai ja suunnataan nyt kohti Savonlinnaa sekä oopperajuhlia! Ihanaa viikonloppua 💋
Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkaka Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkakakku ❤️ löytyy aukeamaltani uusimmasta @unelmientalojakoti -lehdestä 🌸

📷 @satu_nystrom kuvasi ja pääsin itse taas käsimalliksi 👌🏻
Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa kauppahalli Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa  kauppahallissa, tarinoita ja kummituksia Turun-linnassa sekä Turun paras skagen ❤️ Kaikki tämä ja muut kesävinkit Turkuun löytyvät nyt blogin puolelta 👆🏻 linkki profiilissa #anninmatkat (Blogipostaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä @visitturku kanssa 🫶🏻)
Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen suurinta herkkua: 

MANSIKAT
APEROL SPRITZ
UUDET PERUNAT, SKAGEN & LOHI
MELONI-FETASALAATTI
RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
VOHVELIT

Mitä teillä herkuteltiin?
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkulli TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkullisten (antipasti) juustopalleroiden ohje 👇🏻

OHJE

150 g tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina
0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.

Nautiskele ihanan Le Contesse Prosecco Rosén kanssa 🌸 Ihanaa viikonloppua!
Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. I Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. Ihanan syreenisokerin ohje alla 👇🏻Herkuttele vaikka muurinpohjalettujen päällä Juhannuksena 🌸

SYREENISOKERI

2 dl syreenin kukkia
2 dl sokeria

Kerää syreenin oksia maljakkoon omalta pihalta tai luonnosta.
Nypi kukat tertuista talouspaperin päälle, jotta ötökät poistuvat kukista.
Huuhtele kukat kunnolla ja nosta ne kuivumaan talouspaperin päälle.
Mittaa sokeria ja kukkia vuorotellen puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita ja jätä kansi auki.
Sekoittele sokeria vielä parin päivän ajan. Kun kukat näyttävät kuivahtaneen sokerin sekaan voit sulkea kannen. Voit myös tässä vaiheessa siivilöidä sokerin halutessasi.

SÄILYVYYS: Syreenisokeri säilytetään ja se säilyy yhtä pitkään kuin tavallinen sokeri.
Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tän Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tänään syksyä lautasella 🍠🍐Ihania vegaanisia leivontajuttuja tulossa 👌🏻suolaisena ja makeana. 

Nyt juhannusta suunnittelemaan! Mitä herkkua ilman ei keskikesää voi juhlia? 🌸🌿
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios