• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Jäätelö
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Leivontaohjelma
  • Mökkiohjeet
  • Perhe
    • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria

Kaksikerroksinen Sitruuna-Mustikkakakku

Äitienpäivä· Juhannus· Pääsiäinen· Täytekakut

5 elo

Kaksikerroksinen Sitruuna-Mustikkakakku syntyi kun isä toivoi sitruunaa syntymäpäiväkakkuunsa ja sitä hän sai: kakkupohjassa, täytteessä ja kuorrutteessa. Koska mustikat ovat edelleen ihania, kotimaisia ja meheviä, niin piilotin moussekerrosten väliin muutaman. Eihän sitä voi kieltää – mustikka ja sitruuna sopivat toisilleen täydellisesti. Pitkään arvoin kakun kuorrutetta ja  päädyin sveitsiläiseen marenkiin. Hyvä niin, sillä kakku ja kuorrutus sai paljon huokauksia sekä ylistyksiä. Tuo marenki, se vaan on silkkisen pehmeää, samettista, ihanan makeaa ja taas kerran sopii täydellisesti sitruunan kanssa!

Tätä Sitruuna-Mustikkakakkua nautimme Pusulassa vanhempiani luona heidän puutarhassa aurinjovarjon alla ja nostimme isälle maljan hänen 60-vuotissyntymäpäiviensä kunniaksi!


Kaksikerroksinen Sitruuna-Mustikkakakku

Sitruunaisen Kakkupohja ohjeen jaoin teille jo aikaisemmin tällä viikolla. Tein kaksi kakkua – toisen 22.5 cm ja toisen 15 cm.

Kakun kokoaminen:

  1. Leikkaa kumpikin kakku kolmeen osaan.
  2. Vuoraa vuoat 15cm ja 22,5cm kelmulla ja nosta kakun pohjapala vuokaan.
  3. Kostuta kakun kerrokset hieman laimennetulla appelsiinimehulla.
  4. Jaa mousse kahden kakun väliin, niin että saat tasaiset kerrokset.
  5. Halutessasi lisää muutama mustikka tai vadelma moussen päälle. Itse laitoin mustikoita.
  6. Peitä vuoat ja anna niiden hyytyä jääkaapissa yön yli.
  7. Kippaa isompi kakku suoraan kakkualustalle.
  8. Paina pillit tai katkaistut grillitikut isomman kakun keskelle ja nosta pienempi kakku päälle. Tikut/pillit tukevat kakkua ja pitävät sen paikallaan.
  9. Kaavi ja levitä marenki kakun päälle palettiveisellä.
  10. Paahda marengin pinta kauniisi kaasupolttimella.
  11. Koristele ruusuilla ja muilla koristeilla
Vinkki! Suojasin ruusujen varren foliolla ennen kuin pistin ne kakkuun koristeiksi. 

 

Sitruunamousse:

  • 600g tuorejuustoa
  • 8 dl vispikermaa
  • 6 dl sitruunatomusokeria (myös tav. käy)
  • 6 rkl sitruunamehua
  • 6 liivatelehteä
  • 1 tl vaniljasokeria
  1. Liota liivatteet kylmässä vedessä.
  2. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata liivatelehdet mehuun. Jäähdytä.
  3. Vatkaa tomusokeri ja vaniljasokeri tuorejuuston joukkoon.
  4. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi toisessa kulhossa.
  5. Sekoita jäähtynyt liivateliemi tuorejuuston sekaan ohuena nauhana.
  6. Kääntele joukkoon kermavaahto.
Sveitsiläinen marenki:
  • 4 valkuaista
  • 0,5 sitruunan mehu
  • 2,5 dl sokeria
  1. Kuumenna pienessä kattilassa hieman vettä.
  2. Mittaa valkuaisten sekaan sokeri ja sitruunanmehu.
  3. Nosta valkuaiskulho poreilevan kattilan päälle.
  4. Vatkaa marenkia voimakkaasti sähkövatkaimella noin 10 minuuttia.
    Huom! Kulhon pohja ei saa osua veteen.Kun marenki on kiiltävää, kuohkeaa ja noin 60 asteista nosta kulho kylmään vesihauteeseen.
  5. Vatkaa vielä hetki, jotta marenki jäähtyy.
Hyvin mahtui kaksikerroksinen kakku korkeaan kakkulaatikkoon ja kulki Espoosta Pusulaan vahingoittumatta!

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa  

Facebookissa

14 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Sitruuna-Sokerikakkupohja
Seuraava artikkeli: Dulche de leche – Karviaispiirakka »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Suklaapossu sanoo

    5.8.2016 19:30

    Niin kaunis! Ja tosi herkullisen kuulloinen kokonaisuus, sitruunaa ja marenkia, nams! 😛 Itse olen tehnyt sveitsiläisen marengin hieman eri tavalla (sekoitellut käsivispilällä kuuman vesihauteen päällä, kunnes sokeri on sulanut, ja jäähdytellyt sen jälkeen huoneenlämmössä vatkaamalla voimakkaasti n. 10 min. ajan). Pitääkin kokeilla tälläistä erilaista tapaa joskus 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.8.2016 03:53

      Kiitos kaunis 🙂 Sitruuna ja marenki sopii niin hyvin yhteen! Tätä kakkua tehdessä muutin suunnitelmia lennosta. Piti tulla marenkivoikreemi, mutta päädyin laittamaan pelkän sveitsiläisen marengin 🙂

      Vastaa
  2. Marianne sanoo

    3.5.2017 05:18

    Moikka! Teen kyseisen kakun poikani synttäreille lauantaille. Teen 6 munan kakkupohjan, joten täytettäkin tarvitaan vähemmän. Riittääkö tähän kakkuun täytteaineet suhteessa 400g tuorejuustoa, 4dl vispikermaa, 4dl sitruunatomusokeria, 4rkl sitruunamehua ja 4 liivatetta? Kiva, jos ehdit vastailemaan ennen perjantaita, jolloin olen kakkua täyttämässä ? On kyllä ihanalta kuulostava ohje…

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.5.2017 05:56

      Moi Marianne 🙂 Kiitos kommentista. Luulen, kyllä että riittää nuo määrät hyvin! Tämä kakku oli ihanaa. Mukavia juhlia teille!

      Vastaa
    • Marianne sanoo

      3.5.2017 06:40

      Kiitos nopeasta vastauksesta. Lähinnä jänskätti, että riittääkö liivatteet, jotta täyte hyytyy tarpeeksi. Marenkia en pysty polttamaan kauniin väriseksi, koska ei ole välineitä siihen. Se siis jääkööt valkoiseksi. ?

      Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.5.2017 07:08

      Kyllä sen pitäisi riittää kun kaikki on suhteessa saman verran. Jos haluat varman päälle pelata niin laita 5 kpl lehtiä. Liivatteissakin on eroja – jotkut hyydyttävät paremmin. Ja sitrus aina vähentää hyytymisen tehoa. Valitettavasti en muista mikä minulla oli käytössä tässä reseptissä. Marenki on kaunis valkoisenakin 🙂

      Vastaa
  3. Marianne sanoo

    7.5.2017 09:48

    Aivan täydellisen ihana kakku. Tää sai pelkkiä kehuja eikä sitä niin kauhiasti jääny meille tälle päivälle. Aivan ihanasti sitruunainen maku kakussa. Väliin laitettiin myös mustikoita…päälle pojan lempi suklaata (centtereitä) ja mustikoita. Odotan jo iltapäiväkahvi aikaa kun voi vielä nauttia tästä herkusta ?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.5.2017 16:24

      Ihanaa Marianne kuulla, että sinä ja vieraat piditte kakusta 🙂 Parasta palautetta. Oikein hyvää tulevaa kesää! 🙂

      Vastaa
  4. Heidi sanoo

    7.2.2018 21:31

    Moikka! Meinasin viikonloppuna kokeilla tätä kakkua ja kävin miettimään että säilyykö marenkikuorrutus jääkaapissa esim muutaman tunnin ajan ennen tarjoilua? Vai pitääkö olla huoneenlämmössä??

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.2.2018 06:49

      Hei Heidi, kiitos kommentistasi 🙂 Kiva kun kokeilet tätä ihanaa kakkua. Marenki kestää kyllä jääkaapissa muutaman tunnun eli ei huolta. Mukavaa leivontaa!

      Vastaa
  5. Katariina sanoo

    1.5.2018 18:59

    Hei! Ihanan näköinen resepti. Ajattelin tehdä kakun tuleviin ylioppilasjuhliini, ja sitä varten olisikin muutama kysymys. Voiko kakkupohjan tehdä aikaisemmin pakastimeen ja sulattaa niin että kakun voisi täyttää edellisenä päivänä ja kuorruuttaa juhlapäivänä? Aikaisemmista kommententeista viisastuneena, marengin voi siis myös jättää valkoiseksi skippaamalla pinnan paahtamisen, ymmärsinhän oikein? Mitä luulet, sopisiko makuihin, jos kakkupohjaan lisäisi hieman kaardemummaa mausteeksi? Viimeinen kysymys onkin hieman haastavampi. Oletko tutustunut vegegeeliin, kasvipohjaiseen liivatteen korvikkeeseen? Onko sinulla ideaa kuinka paljon vegegeeliä kannattaisi käyttää täytteeseen, jotta se korvaisi 6 liivatelehteä? Kiitos jo etukäteen vastauksista ja mukavaa kevään jatkoa! 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.5.2018 19:43

      Heippa Katariina 🙂 Alla vastauksia.

      1. Voit leipoa kakkupohjat ennakkoon ja pakastaa (jopa pari viikkoa etukäteen).
      2. Täytä edellisenä päivänä ja kuorruta juhlapäivänä. Teen aina itse niin.
      3. Marenkia ei tarvitse välttämättä paahtaa. Paahtaminen on vain ullkonäkö seikka.
      4. Kardemumma sopii loistavasti sitruunan ja mustikan kanssa!
      5. Vegegeliä en ole käyttänyt 🙁 Mutta paketissa pitäisi olla ohjeet käytöstä! Noudattaisin niitä.

      Ihanaa ylioppilaskevättä ja juhlia sinulle!

      Vastaa
  6. Elli sanoo

    10.5.2018 10:52

    Terve! Pohdin, miten kakun leikkaaminen käytännössä toimii? Eikö alaosasta tule todella ruman näköinen kun yläosan leikkaa siitä ensiksi? Millaisia kokemuksia sinulla on kaksikerroksisten kakkujen laikkaamisesta? Mietin myös noita tikkuja, eli otetaanko ne pois kakusta sitä mukaan kun kakkua leikataan? Resepti vaikuttaa muuten todella herkulliselta! 🙂

    Vastaa
    • Anni sanoo

      10.5.2018 11:47

      Hei Elli,

      Kaksikerroksiset kakut leikataan yleensä niin, että päällä oleva pienempi kakku ensin ja sitten siirrytään alempaan. Harva kaku säilyttää loistonsa kun sitä aletaan leikkamaan, joten en huolehtisi siitä 🙂 Tukitikut otetaan pois sitä mukaan kun ne tulavat esiin ja kakkua leikataan. Tämä kakku oli todella herkkua!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivokset Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vege Yhteistyö Ystävänpäivä

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Ihanaa uutta viikkoa! 💐 Psst... Laitoitko jo Ihanaa uutta viikkoa! 💐 

Psst... Laitoitko jo kalenteriin tulevan perjantain 23.4. klo 17.00 leivonta-liven? 🎈🎉 Leivotaan donitseja ja laitetaan ananas-sima tekeytymään vapuksi ☀️

Ihana vappukimppu on nimeltään Kupla @homeingardenkauniainen 🌸
MAINOS @dansukkersuomi 🍩🥂 SIMA-LIVE perjanta MAINOS @dansukkersuomi 🍩🥂 SIMA-LIVE perjantaina 23.4. klo 17.00. Olethan mukana? 🥳

Laitetaan vapuksi tulemaan 2 litraa perinteistä simaa tai 🍍simaa. Ohjeistan molemmat, niin tuore- kuin kuivahiivalla 👏🏻

Lisäksi leivotaan herkulliset Churro-Donitsit, joiden tekoon tarvitset donitsi- tai muffinipellin 🍩 

Kaikki tämä tehdään tunnissa ja Vappu 🎈on kivasti valmisteltu! Sima on valmista vappuaatoksi ja donitsit voit pakastaa vappubrunssia varten (sen verran hyviä näistä tuli, että kannattaa ehkä leipoa uudet vappuna)🤤 

Ihanaa, jos pääset mukaan! 💕Pyyhkäise seuraaviin kuviin ja kirjaa ylös mitä tarvitset siman ja donitsien tekoon 👉🏻 #anninuunissalive #leivontalive
Tekiskö mieli tätä ihanan tahmeaa, herkullisen Tekiskö mieli tätä ihanan tahmeaa, herkullisen pehmeää, täyteläistä ja supersuklaista Geisha-vaahdolla hunnutettua Geisha-brownieta? 🍫

Uusi  I H A N A ohje löytyy nyt blogista ja suora linkki profiilista 🤤 Herkullista viikonloppua 💕
New York 2019 💖🗽🌸 10 kuvaa 10 muistoa 10 New York 2019 💖🗽🌸

10 kuvaa
10 muistoa
10 hetkeä
10 tunnetta

#anninmatkat #newyorkcity
Kaupallinen yhteistyö @dansukkersuomi VAPPU-LIVE Kaupallinen yhteistyö @dansukkersuomi VAPPU-LIVE PE 23.4. & ARVONTA PÄÄTTYNYT🎈

Pistetään taas simat tulemaan vapuksi, jooko?🥂 Viime vuonna pidin simaliven, joka räjäytti inboxini. Kommentteja, kysymyksiä ja kiitoksia tulvi joka puolelta. Satoja simapulloja oli laitettu tulemaan ja häkellyin siman (sekä liven) suosiosta. 🎉Tänä vuonna teemme saman uudestaan eikö vain? 

Pidän simaliven perjantaina 23.4. Sima ehtii tekeytyä valmiiksi juuri sopivasti vapuksi. Livessä voitte kysyä mitä tahansa siman valmistusprosessiin liittyen. Leivotaan myös pieni makea siman kaveriksi 🍩 Lisäksi arvon mahtavan Dansukkerin tuotepaketin viidelle seuraajalle ja liveen osallistuvalle! 

Osallistu arvontaan kommentoimalla:

1. Minkä makuista simaa haluaisit tehdä? 💛
2. Lunasta toinen arpa kertomalla mitä nopeaa vappuherkkua haluaisit leipoa simalivessä? 💛

Ilmoitan voittajille henkilökohtaisesti. Osallistua voi keskiviikkoon 14.4. asti. 🎈

Lisätietoja livestä tulossa pian 👌🏻#anninuunissalive #ihanitsetehty #suomensokeri #sima #anninuunissa
Positiivisia asioita, vauvoista, äitiydestä, per Positiivisia asioita, vauvoista, äitiydestä, perheestä 🤍

On ihan parasta, kun..

🤍 saat hänet ensi kertaa syliisi

🤍 hän ojentaa kädet sinua kohti

🤍 hän painaa pään olkapäätäsi vasten

🤍 saat itkun loppumaan halaamalla 

🤍 nukutte päiväunet sylikkäin sohvalla

🤍 hän hymyilee ensimmäisen kerran

🤍 huomaat hänen rakastavan tekemääsi ruokaa

🤍 tuoksutat häntä (vauvan tuoksu!)

🤍 hassuttelette yhdessä

🤍 kun hän katsoo sinua silmiin

Jatkakaa listaa kommenteissa 👇🏻

Erilaisia mielipiteitä ja ”ootappa vaan -ohjeistuksia” äitiydestä, kasvatuksesta, vauvoista ja vauva-arjesta riittää. Aika paljon peloteltiin ja varoiteltiin meitäkin. Lisää myös positiivisia tarinoita synnytyksestä, vauvavuodesta, vauvoista, perheestä ja lapsista kiitos. Tämä on nimittäin ihan parasta ja en osannut yhtään arvata 🙏🏻

Kuvat 📸 @visuelli.erja
Hei ihana pulla 💛 pelastit sateisen päivän ☔️

Vahingossa jääkaapin jämistä (tuorejuustosta, mangososeesta ja hiivan käntystä) syntynyt idea ilahdutti  kahvihetkiä tällä viikolla 🥭 Niin kuohkea taikina, mehevä sisus, raikas ja täyteläinen pulla. TÄYDELLINEN! 

Te äänestitte ohjeen jatkoon ja se löytyy huomenna blogista! 👌🏻 Ihanaa viikonloppua 😘 #anninuunissa
”Söisin kaikki, jos äiti antaisi” 🥕🧁 ”Söisin kaikki, jos äiti antaisi” 🥕🧁

Pienten herkkusuiden odottamat: Ihanat porkkanamuffinssit (ei lisättyä sokeria) ohje löytyy nyt blogista 🙌🏻 Linkki profiilissa 💛

#anninuunissa #leivovauvalle
Mä vaan lusikoin täällä hymyssä suin viimeisi Mä vaan lusikoin täällä hymyssä suin viimeisiä pääsiäisherkkuja suuhuni ja katselen kun te leivotte sitruunamutakakkua 💛🍋 Huikeeta 😍 Ihania viestejä oon saanut teiltä pitkin pääsiäistä. Tässä yksi niistä 🙏🏻:

”Hei Anni! Koska reseptisi rikkoi Internetin ja sai lemon curdin loppumaan pk-seudun kaupoista, piti vähän soveltaa. Lime curdia sattui kuitenkin löytymään, joten laitoin sitä ja sitruunan sijasta limeä. Taikinaan meni yhden limen mehu ja kahden limen kuori. Kakun päälle paahdoin vielä valkosuklaata ja voi jessus sentään! Kaikki reseptisi mitä olen kokeillut ovat olleet hyviä, mutta tämä oli kyllä aivan älytön.”

Ootte parhaita 💛

#anninuunissa #sitruunamutakakku
SITRUUNAMUTAKAKKU 🍋 Hukun teidän kuviin ja ja SITRUUNAMUTAKAKKU 🍋

Hukun teidän kuviin ja jakoihin 💛🙏🏻 

Sitruunamutakakun idea lähti sitruunapaloista, joiden ohjetta en löytänyt. Sitten muistin Ruotsissa maistamani sitruunamutakakun ja päätin sen olevan seuraava paras vaihtoehto hukkuneelle 🍋ohjeelle. Leivon ensimmäisen erän ja en ollut tyytyväinen. Tuunasin reseptiä ja syntyi teidänkin mielestä täydellisen tahmea, ihanan sitruunainen ja helppo pääsiäisherkku, joka on parhaimmillaan kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa. 

Tämä ei ole siis uusi innovaatio, mutta ilmeisen oikeaan aikaan aloin omaa versiotani hehkuttamaan, nimittäin innostuitte ISOSTI. Muutama teistä valitteli tänään, että lemon curd on kaupasta loppu 🙊 oli se sitten tämän ohjeen syy tai ei niin paljon olette ohjeellani leiponeet 🔥

Ahh oon niin otettu, että oon saanut innostaa teitä leipomaan tänä pääsiäisenä 💛💛💛 pus ihanat! 

#anninuunissa #sitruunamutakakku
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2021 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios