• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Häähumua
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Lumoava Mustikkakakku

Kreemikakut

19 heinä

Lumoava Mustikkakakku

Hetken mielijohteesta päätin eilen tehdä pienen mustikkakakun. Pakastin on täynnä kakkupohjia erinäisten kuvausten takia ja mustikat uhkasivat vetistyä jääkaapissa. Niin ja sitten muistin vielä verkkokauppaan saapuneen uutuuden, joka helpottaa kakun kuorruttamista huomattavasti. Kakun sulatin puolessa tunnissa, jonka aikana tein mustikkamoussen, täytin kakun ja hyydytin kasaan pakastimessa. Näin voi tehdä, jos ei ole aikaa odottaa yön yli, suosittelen silti hitaampaa hyydytystä moussetäytteisille kakuille. Näin varmistat, että mousse varmasti hyytyy ja kakun maku paranee. Kaiken tämän (pika)leipomisen jälkeen kuorrutin kakun lumoavalla kermakuorrutuksella eli valmiilla mixillä, joka vatkataan veteen sekä maitoon. Täydellinen kreemi oli valmista 3 minuutissa. Helppoa vai mitä!

Halusin kirjottaa ja vinkata tästä pikakreemistä sen takia, että useiden kommenttien perusteella olen saanut sellaisen käsityksen, että voikreemit ja varsinkin marenkikreemit koetaan todella vaikeiksi sekä työläiksi valmistaa. Ok, valmis sekoitettava mix ei ole koskaan yhtä herkullista kuin itse valmistettu kreemi, mutta minusta on ihan ok joskus oikaista. Varsinkin, jos tavoitteena on saada hyvin pursotettavaa kaunista koristelua kakun pintaan. Nopeuden ja helppouden lisäksi tässä tuotteessa on nimittäin sellainen lisäarvo, että kreemi on täydellistä pursottaa. Itse näen taas pikakakussani monta virhettä pursotusjäljen osalta (en jaksanut keskittyä ja laitoin kakun kakkulautaselle ennen pursotusta – käytä aina pyöritettävää kakkualustaa!), mutta näette varmasti kuinka selkeää pursotusjälki on ja miten hyvin kuviot erottuvat?

Lumoavassa mustikkakakussa on sisällä mustikkamousse, kardemummalla maustettua sokerikakkupohjaa, päällä metsämustikoita ja kreemin maustoin vadelma-aromilla. Herkullista, ihanan kesäistä ja makeaa. Vinkkaan alla reseptissä myös toisen kreemi-vaihtoehdon, jos et halua käyttää valmista mixiä.


Lumoava Mustikkakakku

Riittoisuus noin 8-10 hlö.

Kakkupohja: 

Leivoin 3 munan sokerikakkupohjan halkaisijaltaan 15 cm vuokaan. Ohje löytyy täältä. Lisäsin mausteeksi hieman kardemummaa.

Voit leipoa kakun GLUTEENITTOMANA tekemällä gluteenittoman pohjan. Ohje löytyy tästä.

Mustikkamousse:

Tein moussen tällä suositulla marjamousse-ohjeellani, marjoina käytin mustikkaa.

Lumoava kermakuorrute:

  • 150 g Funcakesin kuorrutemixiä
  • 1 dl maitoa
  • 1 dl vettä
  • 1 tl vadelma-aromia (valinnainen)
  • lilaa ja pinkkiä geeliväriä
  1. Mittaa 150 g jauhetta, 1 dl maitoa ja 1 dl vettä kulhoon.
  2. Vatkaa kuorrutetta 3 minuuttia täydellä teholla.
  3. Lisää vadelma-aromi (tai muu) sekä väriaineet ja jatka vatkausta, kunnes kreemi on tasaista.
  4. Kermakuorrute on heti käyttövalmista.
  5. Kuorrute säilyy jääkaapissa useita päiviä.

Vinkki! Myös tämä kuorrute kovettuu hieman jääkaapissa, joten jos kuorrute tuntuu liian löysältä käytä se jääkaapissa.

Vinkki! Tee halutessasi kuorrute itse. Suosittelen esimerkiksi valkosuklaakreemiä, jonka ohjeen löydät tästä.

Koristeet:

  • 1.5 dl metsämustikoita
  • mustikanvarpuja

Kakun kokoaminen:

  1. Leikkaa kakku kolmeen kerrokseen.
  2. Kokoa kakku vuokaan, jossa paistoit sen (vuoraa leivinpaperilla reunat ja pohja).
  3. Kostuta halutessasi vaniljamaidolla (n. 1 dl) ja lisää puolet moussesta pohjakerroksen päälle.
  4. Toista sama seuraavaan kerrokseen ja laita kakku tekeytymään jääkaappiin (mielellään yön yli).
  5. Kippaa kakku vuoasta kakkualustalle ja kuorruta kakku kreemillä palettiveistä apuna käyttäen.
  6. Pursota ruusukkeita 6 sakaraisella tähtityllalla.
  7. Nostele kakun päälle metsämustikoita ja tee päälle halutessasi kiille.
  8. Tarjoile kakku ♥

Lumoava Mustikkakakku

Lumoava Mustikkakakku


Lisää mustikkaherkkuja löydät Mustikka-kategoriasta.

Seuraathan herkkujani ja muita juttuja myös

 Instagramissa ja Facebookissa?

4 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Italiassa – Viiden ruokalajin hääillallinen
Seuraava artikkeli: Mummon Vadelmapiirakka (myös vegaaninen) »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Sari/Saaran lautasella sanoo

    19.7.2018 12:23

    Oooh miten suorastaan jumalaisen kaunis kakku ja vieläpä mustikoista! Tämän kaakun väritkin niin ihastuttavan pastelliset.
    Mun on ihan pakko yrittää leipoa tämä kakku, vaikka hermot menis pursotellessa :D.
    Kiitos Anni ohjeesta ja mukavaa päivän jatkoa <3.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.7.2018 13:08

      Ihana Sari kiitos <3 Mustikka on parhautta! Itsekin olen pursottelussa hieman heikkohermoinen 😀 Pitänyt harjoitella paljon, että tuo homma sujuu. Ihanaa päivää myös sinulle!

      Vastaa
  2. H sanoo

    19.7.2018 15:31

    Voisikohan tehdä 12cm vuokaan tai 17cm ilman muutoksia??

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.7.2018 12:17

      Tekisin 17 cm vuokaan 🙂 Tulee ihan vähän matalampi ei muuta huomioitavaa 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios