• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Mummon Vadelmapiirakka (myös vegaaninen)

Makeat piirakat· Vegaaninen

23 heinä

Mummon Vadelmapiirakka (myös vegaaninen)

Mummon Vadelmapiirakka (myös vegaaninen) on ensimmäinen resepti, jonka suunnittelin myös vegaaneille. Kuten olen jo aiemmin todennut, olen vasta aloittelija kaikissa erityisruokavalio -resepteissä, -suunnittelussa tai -huomioimisessa. Nelilapsisen ruoka-allergittoman perheen ainoana tyttönä meillä syötiin sitä mitä pöytään kannettiin. Onneksi olin sopeutuva. Huvittaa kun mietin vastausta, jonka olisin saanut, jos olisin alkanut vaatimaan kotona jotain erityisruokavaliota. Meillä syötiin rehellistä kotiruokaa. Nyt asiat ovat toisin ja teiltäkin olen saanut paljon toiveita. On aika toteuttaa niitä lisää.

Mummon vadelmapiirakka on yhtä hyvää kuin kaimansa (yksi suosituin blogini resepteistä) Mummon Mustikkapiirakka. Ohje on nopea ja helppo. Piirakka on valmis alle tunnissa, joten se on täydellinen vierasvara! Voit käyttää pohjana myös valmista pakastemuropohjaa halutessasi. Valmis piirakkapohja nopeuttaa valmistusta edelleen. Suosin itse aina alusta asti tehtyä. Ei ole kuitenkaan rikos aina välillä oikaista. Hyvä idea on leipoa itse pakastimeen piirakkapohjia valmiiksi seuraavia leivontaprojekteja varten!

Tein piirakan irtopohjalliseen piirakkavuokaan, koska olen täysin rakastunut näihin vuokiin. Erityisesti tykkään siitä, että piirakan voi kätevästi nostaa pois vuoasta ja kauniit aaltoilevat piirakan reunat pääsevät esiin. Voit toki tehdä tällä ohjeella piirakan myös umpinaiseen piirakkavuokaan. Piirakka maistuu ihan yhtä hyvältä siinä!


Mummon Vadelmapiirakka (myös vegaaninen)

Muropohja:

  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus raastettua sitruunan kuorta, vaniljasokeria tai kardemummaa
  • 100 g voita*
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna*
  1. Sekoita leivinjauhe ja jokin mausteista jauhojen kanssa isossa kulhossa.
  2. Vaahdota sokeri ja pehmeä voi käsivatkaimella tai monitoimikoneessa.
  3. Lisää kananmuna ja jatka vaahdottamista vielä hetki.
  4. Kääntele jauhoseos munasokerivoi-vaahtoon nuolijalla.
  5. Painele taikina irtopohjalliseen piirakkavuokaan.
  6. Esipaista pohjaa 10 min 200 asteisessa uunissa, näin pohjasta tulee rapeampi eikä pohja vety kosteista marjoista.
Täyte:
  • 300 g vadelmia (pakaste tai tuore)
  • 200 g kermaviiliä*
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 kananmuna*
  1. Ripottele vadelmat esipaistetun piirakkapohjan päälle.
  2. Sekoita sokerit, kermaviili ja muna kulhossa.
  3. Kaada kermaviiliseos vadelmien päälle.
  4. Jätin itse pari vadelmaa sivuun ja ripottelin ne lopuksi kermaviilin päälle.
  5. Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes reunat saavat hyvin väriä.
  6. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua mielellään jäähdytysritilällä, jolloin piirakka jäähtyy tasaisesti.

Tee piirakasta vegaaninen näin:

Pohja: 

  • voi = maidoton leivontamargariini
  • kananmuna = 0.5 dl kauramaitoa

Korvaa voi leivontamargariinilla ja kananmuna 0.5 dl kauramaitoa. Valmista pohja samalla tavalla, mutta lisää jauhot ja kauramaito vuorotellen taikinaan kevyesti vatkaten tai käännellen kun margariini ja sokeri on vaahdotettu.

Täyte: 

  • 200 g kermaviili = 250 g kaura- tai soijajogurtti
  • kananmuna = ei korvata

Valmista täyte samalla tavalla, mutta korvaa kermaviili 250 g soija- tai kaurajogurtilla. Kananmunaa ei tarvitse korvata millään, koska jogurttia tuli hiukan enemmän.


Mummon Vadelmapiirakka (myös vegaaninen) Mummon Vadelmapiirakka (myös vegaaninen) Mummon Vadelmapiirakka (myös vegaaninen) Mummon Vadelmapiirakka (myös vegaaninen)


Ilmoittelen useimmista kilpailuista, arvonnoista ja arkielämäni herkkuhetkistä somessa.

Voit seurata minua Facebookissa tai Instagramissa.

Hae myös Inspiraatiota Pinterestissä.

11 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Lumoava Mustikkakakku
Seuraava artikkeli: Täydellinen Hääpukuni »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Kaura sanoo

    29.7.2018 00:45

    Nam, Näyttää niin herkulta! Vadelmat on mun lemppareita :p <3

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.7.2018 07:33

      Tää oli niin hyvää! 🙂 Vadelmat on munkin suosikkeja <3

      Vastaa
  2. Miia sanoo

    4.8.2018 05:37

    Olen usein lukenut ohjeita, joissa kasvisjugurtin lisäksi ei laiteta mitään hyytelöivää. Tämä on aina epäilyttänyt, ja hämärästi muistelisin että olisin joskus testannut maustetulla soijajugurtilla, eikä onnistunut. Olisi mielenkiintoista kuulla millainen sinulla tuosta täytteestä tulee koostumukselta verrattuna kermaviili-kananmuna-täytteeseen? Itse olen sekoittanut jugurtin sekaan chiasiemeniä, jotka hyytelöittävät mukavasti 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.8.2018 09:24

      Hei Miia,

      Itse opiskelen vielä vegaanileivontaa, enkä ole kehittynyt siinä vielä niin paljon, että kaikki tekniikat olisi täysin hallussa. Haluan kuitenkin jakaa lukijoille ohjeita siitä miten helppoa tavallisen reseptin muuntaminen vegaaniseksi on. Koostumus ei ollut vegaanisessa versiossa yhtä jämäkkä kuin munalla tehtynä, mutta ei se makua pilannut, Hyvä vinkki nuo chian siemenet. Täytyykin kokeilla sitä <3

      Vastaa
    • Tiina sanoo

      23.10.2020 10:17

      Kommentti on jo vanha, mutta vastaan kuitenkin, jos näitä vielä joku lukee.

      Soijajogurtti täytteessä hyytyy hyvin, kun piirakan antaa rauhassa jäähtyä. Kaurajogurtti ei mielestäni hyydy yhtä hyvin, joten sekaan voi laittaa 1-2 rkl perunajauhoa tai jotakin muuta tärkkelystä.

      Chia on hyvä vanukastyyppisissä hyydytettävissä jälkkäreissä tai välipaloissa, mutta en ole kokeillut chiaa hyydyttämään paistetuissa ruoissa. Olettaisin, että toimii niissäkin, mutta erottuu ulkonäöllisesti ainakin jogurttitäytteessä.

      Vastaa
  3. Mustikkapiirakka sanoo

    30.8.2020 11:46

    Kokeiluun menee tosin mustikka versiona! Päälle ripottelen kyllä vadelmia 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      31.8.2020 07:38

      Toimii hyvin, ehkä jopa paremmin mustikalla 🙂 tai molemmilla!

      https://www.anninuunissa.fi/mummon-mustikkapiirakka/

      Vastaa
  4. Minna Moilanen sanoo

    24.10.2020 17:48

    Tämä oli niin hyvää. Muunsin ohjetta hieman. Käytin pohjaan kaurajauhoja ja kermaviilin vaihdoin turkkilaiseen jogurttiin.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.10.2020 05:37

      Voin kuvitella, että toimii täydellisesti myös noin 🙂

      Vastaa
  5. Mixu sanoo

    8.1.2021 22:20

    Moikka! Kannattaako tässäkin vähän pyöritellä perunajauhossa vadelmia jos käyttää pakasteena? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.1.2021 06:17

      Moi, kyllä voit tehdä niin 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Tänään on meidän kesäloman ensimmäinen päiv Tänään on meidän kesäloman ensimmäinen päivä ja tajusin, että samalla päättyi Onnin ensimmäinen päiväkotivuosi 🥲 Voi haikeus! Milloin mun vauvasta, joka ei vielä vuosi sitten edes kävellyt, tuli pieni poika, joka puhua pulputtaa ja kertoilee vitsejä. Halailee päikkykavereita ja huutelee ”Hej Sommaren” 🥹

Tämäkin vuosi päättää jotain merkityksellistä ja jättää ihania muistoja taakseen. Hän kasvaa ja itsenäistyy, täyttää pian kaksi vuotta. Meidän yhteiset perjantait, sellaisena kuin ne olivat päättyvät 🥲 Muistelen onnellisen haikeana ihania hetkiä ja yksivuotiastani ❤️ odotan myös tulevaa sekä kolmatta huikeaa vuotta oman lempityyppini kanssa!
Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhlii Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhliin jätti lähtemättömän vaikutuksen. Moni herkistyi oopperasta kolmen vuoden tauon jälkeen. Itse jäin janoamaan lisää, toivottavasti tästä tulee jokavuotinen perinne 💋 

Uudistetun Aidan ensi-ilta Savonlinnassa oli kuuma, täynnä tunteita ja hyvää seuraa. Illan päätteeksi pulahdimme järveen. Peilityyni vesi oli kuin linnunmaitoa, taivas kun maalaus 🥲 Täydellinen kesä-ilta, jota muistelen vielä pitkään.

Kiitos kutsusta ja mielettömästä elämyksestä @mellakkahelsinki & @savonlinnanoopperajuhlat 🙏🏻 *pr-matka- liput oopperaan saatu #savonlinnaoopperajuhlat #aida
Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan tei Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan teille iiiiiihanan mansikkakakun, jota ette voi vastustaa! 

Meillä on lapsivapaa perjantai ja suunnataan nyt kohti Savonlinnaa sekä oopperajuhlia! Ihanaa viikonloppua 💋
Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkaka Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkakakku ❤️ löytyy aukeamaltani uusimmasta @unelmientalojakoti -lehdestä 🌸

📷 @satu_nystrom kuvasi ja pääsin itse taas käsimalliksi 👌🏻
Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa kauppahalli Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa  kauppahallissa, tarinoita ja kummituksia Turun-linnassa sekä Turun paras skagen ❤️ Kaikki tämä ja muut kesävinkit Turkuun löytyvät nyt blogin puolelta 👆🏻 linkki profiilissa #anninmatkat (Blogipostaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä @visitturku kanssa 🫶🏻)
Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen suurinta herkkua: 

MANSIKAT
APEROL SPRITZ
UUDET PERUNAT, SKAGEN & LOHI
MELONI-FETASALAATTI
RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
VOHVELIT

Mitä teillä herkuteltiin?
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkulli TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkullisten (antipasti) juustopalleroiden ohje 👇🏻

OHJE

150 g tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina
0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.

Nautiskele ihanan Le Contesse Prosecco Rosén kanssa 🌸 Ihanaa viikonloppua!
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios