• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Häähumua
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Mustikkapiirakka Pullataikinaan

Makeat piirakat· Pullat

16 heinä
Mustikkapiirakka Pullataikinaan

Mustikat ovat vihdoin kypsiä! Eilen herkuttelimme mieheni kanssa illalla mustikkarahkaa ja nyt mietimme kuumeisesti minkä piirakan leipoisin ensimmäisenä! Pullataikinaan leivottu piirakka on vahvoilla.

Mustikkapiirakka pullataikinaan. Tämä resepti johdattaa minut yhteen varhaisimpaan lapsuuden makumuistooni. Muistan kesäpäivän, mustikoiden mehukkaan kiillon piirakan päällä, tuoksun keittiössä, äidin hääräämässä kulhojen ympärillä ja uunista tulleen piirakan, joka nostettiin jäähtymään lieden päälle. Oi tämä piirakka nostattaa makumuistot esiin todella vahvasti!

Mieheni rakastaa tätä piirakkaa. Leivon sitä hänelle aina silloin tällöin. Myös talvella pakastemustikoista. Välillä lisään päälle myös muita marjoja. Vadelma ja mansikka sopivat loistavasti. Ohje on ollut täällä blogin arkistoissa jo pitkään. Nyt oli aika päivittää kuvia, sopivasti kun sain tämän herkun leivottua miestäni piristämään.

Mustikkapiirakka Pullataikinaan

Alla ote alkuperäisestä postauksesta viiden vuoden takaa. Kirjoittelin silloin näin.

Nyt lähti kaikki viime vuoden pakastetut mustikat pakkasesta piirakan päälle. Äitini reseptillä leivon maailman parasta mustikkapiirakkaa pellillisen. Tätä voisi syödä kerralla vaikka koko piirakan. Vaniljakastike tai -jäätelö kruunaa ihanan makuelämyksen. Kaiken lisäksi tämä herkku on helppo tehdä. Piirakkapohjana siis pullataikina kuivahiivalla nostettuna ja marjat päälle. Ei kun herkuttelemaan!

Mustikkapiirakka Pullataikinaan

Pellillinen – palojen määrä riippuu kuinka isoja leikkaat noin 16 palaa.

Pullataikina

  • 2,5 dl maitoa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 ps kuivahiivaa (tai 25 g tuorehiivaa)
  • noin 7 dl vehnäjauhoja
  • 75 g voita

Päälle

  • 700 g mustikoita
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl perunajauhoja
  • 1 kananmuna voiteluun
  1. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja. Lisää hiivajauhoseos +42 -asteiseen maitoon.
  2. Lisää sokeri, suola ja kardemumma ja sekoita kunnolla.
  3. Alusta loput jauhot taikinaan.
  4. Lisää pehmeä huoneenlämpöinen voi taikinaan alustamisen loppuvaiheessa. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoiseksi.
  5. Jätä taikina kohoamaan lämpimään liinan alle noin 45 minuutiksi.
  6. Kauli taikina leivinpaperin päälle ja nosta pellille. Anna kohota vielä hetken (10-15 minuuttia).
  7. Sekoita mustikat ja perunajauho kulhossa. Lisää myös sokeri ja sekoita.
  8. Kaada mustikkasokeriseos pullapohjan päälle ja tasoittele marjat kauniisti.
  9. Voitele piirakan reunat kananmunalla.
  10. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes piirakan reunat saavat kullankeltaisen värin.

Vinkki! Jos teet piirakan pakastemustikoista niin käytä hillosokeria joka sitoo hieman nestettä.

Vinkkejä! Voit tehdä myös pyöreitä pieniä piirakoita. Jos haluat piirakan reunoille kauniin värin, niin sudi pullareunat kananmunalla ennen uuniin laittamista. Tarjoile hieman sulaneen vanhanajan vaniljajäätelön kanssa.

Mustikkapiirakka Pullataikinaan
Mustikkapiirakka Pullataikinaan
Mustikkapiirakka Pullataikinaan

Ihanaa päivää!

/Anni


Kaikki lisää mustikkaohjeita löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

22 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Ihana Aamiainen x 4 Helsinki
Seuraava artikkeli: Vadelmanlehtitee – Teetä puutarhasta »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Mirja Ritvonen sanoo

    16.7.2020 12:33

    Samat ihanat muistot äidin leipomasta mustikkapiirakasta!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.7.2020 18:15

      Ihania muistoja <3

      Vastaa
  2. Hullu leipuri sanoo

    22.7.2020 17:40

    On ihana resepti! Tuli niin täydellinen!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.7.2020 09:28

      Jee <3 kiitos kommentistasi!

      Vastaa
  3. taina sanoo

    27.7.2020 17:40

    Tein tolla ohjeella,liikaa jauhoja ja turhan makea.Vähennän jauhot 5 dl ja sokeria yli puolet vähemmän

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.7.2020 09:20

      Pullataikinassa jauhoja tulee aina leipurin mittakäden mukaan, siksi ohjeessa mainitaan ”noin x dl” 🙂 Sokerin kanssa voi ja kannattaa aina soveltaa oman maun mukaan! Itse teen tämän perinteisen piirakan just näin ja joka kerta on yhtä ihanaa!

      Vastaa
  4. Satsumas sanoo

    28.7.2020 17:29

    Tosi hyvä resepti! Vautsi kuinka hyvä tuli, taisin ylittää itsenikin. Taikinaksi jo niin hyvää, maistoin kerrankin hyvää pullataikina! Ohjetta tulen käyttämään jatkossa aina, leivon sitten piirakkaa tai pullaa muuten vaan! 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.7.2020 11:27

      Jes ihanaa! Kiitos kun kävit kommentoimassa 🙂

      Vastaa
  5. Margit sanoo

    4.8.2020 09:16

    Tuli liian hyvä piirakka, nyt on jo leivottava uusi! Onneksi on hyvä mustikkakesä…Kiitos reseptistä!jo maailmalla olevat lapset haluavat nimenomaan pullapohjan ei missään nimessä muropohjaa, kun niitä on tarjolla aivan liikaa..

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.8.2020 16:55

      Ihana kuulla! Tämä on kyllä herkkua, juurikin äidin leipomana 🙂

      Vastaa
  6. Elisa sanoo

    10.9.2020 15:24

    Mudsikkamäärä aika iso. Kun tein 2x annoksen eli 5 dl maitoa…hmm. uunissa on ja saapas nähdä mitä tulee🤔🙄☺

    Vastaa
  7. Sari sanoo

    1.8.2021 11:01

    Itse samaa mieltä,et pullataikinaan paras 👌

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.8.2021 14:59

      Täydellistä!

      Vastaa
  8. Myy sanoo

    20.11.2021 11:11

    Oikea mustikkapiirakka tehdään pullataikinapohjaan! Muihin pohjiin tehdyt ovat sitten hienompia leivonnaisia. 🙂
    Lapsuudessani 1960-luvulla ja 1970-luvun alkuvuosina ei hienompia leivonnaisia vielä paljon tehty.

    Vastaa
  9. Leila sanoo

    4.8.2022 12:16

    Ihana piirakka tuli, tästä tosiaankin tulee lapsuus mieleen! Mustikoita on valtavasti tänä kesänä, tulee varmasti tehtyä toisenkin kerran!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.8.2022 06:55

      Minuakin tämä muistuttaa juuri lapsuudesta 🙂 kiva kun pidit.

      Vastaa
  10. Ritva sanoo

    5.8.2022 18:50

    Aivan ihana ohje, tein tänään.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.8.2022 21:24

      <3

      Vastaa
  11. Kaitsu sanoo

    16.8.2022 14:44

    Aivan ihana korvasin maidon vedellä ja laitoin 1 kananmunan. Päälle laitoin vadelmia ja mustikoita. Tuli tosiaan lapsuus mieleen. Tulee tehtyä toistenkin.☺

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.8.2022 14:47

      Ihana kuulla <3

      Vastaa
  12. Ritva sanoo

    24.1.2023 17:05

    Aivan ihana ohje, tänään taas piti tehdä.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.1.2023 09:18

      Parasta! <3

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios