• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Mustikkapiirakka Pullataikinaan

Makeat piirakat· Pullat

16 heinä
Mustikkapiirakka Pullataikinaan

Mustikat ovat vihdoin kypsiä! Eilen herkuttelimme mieheni kanssa illalla mustikkarahkaa ja nyt mietimme kuumeisesti minkä piirakan leipoisin ensimmäisenä! Pullataikinaan leivottu piirakka on vahvoilla.

Mustikkapiirakka pullataikinaan. Tämä resepti johdattaa minut yhteen varhaisimpaan lapsuuden makumuistooni. Muistan kesäpäivän, mustikoiden mehukkaan kiillon piirakan päällä, tuoksun keittiössä, äidin hääräämässä kulhojen ympärillä ja uunista tulleen piirakan, joka nostettiin jäähtymään lieden päälle. Oi tämä piirakka nostattaa makumuistot esiin todella vahvasti!

Mieheni rakastaa tätä piirakkaa. Leivon sitä hänelle aina silloin tällöin. Myös talvella pakastemustikoista. Välillä lisään päälle myös muita marjoja. Vadelma ja mansikka sopivat loistavasti. Ohje on ollut täällä blogin arkistoissa jo pitkään. Nyt oli aika päivittää kuvia, sopivasti kun sain tämän herkun leivottua miestäni piristämään.

Mustikkapiirakka Pullataikinaan

Alla ote alkuperäisestä postauksesta viiden vuoden takaa. Kirjoittelin silloin näin.

Nyt lähti kaikki viime vuoden pakastetut mustikat pakkasesta piirakan päälle. Äitini reseptillä leivon maailman parasta mustikkapiirakkaa pellillisen. Tätä voisi syödä kerralla vaikka koko piirakan. Vaniljakastike tai -jäätelö kruunaa ihanan makuelämyksen. Kaiken lisäksi tämä herkku on helppo tehdä. Piirakkapohjana siis pullataikina kuivahiivalla nostettuna ja marjat päälle. Ei kun herkuttelemaan!

Mustikkapiirakka Pullataikinaan

Pellillinen – palojen määrä riippuu kuinka isoja leikkaat noin 16 palaa.

Pullataikina

  • 2,5 dl maitoa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 ps kuivahiivaa (tai 25 g tuorehiivaa)
  • noin 7 dl vehnäjauhoja
  • 75 g voita

Päälle

  • 700 g mustikoita
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl perunajauhoja
  • 1 kananmuna voiteluun
  1. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja. Lisää hiivajauhoseos +42 -asteiseen maitoon.
  2. Lisää sokeri, suola ja kardemumma ja sekoita kunnolla.
  3. Alusta loput jauhot taikinaan.
  4. Lisää pehmeä huoneenlämpöinen voi taikinaan alustamisen loppuvaiheessa. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoiseksi.
  5. Jätä taikina kohoamaan lämpimään liinan alle noin 45 minuutiksi.
  6. Kauli taikina leivinpaperin päälle ja nosta pellille. Anna kohota vielä hetken (10-15 minuuttia).
  7. Sekoita mustikat ja perunajauho kulhossa. Lisää myös sokeri ja sekoita.
  8. Kaada mustikkasokeriseos pullapohjan päälle ja tasoittele marjat kauniisti.
  9. Voitele piirakan reunat kananmunalla.
  10. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes piirakan reunat saavat kullankeltaisen värin.

Vinkki! Jos teet piirakan pakastemustikoista niin käytä hillosokeria joka sitoo hieman nestettä.

Vinkkejä! Voit tehdä myös pyöreitä pieniä piirakoita. Jos haluat piirakan reunoille kauniin värin, niin sudi pullareunat kananmunalla ennen uuniin laittamista. Tarjoile hieman sulaneen vanhanajan vaniljajäätelön kanssa.

Mustikkapiirakka Pullataikinaan
Mustikkapiirakka Pullataikinaan
Mustikkapiirakka Pullataikinaan

Ihanaa päivää!

/Anni


Kaikki lisää mustikkaohjeita löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

14 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Ihana Aamiainen x 4 Helsinki
Seuraava artikkeli: Vadelmanlehtitee – Teetä puutarhasta »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Mirja Ritvonen sanoo

    16.7.2020 12:33

    Samat ihanat muistot äidin leipomasta mustikkapiirakasta!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.7.2020 18:15

      Ihania muistoja <3

      Vastaa
  2. Hullu leipuri sanoo

    22.7.2020 17:40

    On ihana resepti! Tuli niin täydellinen!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.7.2020 09:28

      Jee <3 kiitos kommentistasi!

      Vastaa
  3. taina sanoo

    27.7.2020 17:40

    Tein tolla ohjeella,liikaa jauhoja ja turhan makea.Vähennän jauhot 5 dl ja sokeria yli puolet vähemmän

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.7.2020 09:20

      Pullataikinassa jauhoja tulee aina leipurin mittakäden mukaan, siksi ohjeessa mainitaan ”noin x dl” 🙂 Sokerin kanssa voi ja kannattaa aina soveltaa oman maun mukaan! Itse teen tämän perinteisen piirakan just näin ja joka kerta on yhtä ihanaa!

      Vastaa
  4. Satsumas sanoo

    28.7.2020 17:29

    Tosi hyvä resepti! Vautsi kuinka hyvä tuli, taisin ylittää itsenikin. Taikinaksi jo niin hyvää, maistoin kerrankin hyvää pullataikina! Ohjetta tulen käyttämään jatkossa aina, leivon sitten piirakkaa tai pullaa muuten vaan! 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.7.2020 11:27

      Jes ihanaa! Kiitos kun kävit kommentoimassa 🙂

      Vastaa
  5. Margit sanoo

    4.8.2020 09:16

    Tuli liian hyvä piirakka, nyt on jo leivottava uusi! Onneksi on hyvä mustikkakesä…Kiitos reseptistä!jo maailmalla olevat lapset haluavat nimenomaan pullapohjan ei missään nimessä muropohjaa, kun niitä on tarjolla aivan liikaa..

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.8.2020 16:55

      Ihana kuulla! Tämä on kyllä herkkua, juurikin äidin leipomana 🙂

      Vastaa
  6. Elisa sanoo

    10.9.2020 15:24

    Mudsikkamäärä aika iso. Kun tein 2x annoksen eli 5 dl maitoa…hmm. uunissa on ja saapas nähdä mitä tulee🤔🙄☺

    Vastaa
  7. Sari sanoo

    1.8.2021 11:01

    Itse samaa mieltä,et pullataikinaan paras 👌

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.8.2021 14:59

      Täydellistä!

      Vastaa
  8. Myy sanoo

    20.11.2021 11:11

    Oikea mustikkapiirakka tehdään pullataikinapohjaan! Muihin pohjiin tehdyt ovat sitten hienompia leivonnaisia. 🙂
    Lapsuudessani 1960-luvulla ja 1970-luvun alkuvuosina ei hienompia leivonnaisia vielä paljon tehty.

    Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Kaupallinen yhteistyö @dansukkersuomi 🎂 Kevään ja kesän juhlareseptiikka saa jatkoa tällä upealla täysin vegaanisella sitruuna-kinuskitäytekakulla, joka on leivottu Dansukkerin luomusokereilla 🍋

Sitruuna ja kinuski ne yhteen sopii! No te tiedätte, se on mun suosikki makuyhdistelmä. Nyt voin todeta, että tämä combo toimii myös vegaanisessa kakussa 👏🏻

Vegaanista kreemiä ei erottaisi perinteisestä 🥣 Ja vegaaninen kinuski syntyy yhtä helposti kuin perinteinen, (luomu)fariinisokeriin keitettynä tietenkin. Se on hiukan läpikuultavampaa, mutta sopii myös kakkuvalumiksi loistavasti. Vegaanista kinuskia täytyy vaan jaksaa keittää tarpeeksi kauan. Muistathan myös odottaa, että kinuski jäähtyy kunnolla ennen sen valuttamista 💛 Ylistän myös munatonta sitruunan kuorella maustettua kakkupohjaa, joka on herkullisen mehevä!

Kurkkaa upean kakun ohje blogista, linkki löytyy tutusta paikasta 👆🏻 #anninuunissa #keväänjuhlat #vegaaninenleivonta #luomusokeria
Kaupallinen yhteistyö @leivojakoristele 🍰 Hemp Kaupallinen yhteistyö @leivojakoristele 🍰 Hempeässä Ruby-suklaakakussa maistuu kaakao, Ruby-suklaa, vadelma ja vanilja. 

Nyt käännetään katseet kohti kevään juhlia! 🌸 Juhlakakkujen leipominen on aina hiukan työläämpi projekti kotikeittiössä. Siksi suunnittelin teille ihanan ohjeen, jossa voitte oikaista kakkupohjan, täytteen ja kreemin kanssa 👏🏻

Kaakaolla ja vaniljalla maustettu kakkupohja syntyy ilman sähkövatkaimia yhdessä vuoassa. Kakun väliin tehdään myös helppo suklaatäyte ihanasta Dr. Oetkerin Ruby leivontasuklaasta ja pakkaskuivatusta vadelmasta, jonka ansiosta kakku ei voi vettyä liikaa! Tämä täyte on silkkisen pehmeää ja hyytyy ilman liivatetta 🥣

Dr. Oetkerin uusi Base for Buttercream jauheseos helpottaa taas usein haastavaksi koetun voikreemin tekoa. Nyt sinun ei tarvitse kuin pehmittää voi huoneenlämpöiseksi ja vatkata se kuohkeaksi kuorrutejauheseoksen kanssa muutamassa minuutissa. Voit värjätä voikreemiä ja maustaa sitä aromeilla. Voit tehdä myös raikkaampaa tuorejuustokreemiä tällä jauheseoksella. Ohjeet löydät paketin kyljestä 🎂

Kaikki tuotteet tämän ihanan kakun koristeluun ja maustamiseen löytyvät Dr.Oetkerin valikoimista. Katso stoorien puolelta video kakun kuorrutuksesta ja koko kakun ohje blogin puolelta. Linkin löydät profiilista! ☝🏻

#leivojakoristele #anninuunissa #keväänjuhlat
Kyselin teiltä stoorien puolella sisältötoiveit Kyselin teiltä stoorien puolella sisältötoiveita kevään juhlakauteen liittyen 🌸 Toivoitte: 

1. Vegaanisia ohjeita (tulossa ihana juhlakakku)
2. Ohjeita gluteenittomaan leivontaan (postauslinkki profiilissa)
3. Pieniä suolaisia herkkuja (tulossa loppuviikosta)
4. Voileipäkakkuja (tulossa ja vanhat linkitetty stooriin)
5. Ohjeita leivonnaisten pakastukseen (linkki stooreissa)
6. Sokerittomia ohjeita (löytyy, linkki stooreissa)

Melkein kaikkia näitä aiheita olen käsitellyt blogissani jo ennestään. Koska niitä kysellään joka kevät 💋 Linkitin stoorien puolelle sivut mistä voitte käydä lukaisemassa vinkkejä 👆🏻ja tallensin kaikki myös kohokohtiin. 

Lisäksi kyselitte kakkujen kerma- ja kreemipursotuksista. Tässä pikaohjeita:

Ehkä tärkeintä on käyttää tukevaa pursotinpussia ja laadukasta terästyllaa. Lopputuloksen kannalta tämä on merkittävä asia 🎂 Kermaksi valitsen itse vispin, koska sen koostumus on oikein vispattuna jämäkkä. Käytän myös välillä kerman jämäköittämiseen mascarponea, rahkaa tai vaniljakreemijauhetta. Kasvipohjaiset vispit ovat väriltään valkoisempia, vatkautuvat hyvin ja kestävät hellettäkin paremmin. Suosittelen testaamaan. Näillä vinkeillä pääset jo pitkälle huolitellun lopputuloksen kanssa 👌🏻

Kuvassa malleja eri tyllillä tehdyistä pursotuksista. Kuvan kerma on värjätty tipalla pinkkiä geeliväriä, joka sopii paremmin leivontaan kuin nestemäiset värit, jotka saattavat juoksettaa kreemit, kermat tai taikinan 💕

Hei tähän alle saa kysellä lisää 👇🏻 #anninuunissa
Ihana viikonloppu takana 💛 perjantain parhaat p Ihana viikonloppu takana 💛 perjantain parhaat palat tässä. Viimeinkin käytiin testaamassa @way_bakery Banaanikakku ja mantelicroissant 🤤 olivat niin ihania, että unohdin sen laskiais🥐 mitä ei enää saanut.
”Puolet elämän iloista on löydettävissä pik ”Puolet elämän iloista
on löydettävissä pikkuasioista,
ohimennen siepatuista”. - O.S. Marden

Tämä oli ihana muistutus arjen kauneudesta 🌸 Ensi viikolla on tulossa niin paljon kakku- viini- ja juhlavinkkejä että 🔥
Mistä haaveilen just nyt? Unelmien lounas kuplill Mistä haaveilen just nyt? Unelmien lounas kuplilla: Kolme suosikkia samalla pöydällä 🤍 Räksallad, toast skagen & princess tårta Tukholmassa 🍰 Ainiin ja 🥂Mistä sä haaveilet?
Mango & Passion 💛🧡 Voi miten tätä kakkua Mango & Passion 💛🧡

Voi miten tätä kakkua on kyselty ja miten alkoi harmittaa kun moni kirjoitti, että olisi halunnut sen leipoa äitienpäiväksi. 

Olin juhlimassa äitienpäivää ennakkoon oman äitini luona ja piilouduin aamulla makkariin käsittelemään kuvia ja viimeistelemään reseptiä. Näin muutaman päivän myöhässä, mutta tarpeeksi ajoissa kevään juhlia ajatellen julkaisen teille ihanan mango-passionkakun ohjeen.

Ohje löytyy blogista ☝🏻 hyödyllisten ohjeiden kera: miten täyttää korkea kakku, miten kreemittää kakku ja mitä ottaa huomioon kukkien käytössä kakun koristelussa 👌🏻 #anninuunissa
Äiti. Äidiksi tulemisen myötä olemme lähentyn Äiti. Äidiksi tulemisen myötä olemme lähentyneet oman äitini kanssa. Äitiyden ja äidin merkitys on kasvanut elämässäni, kun äitiyden voi jakaa oman äidin kanssa. Kiitos rakkaudesta, tuesta ja läsnäolosta, jota olet jakanut Onnille ja minulle. Upeinta äitienpäivää kaikille äideille, äitiydestä haaveileville, äidiksi itsensä tunteville ja ihan kaikille, joita tämä päivä koskettaa ❤️
TGIF 🌸 Kippis auringolle, viikonlopulle ja läm TGIF 🌸 Kippis auringolle, viikonlopulle ja lämmölle 💕 Pssst! Pian saan jakaa teille ihaaaaania vaaleanpunaisia vinkkejä kevään tuleviin juhliin! 🥂
Kaupallinen yhteistyö @nicks.fi 🍦Uuuh vegaanis Kaupallinen yhteistyö @nicks.fi 🍦Uuuh vegaaniset Nick’s jäätelö-uutuudet ovat saapuneet 🤤 

Mun suosikki oli ehdottomasti aivan ihana Caramel Fudge, mutta pähkinävoin ystäville maistuisi varmasti myös suolaisen makea Peanut Butter 👌🏻

Tein näistä uusista jädeistä ihania pieniä jäätelökakkuja, joihin paloittelin rouskuviksi suupaloiksi myös uusia Nick'sin vegaanisia crunch bar patukoita! Helppo vinkki äitien hemmotteluun viikonlopuksi! 💕
 
Nick's tuotteissa ei ole lisättyä sokeria. Ne on makeutettu luonnollisilla makeutusaineilla: koivusokerilla, stevialla ja makeilla kuiduilla mausta tinkimättä! 🌱 Näiden uusien vegaanisten tuotteiden lisäksi muita Nick's herkkuja löytyy hyvinvarustelluista K- ja S-ryhmän kaupoista. Kannattaa kysellä kauppiaalta, jos omasta lähikaupastasi ei tuotteita vielä löydy. 
 
MINIJÄÄTELÖKAKUT 6 kpl

Nick's Vegan Caramel Fudge TAI Peanut Butter -jäätelöä
Nick's Vegan Peanut TAI Almond crunch bar -patukkaa
1 dl kauravispiä vaahdotettuna

Ota jäätelö huoneenlämpöön ja anna pehmentyä hetken. 
Asettele muffinivuoan koloihin paperiset muffinivuoat.
Nostele pehmennyt jäätelö ja palasia crunch patukoista vuokiin.
Pakasta pari tuntia ja kippaa jäätelökakut tarjolle.
Pursota päälle kermaa ja koristele strösseleillä.
 
#nicks #nicksfi #justforthejoyofit
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios