• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Herkullisin Porkkanapiirakka (pellillinen)

Makeat piirakat

22 tammi
Herkullisin Porkkanapiirakka (pellillinen)

Kostea, pehmeä ja supermehevä! Sitä juuri tämä piirakka on! Oma suosikkikakkuni on ollut jo monen vuoden ajan porkkanakakku ja resepti löytyy blogista nimellä Maailman paras porkkanakakku. Etsin tuota ohjetta pitkään ja se on nimensä arvoinen. Se on täydellinen, ainakin minun makuun ja makuasioista ei saa kiistellä! Nyt muutin ohjeen piirakan muotoon – suoraan pellille. Voi luoja, että myös tämä porkkanapiirakka on taivaallista! Tehdessä söin jo kolme palaa ja piirakan reunat, ups. Tein piirakkapohjan kaksi päivää ennen kuorrutuksen tekemistä, että se sai maustua ja mehevöityä kunnolla. Tätä voisi kutsua maailman parhaaksi porkkanapiirakaksi.

Jokainen porkkanakakku, -piirakka tai -kuppikakku tarvitsee päälleen porkkanakoristeet. Yleensä teen koristeet itse muotilla, mutta tällä kertaa oikaisin ja koristelin palat valmiilla syötävillä porkkanakoristeilla. Kätevää ja helppoa!


Herkullisin Porkkanapiirakka (pellillinen)

Noin 16-18 palaa

Piirakkapohja (tehty 40 x 30 cm pelllille)

  • 1.5 dl taloussokeria
  • 1.5 dl ruokosokeria
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl auringonkukkaöljy
  • 4,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 0,5 tl inkivääriä
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,25 tl vanilja-aromia
  • 300 g porkkanaraastetta
  • 100 g pähkinöitä (jos allergioita jätä pois)
  1. Mittaa sokerit, munat ja öljy kulhoon tai monitoimikoneeseen ja vatkaa kevyesti sekaisin.
  2. Sekoita kuivat aineet ja mausteet toisessa kulhossa sekaisin.
  3. Lisää munaseoksen joukkoon jauhoseosta desi kerrallaan siivilän läpi.
  4. Sekoita ja kääntele taikinaa nuolimella, kunnes kaikki aineet ovat kunnolla sekoittuneet.
  5. Lisää lopuksi porkkanaraaste ja pähkinärouhe ja sekoita puuhaarukalla sekaisin.
  6. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  7. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 170 asteessa noin 25 minuuttia.
  8. Valmiin pohjan pinta tuntuu kimmoisalta ja se on väriltään kullaruskea.
  9. Anna piirakan jäähtyä pellillä ja jos on aikaa niin anna maustua ainakin seutraavaan päivään.
  10. Valmista kuorrute ja levitä se piirakan päälle palettiveitsellä.
  11. Paloittele piirakka isolla keittiöveitsellä ja koristele kakku koristeporkkanoilla.

Kuorrute ja koristelu

  • 100 g voita
  • 6 dl tomusokeria
  • 250 g tuorejuustoa
  • 1 tippa vanilja-aromia
  • syötävät porkkanat
  1. Vatkaa tomusokeri ja huoneenlämpöinen voi monitoimikoneessa, kunnes aineet ovat kunnolla sekoittuneet – seos on hiukan kuivaa ja kokkareista, älä välitä siitä seos tasaantuu kun lisäät tuorejuuston.
  2. Lisää kylmä tuorejuusto ja vatkaa, kunnes juusto on kokonaan sekoittunut voin ja tomusokerin sekaan.
  3. Lisää aromi. Käännä monitoimikoneen teho suuremmalle ja vatkaa vähintään 5 minuuttia, niin kauan kunnes seos on kuohkeaa ja vaaleaa. Huom! Varo kuitenkin vatkaamasta liikaa ettei seos juoksetu.

Vinkki! Tee taikina 1.5 kertaisena, jos peltisi on isompi tai haluat paksumman piirakan. 


Seuraatko jo herkkujani somessa?

Katso myös porkkanakakku ja porkkana cupcakes.

Facebook

Instagram

Pinterest

56 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Pina Colada Marengit
Seuraava artikkeli: Minikokoiset Runeberginkakut »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Minna sanoo

    22.1.2017 11:32

    Näyttää hyvältä ja varmasti maistuukin. Porkkanakakut ovat ollee minunkin suosikkileivonnaisia. Laitan ohjeen muistiin ja kokeilen joskus valmistaa gluteenittoman version.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.1.2017 14:24

      Kiitos Minna 🙂 Pitää itsekin testata vielä tämä resepti gluteenittomana. Sitten jos gluteenittomanakin toimii yhtä hyvin, niin resepti on ihan täydellinen 😉

      Vastaa
  2. Kanelitytön kakkuparatiisi sanoo

    22.1.2017 19:24

    Kertakaikkisen ihanan näköistä! ♥♥♥

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.1.2017 05:30

      Voi kiitos <3 🙂 ja niin herkullista!

      Vastaa
  3. Elina Sjöholm/Ellumaria sanoo

    23.1.2017 10:24

    Herkullisen näköistä, täytyykin kokeilla tuota reseptiä!:)

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.1.2017 11:30

      Kiitos ja ehdottomasti suosittelen kokeilemaan 🙂

      Vastaa
  4. Roxy // Cinderella Days ❀ sanoo

    23.1.2017 19:27

    Oii näyttää tosi hyvältä! Voisin tehdäkin seuraavana viikonloppuna!

    ❀ Cinderella Days ❀

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.1.2017 05:24

      Kiitos <3 🙂 Tämä on parasta viikonlopun herkkua! Meillä meni just viimeiset palat alkuviikon herkutteluun. Mukavaa viikkoa!

      Vastaa
  5. Anonyymi sanoo

    24.1.2017 19:00

    Tätä tarjoillaan lasten synttäreillä �� Jäin miettimään kun mainitsit että anna pohjan maustua seuraavaan päivään ni säilytetäänkö jääkaapissa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.1.2017 06:26

      🙂 Kiva kuulla! Jääkaapissa tai hyvin peitettynä huoneenlämmössä. Olen tehnyt molemmat. Pelti on vaikeaa saada mahtumaan jääkaappiin, joten tällä kertaa pidin huoneenlämmössä.

      Vastaa
  6. Jack Bauer sanoo

    27.1.2017 18:38

    Tätä täytynee testata, kun kaapista löytyy sopivasti porkkanoita ja tuorejuustoa. Maailman paras -titteli tietysti houkuttaa myös kokeilemaan 😀

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.1.2017 07:00

      Haha 😀 olen yrittänyt perustella taidokkaasti tätä titteliä, mutta tosiaan: Porkkanakakku on oma suosikkini ja tätä reseptiä etsin pitkään. Joka kerta tulee täydellisen mehevä, kostea, mausteinen ja kaikkea muuta. olen tehnyt pyöreän kakun, kuppikakut ja tämän piirakan samalla ohjeella ja 4 vuoden ajan. Kiva jos päätät kokeilla.

      Vastaa
  7. Anu sanoo

    2.2.2017 17:05

    Vaikuttaa kyllä hyvältä, nam! Mutta onnistuisikohan sähkövatkaimella, kun en omista tehosekoitinta..

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.2.2017 07:20

      Kiitos 🙂 Tämä on siis niin ihanaa! Ja onnstuu kyllä käsivatkaimellakin!

      Vastaa
  8. Essi sanoo

    9.3.2018 19:06

    Onkohan 50 vai 60 senttinen uunin pellille?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.3.2018 19:31

      Moi Essi, tämä taisi olla 41 x 30 cm. Voit tehdä ohjeen 1.5 kertaisena, jos sinulla on isompi pelti. Näin saat myös vähän paksumman 🙂

      Vastaa
  9. Anna sanoo

    29.4.2018 19:10

    Juuri meni uuniin vuokapellille 42x29x4cm. Ajattelin pitää 30min kun ei ole kokonainen pelti. Taikina tuoksui hyvältä! Huomenna juhlitaan!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.4.2018 07:10

      Hei Anna 🙂 Kiitos kommentista. Herkullista vappua! Toivottavasti pidit ohjeesta.

      Vastaa
  10. Anonyymi sanoo

    4.5.2018 22:11

    Oli kyl törkymakeeta. Muuten varmaan olisi ollut hyvää. Makuasioita.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.5.2018 06:41

      Nimenomaan makuasioita. Sokeria voi aina jättää reseptistä hieman pois, jos itselle tuntuu liian makealta.

      Vastaa
  11. Tiina sanoo

    1.11.2018 09:46

    Moi! Mitä pähkinöitä olet käyttänyt taikinaan? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.11.2018 10:39

      Hasselpähkinöitä tai pekaanipähkinöitä 🙂 Minusta niistä tulee paras <3

      Vastaa
  12. Tiina sanoo

    3.1.2019 19:40

    Ohjeessa on ruokosokeria. Onko ruokokidesokeri sama asia?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.1.2019 03:42

      Hei Tiina 🙂 Kyseessä on sama sokeri. Voit myös aina korvata sokerin muulla: tavallinen, fariini jne.

      Vastaa
  13. Maarit Tolonen sanoo

    5.4.2019 20:36

    Hei anni! Tällä ohjeella onnistuu hyvin , tein tänään tälle keväälle kolmannen uunipannulisen porkkanapiirakkaa ja kyllä maistuu jopa naapureilekkin. Kiitos hyvästä ja maistuvasta ohjeesta 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.4.2019 14:21

      Hei Maarit,

      Kiitos sinulle mukavasta viestistä ja palautteesta 🙂

      Vastaa
  14. Satu sanoo

    2.5.2019 20:29

    Moi, onko tarkoitus että pohja jää vain 1,5cm paksuiseksi? Ei kohonnut minulla juuri ollenkaan.. Kaikki aineet ym mittasin kyllä oikein. Ja alussa kevyt sekoitus siis, eli ei vaahdoksi asti?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.5.2019 07:22

      Moi Satu, piirakasta pitäisi tulla kuvissani näkyvän paksuinen piirakka. Peltejä on eri kokoisia, joten se voi vaikuttaa lopputulokseen. Taikina kyllä kohoaa hiukan, mutta ei samalla tavalla kuin kuohkea sokerikakkupohja-taikina. Suosittelen tekemään ohjeen 1.5 isoimmille pelleille tai jos haluaa lopputuloksesta paksumman.

      Vastaa
  15. Maija sanoo

    8.8.2019 11:22

    Miullakin näytti jäävän melko ohueksi, vaikka ohjeen mukaan tein ja pellin kokokin täsmää. Ajattelin nyt tehdä tuosta leivoksia niin, että leikkaan pohjan kahteen osaan la laitan kuorrutetta myös kerrosten väliin 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.8.2019 14:22

      Hyvä idea 🙂 Varmasti herkullista!

      Vastaa
  16. Marianne sanoo

    21.5.2020 12:09

    Olisiko mahdollista linkata koristeporkkanoiden ohje uudelleen, kiitos
    Piirakka on no uunissa 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.5.2020 12:47

      Linkki vei aikoinaan verkkokauppaani, jossa myin valmiita koristeporkkanoita. Eli siksi linkki ei enää toimi, kun kauppaa ei enää ole. Voit tehdä porkkanat itse sokerimassasta muotoilemalla tai muotilla.

      Vastaa
  17. Ira sanoo

    2.7.2020 16:40

    Miksi soodaa ja leivinjauhetta 🤔

    Vastaa
  18. Vilkku sanoo

    5.7.2020 17:36

    Moikka!
    Voikohan tätä piirakkaa tehdä etukäteen ja pakastaa? Onko jotain vinkkejä tähän?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.7.2020 07:27

      Minusta melkein kaikkea voi pakastaa, kun peittelee tuotteet oikein ja säilyttää pakastimessa oikein. Kuorrutteen tekisin ehkä myöhemmin, ettei se mene lyttyyn ja ruman näköiseksi 🙂

      https://www.anninuunissa.fi/leivonnaisten-pakastus/

      Vastaa
  19. Enni sanoo

    25.9.2020 13:26

    Moi!
    Kysäisen tästä, vaikka on vanha postaus. Vatkataanko munat, sokeri ja öljy tosiaan vain ”kevyesti sekaisin”, ei siis vaahdoteta?
    Erinomaisen oloinen ohje, menee testiin! :)’

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.9.2020 17:34

      Ei vaahdoteta, en usko että öljy edes vaahtoutuu vaikka yrittäisit 🙂

      Vastaa
  20. Susanna sanoo

    31.1.2021 20:59

    Aivan täydellisen suussasulavaa! Käytin leivonnassa kookosoljyä ja lopputulos oli huippu. Kiitos ohjeesta!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.2.2021 13:25

      Kiitos palautteesta <3

      Vastaa
  21. Sakari sanoo

    9.9.2021 19:36

    Hei Anni, minusta on outoa kun melkein kaikki ohjeet sekoittavat keskenään
    porkkanakun ja porkkanapiirakan. Ja vielä vanhanajan.
    Vanhanajan porkkanapiirakka on karjalaisen äidin pullapohjaan tekemä,
    jossa on vain porkkanaa ja riisiä, paljon ja paksulti.
    Ei mitään makeaa kuorrutusta.
    Sellaista ohjetta etsin, voitko löytää, tehdä, kokeilla, maistaa ja kertoa!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.9.2021 08:49

      Heippa,

      En ole kuullutkaan tästä vanhanajan porkkanapiirakasta. Täytyy tutustua 🙂

      Vastaa
  22. Taru sanoo

    12.9.2021 20:42

    Voinkohan tehdä monta pellillistä pohjaa ja leikata niistä pyöreitä pohjia, joista tekisin ”täytekakun”? tuleeko tästä pohjasta tarpeeksi jämäkkä että kestää leikkausta muotoon ja kerroskakkuna? Kiitos! 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.9.2021 06:10

      Itse teen porkkanakakun tällä ohjeella näin 🙂 https://www.anninuunissa.fi/maailman-paras-porkkanakakku/

      Vastaa
      • Taru sanoo

        13.9.2021 16:39

        Jep tämä on kirjanmerkeissä myös, täytyy vaan tehdä useampi kakku kun 40lle hlölle on tilaus niin mietin pääsisikö helpommalla tehdä pohja pellillisinä ja muotoilla sitten jälkikäteen 😅

        Vastaa
  23. Zelda sanoo

    26.9.2021 15:59

    Muuten ihan hyvää tuli, mutta aivan liian makeeta. Jos oisin tienny, oisin vähentäny kyllä sokerin määrää. Siitä vois olla maininta tai jotain? Jos et halua niin makeeta niin x määräkin riittää?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.9.2021 21:04

      Jonkun toisen mielestä liian makea voi taas toiselle olla juuri täydellinen ja kolmas kaipaa lisää makeutta. Sokerilla on monta muutakin tehtävää leivonnassa, kuin vain makeutus: se tuo kuohkeutta ja koostumusta leivonnaiseen. Tämä leivonnainen on minun makuuni juuri täydellinen näin 🙂 aina kannattaa toki vähentää sokeria suoraan jos pitää vähemmästä sokerista, mutta sitä ei suosittele jos resepti sellaisenaan on mielestäni hyvä.

      Vastaa
      • Zelda sanoo

        2.10.2021 18:53

        Juu, onhan se niinkin. Noh, tein uudestaan, vähensin pohjasta sokeria desin verran ja kuorrutteesta 3dl ja lopputulos oli loistava (ainakin mun mielestä :D) Kyllä tätä tehdään uudestaan vielä monet kerrat 😉

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          2.10.2021 21:47

          Ihana kuulla 🙂

          Vastaa
  24. Annemaari sanoo

    19.12.2021 08:23

    Aivan ihana porkkanapiirakka tuli tällä ohjeella! Todella herkullinen!
    Kokeilin pakastaa puolikkaan pohjan (pelkkä pohja ilman kuorrutetta). Maku säilyi kyllä hyvänä, mutta rakenne muuttui pehmeäksi. Ei ollut niin hyvä kuin tuoreena, joten ainakaan juhlia varten en suosittelisi tälle pakastamista.
    Kiitos ohjeesta! Tätä tehdään vielä monta kertaa 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.12.2021 13:32

      Kiitos kommentistasi 🙂 Ihanaa, kun maistui myös teille!

      Vastaa
  25. Satu Paajanen sanoo

    23.5.2022 17:27

    Hei,
    Onko ideoita,miten voisi piirakan koristella juhliin,jos ei halua pähkinärouhetta tai porkkanakoristeita käyttää?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.5.2022 21:41

      Porkkanalastuja, syötäviä kukkia jne. 🙂

      Vastaa
  26. Juulia sanoo

    29.8.2022 19:53

    Moikka! En löytänyt aiemmista kommenteista vastausta, että olitko kokeillut tätä jo gluteenittomana?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.8.2022 05:41

      Onnistuu – jauhoja samassa suhteessa ja tarkista sisältääkö seos valmiiksi nostatusta.

      Vastaa
  27. Shiirs sanoo

    1.10.2022 09:41

    Yksi kananmuna uupuu itseltä, korvaanko sen esim. perunajauhoilla vai jätänkö korvaamatta millään?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.10.2022 14:36

      Jättäisin pois, en ole kuullut koskaan, että munia korvataan perunajauhoilla?

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios