• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Jäätelö
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Runebergin Tortut
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Leivontaohjelma
  • Mökkiohjeet
  • Perhe
    • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Sokeriton

Maailman Parhaat Porkkana Kuppikakut

Kuppikakut· Pääsiäinen

18 tammi

Porkkanan, kanelin ja pähkinän yhdistelmässä on vaan jotain erityisen herkullista. Löysin intohimoni porkkanakakkuun aikoinaan asuessani Tukholmassa. Södermalmilla sijaitseva kahvila nimeltä Cafe Fåtöljen tarjoaa tai tarjosi ainakin silloin paikan päällä tehtyä erikoisen kosteaa ja mehevää porkkanakakkua, jonka maistamisen jälkeen täydellisen porkkanakakku ohjeen etsiminen alkoi. Ja lopulta monien kokeilujen jälkeen löysin sen.

Tämän postauksen otsikko lupaa paljon, mutta ei yhtään liikaa. Minun mielestäni juuri nämä porkkana-kuppikakut ovat maailman parhaita. Teen samalla ohjeella myös porkkanakakkua, jonka reseptin löydät tästä. Tämän kuppikakkureseptin vanhempi versio löytyy myös blogin alkuajoilta. Käy kurkkaamassa yhtä suosituinta reseptiäni tästä.


Maailman Parhaat Porkkana Kuppikakut

Ohje: noin 12-15 kpl

  • 3 dl tummaa ruokokidesokeria
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl auringonkukkaöljyä (myös rypsiöljy käy)
  • 4,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 0,5 tl inkivääriä
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,25 tl vanilja-aromia
  • 300 g porkkanaraastetta
  • 100 g saksanpähkinöitä (tai muita pähkinöitä)
  1. Mittaa sokerit, munat ja öljy kulhoon tai monitoimikoneeseen ja vatkaa kevyesti sekaisin.
  2. Sekoita kuivat aineet ja mausteet toisessa kulhossa sekaisin.
  3. Lisää munaseoksen joukkoon jauhoseosta desi kerrallaan siivilän läpi.
  4. Sekoita ja kääntele taikinaa nuolimella, kunnes kaikki aineet ovat kunnolla sekoittuneet.
  5. Lisää lopuksi porkkanaraaste ja pähkinärouhe ja sekoita puuhaarukalla sekaisin.
  6. Asettele kuppikakkuvuoat muffinipeltiin ja jaa taikina vuokiin (3/4).
  7. Paista muffineita uunin keskitasolla 170 asteessa noin 25 minuuttia.
  8. Valmiin muffinin pinta tuntuu kimmoisalta ja se on väriltään kullaruskea.
  9. Anna muffien jäähtyä vuoassa hetki ja siirrä sitten  ritilän päälle jäähtymään.
  10. Pursota tai levitä kuorrute palettiveitsellä jäähtyneiden kuppikakkujen päälle.
  11. Kauniin pinnan saat kuorrutukseen levittämällä sen palettiveitsellä.
  12. Koristele kuppikakut sokerimassaporkkanoin tai pähkinärouheella.

Kuorrute:

  • 250 g tuorejuustoa
  • 100 g voita
  • 6 dl tomusokeria
  1. Vatkaa tomusokeri ja huoneenlämpöinen voi monitoimikoneessa, kunnes aineet ovat kunnolla sekoittuneet.
  2. Lisää kylmä tuorejuusto ja vatkaa, kunnes juusto on kokonaan sekoittunut voin ja tomusokerin sekaan.
  3. Käännä monitoimikoneen teho suuremmalle ja vatkaa vähintään 5 minuuttia, niin kauan kunnes seos on kuohkeaa ja vaaleaa.

Huom! Varo kuitenkin vatkaamasta liikaa ettei seos juoksetu.

Koristeluun:

  • Valmiita syötäviä koristeporkkanoitaI
  • Tai itse tehtyjä porkkanoita muotilla ja sokerimassalla
  • pähkinärouhetta
Maailman Parhaat Porkkana Kuppikakut

 


Katso myös Maailman Paras Porkkanakakku!

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Instagram

Pinterest

30 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Helppo ja Herkullinen Sunnuntai Brunssi
Seuraava artikkeli: Ihana Ihanin New York (mm. N.Y.Cake) »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Roosa sanoo

    18.1.2016 13:51

    Ihania! <3 Jos muuten kiinnostaa, meidän blogista löytyisi pähkinä-haaste ja nämä kuppikakut sopisivat siihen loistavasti: http://serkustensuklaaunelma.blogspot.fi/2016/01/uusi-vuosi-ja-uudet-kujeet-myos-blogin.html

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.1.2016 13:54

      Kiitos, nämä ovat myös maultaan ihania! 🙂 Käyn heti kurkkaamassa teidän haastetta!

      Vastaa
  2. Anonyymi sanoo

    18.1.2016 15:27

    Voiko pähkinän jättää pois tai korvata? Pähkinä-allergista ajatellen.

    Terkuin Pirjo Porvoosta

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.1.2016 16:11

      Hei Pirjo, pähkinän voi huoletta jättää pois. Teen usein, niin kun mieheni on pähkinäallerginen. Todella hyviä muffineita tulee myös ilman pähkinöitä 🙂

      Vastaa
  3. Heidi Calderón sanoo

    18.1.2016 15:36

    Mitä tuorejuustoa käytit? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.1.2016 16:12

      Moi Heidi, käytän aina joko Philadelphiaa tai Lidlin "Cream Spread" tuorejuustoa. Niistä tulee parhain kreemi 🙂 Näissä on tuota Lidlin kamaa.

      Vastaa
  4. Jack Bauer sanoo

    18.1.2016 16:35

    Kylläpäs on nättejä kuppikakkuja. 🙂 Porkkanan, pähkinän ja kanelin yhdistelmässä on kieltämättä taikaa. Kun saksanpähkinät on vielä astetta verran paremman makuisia kuin mantelit, joita yleensä käytän, niin ei tämä voi olla kuin hyvää! 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.1.2016 16:53

      Jokainen sana oli kuin suoraan minun suusta 🙂 On meillä hyvä maku 😉 Ja kiitos.

      Vastaa
  5. Leena-muori sanoo

    20.1.2016 08:41

    Ehdottomasti kokeilen! Näyttää extrasuperhyviltä! 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.1.2016 11:20

      Kiitos Leena! Näit kannattaakin kokeilla nimittäin nämä ovat extrasuperhyviä 🙂

      Vastaa
  6. Pirita A sanoo

    26.2.2016 09:00

    voikohan ruokokidesokerin tilalta käyttää muuta sokeria, fariini tai tavallinen? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.2.2016 09:02

      Moi Pirita! Fariini sopii varmasti tosi hyvin ja voit korvata myös tavallisella sokerilla 🙂 Ihanaa viikonloppua!

      Vastaa
  7. Sonja sanoo

    27.10.2017 11:06

    Moi! Jos tekee gluteenuttomia porkkanacupcakeja, luuletko että vehnäjauhot voi suoraan korvata gluteenittomalla jauhoseoksella?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.10.2017 17:50

      Moi Sonja,

      Olen korvannut suoraan tässä reseptissä ja toimi kyllä 🙂

      Vastaa
  8. Pauliina sanoo

    26.3.2018 21:03

    Hei! Haluaisin tehdä jotain kuppikakkuja porukalle missä on myös munaton ruokavalio. Onko mitään mahdollisuutta korvata millään?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.3.2018 07:16

      Moikka Pauliina, voit korvata kananmunan omenasoseenna tai banaanimurskalla. Noin 1 dl per kananmuna. Olen tehnyt munattomia muffinsseja tällä ohjeella:

      https://www.anninuunissa.fi/omena-muffinssit-vegaaninen/

      Vastaa
  9. Julius sanoo

    1.11.2018 23:23

    Voisiko täytettä pursottaa kauniisti kuppikakun päälle?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.11.2018 07:06

      Tottakai täytteen voi myös pursottaa 🙂

      Vastaa
  10. Saara sanoo

    10.11.2018 13:40

    Suositteletko nämä tekemään samana päivänä kuin ne tarjoillaan vai onko näissä sama kuin kakkuversiossa, että voi olla jopa parempi leipoa edeltävänä päivänä ä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.11.2018 09:15

      Hei Saara 🙂 Koska taikina on ihan sama kuin kakussa, pätee samat säännöt näihin kuppikakkuihin eli maku paranee, kun leivot kuppikakut päivää tai kahta ennen. Mukavia leivontahetkiä!

      Vastaa
  11. Soile sanoo

    5.1.2019 12:31

    Hei, miten neuvoisit muuttamaan ohjeen mittasuhteita käyttäessä verkkokaupassasi myytävää minimuffinivuokaa (48kpl)?

    Vastaa
  12. Anni Paakkunainen sanoo

    6.1.2019 03:43

    Tässä ohje, jolla tein minivuokaan. Saat siitä paistoajat ja osviittaa ohjeeseen:

    https://www.anninuunissa.fi/paasiaisen-sopoimmat-minimuffinssit/

    En itse muuttaisi ohjetta (voit toki puolittaa, jos haluat vähemmän kuppikakkuja).

    Vastaa
  13. Ulpu sanoo

    24.4.2019 19:43

    Hei, teen juhlia varten reseptisi tuplana ja gluteenittomana. Pakastanko kuppikakut ilman kuorrutetta ja voiko edellisenä päivänä, ennen juhlia tehdä kuorrutteen sulatettuihin? Kiitos vastauksestasi!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.4.2019 08:24

      Hei Ulpu, voit kuorruttaa kuppikakut edellisenä päivänä 🙂

      Vastaa
      • ulpu sanoo

        25.4.2019 20:11

        Kiitos, Anni 🙂
        Tarkennus vielä- kärsisikö kuorrute, jos senkin pakastaisi? Vai suositteletko tekemään kahdessa vaiheessa?

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          26.4.2019 06:45

          Itse en pakastaisi kuorrutetta. Sen koostumus saattaa muuttua ja kuorrutetut kuppikakut on vaikea pitää siistinä. Pakastuksessa täytyy aina peitellä pakastettavat niin hyvin etteivät ne ota hajuja ja makuja pakastimesta. Voit tehdä kuorrutteen valmiiksi jääkaappiin toki 🙂

          Vastaa
  14. Reetta sanoo

    13.1.2020 13:36

    Ah, nämä on niin hyviä! Ohjeen mukaista kuorrutusta en vain saanut pursotettavaan muotoon, jäi pehmeäksi vaikka pidin jääkaapissa.. Auttaisikohan tokusokerin lisääminen vai osaatko sanoa, mistä tämä voisi johtua?

    Vastaa
  15. Heli Waltari sanoo

    20.1.2021 16:50

    Hei, nämä olivat todella herkullisia. Haluaisin kysyä, mitä tein väärin kun taikina valui paperivuoista pellille ja uuniin. Kovin mataliakin olivat. Haluaisin tehdä näitä uudelleen, koska olivat herkullisia, mutta vieraille hieman ruman näköistä tarjottavaa.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.1.2021 16:56

      Hei, oliko sinulla käytössä muffinssipelti? Vai ainoastaan paperiset vuoat? Tämä taikina on raskas ja suosittelen ehdottomasti paistamaan muffinsipellillä, jotta muffinsseista tulee korkeita ja kuohkeita eikä littanoita.

      Vastaa
      • Heli Waltari sanoo

        21.1.2021 07:50

        Hei, paperiset ainoastaan. Täytyy hommata muffinssipelti 🙂. Kiitos vastauksestasi 😀

        Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Häät Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivokset Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Marenki Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vege Yhteistyö Ystävänpäivä

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Tänään 6 kk täyttävä herra ansaitsee oman ka Tänään 6 kk täyttävä herra ansaitsee oman kakkunsa 🎂 

😭 itkettää, että vaunukoppa pitää vaihtaa ratasosaan
😄 naurattaa miten kova tahto hänelle on kehittynyt 
😵 ihmetyttää, että hän on minuakin aamuvirkumpi
😔 surettaa luopua ensisängystä
😍 rakastan sitä kun hän kikattaa jutuilleni
🥰 tunnen suurta kiintymystä kun heijaan häntä uneen
❤️ kun halaamme, en toivoisi olevani missään muualla mielummin
🙃 ihmettelen tuota uteliaisuutta, ihan joka päivä
😱 kauhistuttaa, miten nopeasti aika kuluu
🤩 tunnen ylpeyttä kaikesta mitä hän oppii

Meidän ihana pieni poika 💙 

Upeat 6 kk kuvat ikuisti @visuelli.erja 💕🌸
Runebergin Crostata 🍇 vie matkalle Italiaan ja Runebergin Crostata 🍇 vie matkalle Italiaan ja muistuttaa samalla lähenevästä Runebergin päivästä 👏🏻

Ohje tähän herkulliseen crostataan löytyy @unelmientalojakoti vuoden ensimmäisestä numerosta! Olen usein haaveillut omasta leivontapalstasta ja nyt minulla on sellainen. Uusi makumuistoja herättelevä resepti ilmestyy joka kuukausi 💕 #anninuunissa 📷 @johannamyllymakiphotographer
Ihanaa uutta viikkoa! 💕 Caramel-puolukkapuuro Ihanaa uutta viikkoa! 💕 

Caramel-puolukkapuuron (G) ohje on nyt julkaistu! Löydät suoran linkin ohjeeseen biosta👆🏻 Sain muuten viime viikolla useamman kyselyn, että mistä tuo mainitsemani linkki löytyy? IG-profiilin esittelystä alimmalta riviltä löytyy linkki, josta aukeaa suorat ohjaukset resepteihin ja blogiin ☺️ Löytyykö nyt? Voit aina myös mennä suoraan anninuunissa.fi ja etsiä ohjeen etusivun kautta 👏🏻 #anninuunissa
Kukkaterapiaa 🌼 Täydellinen viikkokimppu @hom Kukkaterapiaa 🌼

Täydellinen viikkokimppu @homeingardenkauniainen muistuttaa valosta, päivien pitenemisestä, keväästä ja väreistä 🌷🌿 Niin ihana!
Kuumaa kaakaota ja laskiaispullia kiitos 🙏🏻 Kuumaa kaakaota ja laskiaispullia kiitos 🙏🏻

❄️ Otettiin nämä kuvat pari viikkoa sitten Lapissa. En olisi uskonut, että ne olisi voinut ottaa pian myös täällä etelässä. Upeaa viikonloppua! 💙
Pulla päivässä pitää pyllyn pyöreänä 🙊 Pulla päivässä pitää pyllyn pyöreänä 🙊 

Näissä pullissa ei ole lisättyä valkoista sokeria. Pakko olla silti hyviä, kun mies söi eilen viisi kappaletta 😃 ok ja mä söin kolme. Puolukka-rahkapullien ohje löytyy blogin etusivulta. Profiilissa suora linkki 👆🏻
Lumimyräkästä huolimatta nukuttiin tänään ul Lumimyräkästä huolimatta nukuttiin tänään ulkona kahdet päikkärit ❄️ Lenkille ei tosin päästy lumen määrästä johtuen. Ollaan tehtailtu herkullisia sokerittomia reseptejä sen sijaan. Caramel-puolukkatuorepuuroa eilen ja tänään rahkapullia ilman valkoista sokeria👌🏻 Kiinnostuksenne on herännyt stoorien puolella ja tuorepuuron ohje löytyy pian blogista. Ehkä myös rahkapullien? Toiveita sisältöön ja reseptiikkaan saa edelleen esittää 👇🏻

🌸 ihana viikkokimppu pöydällä @homeingardenkauniainen
Muistatteko nämä? 🍋 Viime vuoden TOP10 (ja Muistatteko nämä? 🍋 Viime vuoden TOP10 (ja muutama extra) reseptiä löytyvät nyt blogin puolella 👌🏻Näitä te rakastitte, leivoitte ja klikkaaitte eniten! 💛 Linkki biossa.

Nyt on muuten hyvä aika toivoa sisältöä tälle vuodelle. Mitä lisää, mitä vähemmän? Millaista reseptiikkaa, kiinnostaako vauvan ruokailu? Muuta mitä? Kerro kaikki toiveesi 🙏🏻
Ihan järjetön himo saada iltapäiväkahveille pu Ihan järjetön himo saada iltapäiväkahveille pulla, keksi, viineri, leivos tai mitä tahansa muuta leivottua (suklaakin käy) 🤤 Eniten haaveilen kuitenkin tästä cronitsista ja vähän myös New Yorkista, missä tuon ihanuuden aikoinaan söin 💕 Rentoa sunnuntaita! #anninuunissa
Ihana olla kotona ❤️ Vaikka tässä on kieltä Ihana olla kotona ❤️ Vaikka tässä on kieltämättä hiukan käynnistymisvaikeuksia joulun ja lomien jälkeen. Miten teillä? 

Vuoden alku on aina jotenkin takkuinen minulle. Siksi ollaan usein matkustettu alkuvuodesta nauttimaan valosta ja lämmöstä jonnekin kauas. Pakko todeta, että on todella ikävä normaaleja aikoja: matkoja ja ihan tavallisia tilaisuuksia, joissa tapaa ihmisiä. Ikävät uutiset maailmalta ahdistavat ja sitä pohtii palautuuko mikään enää koskaan ennalleen? 

Kaikista näistä ajatuksista lamaantuneena päätin harjoittaa kiitollisuutta joka päivä! Kolme asiaa mistä olen tänään ja juuri nyt kiitollinen 🙏🏻

❄️ lumi tuli etelään
❤️ olemme terveitä 
🥞 blinikausi alkaa

Mistä sä olet kiitollinen tänään?
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2021 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios