• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Maailman Parhaat Porkkana Kuppikakut

Kuppikakut· Pääsiäinen

18 tammi

Porkkanan, kanelin ja pähkinän yhdistelmässä on vaan jotain erityisen herkullista. Löysin intohimoni porkkanakakkuun aikoinaan asuessani Tukholmassa. Södermalmilla sijaitseva kahvila nimeltä Cafe Fåtöljen tarjoaa tai tarjosi ainakin silloin paikan päällä tehtyä erikoisen kosteaa ja mehevää porkkanakakkua, jonka maistamisen jälkeen täydellisen porkkanakakku ohjeen etsiminen alkoi. Ja lopulta monien kokeilujen jälkeen löysin sen.

Tämän postauksen otsikko lupaa paljon, mutta ei yhtään liikaa. Minun mielestäni juuri nämä porkkana-kuppikakut ovat maailman parhaita. Teen samalla ohjeella myös porkkanakakkua, jonka reseptin löydät tästä. Tämän kuppikakkureseptin vanhempi versio löytyy myös blogin alkuajoilta. Käy kurkkaamassa yhtä suosituinta reseptiäni tästä.


Maailman Parhaat Porkkana Kuppikakut

Ohje: noin 12-15 kpl

  • 3 dl tummaa ruokokidesokeria
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl auringonkukkaöljyä (myös rypsiöljy käy)
  • 4,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 0,5 tl inkivääriä
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,25 tl vanilja-aromia
  • 300 g porkkanaraastetta
  • 100 g saksanpähkinöitä (tai muita pähkinöitä)
  1. Mittaa sokerit, munat ja öljy kulhoon tai monitoimikoneeseen ja vatkaa kevyesti sekaisin.
  2. Sekoita kuivat aineet ja mausteet toisessa kulhossa sekaisin.
  3. Lisää munaseoksen joukkoon jauhoseosta desi kerrallaan siivilän läpi.
  4. Sekoita ja kääntele taikinaa nuolimella, kunnes kaikki aineet ovat kunnolla sekoittuneet.
  5. Lisää lopuksi porkkanaraaste ja pähkinärouhe ja sekoita puuhaarukalla sekaisin.
  6. Asettele kuppikakkuvuoat muffinipeltiin ja jaa taikina vuokiin (3/4).
  7. Paista muffineita uunin keskitasolla 170 asteessa noin 25 minuuttia.
  8. Valmiin muffinin pinta tuntuu kimmoisalta ja se on väriltään kullaruskea.
  9. Anna muffien jäähtyä vuoassa hetki ja siirrä sitten  ritilän päälle jäähtymään.
  10. Pursota tai levitä kuorrute palettiveitsellä jäähtyneiden kuppikakkujen päälle.
  11. Kauniin pinnan saat kuorrutukseen levittämällä sen palettiveitsellä.
  12. Koristele kuppikakut sokerimassaporkkanoin tai pähkinärouheella.

Kuorrute:

  • 250 g tuorejuustoa
  • 100 g voita
  • 6 dl tomusokeria
  1. Vatkaa tomusokeri ja huoneenlämpöinen voi monitoimikoneessa, kunnes aineet ovat kunnolla sekoittuneet.
  2. Lisää kylmä tuorejuusto ja vatkaa, kunnes juusto on kokonaan sekoittunut voin ja tomusokerin sekaan.
  3. Käännä monitoimikoneen teho suuremmalle ja vatkaa vähintään 5 minuuttia, niin kauan kunnes seos on kuohkeaa ja vaaleaa.

Huom! Varo kuitenkin vatkaamasta liikaa ettei seos juoksetu.

Koristeluun:

  • Valmiita syötäviä koristeporkkanoitaI
  • Tai itse tehtyjä porkkanoita muotilla ja sokerimassalla
  • pähkinärouhetta
Maailman Parhaat Porkkana Kuppikakut

 


Katso myös Maailman Paras Porkkanakakku!

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Instagram

Pinterest

37 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Helppo ja Herkullinen Sunnuntai Brunssi
Seuraava artikkeli: Ihana Ihanin New York (mm. N.Y.Cake) »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Roosa sanoo

    18.1.2016 13:51

    Ihania! <3 Jos muuten kiinnostaa, meidän blogista löytyisi pähkinä-haaste ja nämä kuppikakut sopisivat siihen loistavasti: http://serkustensuklaaunelma.blogspot.fi/2016/01/uusi-vuosi-ja-uudet-kujeet-myos-blogin.html

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.1.2016 13:54

      Kiitos, nämä ovat myös maultaan ihania! 🙂 Käyn heti kurkkaamassa teidän haastetta!

      Vastaa
  2. Anonyymi sanoo

    18.1.2016 15:27

    Voiko pähkinän jättää pois tai korvata? Pähkinä-allergista ajatellen.

    Terkuin Pirjo Porvoosta

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.1.2016 16:11

      Hei Pirjo, pähkinän voi huoletta jättää pois. Teen usein, niin kun mieheni on pähkinäallerginen. Todella hyviä muffineita tulee myös ilman pähkinöitä 🙂

      Vastaa
  3. Heidi Calderón sanoo

    18.1.2016 15:36

    Mitä tuorejuustoa käytit? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.1.2016 16:12

      Moi Heidi, käytän aina joko Philadelphiaa tai Lidlin "Cream Spread" tuorejuustoa. Niistä tulee parhain kreemi 🙂 Näissä on tuota Lidlin kamaa.

      Vastaa
  4. Jack Bauer sanoo

    18.1.2016 16:35

    Kylläpäs on nättejä kuppikakkuja. 🙂 Porkkanan, pähkinän ja kanelin yhdistelmässä on kieltämättä taikaa. Kun saksanpähkinät on vielä astetta verran paremman makuisia kuin mantelit, joita yleensä käytän, niin ei tämä voi olla kuin hyvää! 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.1.2016 16:53

      Jokainen sana oli kuin suoraan minun suusta 🙂 On meillä hyvä maku 😉 Ja kiitos.

      Vastaa
  5. Leena-muori sanoo

    20.1.2016 08:41

    Ehdottomasti kokeilen! Näyttää extrasuperhyviltä! 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.1.2016 11:20

      Kiitos Leena! Näit kannattaakin kokeilla nimittäin nämä ovat extrasuperhyviä 🙂

      Vastaa
  6. Pirita A sanoo

    26.2.2016 09:00

    voikohan ruokokidesokerin tilalta käyttää muuta sokeria, fariini tai tavallinen? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.2.2016 09:02

      Moi Pirita! Fariini sopii varmasti tosi hyvin ja voit korvata myös tavallisella sokerilla 🙂 Ihanaa viikonloppua!

      Vastaa
  7. Sonja sanoo

    27.10.2017 11:06

    Moi! Jos tekee gluteenuttomia porkkanacupcakeja, luuletko että vehnäjauhot voi suoraan korvata gluteenittomalla jauhoseoksella?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.10.2017 17:50

      Moi Sonja,

      Olen korvannut suoraan tässä reseptissä ja toimi kyllä 🙂

      Vastaa
  8. Pauliina sanoo

    26.3.2018 21:03

    Hei! Haluaisin tehdä jotain kuppikakkuja porukalle missä on myös munaton ruokavalio. Onko mitään mahdollisuutta korvata millään?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.3.2018 07:16

      Moikka Pauliina, voit korvata kananmunan omenasoseenna tai banaanimurskalla. Noin 1 dl per kananmuna. Olen tehnyt munattomia muffinsseja tällä ohjeella:

      https://www.anninuunissa.fi/omena-muffinssit-vegaaninen/

      Vastaa
  9. Julius sanoo

    1.11.2018 23:23

    Voisiko täytettä pursottaa kauniisti kuppikakun päälle?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.11.2018 07:06

      Tottakai täytteen voi myös pursottaa 🙂

      Vastaa
  10. Saara sanoo

    10.11.2018 13:40

    Suositteletko nämä tekemään samana päivänä kuin ne tarjoillaan vai onko näissä sama kuin kakkuversiossa, että voi olla jopa parempi leipoa edeltävänä päivänä ä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.11.2018 09:15

      Hei Saara 🙂 Koska taikina on ihan sama kuin kakussa, pätee samat säännöt näihin kuppikakkuihin eli maku paranee, kun leivot kuppikakut päivää tai kahta ennen. Mukavia leivontahetkiä!

      Vastaa
  11. Soile sanoo

    5.1.2019 12:31

    Hei, miten neuvoisit muuttamaan ohjeen mittasuhteita käyttäessä verkkokaupassasi myytävää minimuffinivuokaa (48kpl)?

    Vastaa
  12. Anni Paakkunainen sanoo

    6.1.2019 03:43

    Tässä ohje, jolla tein minivuokaan. Saat siitä paistoajat ja osviittaa ohjeeseen:

    https://www.anninuunissa.fi/paasiaisen-sopoimmat-minimuffinssit/

    En itse muuttaisi ohjetta (voit toki puolittaa, jos haluat vähemmän kuppikakkuja).

    Vastaa
  13. Ulpu sanoo

    24.4.2019 19:43

    Hei, teen juhlia varten reseptisi tuplana ja gluteenittomana. Pakastanko kuppikakut ilman kuorrutetta ja voiko edellisenä päivänä, ennen juhlia tehdä kuorrutteen sulatettuihin? Kiitos vastauksestasi!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.4.2019 08:24

      Hei Ulpu, voit kuorruttaa kuppikakut edellisenä päivänä 🙂

      Vastaa
      • ulpu sanoo

        25.4.2019 20:11

        Kiitos, Anni 🙂
        Tarkennus vielä- kärsisikö kuorrute, jos senkin pakastaisi? Vai suositteletko tekemään kahdessa vaiheessa?

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          26.4.2019 06:45

          Itse en pakastaisi kuorrutetta. Sen koostumus saattaa muuttua ja kuorrutetut kuppikakut on vaikea pitää siistinä. Pakastuksessa täytyy aina peitellä pakastettavat niin hyvin etteivät ne ota hajuja ja makuja pakastimesta. Voit tehdä kuorrutteen valmiiksi jääkaappiin toki 🙂

          Vastaa
  14. Reetta sanoo

    13.1.2020 13:36

    Ah, nämä on niin hyviä! Ohjeen mukaista kuorrutusta en vain saanut pursotettavaan muotoon, jäi pehmeäksi vaikka pidin jääkaapissa.. Auttaisikohan tokusokerin lisääminen vai osaatko sanoa, mistä tämä voisi johtua?

    Vastaa
  15. Heli Waltari sanoo

    20.1.2021 16:50

    Hei, nämä olivat todella herkullisia. Haluaisin kysyä, mitä tein väärin kun taikina valui paperivuoista pellille ja uuniin. Kovin mataliakin olivat. Haluaisin tehdä näitä uudelleen, koska olivat herkullisia, mutta vieraille hieman ruman näköistä tarjottavaa.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.1.2021 16:56

      Hei, oliko sinulla käytössä muffinssipelti? Vai ainoastaan paperiset vuoat? Tämä taikina on raskas ja suosittelen ehdottomasti paistamaan muffinsipellillä, jotta muffinsseista tulee korkeita ja kuohkeita eikä littanoita.

      Vastaa
      • Heli Waltari sanoo

        21.1.2021 07:50

        Hei, paperiset ainoastaan. Täytyy hommata muffinssipelti 🙂. Kiitos vastauksestasi 😀

        Vastaa
  16. Eeva Liisa sanoo

    9.3.2021 15:54

    Hei, Hyvin onnistui myös paperivuuissa. Minulla ei ollut pähkinärouhetta, joten jätin sen pois ja sokeria vähensin puoli dl.
    Kohosivat hyvin uunissa ja olivat pehmeitä ja mukavia syödä.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.3.2021 05:54

      Hienoa! 🙂

      Vastaa
  17. Inna sanoo

    29.10.2021 14:38

    Onko normaalia jos taikina maistuu tekovaiheessa vähäisen hirveälle? ☹️

    Vastaa
  18. M sanoo

    9.12.2021 14:59

    Tein kuppikakut ennakkoon valmiiksi. Kuorrutan ylihuomenna. Säilyykö huoneenlämmössä vai parempi laittaa maustumaan jääkaappiin?
    Aivan mielettömän ihanan makuisia jo ilman kuorrutetta! Nam!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.12.2021 16:19

      Laittaisin jääkaappiin hyvin pakattuna 🙂 ihana kuulla!

      Vastaa
  19. Reetta sanoo

    8.2.2022 13:07

    Hei! Onko mitta inkiväärille jauheena, kokonaisena vai raastettuna?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.2.2022 06:30

      Leivonnaisissa käytän jauhetta ellen toisin mainitse 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios