• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Gluteeniton Vispipuuro

Gluteeniton· Puurot

10 elo

Gluteeniton Vispipuuro - Annin Uunissa - Reseptit

Gluteeniton vispipuuro eli kuohkeaksi vatkattu marjapuuro on yhtä taivaallista kuin perinteinen. Kokeilin gluteenitonta versiota hetken mielijohteesta, kun silmäni osuivat riisijauhopussiin keittiössäni. En ollut ennen edes tiennyt, että karkeista riisijauhoista voi keittää ihanan kuohkeaa vispipuuroa. Olin aluksi epäileväinen koostumuksesta ja mausta, mutta täytyy sanoa, että sokkotestissä en olisi huomannut eroa maun tai koostumuksen osalta lainkaan tavalliseen verrattaessa!

Perinteisesti vispipuuro tehdään puolukoista. Käytin itse tällä kertaa punaherukoita, koska pakastimestani löytyy edelleen viimevuotisia herukoita. Toinen suosikkimarjani vispipuurossa on mustaherukka. Vispipuuron voi kuitenkin tehdä vaikka mansikoista, vadelmista, mustikoista tai jopa omenasta! Omenaa aion itse kokeilla tänä syksynä ensimmäistä kertaa.

Perinteisesti vispipuuro nautiskellaan maidon ja sokerin kanssa. Itse nautiskelin vispipuuron lounaaksi makean vaniljakastikkeen kanssa. Ja olipa se mahtavan herkullista! Yhtä hyvin vispipuuro sopii ihan sellaisenaan herkuteltavaksi. Niin ja jälkiruokanahan tämä yleisemmin tunnetaan 😉


Gluteeniton Vispipuuro

Ohje:

  • 1/2 litraa punaherukoita (tai mansikoita, mustikoita, mustaherukoita)
  • 1 litra vettä
  • 2 dl karkeita riisijauhoja
  • 1 dl sokeria
  • ripaus suolaa
  1. Mittaa vesi ja herukat (voit laittaa marjat terttuineen) kattilaan.
  2. Keitä noin 10 min ja anna kiehahtaa.
  3. Siivilöi mehu toiseen kattilaan ja vispaa sekaan riisijauhot.
  4. Keitä noin 10 minuuttia ja lisää sokeri sekä suola. Sekoittele aina välillä.
  5. Anna vispipuuron jäähtyä kunnolla.
  6. Vatkaa puuro kulhossa kuohkeaksi.
  7. Tarjoile maidon, kerman, sokerin tai vaniljakastikkeen kanssa.

Vinkki! Voit käyttää reseptissä mitä tahansa marjoja samassa suhteessa!  Voit lisätä sokeria halutessasi makeampaa vispipuuroa. Vispipuuron täytyy olla kokonaan jäähtynyt, jotta se vispaantuu kuohkeaksi. Voit jäähdyttää vispipuuroa esimerkiksi kylmässä vesihauteessa. 

Gluteeniton Vispipuuro

Seuraa herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa.

Katso myös perinteinen vispipuuro -reseptini.

16 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Mansikkajäätelö (ilman konetta)
Seuraava artikkeli: Vegaaninen Mustikkapiirakka »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Katja sanoo

    11.8.2017 15:43

    Oon kans ite tehnyt tuosta riisijauhosta vispipuuroa ja se on kyllä yllättävän hyvää! Tää tais olla ensimmäinen herkkuresepti jonka löysin sen jälkeen kun aloitin gluteenittoman ruokavalion! 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.8.2017 10:13

      Hei Katja, tämä onn kyllä mieletön löytö 🙂 Meillä syödään tänäänkin gluteenitonta vispipuuroa!

      Vastaa
      • Evita sanoo

        28.9.2017 13:27

        Liotetuista kuivatuista aprikooseista voi tehdä myös, tosin silloin maku on vähän erilainen.

        Vastaa
        • Anni sanoo

          28.9.2017 13:28

          Mielenkiintoinen! Olen kuullut omenoista ja mansikoista tehtävän, mutta aprikoosista en. Täytyy kokeilla 🙂 Kiitos vinkistä!

          Vastaa
  2. Sirpa Neuvonen sanoo

    30.10.2018 10:02

    Raparperistakin tulee hyvää vispipuuroa.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.10.2018 14:03

      Oi varmasti herkkua! Pitää testata ensi keväänä 🙂

      Vastaa
    • Jenni sanoo

      7.2.2019 12:58

      Sirpa, miten teet raparperista vispipuuron?

      Vastaa
      • Anni Paakkunainen sanoo

        19.8.2019 06:53

        Tässä raparperi versio 🙂 https://www.anninuunissa.fi/ihana-raparperivispipuuro-g/

        Vastaa
  3. Memmu sanoo

    18.8.2019 11:36

    Kiitos Anni vinkistä. Juuri eilen tein punaherukoista. Nyt voinkin seuraavalla kerralla tehdä gluteenitonta. 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.8.2019 06:54

      Kiitos Memmu kommentistasi 🙂 Ihanaa alkavaa syksyä ja puurohetkiä!

      Vastaa
  4. Ullamaria sanoo

    9.11.2019 20:40

    Kiitos tästä vinkistä tehdä karkeista riisijauhoista. Tein ekan kerran kauramannasta, kun ajattelin, että siitä syntyy. Kyllä toki puuro tuli ja vatkailin oikein tosissani, mutta ei jaksanut vaahtoutua. Maku oli kuitenkin hyvä, ja olihan se kaura ravitsevaa. Myös 3-v lapsen lapsi söi halulla.
    Nyt ostin noita karkeita ruisjauhoja ja tulos on olemukseltaan oikein hyvä.
    En olisi ilman tätä blogia ymmärtänyt katsoa hyllystä näitä.
    Leivon paljon ja käytän usein täysjyväjauhoja.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.11.2019 11:02

      Ihana kuulla Ullamaria 🙂 Ihanaa sunnuntiata sinulle!

      Vastaa
  5. Unsku sanoo

    4.8.2021 17:40

    Meillä on kaksi valtavan onnellista pientä vilja-allergikkoa nyt, kun hekin saavat vispipuuroa. Kiitos!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.8.2021 18:09

      Voi miten ihana kuulla! 🙂

      Vastaa
  6. Jussi sanoo

    14.9.2021 14:01

    Meillä menee puolukoista tehtyä vispipuuroa kaksi isoa kulhollista viikossa, parhaimpana kolme. Lapsuudesta muistan kun tarhassa oli monasti aprikooseista tehtyä vispipuuroa, oli hyv´ää. Täytyykin kokeilla sitä joku päivä. Karkeita riisijauhoja olen käyttänyt puuron teossa, toimii yhtä hyvin kuin mannasuurimotkin.
    Jääkaappikylmä vispipuuro ja paksu vaniljakastike on aika hyvä makupari.
    Kiitos hyvistä resepteistä, Anni!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      14.9.2021 14:12

      Kiitos mukavasta kommentista ja vinkistä! Haluan myös koittaa aprikooseista NAM!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Huomenta 🫶🏻 Tähän väliin sopii loistavast Huomenta 🫶🏻 Tähän väliin sopii loistavasti @pastamuijat mansikkasemifreddon ohje 🍧Semifreddo alle Fragole 🍓

OHJE ( 2 pientä tai yksi iso)

3 valkuaista
2 dl vispikermaa
250 g mascarponea
3 keltuaista
1 dl sokeria

Lisäksi

450 g mansikoita
0,5 dl sokeria 
1 vaniljatangon siemenet 
sitruunan kuorta

Mittaa kaikki aineet pitkään kulhoon ja aja tasaiseksi. 

Valmista ensin mansikkasurvos (yllä)
Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja nosta sivuun. Vatkaa keltuaiset, mascarpone ja sokeri kuohkeaksi. Kääntele kermavaahto keltuaisvaahtoon. Lopuksi kääntele sekaan myös valkuaisvaahto. Lisää sekaan varovasti mansikkasurvos. Kaada massat noin puolen litran kakkuvuokiin tai yhteen litran vuokaan. Laita vuoka/ vuoat pakastimeen vähintään 3 tunniksi. Ota Semifreddo esille 10 min ennen tarjoilua. Kumoa tarjoiluastialle ja koristele mansikoilla. 

#semifreddo #anninuunissa
Tänään on meidän kesäloman ensimmäinen päiv Tänään on meidän kesäloman ensimmäinen päivä ja tajusin, että samalla päättyi Onnin ensimmäinen päiväkotivuosi 🥲 Voi haikeus! Milloin mun vauvasta, joka ei vielä vuosi sitten edes kävellyt, tuli pieni poika, joka puhua pulputtaa ja kertoilee vitsejä. Halailee päikkykavereita ja huutelee ”Hej Sommaren” 🥹

Tämäkin vuosi päättää jotain merkityksellistä ja jättää ihania muistoja taakseen. Hän kasvaa ja itsenäistyy, täyttää pian kaksi vuotta. Meidän yhteiset perjantait, sellaisena kuin ne olivat päättyvät 🥲 Muistelen onnellisen haikeana ihania hetkiä ja yksivuotiastani ❤️ odotan myös tulevaa sekä kolmatta huikeaa vuotta oman lempityyppini kanssa!
Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhlii Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhliin jätti lähtemättömän vaikutuksen. Moni herkistyi oopperasta kolmen vuoden tauon jälkeen. Itse jäin janoamaan lisää, toivottavasti tästä tulee jokavuotinen perinne 💋 

Uudistetun Aidan ensi-ilta Savonlinnassa oli kuuma, täynnä tunteita ja hyvää seuraa. Illan päätteeksi pulahdimme järveen. Peilityyni vesi oli kuin linnunmaitoa, taivas kun maalaus 🥲 Täydellinen kesä-ilta, jota muistelen vielä pitkään.

Kiitos kutsusta ja mielettömästä elämyksestä @mellakkahelsinki & @savonlinnanoopperajuhlat 🙏🏻 *pr-matka- liput oopperaan saatu #savonlinnaoopperajuhlat #aida
Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan tei Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan teille iiiiiihanan mansikkakakun, jota ette voi vastustaa! 

Meillä on lapsivapaa perjantai ja suunnataan nyt kohti Savonlinnaa sekä oopperajuhlia! Ihanaa viikonloppua 💋
Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkaka Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkakakku ❤️ löytyy aukeamaltani uusimmasta @unelmientalojakoti -lehdestä 🌸

📷 @satu_nystrom kuvasi ja pääsin itse taas käsimalliksi 👌🏻
Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa kauppahalli Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa  kauppahallissa, tarinoita ja kummituksia Turun-linnassa sekä Turun paras skagen ❤️ Kaikki tämä ja muut kesävinkit Turkuun löytyvät nyt blogin puolelta 👆🏻 linkki profiilissa #anninmatkat (Blogipostaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä @visitturku kanssa 🫶🏻)
Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen suurinta herkkua: 

MANSIKAT
APEROL SPRITZ
UUDET PERUNAT, SKAGEN & LOHI
MELONI-FETASALAATTI
RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
VOHVELIT

Mitä teillä herkuteltiin?
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios