• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Gluteeniton Vispipuuro

Gluteeniton· Puurot

10 elo

Gluteeniton Vispipuuro - Annin Uunissa - Reseptit

Gluteeniton vispipuuro eli kuohkeaksi vatkattu marjapuuro on yhtä taivaallista kuin perinteinen. Kokeilin gluteenitonta versiota hetken mielijohteesta, kun silmäni osuivat riisijauhopussiin keittiössäni. En ollut ennen edes tiennyt, että karkeista riisijauhoista voi keittää ihanan kuohkeaa vispipuuroa. Olin aluksi epäileväinen koostumuksesta ja mausta, mutta täytyy sanoa, että sokkotestissä en olisi huomannut eroa maun tai koostumuksen osalta lainkaan tavalliseen verrattaessa!

Perinteisesti vispipuuro tehdään puolukoista. Käytin itse tällä kertaa punaherukoita, koska pakastimestani löytyy edelleen viimevuotisia herukoita. Toinen suosikkimarjani vispipuurossa on mustaherukka. Vispipuuron voi kuitenkin tehdä vaikka mansikoista, vadelmista, mustikoista tai jopa omenasta! Omenaa aion itse kokeilla tänä syksynä ensimmäistä kertaa.

Perinteisesti vispipuuro nautiskellaan maidon ja sokerin kanssa. Itse nautiskelin vispipuuron lounaaksi makean vaniljakastikkeen kanssa. Ja olipa se mahtavan herkullista! Yhtä hyvin vispipuuro sopii ihan sellaisenaan herkuteltavaksi. Niin ja jälkiruokanahan tämä yleisemmin tunnetaan 😉


Gluteeniton Vispipuuro

Ohje:

  • 1/2 litraa punaherukoita (tai mansikoita, mustikoita, mustaherukoita)
  • 1 litra vettä
  • 2 dl karkeita riisijauhoja
  • 1 dl sokeria
  • ripaus suolaa
  1. Mittaa vesi ja herukat (voit laittaa marjat terttuineen) kattilaan.
  2. Keitä noin 10 min ja anna kiehahtaa.
  3. Siivilöi mehu toiseen kattilaan ja vispaa sekaan riisijauhot.
  4. Keitä noin 10 minuuttia ja lisää sokeri sekä suola. Sekoittele aina välillä.
  5. Anna vispipuuron jäähtyä kunnolla.
  6. Vatkaa puuro kulhossa kuohkeaksi.
  7. Tarjoile maidon, kerman, sokerin tai vaniljakastikkeen kanssa.

Vinkki! Voit käyttää reseptissä mitä tahansa marjoja samassa suhteessa!  Voit lisätä sokeria halutessasi makeampaa vispipuuroa. Vispipuuron täytyy olla kokonaan jäähtynyt, jotta se vispaantuu kuohkeaksi. Voit jäähdyttää vispipuuroa esimerkiksi kylmässä vesihauteessa. 

Gluteeniton Vispipuuro

Seuraa herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa.

Katso myös perinteinen vispipuuro -reseptini.

16 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Mansikkajäätelö (ilman konetta)
Seuraava artikkeli: Vegaaninen Mustikkapiirakka »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Katja sanoo

    11.8.2017 15:43

    Oon kans ite tehnyt tuosta riisijauhosta vispipuuroa ja se on kyllä yllättävän hyvää! Tää tais olla ensimmäinen herkkuresepti jonka löysin sen jälkeen kun aloitin gluteenittoman ruokavalion! 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.8.2017 10:13

      Hei Katja, tämä onn kyllä mieletön löytö 🙂 Meillä syödään tänäänkin gluteenitonta vispipuuroa!

      Vastaa
      • Evita sanoo

        28.9.2017 13:27

        Liotetuista kuivatuista aprikooseista voi tehdä myös, tosin silloin maku on vähän erilainen.

        Vastaa
        • Anni sanoo

          28.9.2017 13:28

          Mielenkiintoinen! Olen kuullut omenoista ja mansikoista tehtävän, mutta aprikoosista en. Täytyy kokeilla 🙂 Kiitos vinkistä!

          Vastaa
  2. Sirpa Neuvonen sanoo

    30.10.2018 10:02

    Raparperistakin tulee hyvää vispipuuroa.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.10.2018 14:03

      Oi varmasti herkkua! Pitää testata ensi keväänä 🙂

      Vastaa
    • Jenni sanoo

      7.2.2019 12:58

      Sirpa, miten teet raparperista vispipuuron?

      Vastaa
      • Anni Paakkunainen sanoo

        19.8.2019 06:53

        Tässä raparperi versio 🙂 https://www.anninuunissa.fi/ihana-raparperivispipuuro-g/

        Vastaa
  3. Memmu sanoo

    18.8.2019 11:36

    Kiitos Anni vinkistä. Juuri eilen tein punaherukoista. Nyt voinkin seuraavalla kerralla tehdä gluteenitonta. 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.8.2019 06:54

      Kiitos Memmu kommentistasi 🙂 Ihanaa alkavaa syksyä ja puurohetkiä!

      Vastaa
  4. Ullamaria sanoo

    9.11.2019 20:40

    Kiitos tästä vinkistä tehdä karkeista riisijauhoista. Tein ekan kerran kauramannasta, kun ajattelin, että siitä syntyy. Kyllä toki puuro tuli ja vatkailin oikein tosissani, mutta ei jaksanut vaahtoutua. Maku oli kuitenkin hyvä, ja olihan se kaura ravitsevaa. Myös 3-v lapsen lapsi söi halulla.
    Nyt ostin noita karkeita ruisjauhoja ja tulos on olemukseltaan oikein hyvä.
    En olisi ilman tätä blogia ymmärtänyt katsoa hyllystä näitä.
    Leivon paljon ja käytän usein täysjyväjauhoja.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.11.2019 11:02

      Ihana kuulla Ullamaria 🙂 Ihanaa sunnuntiata sinulle!

      Vastaa
  5. Unsku sanoo

    4.8.2021 17:40

    Meillä on kaksi valtavan onnellista pientä vilja-allergikkoa nyt, kun hekin saavat vispipuuroa. Kiitos!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.8.2021 18:09

      Voi miten ihana kuulla! 🙂

      Vastaa
  6. Jussi sanoo

    14.9.2021 14:01

    Meillä menee puolukoista tehtyä vispipuuroa kaksi isoa kulhollista viikossa, parhaimpana kolme. Lapsuudesta muistan kun tarhassa oli monasti aprikooseista tehtyä vispipuuroa, oli hyv´ää. Täytyykin kokeilla sitä joku päivä. Karkeita riisijauhoja olen käyttänyt puuron teossa, toimii yhtä hyvin kuin mannasuurimotkin.
    Jääkaappikylmä vispipuuro ja paksu vaniljakastike on aika hyvä makupari.
    Kiitos hyvistä resepteistä, Anni!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      14.9.2021 14:12

      Kiitos mukavasta kommentista ja vinkistä! Haluan myös koittaa aprikooseista NAM!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013 tasapainoittamaan analyyttista työtäni. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios