• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Jäätelö
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Runebergin Tortut
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Leivontaohjelma
  • Mökkiohjeet
  • Perhe
    • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Sokeriton

After Eight Tryffelit

Joulu· Karkit

12 joulu
After Eight Tryffelit

After Eight tryffelit – kuulostaa ihanalta, eikö?

Minttusuklaa, se on yhdistelmä joka toimii melkein kaikessa. After Eight konvehdit tuovat mieleen lapsuuden joulut. Nuo ihanan ohuet minttusuklaa-herkut olivat luksusta ja niitä sai aina vain muutaman. Haaveilin välillä, että saisin syödä koko paketin yksin. Kaikki piti aina jakaa kolmen sisaruksen kanssa. Voi olisinpa tiennyt herkkujen paljoudesta, jonka tulevaisuus toi mukanaan heh.

Tänä vuonna päätin pyöritellä tryffeleitä After Eight konvehdeista. Näihin herkkupalloihin tarvitset 4 ainetta: suklaata, After Eight konvehteja, kermaa ja Marianne-rouhetta. Kaikki aineet sulatetaan massaksi, josta pyöritellään palloja, jotka kieritellään Marianne-rouheessa. Yksinkertaista ja niin herkullista. Pallerot kannattaa säilyttää viileässä, jotta ne pitävät muotonsa. Nämä tryffelit olivat makuraadin suosikit kaikista tämän vuoden joulumakeisista, joita olen tähän asti ehtinyt valmistaa.

Valmistimme näitä ihanuuksia, Oreo-tryffeleitä maidottomana ja rouskuvia pähkinäcaramel-keksejä eilen IG-Livessä. Kiitos vielä paljon kaikille osallistujille, olipa hauskaa pitää pitkästä aikaa live-tuokio teidän kanssa. Pääset katsomaan liven jälkikäteen tästä.

After Eight Tryffelit

After Eight Tryffelit

Ohje (noin 12 kpl)

  • 100 g tummaa suklaata (53%)
  • 100 g After Eight konvehteja (noin 12 kpl)
  • 0,5 dl kuohukermaa
  • 1 dl Marianne crush -rakeita
  1. Sulata suklaa vesihauteessa.
  2. Lisää After Eight konvehdit ja sulata massaan sekoittelemalla.
  3. Lisää kiehautettu kerma ja sekoita massa tasaiseksi.
  4. Siirrä massa pieneen kulhoon ja laita jääkaappiin jäähtymään (noin 2 h).
  5. Ota jäähtyneestä massasta lusikalla nokareita ja pyörittele nokareet palloiksi.
  6. Pyörittele pallerot Marianne crush-rakeissa ja nosta lautaselle tai tryffelivuokiin.

HUOM! Karkkiohjeissa on tärkeää noudattaa ohjetta tarkasti. Jos vaihdat suklaan esimerkiksi talous- tai maitosuklaaseen voi olla, ettei massa hyydy yhtä hyvin.

Vinkki! Pyörittele tryffelit Mariannessa vasta ennen pakkaamista tai tarjoilua. Jääkaapin kosteus pehmittää marianne-rakeet. Voit pyöritellä tryffelit myös kaakaojauheessa tai pähkinärouheessa.

SÄILYTYS: Säilytä viileässä, jotta tryffelit eivät pehmene/sula. HUOM! Jääkaapissa Marianne-rakeet pehmenevät. Tryffelit säilyvät noin 5-6 päivää niiden valmistuksesta.

After Eight Tryffelit
After Eight Tryffelit

Herkullista viikonloppua!

/Anni


Lisää jouluherkkuja löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

6 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Söpöt Poropiparit
Seuraava artikkeli: Korkea Piparkakkutalo + kaavat »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Minna sanoo

    20.12.2020 16:53

    Apua! Mulla on kumihanskat kädessä ja pyöritän palloiksi. Mutta mulla on aina todella lämpimät kädet, niin nytkin, niin ei noiden pyörittelystä tule mitään! 😭 Löysää velliä vaan käsissä. Mitä mä keksin tehdä? Yritin jo jääkaapissakin pyöritellä, mut ei se auta.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.12.2020 19:13

      Odotitko, että massa oli täysin jähmettynyt jääkaapissa? Niin että tarvitset lusikan avuksi, jotta voit ottaa massasta palloja? Pallot pyöräytetään lusikan avulla nopeasti ja ne voi käyttää jääkaapin kautta vielä kerran ennen rouheessa pyörittelyä. Instagramin IGTV:n videolla tein näitä ja se on katsottavissa myös jälkikäteen täällä:

      https://www.instagram.com/anninuunissa/channel/

      Vastaa
  2. Sonja sanoo

    21.12.2020 15:12

    Moi! Milloin tryffelit ovat parhaimmillaan, voiko tehdä jo pari päivää ennen vai samana päivänä? Säilytetäänkö jääkaapissa?:)

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.12.2020 16:05

      Moi, voi tehdä etukäteen. Pyörittelisin koristeissa vasta ennen tarjoilua tai jos annat lahjaksi niin sinä päivänä:

      SÄILYTYS: Säilytä viileässä, jotta tryffelit eivät pehmene/sula. HUOM! Jääkaapissa Marianne-rakeet pehmenevät. Tryffelit säilyvät noin 5-6 päivää niiden valmistuksesta.

      Vastaa
  3. Emilia sanoo

    22.12.2020 19:46

    Hei !
    Voiko massan tehdä kaappiin valmiiksi ja vasta pyöritellä palloiksi seuraavana päivänä 🤔

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.12.2020 06:39

      Tottakai! Ei massa miksikään mene jääkaapissa 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Häät Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivokset Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Marenki Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vege Yhteistyö Ystävänpäivä

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Kuumaa kaakaota ja laskiaispullia kiitos 🙏🏻 Kuumaa kaakaota ja laskiaispullia kiitos 🙏🏻

❄️ Otettiin nämä kuvat pari viikkoa sitten Lapissa. En olisi uskonut, että ne olisi voinut ottaa pian myös täällä etelässä. Upeaa viikonloppua! 💙
Pulla päivässä pitää pyllyn pyöreänä 🙊 Pulla päivässä pitää pyllyn pyöreänä 🙊 

Näissä pullissa ei ole lisättyä valkoista sokeria. Pakko olla silti hyviä, kun mies söi eilen viisi kappaletta 😃 ok ja mä söin kolme. Puolukka-rahkapullien ohje löytyy blogin etusivulta. Profiilissa suora linkki 👆🏻
Lumimyräkästä huolimatta nukuttiin tänään ul Lumimyräkästä huolimatta nukuttiin tänään ulkona kahdet päikkärit ❄️ Lenkille ei tosin päästy lumen määrästä johtuen. Ollaan tehtailtu herkullisia sokerittomia reseptejä sen sijaan. Caramel-puolukkatuorepuuroa eilen ja tänään rahkapullia ilman valkoista sokeria👌🏻 Kiinnostuksenne on herännyt stoorien puolella ja tuorepuuron ohje löytyy pian blogista. Ehkä myös rahkapullien? Toiveita sisältöön ja reseptiikkaan saa edelleen esittää 👇🏻

🌸 ihana viikkokimppu pöydällä @homeingardenkauniainen
Muistatteko nämä? 🍋 Viime vuoden TOP10 (ja Muistatteko nämä? 🍋 Viime vuoden TOP10 (ja muutama extra) reseptiä löytyvät nyt blogin puolella 👌🏻Näitä te rakastitte, leivoitte ja klikkaaitte eniten! 💛 Linkki biossa.

Nyt on muuten hyvä aika toivoa sisältöä tälle vuodelle. Mitä lisää, mitä vähemmän? Millaista reseptiikkaa, kiinnostaako vauvan ruokailu? Muuta mitä? Kerro kaikki toiveesi 🙏🏻
Ihan järjetön himo saada iltapäiväkahveille pu Ihan järjetön himo saada iltapäiväkahveille pulla, keksi, viineri, leivos tai mitä tahansa muuta leivottua (suklaakin käy) 🤤 Eniten haaveilen kuitenkin tästä cronitsista ja vähän myös New Yorkista, missä tuon ihanuuden aikoinaan söin 💕 Rentoa sunnuntaita! #anninuunissa
Ihana olla kotona ❤️ Vaikka tässä on kieltä Ihana olla kotona ❤️ Vaikka tässä on kieltämättä hiukan käynnistymisvaikeuksia joulun ja lomien jälkeen. Miten teillä? 

Vuoden alku on aina jotenkin takkuinen minulle. Siksi ollaan usein matkustettu alkuvuodesta nauttimaan valosta ja lämmöstä jonnekin kauas. Pakko todeta, että on todella ikävä normaaleja aikoja: matkoja ja ihan tavallisia tilaisuuksia, joissa tapaa ihmisiä. Ikävät uutiset maailmalta ahdistavat ja sitä pohtii palautuuko mikään enää koskaan ennalleen? 

Kaikista näistä ajatuksista lamaantuneena päätin harjoittaa kiitollisuutta joka päivä! Kolme asiaa mistä olen tänään ja juuri nyt kiitollinen 🙏🏻

❄️ lumi tuli etelään
❤️ olemme terveitä 
🥞 blinikausi alkaa

Mistä sä olet kiitollinen tänään?
Leivoin tänään extempore kakun. Sokerittoman ka Leivoin tänään extempore kakun. Sokerittoman kakun pöydille jääneistä taateleista. Tästä tuli ihana vuoden ensimmäinen kakku 💕 Tuo kuorrutekin muistutti jotenkin kinuskista vaahtoa👌🏻

En ole ajatellut olla herkuttomalla, tipattomalla tai muutenkaan rajoittaa syömisiä vuoden alun takia vai kunniaksi 🤔? Mutta aina välillä tuntuu siltä, että keventääkin voi ja miksi ei jos sokerinton kakku näyttää ja maistuu näin hyvältä 🍇 Näpyttelen ohjeen pikimmiten blogin puolelle, kuten toivoitte stoorien puolella. Herkullista loppiaista 👋🏻 #anninuunissa
Vuoden ensimmäiset päivät mökillä ❄️ Vuoden ensimmäiset päivät mökillä ❄️⛷

Mun TOP3 tänne suunnalle takkatulen lisäksi 🔥

Syö 🥂🍽 @auroraestate 
Lämmittele hiihdon lomassa ☕️ Kesängin Keidas 
Kakut ja muut herkut 🍰 @suklaaruusu 

#ylläs #mökillä #anninmatkat #visityllas
Kuksakippis uudelle vuodelle lumisesta Lapista 🥂 Ollaan täällä jo neljättä kertaa tänä vuonna, joka on ihan ennätyksellistä ja täysin tämän vähintäänkin erikoisen, mutta monella tavalla ikimuistoisen vuoden ansioita. Päätin etsiä vain positiivisia asioita tästä vuodesta näin vuoden vaihtuessa. Yksi on ehdottomasti kotimaan matkailu, jota on tullut harrastettua enemmän kuin minään muuna vuonna. Ja yöjunamatkailustakin on tullut niin tuttua, että ihan nautitaan siitä 😀#enolisiuskonutämänpäivänkoittavan Mitä positiivista te löydätte tästä vuodesta? ✨

 📷 @that_jamesw
✨Leivoin eilen herkullisen kakun. Suklaatryffeli ✨Leivoin eilen herkullisen kakun. Suklaatryffeli-juustokakun joulun jämistä (mm. piparit, smetana, tryffelit ja muut suklaat) tapaninpäivän kunniaksi. Iltapäivän tunnelmallisessa valossa ja vauvan nukkuessa ennätyksellisiä neljän tunnin päiväunia raikkaassa ulkoilmassa, intouduin ottamaan kakusta kuvia. Tämä kakku sopii täydellisesti uudenvuoden jälkkäriksi, kuohuviinin kaveriksi ja juhlapöydän tähdeksi 🥂 Ohje löytyy blogista ja linkki profiilista! #anninuunissa
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2021 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios