• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

After Eight Tryffelit

Joulu· Karkit

12 joulu
After Eight Tryffelit

After Eight tryffelit – kuulostaa ihanalta, eikö?

Minttusuklaa, se on yhdistelmä joka toimii melkein kaikessa. After Eight konvehdit tuovat mieleen lapsuuden joulut. Nuo ihanan ohuet minttusuklaa-herkut olivat luksusta ja niitä sai aina vain muutaman. Haaveilin välillä, että saisin syödä koko paketin yksin. Kaikki piti aina jakaa kolmen sisaruksen kanssa. Voi olisinpa tiennyt herkkujen paljoudesta, jonka tulevaisuus toi mukanaan heh.

Tänä vuonna päätin pyöritellä tryffeleitä After Eight konvehdeista. Näihin herkkupalloihin tarvitset 4 ainetta: suklaata, After Eight konvehteja, kermaa ja Marianne-rouhetta. Kaikki aineet sulatetaan massaksi, josta pyöritellään palloja, jotka kieritellään Marianne-rouheessa. Yksinkertaista ja niin herkullista. Pallerot kannattaa säilyttää viileässä, jotta ne pitävät muotonsa. Nämä tryffelit olivat makuraadin suosikit kaikista tämän vuoden joulumakeisista, joita olen tähän asti ehtinyt valmistaa.

Valmistimme näitä ihanuuksia, Oreo-tryffeleitä maidottomana ja rouskuvia pähkinäcaramel-keksejä eilen IG-Livessä. Kiitos vielä paljon kaikille osallistujille, olipa hauskaa pitää pitkästä aikaa live-tuokio teidän kanssa. Pääset katsomaan liven jälkikäteen tästä.

After Eight Tryffelit

After Eight Tryffelit

Ohje (noin 12 kpl)

  • 100 g tummaa suklaata (53%)
  • 100 g After Eight konvehteja (noin 12 kpl)
  • 0,5 dl kuohukermaa
  • 1 dl Marianne crush -rakeita
  1. Sulata suklaa vesihauteessa.
  2. Lisää After Eight konvehdit ja sulata massaan sekoittelemalla.
  3. Lisää kiehautettu kerma ja sekoita massa tasaiseksi.
  4. Siirrä massa pieneen kulhoon ja laita jääkaappiin jäähtymään (noin 2 h).
  5. Ota jäähtyneestä massasta lusikalla nokareita ja pyörittele nokareet palloiksi.
  6. Pyörittele pallerot Marianne crush-rakeissa ja nosta lautaselle tai tryffelivuokiin.

HUOM! Karkkiohjeissa on tärkeää noudattaa ohjetta tarkasti. Jos vaihdat suklaan esimerkiksi talous- tai maitosuklaaseen voi olla, ettei massa hyydy yhtä hyvin.

Vinkki! Pyörittele tryffelit Mariannessa vasta ennen pakkaamista tai tarjoilua. Jääkaapin kosteus pehmittää marianne-rakeet. Voit pyöritellä tryffelit myös kaakaojauheessa tai pähkinärouheessa.

SÄILYTYS: Säilytä viileässä, jotta tryffelit eivät pehmene/sula. HUOM! Jääkaapissa Marianne-rakeet pehmenevät. Tryffelit säilyvät noin 5-6 päivää niiden valmistuksesta.

After Eight Tryffelit
After Eight Tryffelit

Herkullista viikonloppua!

/Anni


Lisää jouluherkkuja löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

6 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Söpöt Poropiparit
Seuraava artikkeli: Korkea Piparkakkutalo + kaavat »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Minna sanoo

    20.12.2020 16:53

    Apua! Mulla on kumihanskat kädessä ja pyöritän palloiksi. Mutta mulla on aina todella lämpimät kädet, niin nytkin, niin ei noiden pyörittelystä tule mitään! 😭 Löysää velliä vaan käsissä. Mitä mä keksin tehdä? Yritin jo jääkaapissakin pyöritellä, mut ei se auta.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.12.2020 19:13

      Odotitko, että massa oli täysin jähmettynyt jääkaapissa? Niin että tarvitset lusikan avuksi, jotta voit ottaa massasta palloja? Pallot pyöräytetään lusikan avulla nopeasti ja ne voi käyttää jääkaapin kautta vielä kerran ennen rouheessa pyörittelyä. Instagramin IGTV:n videolla tein näitä ja se on katsottavissa myös jälkikäteen täällä:

      https://www.instagram.com/anninuunissa/channel/

      Vastaa
  2. Sonja sanoo

    21.12.2020 15:12

    Moi! Milloin tryffelit ovat parhaimmillaan, voiko tehdä jo pari päivää ennen vai samana päivänä? Säilytetäänkö jääkaapissa?:)

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.12.2020 16:05

      Moi, voi tehdä etukäteen. Pyörittelisin koristeissa vasta ennen tarjoilua tai jos annat lahjaksi niin sinä päivänä:

      SÄILYTYS: Säilytä viileässä, jotta tryffelit eivät pehmene/sula. HUOM! Jääkaapissa Marianne-rakeet pehmenevät. Tryffelit säilyvät noin 5-6 päivää niiden valmistuksesta.

      Vastaa
  3. Emilia sanoo

    22.12.2020 19:46

    Hei !
    Voiko massan tehdä kaappiin valmiiksi ja vasta pyöritellä palloiksi seuraavana päivänä 🤔

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.12.2020 06:39

      Tottakai! Ei massa miksikään mene jääkaapissa 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios