• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Häähumua
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Parhaat Pätkis-Kuppikakut

Isänpäivä· Kuppikakut

16 marras
Parhaat Pätkis-Kuppikakut

Parhaat  Pätkis-kuppikakut on yksi ensimmäisistä kuppikakkuresepteistäni täällä blogissa ja itseasiassa se on myös ensimmäinen kuppikakkukokeiluni! Sen lisäksi, että resepti on ensimmäinen, on se yksi parhaista. Edelleen näitä suklaisia herkkuja tilataan minulta kuppikakuista eniten. Pätkiksessä on vaan sitä jotain! Minttusuklaan ja tryffelin maku on koukuttava. Pätkistä löytyy näsitä kuppikakuista mehevinä paloina taikinasta. Pätkis-rouhetta voi käyttää myös koristelussa, kuten usein itse teen.

Hymy oli herkässä kun uusin Maku tipahti postiluukusta. Tämä resepti löytyi minittäin myös Maku-lehden sivuilta vinkkinä isänpäivän leivontaan! Nyt minulla oli siis hyvä syy jakaa tämä herkullinen resepti myös blogissani.

Isänpäivä meni jo, mutta nämä herkulliset cupcaket maistuvat myös muissa juhlissa. Onnittelut vielä hyvälle ystävälleni tutkinnosta ja uudesta työpaikasta, joihin nämä kuppikakut kiikutettiin. Meillä oli suut makeana koko juhlien ajan!


Parhaat Pätkis-Kuppikakut

30 kpl minimuffineja 
  • 100 g voita
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 1,5 tl vaniljasokeria
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • noin 100 g pätkiksiä
  • 1,5 dl  maustamatonta jogurttia
  • 2 kananmunaa
  1. Sulata voi ja anna jäähtyä
  2. Sekoita kuivat aineet ja paloitellut pätkikset keskenään
  3. Vatkaa sulatetun voin joukkoon jogurtti ja munat.
  4. Sekoita hyvin kuivien aineiden sekaan nuolimella kääntelemällä. (Et tarvitse sähkövatkainta)
  5. Jaa taikina muffinipellille joka vuorattu paperivuoilla.
  6. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
  7. Tarkista kypsyys tikulla.
  8. Jäähdytä muffinit

Kuorrute:

  • 150 g tuorejuustoa
  • 50 g voita
  • 3 dl tomusokeria
  • kaakaojauhetta tai pastaväriä
  • nonparelleja ja koristeita
  1. Vatkaa tomusokeri ja voi sähkövatkaimella tasaiseksi.
  2. Vatkaa joukkoon kylmä tuorejuusto.
  3. Lisää tippa karamelliväriä.
  4. Vatkaa kunnes seos on kuohkeaa.
  5. Varo vatkaamasta liikaa ettei seos juokseennu. 
  6. Pursota kuorrute jäähtyneiden muffinien päälle ja koristele pätkispaloilla jae/tai koristerakeilla.
Parhaat Pätkis-Kuppikakut

Tiesitkö, että löydät blogistani yli 20 erilaista kuppikakku-reseptiä? Katso kaikki reseptit täältä.

Seuraathan herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa?

20 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Feta-pinaattipiirakka
Seuraava artikkeli: Perunaleipä »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Anonyymi sanoo

    19.12.2013 16:01

    Mitä tyllaa käytät ja mistä olet sen hankkinut? Kiitoksia 🙂 -jennie

    Vastaa
  2. Anni Paakkunainen sanoo

    19.12.2013 17:58

    Confetista hankin kierretähti tyllan -Städter 18mm 🙂

    Vastaa
  3. Anonyymi sanoo

    28.7.2014 07:24

    Kiitos ohjeesta! Näillä herkuteltiin ristiäisissä 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.7.2014 07:29

      Kiitos kommentista ja ilo kuulla, että resepti lainattiin onnistuneesti ristiäisiin! 🙂

      Vastaa
  4. Raita sanoo

    29.9.2014 10:11

    Naaaammmm!!!! ♥♥♥ Rakastan pätkikiksiä ylikaiken joten näitä on pakko testata 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.9.2014 10:13

      Siis nämä ovat älyttömän hyviä. Tämä on luottoreseptini, joka tosiaan julkaistiin myös Maku-lehdessä 🙂 Näitä tilaavat sukulaiset ja kaverit vieläkin vähän väliä. Nams! Pakko kai itsekin tehä uusi satsi 🙂

      Vastaa
  5. Leena/Mansikkaheinä sanoo

    12.6.2018 11:39

    Tämä on hieno postaus edelleen!?Linkitin omaan blogiini, sillä tästä löytyy ohjeita moneen lähtöön. Lämmin kiitos! ?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.6.2018 12:00

      Kiitos Mansikkaheinä <3 🙂 Tämä on edelleen yksi omista suosikeista!

      Vastaa
  6. Ulla sanoo

    23.9.2018 10:24

    Hei, kuulostaa hyvältä ohjeelta, joten täytyy heti testata. Sen verran paljon tulee tuosta muffareita, joten voiko pakastaa tuon kuorrutteen kanssa vai onko parempi ilman sitä? Kuorrutus varmaan kärsii pakasteesta oton jälkeen eikä näytä yhtä näteiltä vai kuinka? Kiitos ihanista ohjeista!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.9.2018 11:01

      Hei Ulla, en pakastaisi itse kuorrutteen kanssa juuri sitä syystä, että leivonnaisen ulkonakö kärsii ja kuppikakut on vaikea pakata nätisti. Ole hyvä ja kiitos sinulle kommentista 🙂

      Vastaa
  7. Aamu Railo sanoo

    21.2.2019 13:45

    Todella helppo ja hyvän makuinen. Todella hyvä resepti ja äiti piti niistä myös kun tuli töistä👍

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.2.2019 17:03

      Ihana kuulla! 🙂 Kiitos kommentista ja olikein hyvää viikonloppua!

      Vastaa
  8. Elisa sanoo

    12.11.2019 12:08

    Voiko näitä tehdä myös pelkissä paperisissa vuoissa ilman muffinivuokaa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.11.2019 13:08

      Minun mielestä onnistunut muffinssi vaatii aina pellin. Taikina on liian raskasta pelkkiin paperisiin vuokiin ja siksi ilman peltiä muffinsseista tulee lättäniä. Joskus olen käyttänyt vertausta ”paistaisitko kakun ilman vuokaa?” 🙂

      Vastaa
  9. Mira sanoo

    26.1.2020 18:53

    Hyvän makuisia tuli. Ainoa ongelma oli kuorrutteen kanssa, kun ohjeessa ei lue, että pitääkö voi sulattaa kokonaan. Koska jätin voin pehmeäksi könytiksi enkä sulattanut litkuksi niin se paakkuuntui tomusokerin kanssa, eikä sekoittunut tasaiseksi millään. Lisäsin tuorejuuston sekaan, ja eihän siitä mitään tullut. Lusikalla sitten painelin kikkareet sileiksi. Olisi siis kiva tietää, millaista voin pitäisi olla, kun sen sekoittaa tomusokerin kanssa. Muuten kyllä onnistui hyvin. Kuorrute meni nyt jääkaappiin jähmettymään, että saan pursotettua sen muffineiden päälle.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.1.2020 21:33

      Hei Mira, voi ja tomusokeri vatkataan kuohkeaksi ennen tuorejuuston lisäämistä, kuten ohjeessa sanotaan. Voita ei sulateta, siksi niin ei myöskään lue ohjeessa 🙂 Aina kuorrutteita tehdessä kun puhutaan vatkaamisesta tarkoitetaan vatkaamista sähkövatkaimella ja silloin voin on hyvä olla huoneenlämpöistä, kuten muidenkin aineiden leipoessa ellei toisin mainita. Kiva, että kuppikakut kuitenkin maistuivat, ensi kerralla kuorrutekin varmasti onnistuu paremmin 🙂

      Vastaa
  10. Mari sanoo

    24.5.2020 15:55

    Hei, en tiedä teinkö jotain väärin.. sain tehtyä vain 12 kpl

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.5.2020 19:56

      Teit ehkä isompaan vuokaan? 🙂 Minulla nämä ovat minikokoisia eli 24 kpl vuokaan tein.

      Vastaa
  11. Tipi sanoo

    20.5.2021 15:15

    Hei! Onko tuo kuorrute kuinka jämäkkää? Saako siitä pursotettua esim ruusuja?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.5.2021 20:11

      Saa pursotettua myös ruusuja!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios