|

Raparperipiirakka hapankermalla ja kardemummalla

Raparperipiirakka hapankermalla ja kardemummalla

Jaan teille nyt vähän raparperirakkautta piirakan muodossa. Tämä Raparperipiirakka hapankermalla ja kardemummalla on jotain aivan IHANAA! Ai, että oman maan ensimmäisistä raparpereista leivottu piirakka on aina kesän paras, vai mitä?

Jätin piirakan tarkoituksella kirpeäksi ja lisäsin vain välttämättömän määrän makeutusta: pohjaan, täytteeseen ja vähän piirakan päälle. Piirakka on täydellisen mehevä ranskakerman ansiosta ja maistuu taivaalliselta makean kardemummalla maustetun vaniljakastikkeen kanssa.

Olen tehnyt paljon rapaprperipiirakoita, mutta tuntuu että aina leipoo sen parhaimman. Tätä ja muitakin arkiston helmiä kannattaa kokeilla.

KATSO VIDEO-RESEPTI TÄÄLTÄ

LISÄÄ RAPARPERIOHJEITA LÖYDÄT TÄÄLTÄ


Raparperipiirakka hapankermalla ja kardemummalla

noin 8-10 hlö

TAIKINA

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 100 g voita
  • 100 g tuorejuustoa

TÄYTE

  • 4-5 dl raparperin paloja
  • 50 g voita sulatettuna
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 200 g ranskankermaa
  • 1 kananmuna
  • 1 tl vaniljatahnaa
  • 2 rkl tummaa sokeria (ruoko, fariini tai kookos)

KARDEMUMMALLA MAUSTETTU VANILJAKASTIKE

  • vaniljakastiketta
  • reilusti, mutta oman maun mukaan kardemummaa
  1. Sekoita kuivat aineet keskenään Nypi kylmä voi kuutioina jauhojen sekaan. Lisää tuorejuusto ja sekoita lusikalla. Nosta taikina hetkeksi jääkaappiin kelmuun käärittynä ja valmista täyte.
  2. Pese ja pilko raparperinvarret ja kääntele sulatetussa voissa. Lisää sokerit ja vanilja, sekoita.
  3. Kaulitse levännyt taikina jauhotetulla leivinpaperin päällä hieman vuokaa (halkaisija n. 22 cm) suuremmaksi, pyöreäksi levyksi. Nosta levy vuokaan leivinpaperin avulla ja painele tasaiseksi. Pistele pohja haarukalla. Kaada raparperiseos piirakkapohjalle.
  4. Sekoita ranskankerma, muna ja vaniljatahna, kaada seos raparperien päälle. Ripottele päälle vielä tummaa sokeria. Paista 175 asteessa uunin alaosassa noin 40 minuuttia.
  5. Tarjoile piirakka kardemummalla maustetun vaniljakastikkeen kanssa.

VINKKI! Lisää halutessasi sokeria ohjeeseen. Piirakka ei ole kovin makea. Makeutta tuo vaniljakastike herkutteluvaiheessa.

KATSO VIDEO-RESEPTI TÄÄLTÄ

Raparperipiirakka hapankermalla ja kardemummalla

Ihanaa viikonloppua!

/Anni

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *