• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Pina Colada Marengit

Marengit· Vappu

19 tammi
En ole oikein pystynyt päästämään irti kuumasta ja kosteasta matkasta, joka päättyi jo reilu viikko sitten. On niin harmaata ja kylmää, joten päätin piristää itseäni ja kumppaniani näillä ihanilla ja värikkäillä pina colada marengeilla! Lorann -aromit toimivat mahtavasti marenkimassassa ja näissä marengeissa maistaa selvästi tuon kookoksen ja ananaksen makuisen cocktailin, jota reissussakin nautittiin.

 

Marenkeja voi herkutella sellaisenaan tai säilöä ne leivosrasiaan ja käyttää kakkujen koristeena myöhemmin, kuten minä usein teen. Nämä marengit tulevat näyttämään upeilta jonkun keväisen kakun päällä! Värithän huutavat vappua ja pääsiäistä!

Ohje on mielestäni yksinkertainen ja se on itseasiassa sama ohje jolla tein jouluna kuusimarenkeja. Tykkään tuosta Meringue Girlsien ohjeesta, jossa sokeri lämmitetään uunissa ennen sen lisäämistä marenkimassaan. Massasta tulee ihanan kiiltävää ja venyvää! Tästä ohjeesta tulee noin 60kpl marenkeja.

 


Pina Colada Marengit

Ohje: 
  • 300 g sokeria
  • 150 g kananmunan valkuaista (noin 4 valkuaista)
Lisäksi:
  • Pina colada aromia (2-3 pipetillistä)
  • Progel keltainen pastaväri
  • Progel Limen vihreä pastaväri
  • Progel Pinkki pastaväri
  1. Mittaa sokeri pellille leivinpaperin päälle ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Mittaa valkuaiset valmiiksi kulhoon. Lämmitä sokeria noin 5 minuuttia uunissa. Sokeri on valmista kun se alkaa sulaa reunoilta, mutta keskellä on vielä normaalia.
  2. Samalla kun sokeri lämpeää uunissa, vaahdota valkuaiset monitoimikoneessa tai käsivatkaimella. Valkuaisvaahto on valmista kun se pysyy kulhossa kääntämällä sen ylösalaisin.
  3. Jatka valkuaisten vatkaamista ja kauho samalla kuumennettua sokeria valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Lisää sokeri osissa kunnes kaikki on seassa ja sulanut (älä lisää sulanutta kovaa sokeria, jos sitä on syntynyt pellin reunoille).
  4. Jatka vaahdottamista n. 5 minuutin ajan tai kunnes massa muodostaa nostaessa ”huippuja”. Mausta marenkimassa aromilla ihan lopuksi.
  5. Säädä uunin lämpötila 90-100 asteeseen.
  6. Jos haluat monivärisiä marenkeja niin sivele pastavärejä pitkinä viivoina pursotinpussin sisäreunoille hammastikulla tai varrastikulla, sen jälkeen kun olet ensin asentanut tyllan paikoilleen.
  7. Kauho marenkimassa pursotinpussiin ja pursota marenkeja leivinpaperilla varustetulle uunipellille.
  8. Paista marenkeja uunin keskitasolla noin 40-60 minuuttia.Varmista etteivät marengit saa uunissa väriä, sillä uunien tehoissa on eroja. Marengit ovat valmiita kun ne irtoavat leivinpaperista helposti.
    Vinkki! Käytössä minulla oli tämä (kruunu) tähtitylla. Tällä tyllalla saat hauskoja marenkeja, joissa erottuu raidat kivasti. Käytän tätä tyllaa useimmin juuri marenkien pursotukseen. 
    Tähtitylla kruunu 12mm
    Pina Colada -aromi.

18 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Kuuma ja kostea Thaimaa ja sen herkut!
Seuraava artikkeli: Herkullisin Porkkanapiirakka (pellillinen) »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Tiia / Littlebigthings sanoo

    19.1.2017 16:49

    Ompa ihanan näköisiä! Ja varmasti myös makuisia 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.1.2017 05:20

      Tiia maku oli kuin aito pina colada 😉 Kiitos <3

      Vastaa
  2. Susanna Kajala sanoo

    19.1.2017 19:57

    Näyttävät todella pirteiltä.:)

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.1.2017 05:19

      Kiitos Susanna 🙂 Väriä harmauteen!

      Vastaa
  3. Henna sanoo

    20.1.2017 05:07

    Aivan super kauniita! Kokeiluun menee!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.1.2017 05:19

      Kiitos Henna 🙂 Kakun koristeeksi näitä voi tehdä varastoonkin!

      Vastaa
  4. Jack Bauer sanoo

    20.1.2017 15:31

    No nyt on värikästä meininkiä. Aivan mahtavan näköisiä marenkeja! 😀

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.1.2017 08:01

      Hihhih jotain pirteetä piti kehittää 🙂 kiitos!

      Vastaa
  5. Anonyymi sanoo

    21.1.2017 22:23

    Kuinka kauan marengit säilyvät? Tarvitsisin kuukauden päästä, mutta onko liian aikaista tehdä vielä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.1.2017 07:54

      Marengit säilyvät kyllä yli kuukauden suljetussa rasiassa, mutta kovettuvat hieman. Ne ovat parhaimmillaan viikon sisällä valmistuksesta, jolloin sisun on syötäessä vailä hieman sitkeä. Teen usein kakun koristeeksi tulevat marengit valmiiksi ja silloin ei ole väliä, vaikka olisivat kuukausi sitten tehty 🙂

      Vastaa
  6. AV sanoo

    24.1.2017 09:21

    Moi,
    tein ohjeen mukaan ja kun sokerin lisäsin muuttui vaahto löysäksi…

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.1.2017 09:28

      Moikka,

      Harmi kuulla, ettet onnistunut. Jotain on mennyt tehdessä pieleen, koska valkuaisvaahto ei itsestään löysisty varsinkaan sokerin lisäämisen jälkeen. Onko mahdollista, että valkuaisten joukkoon on päässyt keltuaista? Vatkasitko yhtä kauan kun ohjeessa sanottiin? Oliko kaikki välineet puhtaita ja kuivia – valkuaista tehdessä esimerkiksi rasvaa ei saisi olla kulhon pinnalla yhtään. Muistithan käyttää huoneenlämpöisiä munia?

      Vastaa
  7. Sallaminna sanoo

    7.10.2019 19:44

    Mikähän mahtaa olla syynä että paiston loppupuolella (30min jälkeen) marengin pinta muuttui kuprumaiseksi. Ennen sitä olivat vielä täydellisen sileitä mutta 40min kohdalla menivät kuprulle.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.10.2019 18:20

      Mulle kävi sama juttu viime viikolla. En tiedä varmaa syytä – avasitko uunia kesken paiston? Kauan paistoit lopulta marenkeja?

      Vastaa
  8. S sanoo

    2.4.2020 16:43

    Moikka,

    Koitin tehdä näitä ihanuuksia tänään, mutta meni hieman erinäköisiksi kuin mitä odotin 😀 Minulla ei onnistunut sulaneen sokerin lisääminen valkuaisvaahtoon (sokerin lusikoiminen leivinpaperilta ei onnistunut yhtään ja kun lusikallisenkin, niin sokeri melkein heti jähmettyi ja tuli isoja sokerikokkareita valkuaisvaahtoon.). Sitten tein uudelleen valkuaisvaahdon ja sulatin sokerin kattilassa pikkuhiljaa sokeria lisäten. Lisääminen onnistui hyvin, mutta valkuaisvaahdosta tuli ruskeaa… Mielestäni sokeri ei palanut, joten en tiedä, mikä meni väärin tässä.
    Sitten väriaineen lisääminen raidoiksi oli näkemisen arvoista 😀 väriainetta oli jokapuolella ja ei kädet täynnä sitä. Yritin viivoina pastelliväriä ”piirtää” pursotinpussiin, mutta se valui ympäri pursotinpussia. Koitin myös tikulla tehdä viivoja ja se ei onnistunut oikein, kun muovisessa pursotinpussissa viivat muuttuivat ei-yhtenäisiksi pisteiksi ympäri pussia (en tiedä saako tästä selityksestä nyt ketään selvää 😀 )

    Osaatko auttaa, mikä meni pieleen sokerin lisäämisen ja väriaineiden kanssa :)?

    Kiitos jo etukäteen <3

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.4.2020 17:21

      Hei S,

      Luitko ohjeen huolella? Hiomasin heti alussa, että sokerin kuumantamisessa on tullut virhe – sokeria ei sulateta vaan kuumennetaan/lämmitetään. Tässä ote vielä ohjeesta:

      Jatka valkuaisten vatkaamista ja kauho samalla kuumennettua sokeria valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Lisää sokeri osissa kunnes kaikki on seassa ja sulanut (älä lisää sulanutta kovaa sokeria, jos sitä on syntynyt pellin reunoille).

      Eli sokeri ei vaihda väriä tai sula. Se ikäänkuin lämmitetään ja otetaan uunista pois heti jos reunat alkavat sulaa. Kuten ohjeessa lukee ei sulanutta kovaa sokeria lisätä vaahtoon.

      Värin kanssa luultavasti kävi niin, että lisäsit sitä liikaa. Olihan sinulla geelimäinen väri käytössä? Nestemäiset värit eivät sovi tähän tarkoitukseen. Geeliväriä laitetaan esimerkiksi hammastikulla ihan vähän ohuina viivoina pussin reunoille.

      Vastaa
  9. S sanoo

    3.4.2020 10:32

    Heippa,

    Aaah, aivan. Taisin tulkita ohjeen vain eri tavalla. Ymmärsin, että sulanut kova sokeri tarkoitti, ettei sulamisen jälkeen olevaa kovettunutta sokeria lisätä, mutta muu lisätään 😀 No täytyypä kokeilla uudelleen!

    Käytin Pastaväri ProGel® Rainbow Dust:in värejä ja ymmärtääkseni ne taitavat olla geelimäisiä värejä 🙂 Ahaaa, eli väriä ei vedetä pitkänä viivana pursotinpussia pitkin ylös asti vaan pelkästään tyllan yläpäähän pieniä viivoja? Ymmärsinkö oikein? 🙂

    Kiitos!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.4.2020 10:38

      Rainbow dustin värit käyvät hyvin. Ja ei vedetä viivoja ihan ylös asti. Tämän homman oppii harmoittelemalla. Rennosti vaan! Tsemppiä uuteen yritykseen!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios