sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Maailman Paras Porkkanakakku


Mahtavaa isänpäivää ja terveisiä NYC:istä. Leivoin tämän ihanan porkkanakakun juuri ennen matkaa ja tänään onkin hyvä tilaisuus julkaista resepti isien kunniaksi. Matkani kulkua voit muuten seurata edelleen Instagramista @anninuunissa.

Tämän reseptin alkuperäinen ohje löytyy The Hummingbird Bakeryn kirjasta "Leivonnaisia herkkusuille". Bongasin reseptin jo vuosia sitten, muokkasin sitä hieman ja sen jälkeen en ole porkkanakakkua tai muffinsseja tehnyt millään muulla ohjeella. Tämä ohje on täydellinen. Kakusta tulee mehevä, kostea ja juuri sopivasti mausteinen. Hassua on ettei resepti ole aiemmin löytynyt blogista, koska tämä kakku on ehdottomasti oma suosikkikakkuni. Nyt sain kuitenkin ihan mahtavan tilaisuuden leipoa kakun ystävien juhliin ja siitä syystä resepti ja kakku pääsee vihdoin myös blogiin.

Ohje: 
3 dl tummaa ruokokidesokeria
3 kananmunaa
3 dl auringonkukkaöljyä (myös rypsiöljy käy)
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä
0,5 tl suolaa
0,25 tl vanilja-aromia
300 g (luomu)porkkanaraastetta
100 g saksanpähkinöitä (tai muita pähkinöitä)

Mittaa sokerit, munat ja öljy kulhoon tai monitoimikoneeseen ja vatkaa kevyesti sekaisin.
Sekoita kuivat aineet ja mausteet toisessa kulhossa sekaisin.
Lisää munaseoksen joukkoon jauhoseosta desi kerrallaan siivilän läpi.
Sekoita ja kääntele taikinaa nuolimella, kunnes kaikki aineet ovat kunnolla sekoittuneet.
Lisää lopuksi porkkanaraaste ja pähkinärouhe ja sekoita puuhaarukalla sekaisin.
Kaada taikina kahteen voideltuun 20 cm vuokaan tai yhteen voideltuun 24 cm vuokaan.
Paista kakkupohjia uunin keskitasolla 170 asteessa noin 25 minuuttia.
Valmiin pohjan pinta tuntuu kimmoisalta ja se on väriltään kullaruskea.
Anna pohjien jäähtyä vuoassa hetki ja siirrä sitten  ritilän päälle jäähtymään.
Leikkaa kumpikin pohja jäähtyneenä kahteen osaan.
Kokoa kakku suoraan kakkualustalle jakamalla kuorrute joka kerrokseen ja lopuksi kakun päälle.
Kauniin pinnan saat kuorrutukseen levittämällä sen palettiveitsellä.
Koristele kakku sokerimassaporkkanoin tai pähkinärouheella.
Huom! Voit jos paistat kakun yhdessä vuoassa joudun luultavasti pidentämään paistoaikaa. Tarkista kypsyys puutikulla.  Leikkaa kakku kolmeen osaan jäähtyneenä.   

Kuorrute:
250 g tuorejuustoa
100 g voita
6 dl tomusokeria

Vatkaa tomusokeri ja huoneenlämpöinen voi monitoimikoneessa, kunnes aineet ovat kunnolla sekoittuneet.
Lisää kylmä tuorejuusto ja vatkaa, kunnes juusto on kokonaan sekoittunut voin ja tomusokerin sekaan. Käännä monitoimikoneen teho suuremmalle ja vatkaa vähintään 5 minuuttia, niin kauan kunnes seos on kuohkeaa ja vaaleaa. Huom! Varo kuitenkin vatkaamasta liikaa ettei seos juoksetu.

Koristeluun:
Valmiita syötäviä koristeporkkanoita
Itse tehtyjä porkkanoita muotilla ja sokerimassalla

14 kommenttia:

  1. Voisiko tällä ohjeella tehdä muffineja? Montakohan ohjeesta tulisi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Kyllä tämä ohje soveltuu myös muffinitaikinaksi. Tein itse viikko sitten myös muffineja ja tällä ohjeella niitä tuli noin 12-15 kappaletta. Suosittelen käyttämään muffinipeltiä, koska taikina on raskas :)

      Poista
    2. Moi! Kyllä tämä ohje soveltuu myös muffinitaikinaksi. Tein itse viikko sitten myös muffineja ja tällä ohjeella niitä tuli noin 12-15 kappaletta. Suosittelen käyttämään muffinipeltiä, koska taikina on raskas :)

      Poista
  2. Tätähän vois tarjota vaikka synttärikakkuna, on sen verran komean näköinen. Varmasti hyvä resepti, jos et oo muita enää kokeillut. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hyvin pääteltelty ;) tämä kakku lähti synttärijuhliin! Ja resepti on paras :)

      Poista
    2. Kiitos! Hyvin pääteltelty ;) tämä kakku lähti synttärijuhliin! Ja resepti on paras :)

      Poista
  3. Oi! Maailman parhaalta tämä todellakin näyttääkin! ♥ Ihana resepti, ihanat kuvat ja ennen kaikkea todellakin aivan ihanan näköinen porkkanakakku :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kommentti! Kiitos :) Kannattaa kokeilla tätä reseptiä, mielestäni en yhtään valehtele siinä, että tämä on maailman paras resepti. Ainakin ennen kuin parempi tulee vastaan :)

      Poista
  4. Ihana kakki todellakin! Pitihän se testata! Tein yhdessä isommassa vuoassa ja paistoaikaa tosiaan piti pidentää reilusti. Voikohan kakkua pakastaa? Tai kuin kauan säilyy jääkaapissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Silja, kiitos kommentista! Kiva kun ohje pääsi käyttöön. Kakkua voi todellakin pakastaa. Sulata huoneen lämmössä, kun otat pakastimesta. Pitäisi pysyä todella hyvänä. Kakku säilyy hyvin myös jääkaapissa. Tosin tuorejuustokuorrute on hiukan herkempi. 3-4 päivää sanoisin. Muista käyttää aistinvaraista arviointia :)

      Poista
  5. Hei! Säilyykö kakku jos teen kakun perjantaina ja tarjoilen sunnuntaina?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei. Kyllä säilyy. Kakku saattaa olla jopa parempaa kun se saa maustua pari päivää. Kuorruteen tekisin ja laittaisin tarjoilupäivänä, mutta sen voi tehdä myös etukäteen.

      Poista
  6. Hei Annis!
    Mitä tuorejuustoa käytät? En tiedä missä vika, mut mun kuorrutuksesta tulee aina löysää ja "pahaa"..
    nim: Tahmatassu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Tahmatassu :) voi harmi kuulla, että kuorrutuksesi ei ole onnistunut :( Käytän yleensä philadelphiaa. Se on koostumukseltaan parasta. Teetkö varmasti kaiken huolellisesti, kuten ohjeessa sanotaan? Ensin PEHMEÄ huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri kunnolla sekaisin ja kylmä juusto sekaan kovaa vatkaten. Tämä täyte on yksi suosikeistani - en ymmärrä miten voi tulla pahaa. Mitä tuorejuustoa olet käyttänyt?

      Poista

Kiitos kommentistasi!