• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Helppo Rahkavoitaikina (G)

Brunssi· Gluteeniton· Joulu· Suolaiset· Suolaiset piirakat· Tekniikat

25 marras
Helppo Rahkavoitaikina

Ahh miten nostalgista palata näihin kuviin, jotka otin vanhassa asunnossa. Leivoin rahkavoitaikinaa kesällä, mutta nyt on hyvä syy jakaa tämä ohje, koska tällä taikinalla leivot ihanimmat joulutortut alusta loppuun! Ohje on alun perin äidiltäni saatu, se perinteinen. Hän tekee rahkavoitaikinasta ihanaa lihapiirakkaa. Täytyy kokeilla sitäkin. Te toivoitte ohjetta Instagramin puolella, joten tässä olkaa hyvät.

Rahkavoitaikina on helppo ja monipuolinen taikina, joka leivotaan rahkasta, voista ja vehnäjauhoista. Taikina kannattaa valmistaa hyvissä ajoin jääkaappiin kylmettymään. Voit myös leipoa sitä pakkaseen. Rahkavoitaikina on monipuolinen. Voit kaulia sen ja saat lehtevyyttä, mutta voit myös sekoittaa sen nopeasti, jolloin se toimii hyvin myös piirakkapohjana.


Helppo Rahkavoitaikina (G)

Ohje

  • 250 g rahkaa
  • 250 g huoneenlämpöistä voita
  • 250 g (4 dl) vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 tl leivinjauhetta
  1. Ota kaikki aineet hyvissä ajoin huoneenlämpöön.
  2. Sekoita rahka ja pehmeä voi (voit pehmittää voita lisää mikrossa).
  3. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää jauhot rasvaseokseen nopeasti sekoittaen.
  4. Taputtele taikina suorakaiteen muotoisena kelmun sisään ja laita taikina jääkaappiin pariksi tunniksi.
  5. Ota taikina jääkaapista ja kaulitse jauhoitetulla alustalla isoksi levyksi.
  6. Nosta taikinaa pitkältä sivulta keskelle ja toiselta puolelta päälle. Kaulitse taas levyksi ja toista taittelu sekä kaulinta pariin kertaan. Näin saat lehtevyyttä taikinaan.
  7. Lopuksi leivo taikinasta torttuja, pasteijoita tai sarvia.

Vinkki! Kova voi on vaikea sekoittaa rahkaan. Rahka ei saisi olla jääkaappikylmää, muuten voi menee kokkareiseksi.

Vinkki! Jos teet taikinasta piirakkapohjan jätä kaulintavaihe pois ja taputtele taikina suoraan jääkaapista piirakkavuokaan/pellille.

GLUTEENITON: Vaihda vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen.

Helppo Rahkavoitaikina

Paista joulutortut 225 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 10-12 minuuttia.

Helppo Rahkavoitaikina
Helppo Rahkavoitaikina
Helppo Rahkavoitaikina

Herkullisia hetkiä!

/Anni


Lisää reseptejä löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

7 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Joulun Ihanin Juustokranssi
Seuraava artikkeli: Suolainen juustokakku viinirypälehillolla »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. silja sanoo

    29.9.2022 12:37

    Moi! Onnistuuko tämä karkeista jauhoista jos teen pasteijoita?🥰

    Vastaa
    • silja sanoo

      29.9.2022 13:48

      ja hei osaatko arvioida kuinka monta pasteijaa tästä tulisi?

      Vastaa
      • Anni Paakkunainen sanoo

        29.9.2022 14:42

        Karkeista vehnäjauhoista? Onnistuu varmasti 🙂 noin 15 tai ehkä enemmänkin. Riippuu kuinka ohueksi kaulit ja minkä kokoisia teet 🙂

        Vastaa
  2. Ninni sanoo

    26.11.2022 09:08

    Tulipas todella hyvänmakuisia torttuja ja taikina oli helppo tehdä! Kaulitsemista pitää vielä harjoitella, jotta taikinaan tulisi enemmän lehtevyyttä. Mutta ehdottomasti jatkoon tämä ohje! 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.11.2022 13:05

      Ihana kuulla Ninni, että tykkäsit! Tuon kaulitsemisen oppii tekemällä – seuraavalla kerralla tulee jo parempi, niin oli minullakin!

      Vastaa
  3. Jasmine sanoo

    4.12.2022 15:41

    Voiko tätä taikinaa pakastaa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.12.2022 06:38

      Voi pakastaa. Lisää leivonnaisten pakastuksesta täällä:

      https://www.anninuunissa.fi/leivonnaisten-pakastus/

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios