• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Päärynä-Marenkivoikreemi ja pursotuksia uusilla tyllilla

Täytteet ja kuorrutukset

26 heinä
 
 
 
Pääsin vihdoin testailemaan kunnolla uusia pursotustyllia, jotka saapuivat verkkokauppaani viime kuussa. Teiltä lukijoilta ja asiakkailta on tullut paljon kyselyjä sekä toiveita pursotusmalleista, joten päätin ryhtyä vihdoin tuumasta toimeen. Tässä postauksessa on nyt osa kukista, joita uusilla tyllilla voi pursottaa. Testissä siis alla olevat Russian Tip erikoistyllat:
 
 
  • Tähtikukka
  • Päivänkakkara
  • Auringonkukka
  • Samettitulppaani
  • Lehtitylla
 
 
Näillä tyllilla pursotus onnistuu parhaiten kun pursotettava kreemi on tarpeeksi jämäkkää. Pelkällä kermavaahdolla kauniit kukat eivät valitettavasti onnistu. Kerma ei jaksa pitää muotoa ja kuviota tarkkana. Kermaan voi lisätä kovaa rahkaa tai tuorejuustoa ja kokeilla halutessa – en kuitenkaan lupaa että silloinkaan onnistuu. Äitini testasi pelkällä kovalla kermavaahdolla ruusu ja tulppaani -tyllia ja kertoi onnistuneen ihan kivasti – onnistuminen riippuu myös siitä mikä on oma tavoite. Täytyy muistaa, ettei mikään luonnonkukkakaan ole täysin samanlainen tai kokoinen.
 
Pursotettavien kukkien pursotus on huolellista työtä ja vaatii jonkun verran harjoitusta. Itse valmistin pursotusta varten marenkivoikreemin, jonka maustoin vahvalla päärynä-aromilla. Kreemi toimi pursotukseen minusta hyvin, mutta sää-olosuhteet toivat hieman haasteita tällekin kreemille. Jouduin käyttämään kreemiä välillä kaapissa, jotta se pysyi tarpeeksi jämäkkänä 30 asteen kuumuudessa.
 
Marenkivoikreemi on siitäkin hyvä vaihtoehtoa, että se kovettuu jääkaapissa. Tein testikakun, jonka päälle pursottelin erilaisia kukkia kukkakimpputyyliin.  Kakku pysyy jääkaapissa hyvänä ja kukat jämäköinä tarjoiluun asti. Kuvissa näkyvä kakku on testikakkuni. Sen sisällä on 3 munan sokerikakkupohja ja suklaamousse. Päällä tämä päärynänmakuinen marenkivoikreemi.
 

Päärynä-Marenkivoikreemi

Ohje 
 
  • 5 kananmunan valkuaista (150g)
  • 2,5 dl sokeria (250 g)
  • 250 g suolatonta voita (myös tavallinen käy, mutta aromin maku ei tule yhtä hyvin esiin)
  • 6-8 pipetillistä päärynä-aromia
  • pastavärejä (pinkki, vihreä, oranssi, lila, keltainen)
 
  1. Kuumenna valkuaisia ja sokeria koko ajan vatkaamalla niitä kulhossa vesihauteen päällä (kattila, jonka pohjalla on hiukan kiehuvaa vettä – kulhon pohja ei saa osua veteen). Lisää sokeri pienissä erissä ja vatkaa marenkia niin kauan, kunnes se on noin 60 asteista ja sokerikiteet ovat sulaneet kokonaan.
  2. Siirrä marenki monitoimikoneeseen ja jatka vatkaamista, niin kauan kunnes marenki on kädenlämpöistä (38 asteista). Tähän menee noin 5-10 minuuttia. Voit vatkata myös käsiatkaimella.
  3. Vaihda monitoimikoneen vispilä lapavatkaimeen (jos ei ole niin vispilä käy) ja aloita lisäämään hieman pehmennyt voi, joka on vielä hiukan viileää. Lisää voi pienissä paloissa yksi kerrallaan ja vatkaa kreemiä miedolla teholla. Huom! Jos marenki on vielä liian lämmintä, voi sulaa ja kreemi menee pilalle, joten ole huolellinen.
  4. Jatka vatkaamista, kunnes koostumus on tasaista. Jossain vaiheessa kreemi voi alkaa näyttää kokkareiselta, se kuuluu asiaan. Jatkamalla vatkaamista koostumus tasaantuu. Valmis kreemi on pehmeää ja sileää. Vatkaus kestää noin 10 minuuttia. Lisää päärynä aromi pipetillä  kreemin sekaan vatkauksen loppupuolella. Maista ja lisää halutessasi lisää.
  5. Jaa kreemi pienenpiin kulhoihin ja värjää pastaväreillä.
  6. Laita tyllat pursotinpusseihin ja pursottele kukkia varovaisesti kakkujen ja leivosten päälle tai kukkanaulalle, josta voit siirtää kukat kakun päälle. Jos kreemi pehmenee liikaa laita pussi hetkeksi jääkaappiin. Siisti tyllan suu aina ennen uuden kukan pursotusta.
 
 
 
 

Katso myös Suklaakreemi.

Seuraathan herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa?

 

16 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Vadelmatartaletit vaniljakreemillä
Seuraava artikkeli: Kuningatarpiirakka marenkihunnulla »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Aurinkokujalla sanoo

    26.7.2016 09:53

    Mielettömän hieno kakku ja hyvä kans varmasti.
    Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.7.2016 13:48

      Kiitos paljon 🙂 oli kyllä herkullista, syötiin kakku veljeni syntymäpäivien kunniaksi.

      Vastaa
  2. Anonyymi sanoo

    26.7.2016 11:04

    Hienoa kun esittelit uusia pursotustyllia, kivaa vaihtelua koristeluun.
    Harmi kun kilpailusi on facebookin puolella ,itse en kuulu siihen joukkoon.
    T:Tytti

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.7.2016 13:49

      Hei Tytti, kiva kuulla, että postaus on ollut mieleinen. Laitatko sähköpostia osoitteeseen info@anninuunissa.fi niin lisään sinut arvontaan 🙂

      Vastaa
  3. Kanelitytön kakkuparatiisi sanoo

    26.7.2016 14:44

    Ihan mahtava kakku!! ♥ Ja kiitos näistä mallikuvista, ihana nähdä millasta jälkeä noilla tyllilla tulee! 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.7.2016 05:02

      Kiitos 🙂 Ihana jos tämä postaus ja mallit ovat hyödyllisiä. Mulla on vielä 4 mallia testattavana. Teen niistä seuraavaksi ehkä kuppikakkuja! 🙂

      Vastaa
  4. Anonyymi sanoo

    27.7.2016 11:37

    Wau

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.7.2016 15:43

      🙂 kiitos!

      Vastaa
  5. Iris sanoo

    12.7.2017 20:37

    Ihana kakku! Onko kakun kuorrutus tehty myös tällä kreemillä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.7.2017 07:05

      Kiitos Iiris 🙂 Kyllä kuorrutus on myös tehty marenkkivoikreemillä. Värjäsin sitä hiukan kaakaojauhella. siitä tuo tumman rustiikkinen sävy.

      Vastaa
  6. Riitta Tuominen sanoo

    17.12.2017 17:25

    Hei, voiko täytekakun päällystää ja pursuttaa sveitsiläisellä marengilla ja laittaa sen jälkeen pakkaseen. Kestääkö pakastuksen kauniina?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.12.2017 19:42

      Hei Riitta, luulen että kreemin pinta saattaa halkeilla ja kärsiä pakastuksen lämpötila-eroista 🙁

      Vastaa
  7. Sari sanoo

    20.9.2018 12:31

    Hei, olisin ohjeen sokerimäärän tarkistanut 2,5dl (250g)? Kumpi määrä on oikea, desi sokeriahan painaa 85g?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.9.2018 12:46

      Hei Sari,

      Olen pyöristänyt dl määrää. Jos mittaat grammoina niin mene niiden mukaan tai laita lähemmäs 3 dl sokeria mikä olisi ihan tarkalleen laskettuna tuo määrä 😉 Osa lukijoista ei omista vaakaa, joten olen pyöristänyt heille ohjeen desilitroihin 🙂 Sokerin tarkalla määrällä tässä ohjeessa ei ole niin väliä.

      Vastaa
  8. Tupu sanoo

    15.5.2020 10:25

    Hei Anni!
    Sopiiko tuo marenkivoikreemi sokerimassa- tai marsipaanikuorrutteen alle? Kaipailisin jotain mahdollisimman kevyttä kreemivaihtoehtoa noiden alle. Ja kiitos ihanista ohjeista ja vinkeistä!<3

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      15.5.2020 10:49

      Hei,

      Kiitos kommentista 🙂 Vastaus on kyllä sopii 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios