• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Jäätelö
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Runebergin Tortut
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Leivontaohjelma
  • Mökkiohjeet
  • Perhe
    • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Sokeriton

Päärynä-Marenkivoikreemi ja pursotuksia uusilla tyllilla

Täytteet ja kuorrutukset

26 heinä
 
 
 
Pääsin vihdoin testailemaan kunnolla uusia pursotustyllia, jotka saapuivat verkkokauppaani viime kuussa. Teiltä lukijoilta ja asiakkailta on tullut paljon kyselyjä sekä toiveita pursotusmalleista, joten päätin ryhtyä vihdoin tuumasta toimeen. Tässä postauksessa on nyt osa kukista, joita uusilla tyllilla voi pursottaa. Testissä siis alla olevat Russian Tip erikoistyllat:
 
 
  • Tähtikukka
  • Päivänkakkara
  • Auringonkukka
  • Samettitulppaani
  • Lehtitylla
 
 
Näillä tyllilla pursotus onnistuu parhaiten kun pursotettava kreemi on tarpeeksi jämäkkää. Pelkällä kermavaahdolla kauniit kukat eivät valitettavasti onnistu. Kerma ei jaksa pitää muotoa ja kuviota tarkkana. Kermaan voi lisätä kovaa rahkaa tai tuorejuustoa ja kokeilla halutessa – en kuitenkaan lupaa että silloinkaan onnistuu. Äitini testasi pelkällä kovalla kermavaahdolla ruusu ja tulppaani -tyllia ja kertoi onnistuneen ihan kivasti – onnistuminen riippuu myös siitä mikä on oma tavoite. Täytyy muistaa, ettei mikään luonnonkukkakaan ole täysin samanlainen tai kokoinen.
 
Pursotettavien kukkien pursotus on huolellista työtä ja vaatii jonkun verran harjoitusta. Itse valmistin pursotusta varten marenkivoikreemin, jonka maustoin vahvalla päärynä-aromilla. Kreemi toimi pursotukseen minusta hyvin, mutta sää-olosuhteet toivat hieman haasteita tällekin kreemille. Jouduin käyttämään kreemiä välillä kaapissa, jotta se pysyi tarpeeksi jämäkkänä 30 asteen kuumuudessa.
 
Marenkivoikreemi on siitäkin hyvä vaihtoehtoa, että se kovettuu jääkaapissa. Tein testikakun, jonka päälle pursottelin erilaisia kukkia kukkakimpputyyliin.  Kakku pysyy jääkaapissa hyvänä ja kukat jämäköinä tarjoiluun asti. Kuvissa näkyvä kakku on testikakkuni. Sen sisällä on 3 munan sokerikakkupohja ja suklaamousse. Päällä tämä päärynänmakuinen marenkivoikreemi.
 

Päärynä-Marenkivoikreemi

Ohje 
 
  • 5 kananmunan valkuaista (150g)
  • 2,5 dl sokeria (250 g)
  • 250 g suolatonta voita (myös tavallinen käy, mutta aromin maku ei tule yhtä hyvin esiin)
  • 6-8 pipetillistä päärynä-aromia
  • pastavärejä (pinkki, vihreä, oranssi, lila, keltainen)
 
  1. Kuumenna valkuaisia ja sokeria koko ajan vatkaamalla niitä kulhossa vesihauteen päällä (kattila, jonka pohjalla on hiukan kiehuvaa vettä – kulhon pohja ei saa osua veteen). Lisää sokeri pienissä erissä ja vatkaa marenkia niin kauan, kunnes se on noin 60 asteista ja sokerikiteet ovat sulaneet kokonaan.
  2. Siirrä marenki monitoimikoneeseen ja jatka vatkaamista, niin kauan kunnes marenki on kädenlämpöistä (38 asteista). Tähän menee noin 5-10 minuuttia. Voit vatkata myös käsiatkaimella.
  3. Vaihda monitoimikoneen vispilä lapavatkaimeen (jos ei ole niin vispilä käy) ja aloita lisäämään hieman pehmennyt voi, joka on vielä hiukan viileää. Lisää voi pienissä paloissa yksi kerrallaan ja vatkaa kreemiä miedolla teholla. Huom! Jos marenki on vielä liian lämmintä, voi sulaa ja kreemi menee pilalle, joten ole huolellinen.
  4. Jatka vatkaamista, kunnes koostumus on tasaista. Jossain vaiheessa kreemi voi alkaa näyttää kokkareiselta, se kuuluu asiaan. Jatkamalla vatkaamista koostumus tasaantuu. Valmis kreemi on pehmeää ja sileää. Vatkaus kestää noin 10 minuuttia. Lisää päärynä aromi pipetillä  kreemin sekaan vatkauksen loppupuolella. Maista ja lisää halutessasi lisää.
  5. Jaa kreemi pienenpiin kulhoihin ja värjää pastaväreillä.
  6. Laita tyllat pursotinpusseihin ja pursottele kukkia varovaisesti kakkujen ja leivosten päälle tai kukkanaulalle, josta voit siirtää kukat kakun päälle. Jos kreemi pehmenee liikaa laita pussi hetkeksi jääkaappiin. Siisti tyllan suu aina ennen uuden kukan pursotusta.
 
 
 
 

Katso myös Suklaakreemi.

Seuraathan herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa?

 

16 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Vadelmatartaletit vaniljakreemillä
Seuraava artikkeli: Kuningatarpiirakka marenkihunnulla »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Aurinkokujalla sanoo

    26.7.2016 09:53

    Mielettömän hieno kakku ja hyvä kans varmasti.
    Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.7.2016 13:48

      Kiitos paljon 🙂 oli kyllä herkullista, syötiin kakku veljeni syntymäpäivien kunniaksi.

      Vastaa
  2. Anonyymi sanoo

    26.7.2016 11:04

    Hienoa kun esittelit uusia pursotustyllia, kivaa vaihtelua koristeluun.
    Harmi kun kilpailusi on facebookin puolella ,itse en kuulu siihen joukkoon.
    T:Tytti

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.7.2016 13:49

      Hei Tytti, kiva kuulla, että postaus on ollut mieleinen. Laitatko sähköpostia osoitteeseen info@anninuunissa.fi niin lisään sinut arvontaan 🙂

      Vastaa
  3. Kanelitytön kakkuparatiisi sanoo

    26.7.2016 14:44

    Ihan mahtava kakku!! ♥ Ja kiitos näistä mallikuvista, ihana nähdä millasta jälkeä noilla tyllilla tulee! 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.7.2016 05:02

      Kiitos 🙂 Ihana jos tämä postaus ja mallit ovat hyödyllisiä. Mulla on vielä 4 mallia testattavana. Teen niistä seuraavaksi ehkä kuppikakkuja! 🙂

      Vastaa
  4. Anonyymi sanoo

    27.7.2016 11:37

    Wau

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.7.2016 15:43

      🙂 kiitos!

      Vastaa
  5. Iris sanoo

    12.7.2017 20:37

    Ihana kakku! Onko kakun kuorrutus tehty myös tällä kreemillä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.7.2017 07:05

      Kiitos Iiris 🙂 Kyllä kuorrutus on myös tehty marenkkivoikreemillä. Värjäsin sitä hiukan kaakaojauhella. siitä tuo tumman rustiikkinen sävy.

      Vastaa
  6. Riitta Tuominen sanoo

    17.12.2017 17:25

    Hei, voiko täytekakun päällystää ja pursuttaa sveitsiläisellä marengilla ja laittaa sen jälkeen pakkaseen. Kestääkö pakastuksen kauniina?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.12.2017 19:42

      Hei Riitta, luulen että kreemin pinta saattaa halkeilla ja kärsiä pakastuksen lämpötila-eroista 🙁

      Vastaa
  7. Sari sanoo

    20.9.2018 12:31

    Hei, olisin ohjeen sokerimäärän tarkistanut 2,5dl (250g)? Kumpi määrä on oikea, desi sokeriahan painaa 85g?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.9.2018 12:46

      Hei Sari,

      Olen pyöristänyt dl määrää. Jos mittaat grammoina niin mene niiden mukaan tai laita lähemmäs 3 dl sokeria mikä olisi ihan tarkalleen laskettuna tuo määrä 😉 Osa lukijoista ei omista vaakaa, joten olen pyöristänyt heille ohjeen desilitroihin 🙂 Sokerin tarkalla määrällä tässä ohjeessa ei ole niin väliä.

      Vastaa
  8. Tupu sanoo

    15.5.2020 10:25

    Hei Anni!
    Sopiiko tuo marenkivoikreemi sokerimassa- tai marsipaanikuorrutteen alle? Kaipailisin jotain mahdollisimman kevyttä kreemivaihtoehtoa noiden alle. Ja kiitos ihanista ohjeista ja vinkeistä!<3

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      15.5.2020 10:49

      Hei,

      Kiitos kommentista 🙂 Vastaus on kyllä sopii 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Häät Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivokset Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Marenki Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vege Yhteistyö Ystävänpäivä

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Tänään 6 kk täyttävä herra ansaitsee oman ka Tänään 6 kk täyttävä herra ansaitsee oman kakkunsa 🎂 

😭 itkettää, että vaunukoppa pitää vaihtaa ratasosaan
😄 naurattaa miten kova tahto hänelle on kehittynyt 
😵 ihmetyttää, että hän on minuakin aamuvirkumpi
😔 surettaa luopua ensisängystä
😍 rakastan sitä kun hän kikattaa jutuilleni
🥰 tunnen suurta kiintymystä kun heijaan häntä uneen
❤️ kun halaamme, en toivoisi olevani missään muualla mielummin
🙃 ihmettelen tuota uteliaisuutta, ihan joka päivä
😱 kauhistuttaa, miten nopeasti aika kuluu
🤩 tunnen ylpeyttä kaikesta mitä hän oppii

Meidän ihana pieni poika 💙 

Upeat 6 kk kuvat ikuisti @visuelli.erja 💕🌸
Runebergin Crostata 🍇 vie matkalle Italiaan ja Runebergin Crostata 🍇 vie matkalle Italiaan ja muistuttaa samalla lähenevästä Runebergin päivästä 👏🏻

Ohje tähän herkulliseen crostataan löytyy @unelmientalojakoti vuoden ensimmäisestä numerosta! Olen usein haaveillut omasta leivontapalstasta ja nyt minulla on sellainen. Uusi makumuistoja herättelevä resepti ilmestyy joka kuukausi 💕 #anninuunissa 📷 @johannamyllymakiphotographer
Ihanaa uutta viikkoa! 💕 Caramel-puolukkapuuro Ihanaa uutta viikkoa! 💕 

Caramel-puolukkapuuron (G) ohje on nyt julkaistu! Löydät suoran linkin ohjeeseen biosta👆🏻 Sain muuten viime viikolla useamman kyselyn, että mistä tuo mainitsemani linkki löytyy? IG-profiilin esittelystä alimmalta riviltä löytyy linkki, josta aukeaa suorat ohjaukset resepteihin ja blogiin ☺️ Löytyykö nyt? Voit aina myös mennä suoraan anninuunissa.fi ja etsiä ohjeen etusivun kautta 👏🏻 #anninuunissa
Kukkaterapiaa 🌼 Täydellinen viikkokimppu @hom Kukkaterapiaa 🌼

Täydellinen viikkokimppu @homeingardenkauniainen muistuttaa valosta, päivien pitenemisestä, keväästä ja väreistä 🌷🌿 Niin ihana!
Kuumaa kaakaota ja laskiaispullia kiitos 🙏🏻 Kuumaa kaakaota ja laskiaispullia kiitos 🙏🏻

❄️ Otettiin nämä kuvat pari viikkoa sitten Lapissa. En olisi uskonut, että ne olisi voinut ottaa pian myös täällä etelässä. Upeaa viikonloppua! 💙
Pulla päivässä pitää pyllyn pyöreänä 🙊 Pulla päivässä pitää pyllyn pyöreänä 🙊 

Näissä pullissa ei ole lisättyä valkoista sokeria. Pakko olla silti hyviä, kun mies söi eilen viisi kappaletta 😃 ok ja mä söin kolme. Puolukka-rahkapullien ohje löytyy blogin etusivulta. Profiilissa suora linkki 👆🏻
Lumimyräkästä huolimatta nukuttiin tänään ul Lumimyräkästä huolimatta nukuttiin tänään ulkona kahdet päikkärit ❄️ Lenkille ei tosin päästy lumen määrästä johtuen. Ollaan tehtailtu herkullisia sokerittomia reseptejä sen sijaan. Caramel-puolukkatuorepuuroa eilen ja tänään rahkapullia ilman valkoista sokeria👌🏻 Kiinnostuksenne on herännyt stoorien puolella ja tuorepuuron ohje löytyy pian blogista. Ehkä myös rahkapullien? Toiveita sisältöön ja reseptiikkaan saa edelleen esittää 👇🏻

🌸 ihana viikkokimppu pöydällä @homeingardenkauniainen
Muistatteko nämä? 🍋 Viime vuoden TOP10 (ja Muistatteko nämä? 🍋 Viime vuoden TOP10 (ja muutama extra) reseptiä löytyvät nyt blogin puolella 👌🏻Näitä te rakastitte, leivoitte ja klikkaaitte eniten! 💛 Linkki biossa.

Nyt on muuten hyvä aika toivoa sisältöä tälle vuodelle. Mitä lisää, mitä vähemmän? Millaista reseptiikkaa, kiinnostaako vauvan ruokailu? Muuta mitä? Kerro kaikki toiveesi 🙏🏻
Ihan järjetön himo saada iltapäiväkahveille pu Ihan järjetön himo saada iltapäiväkahveille pulla, keksi, viineri, leivos tai mitä tahansa muuta leivottua (suklaakin käy) 🤤 Eniten haaveilen kuitenkin tästä cronitsista ja vähän myös New Yorkista, missä tuon ihanuuden aikoinaan söin 💕 Rentoa sunnuntaita! #anninuunissa
Ihana olla kotona ❤️ Vaikka tässä on kieltä Ihana olla kotona ❤️ Vaikka tässä on kieltämättä hiukan käynnistymisvaikeuksia joulun ja lomien jälkeen. Miten teillä? 

Vuoden alku on aina jotenkin takkuinen minulle. Siksi ollaan usein matkustettu alkuvuodesta nauttimaan valosta ja lämmöstä jonnekin kauas. Pakko todeta, että on todella ikävä normaaleja aikoja: matkoja ja ihan tavallisia tilaisuuksia, joissa tapaa ihmisiä. Ikävät uutiset maailmalta ahdistavat ja sitä pohtii palautuuko mikään enää koskaan ennalleen? 

Kaikista näistä ajatuksista lamaantuneena päätin harjoittaa kiitollisuutta joka päivä! Kolme asiaa mistä olen tänään ja juuri nyt kiitollinen 🙏🏻

❄️ lumi tuli etelään
❤️ olemme terveitä 
🥞 blinikausi alkaa

Mistä sä olet kiitollinen tänään?
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2021 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios