• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Suolainen juustokakku viinirypälehillolla

Joulu· Suolaiset piirakat· Uusivuosi· Yhteistyöt

27 marras
Suolainen juustokakku viinirypälehillolla

Kaupallinen yhteistyö St. Dalfour & Finefoods

Tämä kakku on nerokkuutta! Törmäsin suolaiseen paistettuun juustokakkuun jo syksyllä erään ulkomaisen leivontalehden sivuilla ja päätin, että tätä herkkua täytyy kokeilla. Suolaiseen juustokakkuun ihastuivat kaikki koemaistajat. Syy saattoi olla myös St.Dalfourin ihanassa viinirypälehillossa, josta keitin portviinin kanssa makean aromikkaan ”kastikkeen” kakun kylkeen. NAAAAM! Tätä on tilattu jouluksi.

Suolainen juustokakku on melko vaivaton toteuttaa. Pohjan tein digestivekekseistä, koska niissä on valmiiksi jo suolainen vivahde. Rapeutta pohjaan tuo voi ja aromia kuivattu rosmariini sekä pähkinät. Täyte tehdään tuorejuustosta, kananmunista ja sinihomejuustosta. Laitoin ripauksen myös mustapippuria. Muuta ei tarvita. Täyteläinen tuoksu leviää kotiin jo kakun ollessa uunissa. Parhaimmillaan kakku on vielä lämpöisenä sille keitetyn hillokastikkeen kanssa. Punaviiniglögi sopii viereen paremmin kuin hyvin.

Suolainen juustokakku viinirypälehillolla

Suolainen juustokakku viinirypälehillolla

Ohje 8-10 hlö

Pohja

  • 100 g voita
  • 200 g digestivekeksejä
  • 50 g saksanpähkinöitä (jos on allergiaa, jätä pois)
  • 1 tl kuivattua rosmariinia
  1. Vuoraa halkaisijaltaan noin 20-22 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla (reunat ja pohja).
  2. Sulata voi ja hienonna keksit sekä pähkinät blenderissä. Lisää rosmariini keksi-pähkinämuruun.
  3. Sekoita keskenään kaikki aineet ja painele keksipohja vuoan pohjalle sekä reunoille.
  4. Jätä sivuun ja valmista täyte.

Täyte

  • 500 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 isoa kananmunaa
  • noin 200 g sinihomejuustoa muruina
  • 0,5 tl mustapippuria
  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  2. Notkista tuorejuusto kulhossa vatkaamalla.
  3. Vatkaa sekaan kananmunat yksi kerrallaan.
  4. Lisää pippuri, sekoita ja kääntele sinihomejuustomuru sekaan.
  5. Kaada täyte keksipohjan päälle ja nosta kakku uuniin.
  6. Paista kakkua uunin alatasolla reilu tunti. Ota kakun pintaan grillivastuksilla väriä, jos se on tarpeen.
  7. Anna jäähtyä ja tarjoile kakku hieman lämpimänä ”hillokastikkeen” kanssa.

Vinkki! Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä tai vielä hieman lämpimänä, mutta ei missään nimessä jääkaappikylmänä tai kuumana suoraan uunista.

Hillokastike

  • 1,5 dl St. Dalfour viinirypälehilloa
  • 2 rkl portviiniä
  1. Mittaa hillo ja portviini pieneen kattilaan.
  2. Lämmitä seos ja sekoita kunnolla.
  3. Tarjoile hillokastike erillisessä kulhossa tai nostele hiukan kakun päälle.
Suolainen juustokakku viinirypälehillolla

St.Dalfour

St. Dalfourin uutuushillossa maistuu viinirypäleet. Hillo valmistetaan perinteisellä ranskalaisella reseptillä luonnollista makua vaalien. Hillosta voi erottaa kokonaisia rypäleitä ja tiesitkö muuten, että St. Dalfourin hilloihin ei lisätä valkoista sokeria, vaan ne makeutetaan hedelmämehutiivisteellä? Tätä ihastuttavaa viinirypälehilloa voit käyttää suolaisen juustokakun kastikkeena, mutta myös paahtoleivän päällä, täytekakkujen ja kääretorttujen välissä sekä puuron, murojen, jäätelön, jogurtin, pannukakkujen tai ohukaisten kanssa. Se sopisi myös loistavasti juustokranssin seuraksi.

Suolainen juustokakku viinirypälehillolla
Suolainen juustokakku viinirypälehillolla

Innostuitko? Jaa oma juustokakkuhetkesi Instagramissa ja muista tagata #anninuunissa @anninuunissa.

/Anni


Lisää joulun herkkuja löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

2 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Helppo Rahkavoitaikina (G)
Seuraava artikkeli: Taaperon Porkkanakakku (10 kk +) »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Kristiina sanoo

    29.11.2021 22:28

    Oi, näyttääpä herkulliselta! Tämä menee kokeiluun, kiitos! Onko vinkkiä mitä voisi käyttää portviinin sijasta kastikkeeseen?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.11.2021 07:16

      Voit käyttää myös punaviiniä tai glögiä 🙂 Vesikin toimii, mutta ei tuo makua hilloon.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios