Feta-Sipulipiirakka

Feta-Sipulipiirakka

Karamellisoitu sipuli, vaahdotettu feta ja rapea, rustiikkinen piirakkapohja – täytyy sanoa, että tämä yhdistelmä on yksinkertaisesti vastustamaton! Piirakka on niin herkullista, että sitä ei voi vastustaa. Tämä on ihan liian hyvää!

Elokuu on yksi suosikkikuukauteni. Rakastan etenkin tätä sadonkorjuun aikaa, kun kaikki ihanat raaka-aineet ovat parhaimmillaan. Suolaiset piirakat ovat nyt vakiinnuttaneet paikkansa meidän arjen ruokalistalla. Ne ovat täydellinen ratkaisu niin illalliselle kuin lounaallekin, erityisesti kun tarjoilee ne raikkaan salaatin kanssa. Piirakka sopii myös mainiosti herkutteluhetkiin ja rentoihin kahvihetkiin.

Arjen kiireissä on välillä täysin sallittua oikaista, ja onneksi pakastealtaasta löytyy monia laadukkaita tuotteita, jotka helpottavat ruoanlaittoa. Tähän piirakkaan valitsin Myllyn Paras Ruis-Kaura Piirakkataikinan, joka toimi täydellisesti. Pyöreät taikinat on niin helppo painella piirakkavuokaan, mutta halusin oikaista vielä hieman enemmän ja tein piirakasta avomallisen galetten. Galetten rento ja rustiikkinen muotoilu tekee leipomisesta vieläkin hauskempaa ja samalla yksinkertaisempaa.

KATSO VIDEO-RESEPTI TÄÄLTÄ

*ohje suunniteltu alun periin Myllyn paras kanssa kaupallisessa yhteistyössä

Feta-Sipulipiirakka

Feta-Sipulipiirakka

noin 8-10 palaa

Pohja

  • 1 Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikina

Täyte

  • 6-8 makeaa sipulia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 3 rkl voita
  • 3 rkl öljyä
  • 3-5 timjamin oksaa
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 2 rkl vettä
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Vaahdotettu feta

  • 200 g fetajuustoa
  • 150 g kreikkalaista jogurttia
  • 1 tl Dijon -sinappia
  • 1 sitruunan kuoriraaste

Lisäksi

  • 1 kananmuna voiteluun
  • 2 rkl seesaminsiemeniä

Tee näin

  1. Ota piirakkapohja sulamaan paketin ohjeen mukaan. 
  2. Valmista täyte: kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi tai suikaleiksi. Hienonna valkosipuli.  Kuumenna pannu ja sulata voi öljyn kanssa. Lisää pannulle sipulit ja timjami, kuullota noin 10 minuuttia, kunnes sipulit ovat läpikuultavia. Laske lieden lämpöä ja nosta kansi päälle. Anna sipuleiden hautua noin 10 minuuttia välillä sekoitellen. Nosta kansi pois ja paista sipuleita vielä 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja ovat selkeästi tummuneet. Sekoita vesi ja punaviinietikka ja kaada seos sipulin joukkoon, kiehauta ja  mausta suolalla sekä pippurilla. Anna sipuleiden jäähtyä. 
  3. Nosta feta kulhoon riko sen rakenne haarukalla tai murenna käsin. Lisää joukkoon jogurtti, dijon ja sitruunan kuori. Vatkaa kuohkeaksi. 
  4. Kaulitse sulanut piirakkataikina noin 30 cm kokoiseksi ympyräksi suoraan leivinpaperin päälle (käytä jauhoja apuna). Levitä pohjalle puolet fetavaahdosta ja nosta sipulit fetan päälle. Jätä reunoille noin 5 cm tilaa. Nosta galeten reunat piirakan päälle ja voitele munalla. Ripottele päälle seesaminsiemeniä.
  5. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30-35 minuuttia kultaisen väriseksi. koristele valmis piirakka timjamilla ja tarjoile vatkatun fetan kanssa. 
Karamellisoitu Sipulipiirakka ja fetavaahtoa
Feta-Sipulipiirakka

Lisää suolaisia piirakoita löydät täältä.


Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *