• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Minttusuklaajuustokakku (Pätkis)

Juustokakut· Pääsiäinen

8 huhti
Minttusuklaajuustokakku (Pätkis)
 
Pääsiäisen Minttusuklaajuustokakku (Pätkis) on ensimmäinen juustokakku, jonka olen ikinä leiponut! Ja tämä on ihan tosi juttu! Kakku tosiaan on myös blogin ensimmäinen juustokakkuresepti. Ja edelleen tämä resepti on yksi suosikeistani. Juustokakku on ihanan täyteläistä, pehmeää,  ja maku on täydellinen pienen kahvi-twinsin kanssa! Pätkikset toimivat aina ja melkein kaikessa! Pohjaksi suosittelen ehdottomasti mariannetäytekeksejä tai minttudominoja. Voit halutessasi tehdä tähän kakkuun myös kaura- tai digestivekeksipohjan.
 
Pääsiäinen ja kevät lähenee lähenemistään ja herkut sen kun paranevat. Ainakin meillä kotona. Kaupat ovat pullollaan pääsiäismunia, konvehteja ja muita ihania suklaaherkkuja. Niistä inspiroituneena päätin tehdä pääsiäiskakkua. Jo pitkään olen haaveillut oikein pehmeästä ja täyteläisestä minttusuklaajuustokakusta. Nyt sain toteuttaa sen pääsiäis-twistillä ja tässä tulos: Minttusuklaajuustokakku ja millä muullakaan minttusuklaalla maustettuna kuin pätkiksillä! Rakastan ♥

Minttusuklaajuustokakku (Pätkis)

Noin 12 hlö

Pohja:

  • 170 g  Mariannekeksejä (tai Domino)
  • 50 g voita

Täyte:

  • 3 liivatelehteä
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 140g pätkiksiä
  • 150 g tummaa suklaata
  • 0,5 tl vaniljasokeria
  • 3 rkl sokeria
  • 1 rkl kahvia
  1. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan ja vuoraa 18-22 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla.
  2. Murskaa keksit ja sulata voi.
  3. Sekoita voi ja keksimuru hyvin keskenään ja painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle.
  4. Lisää vaniljasokeri kermaan ja vatkaa vaahdoksi.
  5. Sulata suklaat vesihauteessa ja vatkaa tuorejuuston joukkoon. Lisää myös sokeri.
  6. Kiehauta kahvi kattilassa, purista liivatteet ja sulata kahvitilkan sekaan. Anna jäähtyä ja kaada liivate ohuena nauhana suklaatuorejuustoon koko ajan sekoittaen.
  7. Nostele ja kääntele kerma nuolijalla varovasti tuorejuuston joukkoon.
  8. Kaada seos irtopohjavuokaan keksipohjan päälle. Tasoita pinta kauniiksi.
  9. Siirrä kakku pakkaseen jähmettymään noin 20 minuutiksi tai jääkaappiin yön yli.
  10. Koristele pienillä suklaamunilla tai -rakeilla.

Vinkkejä! Käytin pienempää irtopohjavuokaa (18 cm), koska halusin korkean kakun. Lisää 2 dl kermaa ja yksi liivate sekä mausta maun mukaan sokerilla, jos teet kakun 22-24 cm vuokaan. Pätkikset eivät sula kuten tavallinen suklaa. Älä pelästy koostumusta, joka näyttää hiukan leikanneelta sulaneelta suklaalta.

Minttusuklaajuustokakku (Pätkis)

Ihanaa päivää! 

♥ Anni


Lisää Pääsiäisen reseptejä löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somen puolella?

Facebook

Instagram

Pinterest

6 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Kotona tehty täydellinen pizza
Seuraava artikkeli: Indiedays Blogger’s Inspiration Day sekä pieni blogihaaste »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Maria sanoo

    12.4.2014 21:02

    Onpas herkullisen näköinen! Blogissani on haaste sinulle. 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.4.2014 04:55

      Kiitos Maria 🙂 Täytyy käydä kurkkaamassa haastetta!

      Vastaa
  2. rosanna sanoo

    16.4.2014 20:01

    Huippua! Mää oon tosin kokenu, että pakastin on tosiverybad huono keksipohjalle jos sen on painanu (liian) tiiviiksi, niinko mulla on tapana tehhä.. 😀 Mutta aijon kyllä kokkeilla tätä sinun ohojetta ja sovittaa sen 24cm vuokkaan, kakku näyttää tosi hyvältä!

    Terveisiä lapista, käy kurkkaamassa blogiani http://rosannaofmay.blogspot.com

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.4.2014 06:05

      Kiva ja kiitos kommentistasi 🙂 Tosiaan tämä resepti oli 24cm vuokaan tarkoitettu, mutta sovelsin vähän ja jätin puolet kermasta pois, yhden liivatteen ja sokerin määrää pienensin. Eli lisää nämä 😉

      Pakastinta en itseasiassa ole itse kokeillut, koska jääkaapissa vuorokauden yli hyytyvä kakku syventää myös sen makua! Pakastin vinkki oli malttamattomille leipureille, mutta hyvä tosiaan tietää keksipohja varoitus.

      Mukavaa pääsiäistä!

      Vastaa
  3. Jaakko sanoo

    22.6.2020 21:50

    Voiko pätkikset sulattaa myös varovasti mikrossa? 🙂🍫

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.6.2020 08:47

      Tottakai voi 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios