• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Gluteeniton Pipari-Valkosuklaakakku

Joulu· Kreemikakut

15 joulu
Gluteeniton Pipapi-Valkosuklaakakku on täydellisen herkullinen ja ihastuttava joulukakku, joka sopii myös keliaakikoille!
Tein hetki sitten gluteenittoman sokerikakkupohjan. Siitä tuli ihana, ilmava, pehmeä ja kevyt. Päätin käyttää sen joulukakkuun, jonka koristelin överikakkukurssilla, johon otin osaa joulukuun alussa. Kakku sai sisälleen ahhh niin ihanan piparkakkumoussen, jonka sekaan laitoin ihan oikeaa piparimurua – gluteenitonta toki – gluteenittomien piaprkakkujen ohjeen löydät täältä.
Kakkukurssilla tehtiin myös valkosuklaakuorrute, joka sopi kuin nenä päähän tähän kakkuun. Kuorrutteen reseptistä kiitos kuuluu Dr.Sugarille. Värjäsin osan kreemistä punaisella pastavärillä ja tein sokerimassasta mistelinoksia kakun päälle! Ihastuin kakkuun ikihyviksi niin maun kuin ulkonäönkin suhteen. Tätä täytyy ehkä tehdä jouluaatoksi!

Gluteeniton Pipari-Valkosuklaakakku

Kakkupohja 15-18 cm vuokaan
 Ohjeen kakkupohjaan löydät täältä.
Valkosuklaa-Piparkakkumousse
  • 2 dl vispikermaa
  • 100 g tuorejuustoa
  • 100 g valkosuklaata
  • 3-4 glut. piparkakkuja
  1. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa.
  2. Murskaa piparit (noin 3-4 tav. piparin kokoista piparkakkua).
  3. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
  4. Lisää tuorejuusto koko ajan vatkaten ja sitten sula suklaa nauhana edelleen vatkaten.
  5. Lisää lopuksi piparkakkumuru ja kääntele mousse sekaisin.
  6. Laita kylmään odottamaan.

Kakun kokoaminen

  1. Leikkaa kakku kolmeen osaan.
  2. Kokoa kakku vuokaan, jossa paistoit sen.
  3. Kostuta jokainen kerros vaniljamaidolla.
  4. Jaa piparimousse kahteen väliin.
  5. Vedä kelmu kakun yli ja laita tekeytymään jääkaappiin esimrkiksi yön yli.
Valkosuklaakuorrute
  • 130 g valkosuklaa
  • 175 g voita
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 100 g tuorejuustoa
  • 4-5 dl tomusokeria
  • punainen pastaväri
  1. Sulata ja jäähdytä valkosuklaa
  2. Vaahsota voi ja vaniljasokeri sileäksi vaahdoksi.
  3. Lisää ensin valkosuklaa koko ajan vatkaten.
  4. Lisää tuorejuusto koko ajan vatkaten.
  5. Lisää lopuksi tomusokeri erissä koko ajan vatkaten, kunnes kreemi on kuohkeaa.
  6. Ota kakku vuoasta ja kuorruta palettiveistä käyttäen ohut kerros kreemiä.
  7. Siirrä kakku jääkaappiin ja värjää osa kreemistä esim. punaiseksi.
  8. Kun kakku on hyytynyt jääkaapissa hetken niin kuorruta toinen kerros kreemiä kakun päälle.
  9. Jos haluat kaksi värisen, niin levitä punaista kreemiä alaosaan ja vaaleaa yläosaan.
  10. Viimeistele palettiveitsellä ja siirrä jääkaappiin.
Koristeet:
  • Vihreä muotoilumassa
  • Punainen muotoilumassa
  • vaahtokarkkeaj ja lumipalloja
  • nonparelleja

Misteli koristeet on tehty painettavalla mistelimuotilla Squires Kitchenin muotoilumassoista, jotka kuivuvat nopeasti ja joista on helppo tehdä kauniita koristeita tai hahmoja.


Lisää joulureseptejä löydät täältä.

Seuraatko jo?

Facebook

Instagram

Pinterest

6 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Gluteenittomat Jättipiparkakut
Seuraava artikkeli: Glögi-Marmeladi ja asiaa Agar-jauheesta »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Celebration Treats 4U sanoo

    17.12.2016 21:26

    Onkin oikein kaunis tämä kakku ja kävisi tosiaan hyvin makunsa ja ulkonäkönsä puolesta jouluherkuksi 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.12.2016 07:41

      Kiitos paljon 🙂 harmi kun tämä on jo syöty. Oli niin hyvää, että aatoksi leivottava uusi 😉

      Vastaa
  2. Suklaapossu sanoo

    19.12.2016 11:59

    Tämä on niin kaunis, ihailin jo instassa! Ja herkullisen kuulloinen sisältäkin 😛 Ihanaa joulunodotusta! <3

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.12.2016 05:55

      Kiitos 🙂 nyt toivotan jo herkullista uutta vuotta!

      Vastaa
  3. Mari sanoo

    6.11.2019 13:34

    Minkä kokoiseen kakkuun täyte ja kuorrute on sopiva? Riittääkö 22cm vuualla tehtyyn kahteen väliin täyte ja kuorrute?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.11.2019 10:59

      Tämä kakku on tehty 15 cm vuokaan, jos teet isompaan niin kannattaa tehdä 1.5 kertaisena tai kaksinkertaisena ohje 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa kauppahalli Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa  kauppahallissa, tarinoita ja kummituksia Turun-linnassa sekä Turun paras skagen ❤️ Kaikki tämä ja muut kesävinkit Turkuun löytyvät nyt blogin puolelta 👆🏻 linkki profiilissa #anninmatkat (Blogipostaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä @visitturku kanssa 🫶🏻)
Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen suurinta herkkua: 

MANSIKAT
APEROL SPRITZ
UUDET PERUNAT, SKAGEN & LOHI
MELONI-FETASALAATTI
RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
VOHVELIT

Mitä teillä herkuteltiin?
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkulli TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkullisten (antipasti) juustopalleroiden ohje 👇🏻

OHJE

150 g tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina
0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.

Nautiskele ihanan Le Contesse Prosecco Rosén kanssa 🌸 Ihanaa viikonloppua!
Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. I Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. Ihanan syreenisokerin ohje alla 👇🏻Herkuttele vaikka muurinpohjalettujen päällä Juhannuksena 🌸

SYREENISOKERI

2 dl syreenin kukkia
2 dl sokeria

Kerää syreenin oksia maljakkoon omalta pihalta tai luonnosta.
Nypi kukat tertuista talouspaperin päälle, jotta ötökät poistuvat kukista.
Huuhtele kukat kunnolla ja nosta ne kuivumaan talouspaperin päälle.
Mittaa sokeria ja kukkia vuorotellen puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita ja jätä kansi auki.
Sekoittele sokeria vielä parin päivän ajan. Kun kukat näyttävät kuivahtaneen sokerin sekaan voit sulkea kannen. Voit myös tässä vaiheessa siivilöidä sokerin halutessasi.

SÄILYVYYS: Syreenisokeri säilytetään ja se säilyy yhtä pitkään kuin tavallinen sokeri.
Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tän Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tänään syksyä lautasella 🍠🍐Ihania vegaanisia leivontajuttuja tulossa 👌🏻suolaisena ja makeana. 

Nyt juhannusta suunnittelemaan! Mitä herkkua ilman ei keskikesää voi juhlia? 🌸🌿
Upeinta juhlapäivää jokaiselle tänään juhliv Upeinta juhlapäivää jokaiselle tänään juhlivalle 🥂🌸 ja skool kesälle!
Oi raparperi! 🌱 Ihanaa kun leivotte. Kokosin bl Oi raparperi! 🌱 Ihanaa kun leivotte. Kokosin blogin puolelle 10 herkullisinta ohjettani! 💕 

Heti kun ollaan taas kotona, leivon omista raparpereistani uuden piirakan, joka on poltellut mielessä! #raparperinaika
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios