• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Gluteenittomat Jättipiparkakut

Joulu· Keksit ja cookies· Yhteistyöt

13 joulu

Pääsin mukaan Suomen Sokerin joulukampanjaan, jossa me bloggaajat innostamme teitä askartelemaan sekä leipomaan sokerisia lahjoja ystäville, sukulaisille, tarhatädeille tai muille läheisille nyt joulun aikaan! Olen itse innostunut ruokalahjoista jo marraskuun puolella, mutta tämä idea on poltellut minua takataskussa jo pidempään. Vihdoin saan jakaa sen teidän kanssa!

Olen ihastunut tänä vuonna isoihin jättipipareihin, jotka ovat aivan ihania lahjoja esimerkiksi sellofaaniin pakattuna! Isoja pipareita on helppo tehdä myös lasten kanssa, koska koristelu helpottuu kun koristeltava pipari on hieman isompi eikä vaadi niin paljon tarkkuutta. Käytin pipareiden muottina Jätti Joulukuusimuottia. Annan teille vinkkejä tässä postauksessa myös pikeerin valmistukseen ja koristeluun, joka on itseasiassa ihan helppoa! Toivottavasti vaihekuvat havainnollistavat työskentelyä.

Erikoisruokavaliot ja allergiat ovat lisääntyneet hyvin paljon ja siitä syystä halusin kehittää piparkakkutaikinasta tällä kertaa gluteenittoman version, joka on kuitenkin yhtä herkullinen ja perinteinen kuin kaikille tuttu perinteinen piparkakkutaikina. Taikinaan käytin ihanaa Dansukkerin ruokosokerisiirappia, johon olen täysin ihastunut! Voitoffeen paahteinen maku tulee ai niin ihanasti läpi tässä siirapissa! Vinkki! Tämä siirappi sopii täydellisesti myös lettujen kanssa syötäväksi sellaisenaan!


Gluteenittomat Jättipiparkakut

Ohje: (noin 10 isoa kuusipiparia)

  • 1 dl ruokosokerisiirappia
  • 1 dl sokeria
  • 125 g voita
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 tl neilikkaa
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • 1 kananmuna
  • 1 tl ruokasoodaa
  • n. 5 dl gluteenittomia jauhoja
  1. Mittaa siirappi, sokeri, voi ja mausteet kattilaan ja kiehauta.
  2. Siirrä seos kattilasta kulhoon jäähdytä kunnolla.
  3. Lisää jäähtyneeseen seokseen kananmuna ja lopuksi sooda-jauhoseos.
  4. Sekoita kunnolla ja kääri taikina kelmuun.
  5. Anna taikinan kovettua seuraavaan päivään jääkaapissa.
  6. Kaulitse taikina mahdollisimman ohueksi levyksi.
  7. Ota taikinalevystä jätti piparkakkumuotilla pipareita pellille.
  8. Paista piparkakkuja 200 asteessa noin 5-8 minuuttia.

 

Pikeeri ääriviivat ja koristelu:

  • 1 valkuainen
  • 3 dl tomusokeria
  • 0.5 tl sitruunamehua
  1. Riko muna ja valuta valkuainen kulhoon. Lisää myös sitruunamehu.
  2. Lisää hiukan tomusokeria ja vatkaa käsivatkaimella matalalla teholla.
  3. Lisää tomusokeria vatkauksen aikana niin paljon, että pikeeri on tarpeeksi jämäkkää yksityiskohtien purostukseen. Siirrä pikeeri pursotuspussiin, jossa on noin 2mm tylla.
  4. Pursottele kuusipipareille ääriviivat ja jätä kuivumaan.
Pikeeri täyttöön:
  • 2 valkuaista
  • 3.5 dl tomusokeria
  • 0.5 tl sitruunamehua
  • tippa pinkkiä pastaväriä 
  1. Tee tuplana toinen pikeeri yllä olevin ohjein, johon lisäät vähemmän tomusokeria.
  2. Värjää se pinkillä lopuksi pastavärillä ja siirrä pursotinpussiin ilman tyllaa.
  3. Leikkaa pursotinpussin pää auki ja pursota ääriviivojen sisälle vaaleanpunaista pikeeriä.
  4. Auta hammastikulla pikeeri tasaisesti joka paikkaan ja jätä kuivumaan.
Koristeet:
  • Sokerihelmiä
  • tähtikoristeita
  • Pikeeriä
  1. Pursota jäljelle jääneellä ääriviiva pikeerillä pipareille koristenauhat.
  2. Painele kevyesti sokerihelmiä ja muita koristeita vielä pehmeään pikeeriin.
  3. Anna kuivua ja paketoi sellofaaniin.

 

Yhteistyössä Suomen Sokeri.

Lisää joulureseptejä löydät täältä.

Seuraatko jo?

Facebook

Instagram

Pinterest

10 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Suomi100 juhlavuosikakut Arabialle
Seuraava artikkeli: Gluteeniton Pipari-Valkosuklaakakku »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Anonyymi sanoo

    13.12.2016 09:56

    Voi miten hempeän kaunis joulukuusipipari!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.12.2016 11:20

      Kiitos paljon 🙂

      Vastaa
  2. Anonyymi sanoo

    14.12.2016 12:57

    Kiitos Anni gluteenittomistakin ohjeista! <3
    Aivan ihanan syötävän näköinen pipari, hauska idea tehdä kerralla reilun kokoinen.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      14.12.2016 13:51

      Kiitos kommentista 🙂 Päätin ottaa nyt loppuvuonna ja myös ensi vuonna keliaakikot paremmin huomioon blogin resepteissä 🙂 Ja isot piparit ovat loistava lahjaidea!

      Vastaa
  3. Celebration Treats 4U sanoo

    17.12.2016 21:31

    Nää on kyllä ihania. Mullakin on monen monta vuotta sitten Stockalta ostettu kuparinen iso kuusimuotti, jolla on kiva tehdä isoja lahjapipareita. Muuten olisin varmaan tilannut sinulta tällaisen muotin 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.12.2016 07:40

      Kiitos 🙂 Olen niin ihastunut näihin jättiläisiin. Näyttävät nätiltä pöydän päällä koristeenakin! Kuparisissa muoteissa on muuten jotain nsotalgista 🙂

      Vastaa
  4. Mammamutsi sanoo

    11.12.2019 15:49

    Moikka! Onko valmiit piparit helposti murenevia?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.12.2019 08:30

      Moi, minulla piparit pysyivät hyvin kasassa, mutta toki ne ovat hiukan murenevampia kuin perinteiset.

      Vastaa
  5. Sanna sanoo

    19.11.2021 13:58

    Mitä gluteenittomia jauhoja käytit? Niissä kun on valtavasti eroja.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.11.2021 14:47

      Itse käytän joko omaa seosta, sunnuntain tai semperin jauhoseoksia. Niissä on valtavasti eroja ja monella on suosikkinsa tai jopa syy miksi ei käytä tiettyä seosta – siksi en suosittele mitään erityistä.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa kauppahalli Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa  kauppahallissa, tarinoita ja kummituksia Turun-linnassa sekä Turun paras skagen ❤️ Kaikki tämä ja muut kesävinkit Turkuun löytyvät nyt blogin puolelta 👆🏻 linkki profiilissa #anninmatkat (Blogipostaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä @visitturku kanssa 🫶🏻)
Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen suurinta herkkua: 

MANSIKAT
APEROL SPRITZ
UUDET PERUNAT, SKAGEN & LOHI
MELONI-FETASALAATTI
RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
VOHVELIT

Mitä teillä herkuteltiin?
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkulli TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkullisten (antipasti) juustopalleroiden ohje 👇🏻

OHJE

150 g tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina
0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.

Nautiskele ihanan Le Contesse Prosecco Rosén kanssa 🌸 Ihanaa viikonloppua!
Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. I Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. Ihanan syreenisokerin ohje alla 👇🏻Herkuttele vaikka muurinpohjalettujen päällä Juhannuksena 🌸

SYREENISOKERI

2 dl syreenin kukkia
2 dl sokeria

Kerää syreenin oksia maljakkoon omalta pihalta tai luonnosta.
Nypi kukat tertuista talouspaperin päälle, jotta ötökät poistuvat kukista.
Huuhtele kukat kunnolla ja nosta ne kuivumaan talouspaperin päälle.
Mittaa sokeria ja kukkia vuorotellen puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita ja jätä kansi auki.
Sekoittele sokeria vielä parin päivän ajan. Kun kukat näyttävät kuivahtaneen sokerin sekaan voit sulkea kannen. Voit myös tässä vaiheessa siivilöidä sokerin halutessasi.

SÄILYVYYS: Syreenisokeri säilytetään ja se säilyy yhtä pitkään kuin tavallinen sokeri.
Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tän Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tänään syksyä lautasella 🍠🍐Ihania vegaanisia leivontajuttuja tulossa 👌🏻suolaisena ja makeana. 

Nyt juhannusta suunnittelemaan! Mitä herkkua ilman ei keskikesää voi juhlia? 🌸🌿
Upeinta juhlapäivää jokaiselle tänään juhliv Upeinta juhlapäivää jokaiselle tänään juhlivalle 🥂🌸 ja skool kesälle!
Oi raparperi! 🌱 Ihanaa kun leivotte. Kokosin bl Oi raparperi! 🌱 Ihanaa kun leivotte. Kokosin blogin puolelle 10 herkullisinta ohjettani! 💕 

Heti kun ollaan taas kotona, leivon omista raparpereistani uuden piirakan, joka on poltellut mielessä! #raparperinaika
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios