• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Häähumua
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Glögi-Marmeladi ja asiaa Agar-jauheesta

Joulu· Karkit

21 joulu

Joulumakeisten valmistus on käynyt kuumana ja olen saanut paljon kysymyksiä koskien reseptejä. Eniten kuitenkin on kyselty glögi-marmeladista ja sen hyytymisestä. Päätin kirjoittaa pienen ohjepostauksen aiheesta eli agarin käytöstä ja testasin reseptin itse uudestaan, koska haluan olla varma, että se toimii. Sainkin täydellistä marmeladia pienillä muutoksilla, jotka helpoittavat teidänkin marmeladin valmistusta kotona.

Agar-agar tietoa:

  • Kasviperäinen hyytelöimisaine
  • Tarkkaan mitattava – käytä oikeita mitta-astioita (tässä teelusikka)
  • Tarkka mittaus tärkeää hyytymisen kannalta
  • Voi ostaa apteekeista, isojen kauppojen leivontahyllystä, etnisistä kaupoista, punnitse ja säästä putiikeista.
  • Hyytyy huoneenlämmössä, mutta vielä nopeammin viileässä esim. jääkaapissa.
  • Agar kestää uudelleen kuumentamisen, joten agar-agar-seoksen voi lämmittää uudelleen juoksevaksi, jos esim. marmeladi ei hyydy tarpeeksi.
  • Agarilla voi hyydyttää myös juustokakut tai jämäköittää kakkumousseja
  • HUOM! Agar -hiutaleet toimivat eri tavalla! Tämä postaus käsittelee agar-jauhetta.

Glögi-marmeladi ohjeeseen olen tehnyt muutoksia keittoajassa, koska luulen sen olleen osalle kompastuskivi. Pidemmällä keittoajalla itse tavoittelin parempaa makua, mutta marmeladia saa tehtyä nopeamminkin. Lisäksi agar hyytyy nopeammin jääkaapissa, joten lisäsin sen myös ohjeeseen. Agar -jauhetta lisäsin noin 5 g alkuperäiseen ohjeeseen verrattuna.Tässä ohjeessa on käytetty Funcakesin agar agar -jauhetta.


Glögi-Marmeladi

  • 5 dl vettä
  • 3 dl glögitiivistettä
  • 8-10 tl agar agar jauhetta (riippuen halutusta kovuudesta)
  • 3 dl sokeria
  • ripaus piparkakkumaustetta
  • ripaus kardemummaa
  • muita mausteita (inkivääri, kaneli etc.)
  1. Mittaa kattilaan agar agar, vesi sekä glögitiiviste.
  2. Anna seoksen kiehahtaa kunnolla ja lämmittele koko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia.
  3. Lisää sokeri sekä mausteet ja anna sokerin liueta kunnolla nesteeseen – keitä vielä 5 min sekoittaen.
  4. Nosta kattila pois liedeltä jäähtymään.
  5. Kuori vaahto pois liemen päältä, jos sitä muodostuu.
  6. Vuoraa reunallinen vuoka (noin 20×20) tuorekelmulla.
  7. Kaada hieman jäähtynyt marmeladiseos vuokaan.
  8. Siirrä vuoka jääkaappiin – marmeladin pitäisi kiinteytyä jo puolessa tunnissa näkyvästi.
  9. Anna marmeladin hyytyä rauhassa seuraavaan päivään – jos sinulla on kiire ja se on tarpeeksi kiinteää leikattavaksi, niin leikkaa jo saman tien.
  10. Leikkaa marmeladi paloiksi tai käytä muottia.
  11. Anna palojen levätä vielä hetki ennen sokeroimista leivinpaperin päällä.
  12. Kierittele marmeladit sokerissa yksitellen ja laita esille tai pakkaa pukinkonttiin.
  13. Marmeladit säilyvät hyvänä noin viikon suljetussa ja ilmatiiviissä purkissa.Vinkki! Voit tehdä myös marmeladit 8 dl valmista glögiä. Glögin ja veden suhdetta voit myös vaihdella mielen mukaan – jos et vaikka halua niin makeita marmeladeja. Laita vähemmän agaria, jos haluat pehmeämpää marmeladia. Myös merkeissä hyytymisen kannalta on hieman eroja. Oman suosikkisuhteen löytää kokeilemalla. 
 

Lisää karkki-ohjeita löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Instagram

Pinterest

4 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Gluteeniton Pipari-Valkosuklaakakku
Seuraava artikkeli: Brigadeiros – Helpot itsetehdyt makeiset! »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Anonyymi sanoo

    22.12.2016 11:18

    Moikka! (: Tein marmeladia sillä aiemmalla ohjeella, kuumensin massan uudelleen ja lisäsin agaria n.10g, seos ei kuitenkaan ole leikattavaa vieläkään (2päivää sitten tein uudelleen). Voinko kuumentaa massan vielä uudelleen vai onko se jo piloilla:/
    -Tiia

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.12.2016 13:38

      Moi, harmi kuulla, että sinun marmeladit eivät ole onnistuneet. Sanotaan että agarin voi kuumentaa uudestaan, mutta luulen, että keittovaiheessa on tapahtunut jotain, koska olet lisännyt jo agaria eikä se edelleenkään hyydy 🙁 Luulen että on parrempi tehdä uusi satsi lyhyellä keittoajalla. Näin saat marmeldia jo tunnissa valmiiksi, jos hyydytät jääkaapissa.

      Vastaa
    • Anonyymi sanoo

      22.12.2016 15:10

      Voinko käyttää tätä massaa johonkin toiseen leivonnaiseen, ettei tarvisi heittää roskiin? Kokeilen uudelleen tällä reseptillä, toivottavasti onnistuu(:

      Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.12.2016 16:00

      Kyllä voi! Älä vaan heitä pois! Voit käyttää sitä kuten muutakin purkkimarmeladia eli purkittaa ja tarjoilla esim juustojen kanssa. Ja esim kekseissä maistuu ihanalta. Tässä yksi vinkki:

      http://www.anninuunissa.fi/2015/12/hauskat-sormenjalkikeksit.html

      tai keksin väliin:

      http://www.anninuunissa.fi/2014/03/aprikoositaytekeksit.html

      🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios