| | | | |

Helppo Rahkavoitaikina (G)

Helppo Rahkavoitaikina

Ahh miten nostalgista palata näihin kuviin, jotka otin vanhassa asunnossa. Leivoin rahkavoitaikinaa kesällä, mutta nyt on hyvä syy jakaa tämä ohje, koska tällä taikinalla leivot ihanimmat joulutortut alusta loppuun! Ohje on alun perin äidiltäni saatu, se perinteinen. Hän tekee rahkavoitaikinasta ihanaa lihapiirakkaa. Täytyy kokeilla sitäkin. Te toivoitte ohjetta Instagramin puolella, joten tässä olkaa hyvät.

Rahkavoitaikina on helppo ja monipuolinen taikina, joka leivotaan rahkasta, voista ja vehnäjauhoista. Taikina kannattaa valmistaa hyvissä ajoin jääkaappiin kylmettymään. Voit myös leipoa sitä pakkaseen. Rahkavoitaikina on monipuolinen. Voit kaulia sen ja saat lehtevyyttä, mutta voit myös sekoittaa sen nopeasti, jolloin se toimii hyvin myös piirakkapohjana.


Helppo Rahkavoitaikina (G)

Ohje

  • 250 g rahkaa
  • 250 g huoneenlämpöistä voita
  • 250 g (4 dl) vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 tl leivinjauhetta
  1. Ota kaikki aineet hyvissä ajoin huoneenlämpöön.
  2. Sekoita rahka ja pehmeä voi (voit pehmittää voita lisää mikrossa).
  3. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää jauhot rasvaseokseen nopeasti sekoittaen.
  4. Taputtele taikina suorakaiteen muotoisena kelmun sisään ja laita taikina jääkaappiin pariksi tunniksi.
  5. Ota taikina jääkaapista ja kaulitse jauhoitetulla alustalla isoksi levyksi.
  6. Nosta taikinaa pitkältä sivulta keskelle ja toiselta puolelta päälle. Kaulitse taas levyksi ja toista taittelu sekä kaulinta pariin kertaan. Näin saat lehtevyyttä taikinaan.
  7. Lopuksi leivo taikinasta torttuja, pasteijoita tai sarvia.

Vinkki! Kova voi on vaikea sekoittaa rahkaan. Rahka ei saisi olla jääkaappikylmää, muuten voi menee kokkareiseksi.

Vinkki! Jos teet taikinasta piirakkapohjan jätä kaulintavaihe pois ja taputtele taikina suoraan jääkaapista piirakkavuokaan/pellille.

GLUTEENITON: Vaihda vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen.

Helppo Rahkavoitaikina

Paista joulutortut 225 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 10-12 minuuttia.

Helppo Rahkavoitaikina
Helppo Rahkavoitaikina
Helppo Rahkavoitaikina

Herkullisia hetkiä!

/Anni


Lisää reseptejä löydät täältä.

Myös näillä sopii

Herkutella

7 Kommenttia

  1. silja sanoo:

    Moi! Onnistuuko tämä karkeista jauhoista jos teen pasteijoita?🥰

    1. silja sanoo:

      ja hei osaatko arvioida kuinka monta pasteijaa tästä tulisi?

      1. Karkeista vehnäjauhoista? Onnistuu varmasti 🙂 noin 15 tai ehkä enemmänkin. Riippuu kuinka ohueksi kaulit ja minkä kokoisia teet 🙂

  2. Ninni sanoo:

    Tulipas todella hyvänmakuisia torttuja ja taikina oli helppo tehdä! Kaulitsemista pitää vielä harjoitella, jotta taikinaan tulisi enemmän lehtevyyttä. Mutta ehdottomasti jatkoon tämä ohje! 🙂

    1. Ihana kuulla Ninni, että tykkäsit! Tuon kaulitsemisen oppii tekemällä – seuraavalla kerralla tulee jo parempi, niin oli minullakin!

  3. Jasmine sanoo:

    Voiko tätä taikinaa pakastaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *