• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Häähumua
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Täydellinen Hääkakkuni

Häähumua

17 kesä

Täydellinen Hääkakkuni

Täydellinen hääkakkuni.. oli erilainen kuin toivoin, mutta maistui taivaalliselta. Sillä hetkellä kun sen näin ensimmäisen kerran, se oli kokonaisuudessaan täydellinen! Mikä ylipäätänsä tekee kakusta täydellisen? Miksi kaikki on lopulta täydellistä hääpäivänä, vaikka jokin asia ei menisikään niinkuin sen alunperin suunnitteli?

Täydellinen Hääkakkuni

Meidän hääkakussa maistui sitruuna ja kinuski. Kuten teistä ehkä osa tietää, minä rakastan kinuskia. Mieheni taas suosii kirpeitä makuja. Näin syntyi yhdistelmä, joka on aivan taivaallinen. Maaliskuussa tapasimme Villa Arcadion keittiömestarin, jonka kanssa kakun maku ja ulkonäkö käytiin läpi. Saimme samalla reissulla maistaa tuulihattuja, jotka oli täytetty sitruunavaahdolla ja dipattu kinuskiin. Ahh taivaallista. Maistellessa noita palleroita vahvistui kakkumme makuparit.

Hääkakumme pohja oli kuin daimsuklaan rapea sisus ja sen päällä ihana kerros täyteläistä kirpeää sitruunamoussea ja kinuskia. Itse kakkupohjaa kakussa oli hillitysti ja se teki kakusta vielä raikkaamman, mikä sopi hyvin kuuman kosteaan ilmastoon. Kakun päällä oli silkinpehmeää kreemiä, joka oli suihkittu vielä velvet kuorrutteella. Vieraat kehuivat kakkua vuolaasti, se oli niin herkullista. Ja kyllä se oli!

Italiassa hääkakut ovat usein matalia ja leveitä. Toivoin korkeaa ja halkaisijaltaan pientä kerroskakkua. Meitä oli häissä vajaa 50 kakun syöjää ja tämä kakku tosiaan ei ollut ylimitoitettu. Kuvissa näkyvä kakku on vain osittain kakkua. Ihan mieletöntä miten italialaiset olivat tuon kakun toiveideni mukaan koonneet.

Tämän kakun syötävä osa on vain vaaleanpunaiseen satiininauhaan asti. Leikkaaminen sujui hienosti isolla kauniilla kakkuveitsellä kondiittorin avustaessa leikkuuta koko ajan vieressä. Kun ensimmäinen kerros oli syöty, hän valmisteli kakun seuraavan kerroksen valmiiksi. Kakun alla oli joka kerroksessa tuet ja lisäosa, jolla kakkuun saatiin korkeutta. Uskomatonta! Olisi ihanaa, jos varsinkin te lahjakkaat kakuntekijät kommentoisitte hääkakkuani ja sen toteutusta ♥

Olin pyytänyt kakun koristeluihin pelkästään oliivinoksaa ja pionia. Samoja kukkia mitä hääkimpussani oli. Halusin simppeliä koristelua ja hieman rustiikkista ulkonäköä kakulle. Italialaiset juhlivat prameasti ja olivat ottaneet omia oikeuksia kakun koristelussa. Lopputulos oli kuitenkin mielestäni upea ja etenkin tuo kakun korkeus ja koko muutenkin ilahdutti minua hetkellä, jolloin näin kakun ensimmäisen kerran.

Kakkukoristeiden ja kukkien värit sopivat loistavasti häidemme kokonaisuuteen. Itsekin leipurina otan aina omia vapauksia, enkä juuri ikinä leivo täydellistä toisintoa kuvan perusteella. Kaikki kakut ovat leipurinsa näköisiä. Usein suunnitelma muuttuu myös tehdessä, joten ymmärrän hääkakkumme leipuria myös siinä mielessä.

Muutimme perinteistä hääkaavaa ja meidän häissä kakku syötiin ennen illallista heti vihkimisen jälkeen iltapäivällä. Hääkakku oli kuin ”iltapäivän teehetki”, mutta kuohuvalla. Olimme ilmoittaneet tästä etukäteen vieraille, jotta he osasivat varautua odottamaan illallista vielä hetkisen. Vietimme ikimuistoisen kakkuhetken vieraiden kanssa villan puutarhassa kakkua maistellen ja proseccoa siemaillen. Oli meillä vielä yksi herkullinen vetonaula tähän hetkeen, mutta siitä kirjottelen lisää myöhemmin.

Täydellinen Hääkakkuni

Täydellinen Hääkakkuni

Hääkakusta tekee täydellisen ehdottomasti juhlien tunnelma, sen maku ja vieraiden palaute. Hääpäivänä sitä on niin onnellinen, että kaikki tuntuu täydelliseltä ja sitä yrittää painaa mieleen kaiken niin hyvin kuin mahdollista. Kuvat ja kakusta kirjoittaminen auttavat muistamaan uudestaan kuinka täydellinen se oli!

Meille jäi vihkimisen jälkeen kiva hetki kuvata kakku erikseen valoisassa säässä. Tai olihan se asia itseasiassa täysin suunniteltu. En voisi olla onnellisempi näistä kuvista ja täydellisestä hääkakustani. Ainoa mikä harmittaa on ettei minulla ole hääkakkupalaa pakastimessa 1-vuotishääpäivää varten. Haluaisin niin kerran vielä maistaa juuri tätä kakkua.

Mitä mieltä sinä olet meidän kakusta? ♥


Kuvat Camilla Bloom.

Haluatko lukea lisää hääjuttuja? Löydät niitä täältä!

Seuraathan herkkujani ja muita juttuja myös

 Instagramissa ja Facebookissa?

10 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Vihkisormus, jolla on tarina
Seuraava artikkeli: Juhannuksen herkulliset kakut! »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. KakkuKatri sanoo

    17.6.2018 10:50

    Ihana ja juuri teidän näköinen kakku. Kakun toteutus on kekseliäs, koska leikkaaminen on helpompaa kun itse kakku on matala. Itse olen törmännyt kerroskakuihin jpissa esim.alin kerros on kokonaan tehty styroxpohjan päälle ja näin kakkuun saatu lisäkerros joka tuo näyttävyyttä, mutta tälläisestä ratkaisusta en ole muistaakseni aiemmin kuullut. Täytyypä itsekin testat joskus sopivan tilaisuuden tulleen tätä ideaa. Kakku on kaunis , harmooninen ja varmaan niin hyvänmakuinenkin , kinuski <3

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.6.2018 10:55

      Kiitos Katri 🙂 Minustakin toteutus tosiaan oli todella kekseliäs. Vähän harmittaa etten käynyt kunnolla tutustumassa rakenteisiin 😀 haha. Olisi ollut kiva nähdä miten tuo tosiaan oli tehty. Palat leikkaantuivat kauniisti ja olivat sopivan kokoisia kun kakku tai siis syötävä osa oli matala, kuten sanoit 🙂 Ahh kumpa saisin vielä yhden palan. Kinuski on prasta <3

      Vastaa
  2. Maikki sanoo

    17.6.2018 12:04

    Aivan mielettömän upea hääkakku! Ja noi maut siis ihanan erikoinen yhdistelmä. Todella kauniit kuvat olette myös saaneet otettua 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.6.2018 14:20

      Kiitos Maikki 🙂 Meillä oli ihan loistava kuvaaja, jolle olen hyvin kiitollinen. Sai ikuistettua tärkeät hetket vielä minun omalla tyylilläni <3

      Vastaa
  3. Saara sanoo

    18.6.2018 18:44

    Teidän häät on kuulostanut kokonaisuudessaan niin täydelliseltä <3. Ah, ihan näiden sun tarinoiden vuoksi haluun vielä joskus naimisiin ;). Tuo kakku on oikea unelmien täyttymys – niin upea. Pelästyin jo kun instassa annoit ymmärtää, että kakku ei ehkä ollutkaan niin täydellinen kuin toivoit, pelkäsin että jotain meni pahasti pieleen, mutta ei <3

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.6.2018 20:00

      Hei Saara <3 Kiitos! Destination Wedding ja Italia oli kyllä meille se täydellinen vaihtoehto. Ei tästä haluaisi vieläkään päästää irti. Ihanaa, jos meidän juhlien tunnelma välittyy tarinoinnin kautta myös muille. Haha piti vähän herätellä kiinnostusta siellä Instassa 😉 Kakku on kyllä todellakin ihan erilainen kuin antamani havainnekuva. Ehkä julkaisen ne joskus vierekkäin. Mutta tosiaan jokainen kakku on aina leipurinsa näköinen ja maku ratkaisee lopulta. Osa vieraista kehui kakkua parhaimman makuiseksi kakuksi, jota koskaan ovat syöneet!

      Vastaa
  4. Heidi M sanoo

    21.6.2018 09:40

    Sä sait mut miettimään mihin kokeilisin tuota sitruuna ja kinuski makua. ♥️
    Kuulostaa aivan mun herkulta.

    Kakku on on kaunis ja ihana kun se on iso olematta sitä todella!

    Mä niiiin odotan sitä omaa kakkuani

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.6.2018 09:53

      Hei kiva, jos tämä hääkakku inspiroi 🙂 Makuyhdistelmä oli kyllä taivaallinen ja pakko kokeilla sitä itsekin pian!

      Snun kakkuasi odotellessa 😉

      Vastaa
      • Emma sanoo

        5.12.2018 12:31

        Hei olisi ihanaa, jos joskus yrittäisit tehdä oman versiosi hääkakustanne, se kuulistaa nimittäin niin täydelliseltä! Etenkin tuo pohja kuulostaa todella hyvältä, tuollainen rapeus sopisi kakkupohjaan todella hyvin 😋

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          5.12.2018 12:41

          Tämä on tavoitteena 🙂 Ehkä vuosipäiväksemme leivon kakun itse <3

          Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios