• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Rahkamunkit eli Pikamunkit Vapuksi

Pullat· Vappu

30 huhti
Rahkamunkit eli Pikamunkit Vapuksi

Taas on juhlitaan ja herkutellaan. Vappu onkin pelkästään hauska ja makea juhla. Viime vuonna valmistin ensimmäiset omat uppomunkkini ja voi että ne olivat hyviä! Vielä kun sai ihan tuoreena rouskutella suupielet sokerissa. Tänä vuonna muutin reseptiä hieman. Munkkien pitäisi tänään keretä vielä ystäväni juhlapöytään, joten tein pikataikinan.

Varsovan matkamme taisi vaikuttaa hieman taikinaan, koska slaavilaiset maathan ovat tunnettuja rahkaherkuistaan lisäsin ohjeeseen rahkaa. Rahka tekee munkeista ihanan pehmeitä ja mehukkaita. Hauskat vappumunkit voi koristella värikkäästi eri värisillä kuorrutteilla ja koristeilla. Tein kuorrutteen sitruunamehusta ja tomusokerista, jolloin sain ihanan kirpeän kuorrutuksen makeisiin munkkeihin! Näitä sinunkin täytyy kokeilla.


Rahkamunkit eli Pikamunkit Vapuksi

Munkkitaikina: (20 kpl)
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa
  • 50 g voita
  • 1 prk (200 g) vaniljarahkaa
  • 1 muna
Paistamiseen:
  • 1 l rypsiöljyä
Pinnalle:
  • Hienoa sokeria
  • Pastaväreillä värjättyä sokerikuorrutetta (sokeri + sitruunamehu)
  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita keskenään voisula, muna, rahka ja lisää jauhoseoksen sekaan. Kääntele taikina tasaiseksi ja anna levätä hetken.
  2. Pyörittele taikinasta jauhoitetuin käsin samankokoisia taikinapalloja. Jätä pallot lepäämään leivonta-alustalle liinan alle hetkeksi.
  3. Kuumenna öljy isossa kattilassa 180 asteiseksi. Laske reikäkauhaa apuna käyttäen 4-6 taikinapalloa kerrallaan öljyyn paistumaan. Paista munkkeja noin 1-2 minuuttia puoli tai käännellen tasaisesti enintään 4 minuuttia.
  4. Nosta munkit öljystä reikäkauhalla talouspaperilla vuoratulle alustalle valumaan.
  5. Laita hienosokeri syvälle lautaselle ja pyörittele vähän jäähtyneet munkit sokerissa. Tai dippaa sokerikuorrutteeseen ja koristele nonparelleilla.
Vinkkejä! Jos sinulla ei ole sopivaa lämpömittaria öljyn lämpötilan tarkkailuun voit testata lämpötilan seuraavasti: Öljy on sopivan kuumaa, kun öljyyn tiputettu vaalea leipäpala ruskistuu noin minuutissa. Pidä kattilan kansi lähettyvillä siltä varalta, että öljy kuumenee liikaa. Työskentely kuuman öljyn kanssa on helppoa, kun on huolellinen ja varovainen.

Rahkamunkit eli Pikamunkit Vapuksi

 


Lisää Vappu-ohjeita löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Pinterest

Instagram

8 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Slaavilaisia makuelämyksiä Varsovassa
Seuraava artikkeli: Sunnuntaiaamun Banaaniletut – Banana Pancakes »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Nanne - Elämää Koivurannassa sanoo

    30.4.2014 15:34

    Minäkin tein näitä rahkaisia pikamunkkeja viime vappuna, ja olivat kyllä ihan mielettömän hyviä. Ehkä jopa parempia kuin normimunkit.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.4.2014 15:45

      Kiitos kommentista 🙂 Olen samaa mieltä, nämä ovat jotenkin niin pehmeitä ja ilmavia. Vanilja tuo ihanan vivahteen ja jos tykkää niin sitrushedelmien raastetut kuoret sopivat taikinaan kuin nenä päähän.

      Vastaa
  2. Anne sanoo

    22.4.2020 21:20

    Mitä luulet mikä gluteeniton jauho sopisi munkkeihin? Minulla ei kestä vehnätärkkelystä. Tosi kivam näköisiä munkkeja.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.4.2020 07:12

      Hei Anne, valitettavasti en ole tehnyt gluteenittomia öljyssä paistettavia munkkeja, joten en osaa suositella mitään tiettyjä jauhoja. Moni kehuu kuitenkin Virtasalmen viljatuotteen jauhoja usein. Oletko kokeillut?

      Vastaa
  3. Minou sanoo

    29.4.2021 13:50

    Tervehdys hyvät ohjeitten kehittäjät! Olkaa ystävällisiä ja ilmoittakaa aineksista myös määrä eikä vain esim. montako purkkia. Yksi purkki rahkaa, paljonko se sisältää? Meille jotka emme asu Suomessa olisi tärkeä tieto ja nopeuttaisi leipomishommaa kun ei tarvitsisi etsiä netistä tyypillisiä rahkapurkkikokoja tai muita pakkauksia. Minulla on rahkapurkki jääkaapissa. Se sisältää 450 g. Oletan että ohjeessa tarkoitetaan Valion rahkaa jota on 200 g per purkki. Tämä ohje kuulostaa herkulliselta. Taidanpa kokeilla. Meillä nimittäin rakastetaan munkkeja! Hauskaa ja turvallista vappua herkkuja nautiskellen!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.4.2021 20:32

      Hyvä huomio ja asia on nyt korjattu. Tämä onkin vanha ohje ajoilta jolloin vasta opettelin reseptien kirjaamista 🙂 Herkullista vappua!

      Vastaa
  4. Munkkeja sanoo

    27.4.2022 12:08

    Hei, mielestäni kardemumma kuuluu munkkeihin. Kuinkahan paljon sitä voisi tähän reseptiin lisätä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.4.2022 12:19

      Heippa, oman maun mukaan 1/2-1 tl 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios