• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Häähumua
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Synttärihuumaa: No bake Kinuski-Punaherukkakakku

Juustokakut

10 maalis

Synttärihuumaa: No bake Kinuski-Punaherukkakakku

Synttärihuumaa: No bake Kinuski-Punaherukkakakku

Vuosi sitten juhlin unelmieni 30-vuotissyntymäpäiviäni Hotel Fabianissa. Uskomatonta, että niistä juhlista on jo vuosi! Juhlia suunniteltiin ja järjesteltiin koko alkuvuosi – olihan kyseessä kolmikymppiset. Mukana suunnittelussa oli ihastuttava Jenni Juhlahuumasta – olen vieläkin hänelle kiitollinen perusteellisen ikimuistoisista juhlista! Ensi kesänä pääsen muuten Jennin suunnittelemiin häihin! Wau en malta odottaa! Lue lisää 30-vuotissyntymäpäivistäni Svibit-postauksesta.

Viime vuonna kaikki oli täydellistä kakkuja myöten. Te tiedätte, että rakastan kinuskia – kinuskia saa laittaa ihan joka paikkaan: karkkeihin, leivonnaisiin, vanukkaaseen, kuorrutuksiin, kekseihin.. lista jatkuu lopputtomiin. Kinuskia löytyi siis syntymäpäiväkakustani viime vuonnakin. Ihana Kakkukatri leipoi minulle lahjaksi toiveeni mukaiset kinuski-punaherukkatäytekakut juhliini. Kirpeä punaherukka ja pehmeän makea kinuski – se on paras makuyhdistelmä jota tiedän. Ja juuri siitä syystä tänäkin vuonna nautin kinuski-punaherukkakakkua syntymäpäivänäni! Erona tämän vuoden kakussa on se, että tämä kakku on Nobake eli hyydytetty juustokakku ja tein sen itse! Kokeilin ensimmäistä kertaa myös valutettua kinuskiganachea juustokakun päälle. Toimii oikein hyvin kun kakun pakastaa ennen kinuskin valuttamista.

Kakun tein 22cm korkeaan irtopohjavuokaan, johon se mahtui juuri täydellisesti saman korkuisen reunakalvon kanssa. Vinkki! Parasta tässä korkeassa irtopohjavuoassa on muuten se, että se on jämäkkä ja uunissa paistetut  juustokakut eivät valuta rasvaa uunin pohjalle vuoassa olevan kätevän reunan ansiosta!


Synttärihuumaa: No bake Kinuski-Punaherukkakakku

Noin 8-10 hlö

Pohja

  • 150 g  kaurakeksejä (tai muita keksejä esim. digestive)
  • 50 g voita
  1. Murskaa keksit esimerkiksi blenderissä ja sulata voi kattilassa. Yhdistä.
  2. Pinnoita 22 cm korkean irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele keksimassa pohjalle.
  3. Asettele reunakalvo vuoan reunoille keksipohjan päälle. Liimaa reunakalvo kiinni vuokaan suihkauttamalla vuokasprayta ”liimaksi” vuoan reunaan.

Kinuskitäyte

  • 5 liivatelehteä
  • 200 g maitorahkaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 0.5 dl sokeria
  • 2 dl kinuskia
  • 2 dl kermaa
  • 2 rkl kiehuvaa vettä
  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  2. Vatkaa kevyesti yhteen rahka, tuorejuusto, sokeri ja kinuski.
  3. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
  4. Purista liivatteet ja liuota ne kuumaan vesitilkkaan.
  5. Lisää liivateet ohuena nauhana vatkaten tuorejuusto-seokseen.
  6. Kääntele lopuksi kerma massaan huolellisesti.
  7. Kaada täyte pohjan päälle ja siirrä vuoka jääkaappiin punaherukkatäytteen valmistuksen ajaksi.
Punaherukkatäyte
  • 5 liivatelehteä
  • 5 dl punaherukoita
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl kermaa
  • 100 g maitorahkaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  2. Paseeraa punaherukat eli painele siivilän läpi, niin että kuoret jäävät siivilään.
  3. Vatkaa kevyesti yhteen rahka, tuorejuusto, sokeri ja paseerattu herukkaliemi.
  4. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
  5. Sekoita liotetut liivatelehdet tilkkaan kuumaa vettä.
  6. Lisää liivateet ohuena nauhana vatkaten tuorejuustoseokseen.
  7. Kääntele lopuksi kerma massaan huolellisesti.
  8. Kaada seos kinuskitäytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Synttärihuumaa: No bake Kinuski-Punaherukkakakku

Kinuski (ganache)
  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 rkl vettä
  • 2 dl kerma
  1. Mittaa fariinisokeri ja vesi kattilaan. Keitä niin kauan, kunnes sokeri on sulanut.
  2. Lisää kerma hiljalleen sekaan.
  3. Keitä kinuskia koko ajan kevyesti sekoitellen, kunnes se paksuuntuu.
  4. Kinuski on valmista noin 15-20 minuutissa.
  5. Annan kinuskin jäähtyä hetki ja valuttele kakun reunoille.
Vinkki! Voit testata kinuskin tiputtamalla tipan kylmään vesilasiin. Valmis kinuski ei hajoa veteen.

EDIT. 7.2.2018. Liivate saattaa sulattaa kinuskin kakun päältä (yö jääkaapissa), joten suosittelen ganachen laittamista tarjoilupäivänä.

Kinuskin valuttaminen kakulle
Pakasta hyydykekakku aina ennen kinuskiganachen valuttamista reunoille, jotta se valuu kakun päälle kauniisti, kun ne ovat kovat ja terävät. Voit pakastaa kakun ennen valuttamista kevyesti (noin 30 min – 1 tunti) tai kokonaan (yön yli) kuten minä tein (tällöin pakasta kakku heti kun teet sen eli hyydytä kakku suoraan pakastimeen).Jos valutat kaiken kinuskin kakun päälle, niin valuta ensin reunoille valumat ja lisää kinuskia kakun keskelle tasoittamalla kuumalla palettiveitsellä.Koristele kakku marjoin, tikuin yms. Laita kakku jääkaappiin sulamaan rauhassa, kun olet sen koristellut.HUOM! Koska kakku on pakastettu on se kylmä ja kinuski jämähtää pintaan nopeasti. Ole siis vikkelä. Tästä syystä valuttaisin myös reunat ensin, jotta valumista tulee kauniit. 
 
Koristeet
  • punaherukoita
  • mansikoita
  • pensasmustikoita
  • pinkkejä nonparelleja
  • Miss Etoilen kakkutikkuja
  • pastellisia kakkukynttilöitä
  1. Halkaise mansikat ja asettele kakun päälle mustikoiden kanssa.
  2. Ripottele nonparelleja kinuskin päälle.
  3. Asettele kynttilät ja kakkutikut kakun päälle.
Synttärihuumaa: No bake Kinuski-Punaherukkakakku
❤
Synttärihuumaa: No bake Kinuski-Punaherukkakakku

Seuraatko jo somessa?

39 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Parhaat ja pehmeimmät Suklaamuffinssit
Seuraava artikkeli: Kevään Kakkutrendejä Lontoosta »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Maria sanoo

    11.3.2017 09:54

    Onko tuo täytteen kinuski tehty samalla ohjeella kuin tuo kakun päälle tuleva? Minkä kokoiseen vuokaan kakku on tehty, halkaisija?

    Vastaa
  2. Maria sanoo

    11.3.2017 10:51

    Onko tuo täytteen kinuski tehty samalla ohjeella kuin tuo kakun päälle tuleva? Minkä kokoiseen vuokaan kakku on tehty, halkaisija?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.3.2017 18:07

      Moi Maria, kakku on tehty halkaisijaltaan 22cm vuokaan 🙂 Voit käyttää täytteessä itsekeitettyä ohjeen mukaan tai valmista kinuskia 🙂 Mukavaa leivontaa!

      Vastaa
  3. Anonyymi sanoo

    11.3.2017 14:43

    Yritin tätä tehdä, mutta kinuskitäyte maistui vain pelkälle maitorahkalle, en tiedä mikä meni pieleen:(

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.3.2017 18:08

      Hei, ompa outoa. Mitä rahkaa laitoit? Ja mittasithan varmasti myös 2 dl kermaa, ja 200 g tuorejuustoa? Ei kyllä pitäisi maistua pelkältä rahkalta. Jos et pidä rahkasta sen voi korvata tuotejuustolla ja kermalla 🙂

      Vastaa
  4. Henna sanoo

    12.3.2017 19:34

    Aivan superherkullisen näköinen kakku. Loistava koristelu!!!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.3.2017 05:31

      Kiitos paljon Henna 🙂 Mukavaa uutta viikkoa! <3

      Vastaa
  5. Suklaapossu sanoo

    13.3.2017 08:32

    Mielettömän herkullisen näköinen kakku ja todella kauniit kuvat! Onnea synttärisankarille näin jälkikäteen! <3

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.3.2017 08:42

      Kiitos Suklaapossu 🙂 Tämä kakku oli kyllä just täydellinen omille synttäreille! <3

      Vastaa
  6. Jack Bauer sanoo

    13.3.2017 16:45

    Myöhästyneet synttärionnittelut täältäkin! 🙂 Kinuski on vähän kuin valkosuklaa, sopii kaikkien kanssa makupariksi 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.3.2017 18:00

      Kiitos 🙂 Hei hyvin sanottu – niin se on, mutta vielä ehkä vähän parempaa kuin valkosuklaa 😉 Oikeesti söin kattilasta lusikalla ylimmääräiset kinuskit 😀

      Vastaa
  7. Anonyymi sanoo

    12.5.2017 20:24

    Jos pakastan kakun kinuskin valuttamista varten,voiko kakkua enään pakastaa myöhemmin uudelleen? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      15.5.2017 13:41

      Hei, en pakastaisi uudestaan kakkua, jos ei ole välttämätöntä. Jos tekee etukäteen kakun niin tekisin pakkaseen ja koristelin juuri juhlia ennen 🙂

      Vastaa
  8. Anonyymi sanoo

    7.6.2017 19:53

    Hei, Kauanko tämän kakun sulattaminen kestää ja säilyykö rakenne ?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.6.2017 05:24

      Hei, kiitos kommentista 🙂 En suosittelesi pakastusta missään nimessä, jos se vaikuttaisi koostumukseen. Kun kakun sulattaa hitaasti jääkaapissa ohjeiden mukaan, (tähän menee muutama tunti) niin kakku pysyy herkullisena. Jos kakkua tarjoillaan esim. iltapäivällä, ottaisin sen sulamaan aamulla. Voit toki hyydyttää kakun normaalisti jääkaapissa ja tehdä ennen ganachen valutusta pikapakastuksen (30 min). Mukavaa päivää!

      Vastaa
  9. mari sanoo

    15.8.2017 12:55

    Voiko pikapakastuksen tehdä jos käytän pakastemarjoja?
    Vielä kun löytyy viimevuotisia. En mielelläni pakasta jo kerran sulatettua.
    Tähän päälle kävisi varmasti myös vatkattu kinuski, se kun on niin ihanaa! Ja säästyisi pakastusvaiheelta. Kun haluaisin kuitenkin myös päälle kinuskin.

    Mari

    Vastaa
  10. Anni sanoo

    15.8.2017 14:28

    Hei Mari, voit käyttää pakastemarjoja. Kaikki leipomotkin käyttävät marjoja pakasteesta ja leipomoissa hyydykekakut pakastetaan melkein poikkeuksetta 🙂 Uudelleen pakastaminen ei haittaa tässä kun punaherkuoista tehdään pyree. Resepti ei toisaalta tarvitse pakastusta – valutettu kinuskiganache onnistuu kuitenkin parhaiten pakastetun kakun päälle 🙂

    Vastaa
  11. Jenna sanoo

    28.8.2017 13:16

    Mitenköhän tämä onnistuu jossei ole korkeareunaista vuokaa eikä reunakalvoa? ? Pitääkö jotenki pienentää osioita?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.8.2017 08:55

      Hei Jenna,

      Kakusta tulee noin 10cm korkea. Mittaa vuokasi ja tarpeen mukaan puolita ohjeen kerrokset. En tiedä vuokasi kokoa ja on vaikea arvioida kokeilematta, mutta jos vuokasi on suurinpiirtein halkaisijaltaan saman kokoinen ja korkeudeltaan 5-6 cm niin puolitus on varmaan hyvä 🙂 Mukavaa leivontaa!

      Vastaa
  12. Anna sanoo

    2.10.2017 13:41

    Ihanan näköinen kakku, tätä meinasin kokeilla viikonlopun juhliin! Onko vinkkiä millä voisi korvata reunakalvon ettei kakku jäisi reunoihin kiinni kuten niin kovin usein käy ?. Auttaako öljyäminen tms? Kelmun kanssa en aio tapella ja siitä jää ”ryppyinen” jälki joka tapauksessa.

    Vastaa
    • Anni sanoo

      2.10.2017 15:21

      Kiitos Anna! Käytän itse aina reunakalvoa. Seuraavia keinoja olen kuullut käytettävän:

      – reunojen voitelu + tomusokeri
      – leivinparilla suojaus

      Mukavaa viikkoa! 🙂

      Vastaa
  13. Janette sanoo

    8.2.2018 09:06

    Mikähän mulla meni mönkään kun kinuski valahti reunoilta 🙁 tein kinuskin ohjeen mukaisesti ja vesilasitestin. Alkuun pysyi nätisti mutta yön aikana kaikki kinuski oli valahtanut lautaselle. Kakun otin pakastimesta.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.2.2018 09:10

      Hei Janette, meillä syötiin kakku samana päivänä kun valutin kinuskin ja koristelin kakun. Luulen, että liivate on sulattnut sinun kakussa kinuskin yön aikana kakun pinnalta ja se on valunut pois. Näin saattaa käydä joskus. Eli kannattaa valuttaa juustokakun päälle kinuski vasta tarjoilupäivänä. Lisäänkin tämän reseptiin vastaisuuden varalle 🙂

      Vastaa
  14. Henriikka sanoo

    12.8.2018 21:50

    Miten kauan sanoisit että yön yli pakastettu kakku sulaa tarjoilua varten? Montako tuntia tarvitsee? Olen suunnitellut leipovani kakun edellisenä iltana ja pakastimeen yön ajaksi? Säilyykö kinuski valutus hyvänä jos nostan kakun aamulla pakastimesta, valutan kinuskin ja siirrän jääkaappiin sulamaan. Vieraita olisi tulossa puolen päivän tienoilla niin siksi kyselen tarkkaa sulamisaikaa. Toiseksi vielä että pystyykö vuokasprayn korvaamaan jollain muulla reunakalvon kiinnityksessä vai onko pakollista käyttää mitään?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.8.2018 06:58

      Moikka Henriikka,

      En ole kellottanut ikinä kakun sulamista valitettavasti. Tekisin sinuna niin, että ottaisin todella ajoissa (n. 6-7 aikaan) kakun pakastimessa tekisin valumat ja laittaisin jääkaappiin sulamaan. Nostaisin ennen tarjoilua vielä huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen. Mukavia juhlia!

      Vastaa
      • Henriikka sanoo

        13.8.2018 10:22

        Kiitos pikaisesta vastauksesta. Kysyin vielä aiemmin vuokasprayn käytöstä ja korvattavuudesta. ?

        Vastaa
        • Anni sanoo

          13.8.2018 11:37

          Unohtui vastata viimeiseen 🙂 Reunakalvon voi kiinnittää myös voilla/margariinilla tms. Ei ole pakollinen toimenpide, mutta minua ainakin helpottaa huomattavasti kun reunakalvo pysyy kiinni vuoan reunoilla.

          Vastaa
  15. Eveliina sanoo

    17.8.2018 17:12

    Sopisiko tuo kinuskikerros sellaisenaan täytekakun väliin mousseksi?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.8.2018 07:13

      Miksi ei? 🙂 kyllä testaisin!

      Vastaa
  16. Anna sanoo

    29.8.2020 18:52

    Hei!
    Ajattelin tehdä kakun ystäväni juhliin, mutta vaihtaisin punaherukan vadelmaan. Varmaan onnistuu ja on toimiva makupari? 🙂 Mietin vain sitä, että voiko varsinaiset marjat vaihtaa valmiiseen soseeseen (esim. Bonne) ja jos voi, niin mikä olisi hyvä desimäärä? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      31.8.2020 07:41

      Moikka, voit käyttää tottakai vadelmaa ja valmista pyreetä. Laittaisin luultavasti 3 dl 🙂

      Vastaa
  17. Heli sanoo

    6.11.2020 17:59

    Olen tekemässä tuota valumakinuskia aivan toisenlaiseen kakkuun. Jos teen nytten kinuskit valmiiksi ja huomenna valutan kakun päälle.. eli kinuski olisi yön yli jääkaapissa.. jähmettyykö kinuski liikaa jääkaapissa vai voisiko onnistua valumat?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.11.2020 06:29

      Kinuski jähmettyy kylmässä, mutta sen saa lämmittämällä juoksevaksi taas. Voit tehdä sen ennakkoon ja lämmittää esim mikrossa uudestaan 🙂

      Vastaa
  18. Anzu sanoo

    4.2.2021 18:43

    Millaisen vinkin antaisit kun tekisin samaisen kinuskivaluman erilaiseen kakkuun. Kakku on täytekakku, eli nakukakku…

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.2.2021 18:46

      https://www.anninuunissa.fi/gluteeniton-kinuski-vadelmataytekakku/

      Vastaa
  19. Erika sanoo

    7.5.2021 11:38

    Hei, kuinka paksuksi täytteen kinuski pitää keittää ? Pitääkö se jäähdyttää ennenkuin laittaa sen täytteeseen ? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.5.2021 13:52

      Käytin valmista kinuskia, joka on tehty ennakkoon – halutessaan voi myös käyttää valmista kinuskia. Jos teet kinuskin itse niin ehdottomasti pitää jäähdyttää etukäteen, muuten täyte leikkaa.

      Vastaa
  20. Anu Korkkula sanoo

    29.5.2021 10:40

    Hei, voiko kakun tehdä pakkaseen muutama päivä ennen juhlia ja ottaa ajoissa sulamaan jollei ole tekemässä tuota kinuskivalumaa? Siis kestääkö kakku hyvin pakastamisen vai muuttuuko rakenne jos se on pakkasessa parikin päivää?

    Vastaa
  21. Anni Paakkunainen sanoo

    30.5.2021 06:50

    Jusutokakut pakatetaan usein ja kestävät kyllä pakastusta. Tässä vielä lisää tietoa:

    https://www.anninuunissa.fi/leivonnaisten-pakastus/

    Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios