• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Maailman Paras Sitruunakakku

Kuivakakut· Pääsiäinen

8 maalis
Maailman Paras Sitruunakakku

Postaus sisältää mainoslinkkejä. Linkit on merkitty *-merkillä.

Nimesin tämän kakun vaatimattomasti maailman parhaaksi sitruunakakuksi. Aina välillä uskallan tehdä näin. Yleensä suosikkileivonnaisteni kohdalla, joita olen testannut ja maistanut todella moneen kertaan. Tällöin olen lopulta tehnyt päätöksen siitä mikä on parasta. Tämä se on: sitruunasiirapilla kostutettu, ihanan mehevä ja pehmoinen sitruunakakku, joka vain paranee kun kakku saa vetäytyä pöydällä pari päivää. Ja mikä parasta, kakun voi tehdä myös gluteenittomana!

Tänään vietetään kansainvälistä naistenpäivää ja siksi tänään on mitä parhain hetki jakaa tämän täydellisen kakun ohje teille naisille! Yhdistyneiden kansakuntien teema naistenpäivälle 2018 on #PressforProgress, jonka tarkoitus on ajaa eteenpäin sukupuolten tasa-arvoa. Lue lisää täältä.  Tämä päivä kuuluu kaikille ja kaikkialla. ♥ Mahtavaa naistenpäivää!

Pakko vielä hehkuttaa tätä kakkua erikseen, nimittäin minulla on täällä kotona erittäin vaativa hovimaistaja. Leivoin kakun viime viikonloppuna ja jätin sen maustumaan keittiön pöydälle, kun lähdin maalle äidin luokse. Jäin odottelemaan kommenttia kakusta. Kommentteja alkoi tulla iltapäivällä. Hovimaistaja oli huolissaan, kun oli syönyt jo 3 palaa eikä pystynyt lopettamaan. Parasta kakkua ikinä eli ei ihan väärin ole tämä kakku nimetty.

Olen himoinnut uutta kahvikakkuvuokaa jo pidemmän aikaa. Verkkokauppani varastolle saapui uusi erä Nordic Waren* kauniita vuokia ja hankin itselleni tämän mallin. Elegant Party kakkuvuoka* on täydellinen kauniille valutuksille, kuten sitruunakuorrutukselle, jonka tämän kakun päälle tein. Lisäksi kakusta saa leikattua tasaisia paloja ja silti kakku pysyy kauniina. Mitä mieltä olette? Pääseekö kakku jatkoon ja onko se nimensä veroinen? Jos testaat reseptiä niin jätäthän terveisiä.


Maailman Paras Sitruunakakku

Ohje (noin kahden litran vuokaan)

  • 5,25 dl vehnäjauhoja
  • 0,75 tl  leivontasoodaa (tai 1.5 tl leivinjauhetta)
  • 0,75 tl suolaa
  • 3,75 dl sokeria
  • 200 g voita
  • 3 kananmunaa
  • 3 sitruunan kuori + mehu (reilu 1 dl mehua enintään)
  • 2,25 dl piimää tai maitoa
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Voitele noin kahden litran kahvikakkuvuoka* todella huolellisesti.
  3. Sekoita isossa kulhossa jauhot, sooda ja suola.
  4. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (noin 4 min)
  5. Lisää munat yksi kerrallaan vaahtoon koko ajan vatkaten.
  6. Sekoita keskenään piimä/maito ja sitruunamehut + kuori.
  7. Lisää osissa voi-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja sitruunaseosta.
  8. Vatkaa koko ajan miedolla teholla, kunnes taikina on tasaista.
  9. Kaada taikina vuokaan. Katso alla olevasta kuvasta kuinka täyteen.
  10. Paista kakkua uunissa noin 60 minuuttia ja tee sillä aikaa siirappi Tarkista kyspyys puutikoilla, paistoaika on viitteellinen, koska uuneissa on aina eroja.
  11. Nosta kakku jäähtymään hetkeksi vuoassa (5 min), kippaa kakku jäähdytysritilälle ja jäähdytä kunnolla.

Vinkki! Koputtele vuokaa päältä ennen kuin nostat vuokaa. Tämä auttaa kakkua irtoamaan paremmin. 

Vinkki! Kakku säilyy useita päiviä hyvin peiteltynä ja on usein parhaimmillaan seuraavana tai sitä seuraavana päivänä sen leipomisesta.

GLUTEENITON: Lukijoiden pyynnöstä ja testauksesta ilmoitan, että kakku onnistuu myös korvaamalla vehnäjauhot esimerkiksi Sunnuntain gluteenittomilla jauhoilla.

EDIT 28.3.2018: Muutamalla leipurilla on ollut ongelmia kakun koostumuksen ja kypsyyden kanssa. Siitä syystä tarkensin sitruunamehun määrän ohjeeseen. Markkinoilla kun on hyvin isoja sitruunoita, jotka voivat jopa tuplata nesteen määrän. 

HUOM! Ohje on vaativa ja haasteellinen osalle paiston suhteen. Jos kakku ei lähde irti vuoasta on vuoan pinnoitteessa tai voitelussa ollut ongelmia. Jos kakku jää raa’aksi keskeltä on paisto ollut liian lyhyt. Tunne uunisi ja muista testata kypsyys puutikulla.  

Siirappi

  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • puolikkaan sitruunan mehu
  1. Mittaa vesi ja sokeri pieneen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
  2. Siirrä pois liedeltä ja lisää sitruunamehu – sekoita.
  3. Laita jäähdytysritilän alle leivinpaperi ja sivele siirappi kakun päälle kuumana.
  4. Anna kakun vetäytyä ja valmista kuorrute sillä aikaa.

Vinkki! Lisää siirappiin makua halutessasi sitruunajauheella tai sitruuna-aromilla. 

Kuorrute

  • 1 dl tomusokeria
  • nokare sulaa voita
  • noin 4 rkl vettä (tai siirappia jos sitä jäi yli)
  • keltaisia nonparelleja ja sokerihelmiä
  1. Sekoita tomusokeri sitruunasiirappiin tai veteen ja lisää sula voi.
  2. Lisää tomusokeria, jos seos näyttää löysältä.
  3. Laita kuorrutus pursotinpussiin.
  4. Pursota kuorrute kakun päälle huolellisesti ja ripottele koristeet lopuksi.

Voit käyttää myös tavallista tomusokeria ja maustaa kuorrutetta sitruunajauheella tai sitruuna-aromilla toki myös sitruunamehulla ja kuorella. 

Maailman Paras Sitruunakakku
Maailman Paras Sitruunakakku

Ohjeen taikina on suunniteltu reilun kahden litran vuokaan. Viime keväänä tein minikakkupellille pieniä sitruunakakkuja. Voit lukea ohjeen täältä.

Maailman Paras Sitruunakakku

Makutomusokerit ovat hyvä tapa lisätä intensiivistä makua kuorrutteisiin, täytteisiin ja esimerkiksi marenkeihin. Käytin tätä tomusokeria kakun kuorrutteeseen.

Maailman Paras Sitruunakakku
Maailman Paras Sitruunakakku
Maailman Paras Sitruunakakku

Lisää Kuivakakku-reseptejä löydät täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Edellinen artikkeli: « Muhkeat Kaurasämpylät
Seuraava artikkeli: Syntymäpäiväkakkuni: Vadelma-Kinuskikakku »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Kanelitytön kakkuparatiisi sanoo

    9.3.2018 09:01

    Mä oon etsinyt täydellisen sitruunakakun reseptiä todella kauan. Vastaan ei oo tullut vielä yhtään sellaista, joka olis säväyttänyt. Tämä kuulostaa ja näyttää sellaiselta, joka voisi hyvinkin täyttää odotukset ♥ On muuten todella kaunis ja ihanasti viimeistelty kakku! 🙂

    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.3.2018 09:24

      Kiitos <3 itsekin olen oikeaa reseptiä pitkään etsinyt ja testaillut kunnes se vihdoin löytyi. Salaisuus on oikea paisto ja kostutus tuolla siirapilla 😛 Ihanaa viikonloppua!

    • Eila mikkola sanoo

      28.9.2019 14:26

      Olen pari kertaa tehnyt tämän kakun ja se on maailman paras Sitruunakakku, hyvin onnistuu ja vie kielen mennessään

    • Eila Mikkola sanoo

      28.9.2019 14:31

      Kakku on todella maailman paras Sitruunakakku, hyvin onnistuu ja suussa sulava, sekä vie melkein kielen mennessään! Kannattaa testata

      • Anni Paakkunainen sanoo

        28.9.2019 17:33

        Kiitos Eila <3 Minun ja äitini ehdoton luottokakku myös!

  2. Pampula sanoo

    9.3.2018 15:49

    Tätä on kokeiltava, ehdottomasti!

    • Anni sanoo

      9.3.2018 19:31

      Lämmin suositus 🙂 Hyvää viikonloppua!

  3. Miiu sanoo

    20.3.2018 17:01

    Tämä on jotain niin hyvää! ?
    Ja onnistuu gluteenittomana korvaamalla 1:1 jauhot sunnuntain gluteenittomalla jauhoseoksella. ☺️
    Vuokaan pitäisi panostaa niin saisi kivan näköisenkin.

    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.3.2018 11:21

      Kiitos kommentistasi Miiu <3 Lisäsin tiedon reseptiin, että onnsituu myös gluteenittomana. Kiitos kun kävin ilmoittamassa tästä. Ihanaa viikkoa!

  4. Janika sanoo

    24.3.2018 16:04

    Hei! Onko tuossa kuorrutteessa oikeat suhteet? 4rkl vettä ja 1dl tomusokeria on ihan vettä? Meni se nyt pieleen. Kiitos.

    • Anni sanoo

      24.3.2018 16:15

      Hei Janika, suhteet pitäisi kyllä olla oikein. Kerrotko miten sinulla meni pieleen? Tuliko liian löysää vai liian jäykkää? Kuorrutetta voi aina tuunata itse laittamalla liian löysään lisää tomusokeria ja liian jäykkään nestettä. Kaikilla on erilainen mittakäsi, joten tässä pitääkin vähän soveltaa 😉

      • Sari sanoo

        15.11.2018 19:20

        Tein tänään kakkua, mutta vielä ei olla maistettu. Saadakseni valkoista kuorrutetta aikaiseksi piti kuitenkin neljään ruokalusikalliseen nestettä laittaa noin puoli laatikollista tomusokeria, eikä yhtä desiä? Kiitos kuitenkin reseptistä ja kakku ainakin näyttää hyvältä 🙂

        • Anni Paakkunainen sanoo

          15.11.2018 19:27

          No jopas oli eri suhteet kuorrutuksen kanssa hmmm. Pitänee testata uudemman kerran tuo suhde 🙂 Ihanaa iltaa!

          • Hanna sanoo

            19.4.2020 19:53

            Hei, saman huomasin minäkin, suhdeluvut eivät ole kohdillaainakaan tavallisella tomusokerilla tehtynä. Tuolla ohjeella tulee ihan juoksevaa nestettä.
            Muuten ihanan raikas ja sitruunainen kakku!

          • Anni Paakkunainen sanoo

            20.4.2020 06:00

            Kuorrutetta voi aina tuunata itse laittamalla liian löysään lisää tomusokeria ja liian jäykkään nestettä. Kaikilla on erilainen mittakäsi, joten tässä pitääkin vähän soveltaa 😉

          • Hanna sanoo

            21.4.2020 12:06

            Joo toki voi soveltaa, mutta olishan se hyvä, että reseptissä olisi suoraan oikeat suhdeluvut. Itselläni ei tullut heti epäilystä suhdeluvuista ja tomusokeria ei ollut enempää kuin desi, joten en voinut soveltaa enää palsummalsi nestettä. Lorotin sitä nestettä sitten vielä päälle kostutukseksi ja mauksi. Hyvää tuli ja paljon sai kehuja työkavereilta!

  5. Kiara leijona sanoo

    27.3.2018 08:43

    Hei,
    Tein tarkalleen reseptin mukaan, mutta ei paistunut uunissa. Pistin puolituntia lisää, mutta on kuitenkin raaka kakku tuossa pöydällä. Tiedätköhän mikä olisi voinut mennä pieleen? Kiitos.

    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.3.2018 09:19

      Hei Kiara, paistoit kakkua siis tunnin ja siitä vielä puoli tuntia lisää? Millaisessa vuoassa? Tarkistitko kypsyyden puutikulla? Uuneissa on aina eroa ja siksi ilmoitan paistoajaksi noin tunnin. Jos tikkuun jää taikinaa vielä tunnin paiston jälkeen tulee kakkua paistaa vielä hetki. En osaa tarkkaan sanoa mikä on mennyt. Kuulostaa todella oudolta ettei kakku kypsy 1.5 tunnissa.

  6. Kiara leijona sanoo

    27.3.2018 23:38

    Kiitos vastauksesta. Pitää kokeilla reseptiä pian uudestaan ja katsoa kaikki vielä tarkalleen läpi. Toivottavasti sitten onnistuu. ??

    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.3.2018 11:18

      Tarkennan sitruunamehun määrän ohjeeseen varmuudeksi 🙂

  7. Janekatariina sanoo

    28.3.2018 10:50

    Sitruunakakku uunissa. Jännittää kypsyykö kakku, koska taikina oli tosi löysäà kun kaadoin sen vuokaan.
    Laitoin nesteenä ohjeen mukaan maitoa 2.25dl ja 3:n sitruunan mehut.Nestettä taikinaan tuli varmaankin reilusti yli 4.5dl.Toivottavasti kakku onnistuu eikä jää raa-aksi.

    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.3.2018 11:15

      Hei Jane,

      Kiitos kommentistasi. Olen muutaman kommentin perusteella testannut kakkua eilen ohjeessa olevilla määrillä ja siitä tuli samanlainen kypsä kakku kuin ohjeen kuvissa. Tarkennan nyt ohjeeseen sitruunamehun määrää erikseen, koska uskon, että se on vaikuttanut kakkujen koostumukseen osalla leipojista. Sitruunoita on todella isoja tällä hetkellä marketeissa ja isommissa on luonnollisesti enemmän nestettä. Toivon että kakkusi kyspyy normaalisti.

  8. Katri sanoo

    28.3.2018 11:23

    Leivoin juuri tällä ohjeella sitruunakakun ja täytyy sanoa että oli mehevin kakku mitä olen koskaan tehnyt ei sellainen kuivakka kuin joillakin kahvikakkuresepteillä tuppaa tulemaan. Kakku kypsyi hyvin tunnissa eikä ollut ollenkaan raaka vaan ihanan pehmeä ja mehevä. Minulla tuli kolmesta sitruunasta n.1,75 dl mehua, liekö jollakin jolla ollut kypsymisen kanssa ongelmaa tullut sitten mehua enempi.
    Tätä kakkua voisi kokeilla seuraavaksi täytekakun pohjana.

    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.3.2018 11:38

      Kiitos Katri kommentistasi 🙂 Kiva kuulla, että joku on onnistunut ja pitänyt vielä kakun koostumuksesta! Olen samaa mieltä, että sitruunoiden koko on voinut vaikuttaa joillain leipureilla paistoon aj lopputulokseen. Mukavaa pääsiäistä!

  9. Ansku sanoo

    5.4.2018 17:19

    Voiko pakastaa?

    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.4.2018 20:26

      Hei Ansku, tämän kakun voi pakastaa samalla tavalla kuin muutkin kuivakakut 🙂

      • Mallu sanoo

        21.6.2019 16:56

        Moi! Pakastettaessa laitetaanko kiisseli normaalisti paiston jälkeen, vaiko kakun sulatuksen jälkeen? Onko väliä? Kiitos 🙂

        • Anni Paakkunainen sanoo

          24.6.2019 12:13

          Laittaisin kostutuksen varmaan vasta pakastuksen jälkeen, muttta en usko että sillä on väliä jos haluat tehdä sen jo ennen pakastusta 🙂

  10. Laura sanoo

    5.4.2018 20:42

    Niiiin herkullista! Tein taikinan tuplana ja laitoin taikinan sekaan vielä pussillisen DrOetkerin sitruunankuorijauhetta kun sitä sattui kaapissa olemaan ja paistoin uunipellillä levyksi. Ihanan pehmeän kostea ja kuohkea rakenne. Kun vaan vielä malttaisi kunnolla jäähdyttää ennen kuin alkaa syömään 😀

    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.4.2018 08:03

      Kiitos Laura kommentistasi 🙂 Ihanaa soveltamista. Kuulostaa täydellisesltä! Mukavaa ja herkullista viikonloppua!

  11. Sanna sanoo

    6.4.2018 17:18

    Ymmärsinkö ohjeen väärin vai onko siinä ristiriita? Kakun ollessa uunissa tehdään siirappi, kakun pitää jäähtyä hyvin ja sitten lisätään siirappi kuumana.. Ei säily siirappi kuumana näin.. Valellaanko kuuma siirappi siis kuuman vai jäähtyneen kakun päälle?

    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.4.2018 17:26

      Hei Sanna,

      Siirappi sivellään vielä lämpimän kakun päälle. Jäähdytyksellä tarkoitettiin ensimmäisessä kohdassa enemmän sitä että kakku kannattaa jäähdyttää ennen syöntiä kunnolla ja mielellään ritilän päällä 🙂 Tämä ei tosin ole ratkaiseva asia kakun onnistumisen suhteen. Mukavaa viikonloppua!

      • Tuula Heikkinen sanoo

        7.5.2018 14:04

        HEIi Kiitos ohjeesta, kakku on ollut kaksi päivää viileässä ja maku eikun paranee. Tein kakun piimällä ja soodalla.
        Vaikuttaako makuun, jos tekee maidolla ja leivinjauheella. Kumpi on mielestäsi parempi? Tämän kakun tein harjoittelukappaleeksi lapsenlapsen lakkiaisiin. Toivomus oli: sitruunakakku, joten tämä on se kakku.
        nimim. mummi

        • Anni Paakkunainen sanoo

          7.5.2018 15:41

          Hei Tuula 🙂 Ihanaa kuulla, että pidit ohjeesta! Tämä on ihan suosikkini 🙂 Teen itse kakun aina soodaan ja piimään. En osaa sanoa millainen tulee leivinjauheella ja maidolla maullisesti. Ohjeessa mainitaan nämä siitä syystä, että osa lukijoistani ei halua käyttää soodaa 🙂 Annan aina vaihtoehdot siitä syystä. Mene sinäkin vaan soodalla ja piimällä, jos ne havaitsit hyviksi. Ihanaa aurinkoista viikkoa!

  12. Annamaija Tiilikainen sanoo

    25.5.2018 19:24

    Hei, tuli kyllä aivan kertakaikkisen ihanan makuista kakkua! Mutta jostakin syystä se lässähti kumoamisen jälkeen. Pidin uunissa reilut 45 min, koska tikkuun ei jäänyt enää taikinaa. Uunimme on aika tehokas. Mutta olisiko pitänyt uskaltaa piitää kuitenkin lähemmäs tunti? Kuivumista jännitän..Ja paistetaanko alimmalla tasolla? Sitten kysyn vielä siirapin määrästä. Sitä oli aika reilusti. Onko tarkoitus käyttää koko annos yhteen kakkuun? Halusisin onnistua ja tarjota tätä poikani lakkiaisissa ?

    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.5.2018 19:51

      Hei Annamaija,

      Mittasitko kuinka paljon sinulle tuli sitruunamehua? Tarkensin sen reseptiin, koska osa ei ollut onnistunut – epäilin liian suurta nestemäärää. Kokeilin paistaa kauemmin, jos edelleen lässähtää ja tuo siirappi on makuasia. Itse laitan kaiken kostutuksen, jos tuntuu liialta niin puolita se <3

      • Annamaija Tiilikainen sanoo

        25.5.2018 20:57

        Kiitos tosi nopeasta vastauksesta? Laitoin mehua 1 dl ja muutkin ainekset mittasin mahd.tarkasti ohjeen mukaan. Tosin huomasin, että suola unohtui.. Paistaessa kakku kohosi hienosti ja oli jo 48 min.kohdalla saanut hyvin väriä, ja kun tikkuunkaan ei jäänyt taikinaa, rohkenin ottas sen pois. Mutta se oli ehkä liian aikaisin. Se onni onnettomuudessa oli, että päästiin herkuttelemaan ja toteamaan kakku nimensä veroiseksi? Mutta nyt on jo uusi kakku uunissa ja peukut pystyssä ??

        • Annamaija Tiilikainen sanoo

          25.5.2018 22:09

          No nyt pysyi kakku kasassa, kun pidin reilun tunnin? Ja jos sattui vähän kuivahtamaan, niin siirappi ehkä pelastaa tilanteen. Nyt jääkaappiin viikoksi vetäytymään ja kuorrutukset vasta juhlia edeltävänä päivänä. Kiitos tästä ihanasta reseptistä ?

          • Anni Paakkunainen sanoo

            27.5.2018 09:53

            Kyllä se syy sitten viime kerralla oli liian lyhyt paisto. Ne on ihme hommia nämä leivontajutut. En usko, että kuivahti ja siirappi korjaa tilanteen 🙂 Ihania juhlia teille! <3 🙂

  13. Sini sanoo

    30.5.2018 11:04

    Hei!
    Kokeilin tätä ihanan kuuloista reseptiä, mutta minua jäi askarruttamaan tuo maidon ja sitruunan yhdistäminen. Itselläni ainakin aiheutti taikinan juoksettumisen. Voiko sitä jollain tavalla estää?

    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.6.2018 11:21

      Hei Sini,

      Voit toki lisätä sitruunamehun ja maidon erikseen taikinaan estääksesi juoksettumisen 🙂

  14. Annika sanoo

    25.7.2018 19:06

    Voiko kakun tehdä tänään ja kuorruttaa vasta huomenna? Vai onko tärkeää kuorruttaa lämpimänä??

    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.7.2018 19:42

      Voit kuorruttaa vasta huomenna 🙂 Tee kostutus tänään kuitenkin! Se mehevöittää kakkua ihanasti. Tämä(kin) kahvikakku on parempaa seuraavana päivänä.

  15. Saara sanoo

    8.8.2018 13:31

    Hei Anni.
    Sitruunakakkusi on aivan mahtava,vie kyllä kielen mennessään.
    Voisit lisätä vielä ohjeeseesi että vuonna pitää myös korppujauhottaa.

    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.8.2018 13:50

      Hei Saara <3 Kiitos! Tämä on oma suosikkiohjeeni.

      Korppujauhotus se ei ole välttämätön, jos käyttää NW vuokia tai vuokasprayta 🙂 siksi siitä ei mainita ohjeessa.

  16. Anna sanoo

    29.10.2018 22:39

    Hei, voiko kananmunat jättää pois tai korvata jollain? Tarkoituksena on tehdä vegaaninen ja gluteiiniton kakku, joten soijamaitoa käytän.

    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.10.2018 08:12

      Hei Anna,

      Kananmuna pitää aina korvata jollain, koska se sitoo taikinaa. Usein kananmuna korvataan soseutetulla banaanilla tai omenalla. En tiedä miten vegaanisuus ja gluteenittomuus toimivat samaan aikaan kuivakakussa.. Pelkkä gluteenittomuuskin on vaikea, jotta kuivakakun saa pysymään kauniisti kasassa murenematta. En ole itse testannut, joten minulla ei ole ataa valmiita vinkkejä onnistumiseen. Olisi kiva kuulla mihin lopputulokseen päädyt 🙂

      • Anna sanoo

        30.10.2018 22:47

        Ensimmäinen yritys: korvasin kananmunat ns. Aquafaballa (purkkikikherneiden nesteellä), käytin sunnuntain gluteiinitonta jauhoseosta ja soijamaitoa. Ja 2:lla sitruunalla sain reilun desin mehua, kuorta siis vain 2:sta sitruunasta. Maku oli hyvä, taikina aika jämäkkää ja lopputulos sisältä vähän raaka ja kumimainen. Kakkuvuokani on vähän pieni joten tein lisäksi pariin pienempään ja matalampaan mini kakut. Niiden koostumus oli parempi, kuin isossa vuoassa paistetun! Ison vuuan kakku myös lässähti. En laittanut siirappia näihin, nämä oli koevedoksia.
        Uskallan väittää, että tuo aquafaba toimii kyllä, sillä sehän vaahtoutuu, mutta toisenlainen jauho voisi olla parempi, ehkä gluteiiniton kaurajauho? Pitää kokeilla 🙂

        • Anni Paakkunainen sanoo

          31.10.2018 08:29

          Aivan unohdin aquafaban ja sitten osa tekee myös niin että liottaa pellanvansiemeniä vedessä, jolloin syntyneen hyytelön voi käyttää kananmunan tilalla, Tuo lässähtäminen ja raa’aksi jääminen voi johtua juuri gluteenittomuudesta ja jauhojen hienojakoisuudesta, kun sitkoa ei synny. Tekisin itse sekoituksen jauhoista mielummin kuin käyttäisin valmiita jauhoseoksia. Riisijauho on hieman karkeampaa, jotens itä voin ainakin suositella.

  17. Kristiina sanoo

    27.1.2019 21:04

    Onnistuukohan tällä reseptillä muffinsit?

    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.1.2019 17:19

      En ole kokeillut, mutta miksi ei kun minikakutkin onnistuvat samalla ohjeella 🙂

      https://www.anninuunissa.fi/mehevat-mini-sitruunakakut/

  18. Kati sanoo

    4.2.2019 18:45

    Tämä oli NIIN hyvää, kiitos!

    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.2.2019 20:29

      Awwww ihanaa 🙂 Kiitos sinulle kommentista!

  19. Sari sanoo

    16.2.2019 21:25

    Ihana kakku, kunhan saa irti vuoasta. Ei auttanut erittäin huolellinen voitelu, tuli maailman rumin kakku.

    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.2.2019 19:59

      Hei Sari,

      Harmi kuulla ettei kakkusi ole irronnut nätisti vuoasta. Kannattaa voidella kakkuvuoka erittäin huolellisesti seuraavalla kerralla – jotkut myös jauhottavat vuoan. Jos sekään ei auta niin tarkastaisin kakkuvuoan kunnon. Kun kuivakakku ei irtoa vuoasta on joko voitelussa tai vuoassa vikaa.

      • Tuula sanoo

        11.4.2020 11:15

        Olen hankkinut muutaman NordicWaren kakkuvuokan viime syksynä. Paisto onnistui ensin hyvin, kakut irtosi. Ennen joulua tein kahdessa eri vuokassa erilaiset kakut eri leivontakerroilla, Voitelin vuokat hyvin voilla, mutta molemmat kakut jäi tosi tiukkaan kiinni! Ne syötiin vuokasta palasina. Sen jälkeen ei ole tehnyt mieli kakkuja tehdäkään.
        Kun uskallan kokeilla seuraavan kerran, jauhotan vuokat vaikkapa vehnäjauhoilla, niin vuokien kuviot silti näkyy.
        Vuokilla tulee kauniita kakkuja, kunhan onnistuu irtoamaan.

        • Anni Paakkunainen sanoo

          12.4.2020 07:07

          Oletko huoltanut vuokia ohjeiden mukaan ja pinnoite ei ole kärsinyt? NW:n vuokia ei saa pestä vahvoilla pesuaineilla tai laittaa astianpesukoneeseen. Minulta kakut lähtevät vuoista helposti kun muistan voidella jokaisen kolon kunnolla. Sivelen pullasudilla sulaa voita ja öljyä jokaiseen rakoon reilusti 🙂

          • Tuula sanoo

            12.4.2020 11:45

            Olen pessyt käsin tavallisella tiskiaineella. Molemmista vuokista irtosi hyvin ensimmäiset kakut, käytin silloinkin voita voiteluun. Seuraavalla kerralla voitelin sulatetulla voilla hyvin, mutta kakku ei irronnut. Eri vuokaan (NW sekin) tein kakun myöhemmin, silloin voitelin pehmeällä voilla hyvin, mutta sekin jäi kiinni.
            Olen miettinyt, että oliko kakut liian kauan uunissa, paistuuko ne kiinni vuokaan? Ei kakut mitenkään tummia olleet kuitenkaan. Ei ole ollut tällaista ongelmaa muun merkkisten tavallisten vuokien kanssa. Pitää seuraavalla kerralla vahtia tarkemmin, mutta oma uunini ei ole niin tehokas, että siellä kypsyisi annatussa ajassa, vaikka muuten paistaakin tasaisesti.

  20. Anni sanoo

    13.3.2019 22:42

    Täydellinen sitruunakakku!
    Terveisin leipuri 😊

    • Anni Paakkunainen sanoo

      14.3.2019 07:25

      Kiitos Anni! 🙂 Olen samaa mieltä!

  21. Päivi sanoo

    18.3.2019 09:25

    Moikka. Saako tätä muokattua nordic waren 3,4 litran vuokaan? Pakko päästä kokeilemaan vaikka sitten vajaaseen vuokaan!!

    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.3.2019 09:38

      Moikka, kakku on tehty tähän vuokaan eli 2.4 litran vuokaan 🙂 kaikki muunnokset omalla vastuulla. Kuivakakkutaikina ei välttämättä käyttäydy samalla tavalla kun sitä suurentaa.

  22. Pamela sanoo

    11.4.2019 08:32

    Heippa, onko parempi siis säilyttää kakkua huoneenlämmössä kuin jääkaapissa? Elmukelmun sisällä vai? Kiitti?

    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.4.2019 10:28

      On makuasia miten säilyttää. Itse säilytän kakkukuvun alla huoneenlämmössä 🙂

  23. Pamela sanoo

    12.4.2019 22:09

    Kiitos! Kakku näyttää ja tuoksuu hyvältä. 😊

    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.4.2019 10:12

      Ihana kuulla! <3

  24. Maiju sanoo

    25.5.2019 21:31

    Hei!
    Tein tämän kakun tänääni ensi lauantaiksi yo-juhliin. Suositteletko säilyttämistä siihen saakka eli viikon jääkaapissa, kuten joku edellä kertoi tekevänsä vai pakastamista?
    Kakku vaikuttaa ihanalta, onnistui hyvin. Kiitos ohjeesta! 🙂

    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.5.2019 16:56

      Hei Maiju,

      en säilyttäisi kakkua viikkoa jääkaapissa eli pakastaisin.

      Kiva kun pidit ohjeesta! <3

  25. leipuri sanoo

    7.6.2019 23:17

    Tulipa kaunis kakku! Tosin unohdin kokonaan maidon/piimän 😃 saapa nähdä huomenissa millainen on maku ja rakenne……….

    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.6.2019 08:42

      Hmmm.. kakku voi ihan hyvin onnistua, jos koostumus oli taikinalla kuitenkin hyvä. Toivottavasti se maistuu! 🙂

  26. Merja sanoo

    8.9.2019 14:06

    Hei, minäkin kokeilin kakkua ja maku oli ihana. Mutta koostumus ei… Otin kakun uunista ja se oli ihanan iso ja hyvännäköinen. Sivelin siirapilla ja se lässähti. Yö jääkaapissa ja kun sitten leikkasin paloja, koostumus oli kuin puoliraakaa taikinaa, kiinteää tosin. Pitäisikö koostumuksen olla kuohkea kuten yleensä kahvikakuissa? Maku tosiaan oli hyvä.

    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.9.2019 08:03

      Hei Merja, kakun kuluu olla murea ja kuten muutkin kahvikakut. Jotain on käynyt paiston aikana kakullesi – kuulostaa siltä ettei se ole kypsynyt – jos kakku lässähtää on se yleensä raaka sisältä. Muutitko ohjeen määriä?

    • Sanna sanoo

      10.3.2020 10:24

      Hei,
      Minulle on nyt jo kaksi kertaa käynyt täysin samoin. Nousee uunissa, mutta hetken päästä lässähtää. Sooda/piimä + desi sitruunamehua ja paisto vähän yli tunti. Harmi, sillä niin ihanan kuuloinen ohje.

      • Anni Paakkunainen sanoo

        10.3.2020 12:06

        Tosi harmi juttu. En osaa enää sanoa uusia syitä siihen miksi osalla kakku lässähtää ja osaa saa samanlaisen kuin kuvissa näkyvä oma kakkuni. Edelleen mietin paistoaikaa tai jos kakkua suurennetaan eri kokoiseen vuokaan. Paistoaika saattaa vaihdella uunikohtaisesti.

  27. Hilkka Röning sanoo

    11.9.2019 15:54

    Tein kakun puolitoistakertaisena uunipellille. Leivinjauheella ja kuohukermalla. Sitruunanmehua laitoin vain desin ja säästin osan tomusokerikuortutukseen. 4 dl tomusokeria, 4 rkl sitruunanmehua, nokare voisulaa ja pinnalle sitruunankuoriraastetta. Paistoin 175 n. 45 min ja hyvää tuli. Mieskin sanoi, että ompa raikas kakku 😍

    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.9.2019 07:09

      Kuulostaa aika täydelliseltä! <3 NAM!

  28. Sinikka sanoo

    14.10.2019 16:47

    Sitruunakakku aivan liian makea

    Ei ole meidän perheen makuun

    • Anni Paakkunainen sanoo

      14.10.2019 19:58

      Meillä kaikilla on omanlainen maku. Tämä on yksi meidän perheen suosikki 🙂 Teillä se on varmasti joku muu leivonnainen.

  29. Maarit sanoo

    15.10.2019 18:48

    Hei, hyvä vahva sitruunainen maku, mutta vaikka voitelin vuoan ja käytän Wiltonin vuokaa, ei kakkua saanut ehjänä kumottua 5 min jälkeen eikä myöhemminkään. Ehkä jauhotus kuitenkin paikallaan.

    • Anni Paakkunainen sanoo

      15.10.2019 20:12

      Jauhotusta ei tarvitse kun on hyvä vuoka ja laadukas spray. Hyvinhän on minunkin kakku lähtenyt irti 🙂 Toki saa jauhottaa, jos se tuntuu helpommalta. Paisto vaikuttaa myös kakun irtoamiseen.

  30. Pia sanoo

    27.11.2019 19:58

    Kakku on uunissa..saapas nähdä millaista tulee ja miten onnistuu 🙂 Tuota jäin miettimään että jos sulla on tuo kakku tehty 3,4l vuokaan niin miten se on noin täynnä? Mulla on vuoka 2,8l eikä tullut lähimainkaan noin täyteen.. oiskos pitänyt isontaa taikinaa vai teinköhän jotain väärin :/

    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.11.2019 09:54

      Tämä kakku on tehty 2.4 litran vuokaan, kuten ohjeessa mainitaan (noin 2 litran vuoka). Ei siis ihme, jos sinun vuoka jäi vajaaksi kun se on isompi. Toivottavasti kakku maistui myös teille 🙂

      • Pia sanoo

        29.11.2019 21:01

        Palautetta tuli että on todellakin paras sitruunakakku 🙂 (itse en voi ikävä kyllä maistaa alergioiden takia) Ihan hyvin onnistui vaikkakin vähän matalampi 😀 Kommenteista luin että 3,4l mutta vissiinki kakkonen pyörähtäny kolmoseksi 😀

        • Anni Paakkunainen sanoo

          30.11.2019 13:31

          Ihana kuulla 🙂 painovirhe-paholainen taisi olla siellä. Kannattaa aina luottaa ohjeeseen, siellä vuoan vetoisuus lukeekin oikein 🙂

  31. N. N. sanoo

    2.2.2020 19:56

    Nyt täällä jännitetään miten käy kakulle 😅 Käytin piimän tilalle Arlan kreikkalaista jogurttia 6%(purkissa 300g),tujautin menemään koko purkin ja sitruunanmehut päälle. Mulla ei ole erikoishienoja jauhoja kotona, niin tuli aika tämäkkä taikina. Muistelen kuitenkin, että soodan kanssa tuokin käy 🙊
    Vielä tekaisen siirapin, katsotaan kuinka mun käy 😊 Jos tuli hyvä niin kerron!

    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.2.2020 06:53

      Saa kertoa, vaikka ei tulisikaan hyvä 🙂 Ja maku aina tärkein. Raskaissa kahvikakkutaikinoissa taikinan ainesosien muuttaminen saattaa olla kohtalokasta, toivottavasti tässä tapauksessa vain parempaan suuntaan 🙂

      • N. N. sanoo

        4.2.2020 08:55

        Nonniin, kakku tuli uunista ja kokemattomana leipojana tein pari virhettä. Käänsin vuoan odottamatta ympäri ja taikina tarttui yhdestä kohdasta kiinni vaikka olin voidellut hyvin voilla vuoan. Paistoin kaiser-vuoassa 150 asteessa, koska vuokani polttaa kakut 170:(.
        Toisen mokani tein kun en ymmärtänyt jäähdytetäänkö kakku ennen siirapin laittoa vai laitetaanko kuuman kakun päälle, kaadoin siis kuumana kuumalle kakulle ja vaikka kakku näyttääkin komealle ja maku huikea, toivoisin ihan pikkuisen fiilausta kohtien 10 ja 11 kohtaan, ettäniinkuin ”rautalangasta” 😅🙊🙏 kun kerran vuodessa leivot, ei ole tatsia ja kokemusta 😌
        Mies kehui kakun ja olis syönyt sen vaikka kerralla!
        Jogurtti sopi erinomaisesti kakkuun, meillä piimän loput kun ois mennyt viemäriin, emme tee mitään litralla piimää ja tuo jogurtti on meillä joka pv ruoanlaitossa käytössä. Kiitos hienosta ohjeesta noin muuyen ja kohta on pakko ostaa kenwoodi, ei mun käsillä ja tolla käsivatkaimella meinannu tulla mitään 😅
        Tuli vähän pitkä txt, mutta hyvä kakku tuli, jos vielä pystyt tarkentaa nuo jäähdytykset ja milloin mitäkin🌹

        • Anni Paakkunainen sanoo

          4.2.2020 09:36

          Ihana kuulla, että kakku maistui pienistä virheistä huolimatta 🙂

          Hapanmaitotuotteet voi aina korvata samalla määrällä vastaavaa tuotetta, kuten teit. Maitokin varmaan sopisi 🙂 Leivonnassakin voi soveltaa! Itse usein teen niin, että mitä kaapista löytyy.

          Siirapin voi laittaa vielä kuuman kakun päälle tai kun se on hiukan jäähtynyt. Sillä ei itseasiassa ole suurta merkitystä.

          Ihanaa viikkoa!

  32. Riitta sanoo

    21.3.2020 20:03

    Moi! Tosi harmi että tein tämän kakun, se nimittäin on ihan liian hyvää😊 Kiitos Anni!

    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.3.2020 07:11

      Hih, hauskasti sanottu 🙂 Kiitos sulle Riitta ja mukavaa sunnuntaita!

  33. Tiia sanoo

    29.3.2020 12:48

    Moikka! Tämä näytti niin hyvältä, että innoissani lähdin eilen tekemään tämän päivän kahvihetkeä varten. Sitruunamehua tuli kolmesta sitruunasta tasan 1 dl ja kakku oli uunissa hieman reilun tunnin. Meillä on vielä todella tehokas uuni, joten en uskaltanut pitää kauempaa. Tänään leikatessa harmitus oli iso, kun kakku olikin täysin raaka! 😭 En tiedä siis mikä meni vikaan, kun kieli keskellä suuta keskityin jokaiseen työvaiheeseen ja mittasin ainekset piirun tarkasti.. 😔

    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.3.2020 13:41

      Heippa,

      harmi kuulla, ettei kakku ollut onnistunut. Tätä kakkua leivotaan paljon onnistuneesti (saan varsinkin nyt paljon positiivisia viestejä ohjeesta), mutta aina välillä tulee kommenttia kakun kypsyydestä tai lässähtämisestä. En osaa sanoa tarkkaa syytä miksi näin välillä joillekin käy. Siksi kysynkin melko yksinkertaisia asioita, jotka on hyvä tarkastaa:

      1. Muutitko taikinan määriä esimerkiksi isompaan vuokaan? Tämä ei toimi valitettavasti tässä ohjeessa.
      2. Oliko taikina kuohkeaa vuokaan kaadettaessa, ei lässähtänyt ennen paistoa?
      2. Tarkistitko kypsyyden puutikulla ennen kakun ottamista pois uunista? Suosittelen aina sitä, koska uuneissa voi olla suuria eroja.

      Välillä leivonta on tällaista. Lopputulokseen voi vaikuttaa yllättävä kemiallinen reaktio, liian tuoreet munat, liian nopea sekoitus tms. Aina ei löydy syytä miksi kakku ei onnistu.

  34. Saara sanoo

    3.4.2020 18:04

    Hei!
    Haluaisin kysyä miksi taikina juoksettuu ? Munat oli huoneenlämpöisiä ja voi myös, ekan kerran juoksettuu munia lisättäessä ja sain korjattua lisäämällä jauhoja. Mutta koko ajan taikina oli juoksettuneen näköinen, aina ku lisäsi piimää tai sitruunamehua (erikseen) niin taikina juoksettuu.. onko se ihan ok ja voiko taikinaa käyttää vaikka se juoksettuu? Tein tämän kahdesti kun en halunnut luovuttaa, nyt kakku on uunissa ja jännitän mitä siitä tulee.

    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.4.2020 06:24

      Hei, oletkohan vatkannut voin ja sokerin tarpeeksi kuohkeaksi ennen munien lisäämistä jos juoksettuu? Ohjeessa sekoitan itse maitotuotteet ja sitruunamehun keskenään ja lisään jauhojen kanssa taikinan sekaan vuorotellen. Kokeilisitko sitä? Millainen kakusta tuli lopulta?

      • Anna sanoo

        5.4.2020 19:49

        Minullakin taikina juoksettui, tein 1.5 kertaisena kahteen vuokaan. Päätin kuitenkin käyttää taikinan, nyt uunissa! Saas nähdä onnistuuko 🙄😁

        • Anni Paakkunainen sanoo

          6.4.2020 09:07

          Tätä taikinaa en tuplaisi tai tekisi 1.5 kertaisena. Se ei ole toiminut useimmilla. Tähän oli jollain kondiittorilla tarkka selitys, jota en nyt muista ulkoa. Toivottavasti sinun kakkusi onnistui.

      • Saara sanoo

        5.4.2020 20:25

        Moikka! Joo kyllä vatkasin voin ja sokerin ainakin mielestäni kuohkeaksi.. kakusta tuli
        kuitenkin lopulta tosi hyvä! Kokeilen vielä joku kerta niin että sekoitan maidon ja sitruunamehun keskenään!

        • Anni Paakkunainen sanoo

          6.4.2020 09:06

          Hieno juttu! Aina jos ohjeen vaiheita muuttaa itse niin jo se saattaa olla syynä koostumuseroihin/onnistumiseen 🙂

  35. venlaalaa sanoo

    8.4.2020 10:14

    Kiitos ihanasta ohjeesta 💛 Kokeilin tavalliseen, reiättömään 20 cm irtopohjavuokaan ja hyvin onnistui! Vähensin paistolämpötilaa n. 165 asteeseen ja pidin uunissa 1 h 40 min verran. Jo 1 h 30 min kohdalla kakku taisi olla kypsä, mutta kokematon leipuri pelkäsi raakaa keskustaa… Onneksi tämä oli vasta koekakku, virallisen synttärikakun annan sitten olla vain sen puolitoista tuntia. Ajattelin tehdä myös kuorrutteen tuorejuustosta ja koristella kevätteemaisesti. Meidän perheessä perinteiset täytekakut ei oikein uppoa, mutta tämä sitruunakakku on oikein hyvä vaihtoehto! 🤗

    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.4.2020 13:35

      Kiitos sinulle ihanasta palautteesta. Kiva lukea taas välillä, että tämän kakun kanssa on onnistuttu. Tämän kakun paisto aiheuttaa monelle nimittäin ongelmia, en osaa enää vastata miksi. Olet siis selvästi edistyneempi kuin luulet. Herkullista pääsiäistä!

  36. Merja sanoo

    12.4.2020 15:39

    Sama juttu, kuin monella muullakin eli pidin uunissa pidemmän aikaa (1h,15 min), kun mitä ohjeessa sanotaan ja raakaa oli. Minusta nesteen määrä on liian suuri. Nousi hyvin ja pintaan tuli hyvä väri, mutta uunista ottamisen jälkeen lässähti. Ei ollut ihan raakaa, kun ei tikkuun jää mitään, mutta tiivistä, ei kuohkeaa. Eli siis paistoaika ohjeessa on liian lyhyt. Jos olisin pitänyt pidempään, olisi tullut parempi. Maku on kyllä hyvä, sitruunainen. Sitä ihmettelen, miksi maito ja sitruunamehu pitää yhdistää, koska juoksettuvat, mut jauhoilla toki korjaantuu.

    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.4.2020 16:03

      Sitruunakakku on mun miehen yksi suosikkikakuista. Suunnittelin tämän ohjeen aikoinaan häntä varten ja olen useasti leiponut sillä onnistuneen kakun. Tällä reseptillä on leiponut onnistuneesti useampi kuin epäonnistunut, mutta jostain syystä aina sesonkina kun ohjeella leivotaan paljon tulee näitä epäonnistumisia. Olen mieltänyt ohjeen vaikeaksi. Ja palautteen perusteella muokannut ohjetta (esimerkiksi sitruunamehun määrää).

      Kehoitan aina myös leivonnassa soveltamaan esimerkiksi maustamisessa tai paistossa (tai maidon ja sitruunamehun sekoituksessa -lisää erikseen, jos tuntuu oudolta yhdistää ne). Paistoajat ovat aina viitteellisiä ja riippuvat uunista. Varsinkin raskaiden kakkupohjien kanssa on hyvä tuntea oma uuninsa ja testata pohja puutikulla, jotta kypsyys varmistuu. Jos kakku lässähtää voi syynä olla jo taikinaa tehdessä tehty virhe. Leivonta on myös kemiaa ja välillä on vaikea paikantaa missä kohtaa meni pieleen ja mikä.

  37. Jauhonäppi sanoo

    27.4.2020 23:03

    Tämä ohje vaikuttaa niin ihanan mehevältä ja reilusti sitruunaiselta, ja vihdoin pääsin tätä testaamaan kaverin pyynnöstä. Minulla kuitenkin harmittavasti kävi kuten monella muullakin. Tein reilu parilitraiseen vuokaan (joka on vanha ja hiukan kehno, mutta reilulla voitelulla kakusta jäi vuokaan ainoastaan pinta). Massa oli kuohkea vuokaan laittaessa ja uunissa nousi nätisti ja sai hyvän paistopinnan. Kokeilin noin 65 minuutin päästä tikulla kypsyyttä, ja kypsälle vaikutti. Kakku kuitenkin lässähti jo sen viiden minuutin levon aikana, ja vuokaa irroittaessa lässähtäneet reunat murenivat. En tiedä, johtuiko siirapin paljoudesta (minusta puolet riittäisi), vai kypsyydestä, mutta sisusta on nyt todella tiivistä ja kumimaista. Tässä pähkäilen, uskallanko huomenna testata samalla ohjeella uudelleen, ja mitä tekisin toisin, vai vaihtaisinko ohjetta.

    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.4.2020 07:10

      Jos pinta jää kiinni vuokaan on voitelu ollut liian kevyt tai vuoan paistopinta kärsinyt/viallinen. Seuraavat vaiheet kuulostavat siltä, että kakku on jäänyt raaaksi. Jos kakku lässähtää jo vuoassa on se keskeltä raakaa (kun päästää periksi) ja kumimainen sisus viittaa myös siihen, että kakku on ollut sisältä raaka. Siirappia voi halutessaan laittaa vain puolet, mutta sen määrä ei vaikuta enää kakun koostumukseen vaan makuun. Harmi juttu ettet onnistunut. Tämä ohje on vaativa.

      • Jauhonäppi sanoo

        28.4.2020 14:28

        Koska kakku oli tiiviydestä huolimatta älyttömän hyvän makuista, kokeilin tällä reseptillä uudelleen. Vuoka tosiaan on huono ja tällä kertaa myös jauhotin sen kaiken varalta. Paistoin kakkua 1h20min, josta sen 20min leivinpaperi päällä, ettei tummu liikaa. Kakku ei lässähtänyt, kypsyi ilmeisesti siis hyvin ja paistopintakin pysyi kakussa. Kaveri saa arvioida lopputuloksen ja uskoisin peukkua tulevan 🙂

        • Anni Paakkunainen sanoo

          28.4.2020 15:14

          Pidän peukkuja, että tämä uusi versio olisi yhtä hyvin onnistunut kuin omani sillä onnistuessaan tämä kakku on oikeasti maailman parasta <3

  38. Annemari Vainionpää sanoo

    2.5.2020 20:25

    Jäi raa’aksi vaikka paloi päältä:-(

    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.5.2020 07:02

      Liian kuuma uuni ja liian lyhyt paisto 🙁 Harmi juttu.

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios