| |

Arkiruokavinkki: Tuunattu Spaghetti Aglio e Olio

Arkiruokavinkki: Tuunattu Spaghetti Aglio e Olio

Mitä ihmettä täällä tapahtuu? Arkiruokavinkki? Mikä? Miksi?

Usko tai älä, noin 5 vuotta sitten bloggaamista aloitellessani kuvasin blogini sisältöä jotenkin näin ”herkkuja ja terveellisiä arkiruokia”. Postasin muutaman salaattiohjeen, minkä jälkeen hullaannuin lopulta jälkiruokiin, niiden leipomiseen, suunnitteluun ja kuvaamiseen. Arkiruokavinkit jäivät, mutta kokkaus on toki jatkunut keittiössäni.

Viime aikoina teiltä lukijoilta on alkanut tulla enemmän ja enemmän toiveita suolaisista ohjeista. Viime viikolla Instagramissa toivottiin kasvisruokaa ja arkiruokavinkkejä. Aloin pohtia toiveitanne tosissani. Rakastan ruokaa, kuten myös mieheni. Meillä suunnitellaan, kokataan ja herkutellaan joka viikko muutakin kuin kakkuja sekä pullaa. Matkoillamme ruoka ja ravintolat ovat reissujen kohokohtia.

Arkiruokavinkki: Tuunattu Spaghetti Aglio e Olio

Rakkaudesta ruokaan ja toiveidenne pohjalta päätin aloittaa viikottaisen Arkiruokavinkki sarjan, eli tästä keskiviikosta lähtien täältä blogin puolelta löytyy joka keskiviikko uusi arkiruokavinkki. Tarkoitus on keskittyä ruokiin, joita itse kokkaan keittiössämme. Raaka-aineisiin, joita rakastan ja osaan käsitellä. Tämä tarkoittaa sitä, että vinkit ovat usein pastoja, salaatteja ja kasvispainotteisia ruokia, joita meillä syödään arkena paljon. Toiveita saa toki lähettää, mielelläni kokkaan myös ruokaa, joista te olette kiinnostuneita. To do -listalla on jo esimerkiksi kikhernetikkarit, joiden valmistusta pääsin opettelemaan Pauligin kokkikouluun viime viikolla.

Älkää huoliko. Uusia leivonnaisia tulee löytymään blogistani jatkossa yhtä paljon kuin ennenkin. Tätä arkiruokavinkki-sarjaa voi ajatella kivana plussana. Huomasin nimittäin sellaisenkin seikan tätä reseptiä kokatessa ja kuvatessa, että kokkaukseen ja kuvaukseen meni ajallisesti vain alle tunti. Leipomiseen menee yleensä ainakin tupla-aika tai vielä pidempään!


Arkiruokavinkki: Tuunattu Spaghetti Aglio e Olio

2:lle todella nälkäiselle tai 4:lle vähemmän nälkäiselle

 • 400 g spagettia
 • 5 rkl oliiviöjyä
 • 3 valkosipulinkynttä
 • chiliä (käytin kaksi kuivatettua minichiliä)
 • 100 g broccolinia
 • kourallinen maapähkinöitä (paahdettuna)
 • 10 kirsikkatomaattia
 • parmesania
 1. Keitä pasta hyvin suolatussa runsaassa vedessä. Veden tulee maistua oikeasti suolaiselta.
 2. Mittaa oliiviöljy pannulle. Leikkaa valkosipulit siivuiksi ja heitä chilin kanssa pannulle. Anna tiristä keskilämmöllä muutaman minuutin.
 3. Pese broccolinit ja hienonna ne suupalan kokoisiksi paloiksi (myös varret). Heitä pannulle ja kääntele välillä. Lisää halutessasi öljyä.
 4. Lopuksi heitä sekaan paahdetut maapähkinät ja halkaistut kirsikkatomaatit.
 5. Valuta pasta, jonka keitit ihanan al denteksi eli ei liian löysäksi. Ota talteen 2 rkl keitinvettä ja heitä se pannulle ja kääntele.
 6. Lopuksi kääntele pasta ”kastikkeen” sekaan.
 7. Nostele annokset lautasille ja viimeistele parmesaanilla.

TOP 5 Pastavinkit

 1. Keitä pasta aina runsaassa vedessä ja isossa kattilassa.
 2. Mausta vesi suolalla – veden tulee maistua merivedeltä.
 3.  Keitä pasta al denteksi – ei löysäksi. Noin 1-2 minuuttia vähemmän kuin ohjeessa yleensä.

Arkiruokavinkki: Tuunattu Spaghetti Aglio e Olio Arkiruokavinkki: Tuunattu Spaghetti Aglio e Olio

Herkullista arkea!

♥ Anni


Tulevat arkiruokavinkit kokoan tänne.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *