• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Helppo ja Nopea Hummus á la Emma

Brunssi· Suolaiset· Vegaaninen

7 helmi

Helppo ja Nopea Hummus á la Emma

Hummus ♥ Toivoitte niitä suolaisia ohjeita ja aloitin täyttämään toiveita eilen jakamalla rukiisen siemennäkkärin ohjeen. Ajattelin jatkaa suolaisten reseptien jakamista tällä fantastisella hummuksella eli kikherneistä tehdyllä herkullisella tahnalla! Alkuperäisen reseptin olen saanut ystävältäni Emmalta. Kiitos siitä, meillä tehdään tätä nykyään jatkuvasti!

Levittelemme hummusta siemennäkkärin päälle, itse laitan sitä myös salaatteihin tai melkein minkä tahansa annoksen lisukkeeksi. Voit myös käyttää hummusta dippinä, johon se sopii loistavasti. Kasviperäisen ruoan saloihin viime viikkojen aikana tutustunut avomieheni mumisi yhtenä iltana ”herkullista, vähän niinkuin maksapasteijaa leivän päällä”. No melkein näin, jos on hyvä mielikuvitus. Hummus sisältää paljon proteiinia ja pitää siksi myös nälkää loitolla.

Helppo ja nopea hummus on todellakin helppo ja nopea valmistaa. Mittaa kaikki aineet kulhoon tai blenderiin ja aja tasaiseksi. Näin sinulla on ihanaa, terveellistä ja vegaanista levitettä leivän päälle tai proteiinipitoista lisuketta salaatteihin alle 15 minuutissa! Minusta hummusta voi laittaa melkein mihin vaan, vaikka lisukkeena jokaisen aterian rinnalle. Säilytä hummus jääkaapissa, jossa se säilyy hyvin peiteltynä pitkään!


Helppo ja Nopea Hummus

Ohje:

  • 1 purkki valmiiksi keitettyjä kikherneitä (400 g)
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 rkl tahinia
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl vettä
  • puolikas sitruunan mehu
  • suolaa
  • pippuria
  • (juustokuminaa)
  • paprikajauhetta
  1. Valuta kikherneet (säästä liemi vegaanisia marenkeja varten!).
  2. Mittaa kaikki aineet kulhoon valutettujen kikherneiden kanssa.
  3. Aja tasaiseksi sauvasekoittimella tai pyöräytä blenderissä.
  4. Siirrä hummus kulhoon ja koristele oliiviöljyllä, siemenillä, paprikajauheella ja basilikalla!

Vinkki! Jos hummuksesta tulee liian jäykkää, lisää mukaan hieman kikherneiden nestettä (jonka säästit). Lisää suolaa oman maun mukaan maltillisesti! Pippuria voit suoraan myllystä myös oman maun mukaan. Juustokumina on vapaavalintainen. en yleensä laita sitä itse, enkä ole jäänyt kaipaamaan makua! 

Helppo ja Nopea Hummus á la Emma


Kaipaatko vielä enemmän suolaisia ohjeita? Mitä, millaisia? Jätä kommenttia alle!

Katso siemennäkkärin ohje täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

4 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Rukiinen Siemennäkkäri (munaton)
Seuraava artikkeli: Madeleine-leivokset »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Leeni sanoo

    7.2.2018 22:20

    No nyt vaikuttaa niin hyvältä! Tämä täytyykin testata kun seuraavaksi jää herneet yli marenkien teosta ?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.2.2018 06:42

      Itseasiassa sinua vähän mietinkin tätä kirjotellessa 🙂 Taisin luvata reseptin 😉 Mulla vielä ne marengit tekemättä. Onko tietoa muuten pitääkö käyttää se neste heti vai säilyykö jääkaapissa hyvin peiteltynä?

      Vastaa
  2. Tuuli - Lumo Lifestyle sanoo

    10.2.2018 12:58

    Raskatan hummusta, useimnmiten teen sen kuitenkin isoista valkopavuista, mielestäni mausta tulee vieläkin pehmeämpi

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.2.2018 17:25

      Mmmmm valkopavuista! Kiva vinkki, jota pitää ehdottomasti kokeilla 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios