Miten leipoa ja kasata täydellinen korkea kakku?

Viime viikonloppuna leivottiin kakkuja äidille ja kohta järjestellään juhlia valmistuville. Tämä postaus tulee varmasti ulos hyvään aikaan!
Hetken aikaa sitten jaoin Instagramissa keskeneräisen kakun kuvan.
Sain kysymystulvan ja aloin pohtia, että näitäkö asioita moni muukin pohtii?
- Miten kakusta saa näin tasaisen?
- Miten kokoan kakun?
- Mihin kokoan kakun?
- Miten mousse hyytyy kakun sisään eikä pursuile ulos?
- Miten täyteväleistä saa saman korkuiset?
- Miten korkeaa kakkua leikataan?
Tässä postauksessa vastaan kaikkiin näihin kysymyksiin ja muihinkin, joten jätä kommenttia alle jos jokin jää mietityttämään.
Miten leipoa ja kasata täydellinen korkea kakku?
Kakun kokoaminen:
- Leikkaa valmiiksi paistettu kakkupohja kolmeen kerrokseen.
- Vinkki! Kakkupohjan voi paistaa hyvissä ajoin ennakkoon ja vaikka pakastaa. Kohmeisen kakun leikkuu kerroksiin on helpompaa! Pakastettu sokerikakkupohja sulaa huoneenlämmössä alle tunnissa.
- Kasaa kakku kelmulla, reunakalvolla tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan eli vuokaan, jossa paistoit kakkupohjan.
- Kokoa näin: ensin pohja ja kevyt kostutus, sitten ohut kerros pyrettä tai hilloa ja sitten kakkumousse. Toista sama, kunnes kakku on koottu.
- Kostuta pohjat esimerkiksi mehulla tai vaniljamaidolla ennen moussen ja hillon lisäämistä (pieneen kakkuun noin 0.5-1 dl mehua kostutukseen).
- Vedä kootun kakun päälle kelmu ja laita kakku jääkaappiin ja anna maustua yön yli tai ainakin pari tuntia. Samalla kakku tekeytyy täydellisen tasaiseksi.
- Irrota kakku vuoasta kääntämällä vuoka ja tiputtamalla kakku kakkualustalle. Tai avaamalla irtopohjavuoan lukitus.
- Laita kakku aina suoraan kakkualustalle, jossa kakkua on helppo kreemittää, koristella ja siirtää.
- Aloita kreemitys. Kreemi tulisi levittää kakkupohjan päälle ensin niin tasaisesti kuin mahdollista, käyttää jääkaapissa ja toistaa levitys.
- Levitä siis kakkupohjan päälle ensin yksi ohut kerros ”murukerros” kreemiä ja käytä kakku jääkaapissa (n. 5-10min), jolloin kreemi kovettuu kakun pintaan. Kreemi kannattaa levittää palettiveitsellä tai raapalla.
- Sen jälkeen levitä kreemiä vielä toinen kerros ja kolmaskin, jos olet tarkka. Muista aina kovettaa jokainen kerros jääkaapissa.
- Valmista koristeet aina etukäteen, jotta ne ovat valmiina aseteltaviksi kakun päälle tässä vaiheessa.
- Vinkki! Pursottele mahdollisesti jäljelle jäänyttä kreemiä kakun päälle.
- Ripottele kakun päälle halutessasi myös sokerihelmiä ja nonparelleja.
Vinkki! Kakun moussekerroksista saa tasaiset esimerkiksi jakamalla moussen ennen lisäämistä kahteen samankokoiseen kulhoon. Tästä tulee hieman lisää tiskiä, mutta se kannattaa! Tee näin siis jos teet kaksi täyteväliä.
Täydellisen kakun kokoamiseen tarvittavia välineitä:
- Laadukas kakkuvuoka
- Pyörivä kakkualusta
- Kakkualustat
- Palettiveitsi tai raappa
- Pursotinpussit ja metalliset tyllat
- Reunakalvo
Kakun leikkuu:
- Korkeat kakut leikataan ihan samalla tavalla kuin matalammat kakut. Yleensä vain hieman ohuempi pala, koska palalla on sitä korkeutta.
- Terävä veitsi on todella korkeille kakuille tylppää kakkulapiota parempi vaihtoehto.
- Halutessaan emäntä voi olla apuna kakun leikkuussa (ainakin alussa).
- Korkeat kerroskakut aloitetaan leikkamalla ja syömällä ensin päällimmäinen kakku.
- Älä huoli! Ei kakun tarvitse näyttää leikkauksen jälkeen yhtä upealta kun ennen leikkuuta! Maku ratkaisee.



Toivottavasti tästä postauksesta oli monelle hyötyä ♥
Kerro ihmeessä millaisista tekniikoista haluaisit lukea lisää.
Kirjoitan mielelläni lisää ohjeita täydellisen kakun leipomisesta tekniikoista koristeisiin!
Lisää kakkutekniikoita löydät täältä.

Moi Anni, hyviä vinkkejä kiitos!
Minulla on usein haasteita siirrellä kakkujen kerroksia niin ettei ne hajoaisi keskeltä palasiksi. Onko sinulla kerrospalojen siirtelyyn mitään vinkkiä?
Sokerikakkupohja on hauras rikkoutumaan, varsinkin jos kakkupohja on kovin iso. Kannattaa leipoa välillä tiiviimpiäkin kakkupohjia. Itse myös pakastan pohjia ja leikkaan ne kohmeisina, jolloin kerroksista saa tasaiset ja ne eivät rikkoudu yhtä helposti 🙂