• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Vastustamaton Vadelmajuustokakku (ja pienet synttärijuhlat)

Juustokakut· Kevään juhlat· Ystävänpäivä

16 syys

Vastustamaton Vadelmajuustokakku

Joka vuosi tähän aikaan muistan ”hei blogin synttärit taitavat olla juuri tänään, vai olivatko ne eilen, ehkä toissapäivänä?”. Virallinen syntymäpäivä taitaa olla 13.9. eli pari päivää sitten, jos siis syntymäpäivä lasketaan siitä päivästä kun ensimmäisen postauksen julkaisin? En ole yhtenäkään vuonna ehtinyt juhlimaan synttärihuumaa ajoissa tai ”oikeana päivänä”.  Jotenkin tämä kiireinen syyskuu tulee aina niin yllättäen kesän jälkeen. Eihän se niin justiinsa ole. Luulen että pyörittelin ensimmäistä postausta Bloggerissa ainakin viikon verran ennen kuin julkaisin sen, joten viikko tässä on aina aikaa juhlia järjestää! Varma asia on nimittäin se, että näitä synttäreitä tuleekin juhlia ja muistella ♥

Tänä vuonna tulee täyteen 5 vuotta siitä kun julkaisin ensimmäisen postaukseni ja hyppäsin mukaan leivonta- ja ruokablogien maailmaan. Olin tuolloin töissä rahoitusalan yrityksessä ja kaipasin vähän vaihtelua arkeen, uuden harrastuksen tai jotain luovaa, jolla sain itseni rentoutumaan vapaa-ajallani. Leivonta ja kuvaaminen toivat mukavaa vastapainoa vähän liian analyyttiselle päivätyölle. Jossain vaiheessa kuitenkin tajusin, että leipominen, kuvaaminen ja bloggaaminen kiinnostavat kaikki minua enemmän kuin päivätyöni. En olisi uskonut tuolloin, että 5 vuotta myöhemmin olen yrittäjä ja blogin lisäksi pyöritän verkkokauppaa, jossa minulla on apuna työntekijöitä, koska en pärjää enää yksin. Ihan hullua kaikki!

Vastustamaton Vadelmajuustokakku

Bloggaaminen on kehittänyt minua kirjoittajana, valokuvaajana ja tietenkin kotileipurina. Minua pidetään mestarileipurina (en vieläkään jaksa uskoa kun kuulen tästä), vaikka tosiasiassa usein leivon edelleen itsekin jotain uutta, mitä en ole ennen testannut ja minulla on vielä niin paljon opittavaa!

Minulla on aina ollut esteettistä silmää ja olen siitä lapsesta asti saanut kehuja, kommentteja ja ihailuakin. Koen, että myös esteettinen puoleni on kehittynyt bloggaajauran ja ruokakuvauksien myötä. Olen siitä hyvin onnellinen. Estetiikka ja luovuus ovat niitä asoita, joita rakastan melkein eniten nykyisessä työssäni.

Minua inspiroivat monet asiat, kuten luonto, raaka-aineet, vuodenajat, värit ja kukat. Asiat, joihin en ennen edes kiinnittänyt huomiota tai asiat, joita pidin itsestäänselvyytenä. Kuinka paljon kaunista meidän ympärillä onkaan? Haluaisin ikuistaa kaiken sen ja olen yrittänytkin. Blogin puolella on alkanut näkyä viimeisen vuoden aikana enemmän matkoja, juhlia, minun elämää ja ihania hetkiä, joita olen halunnut ikuistaa myös tänne. Blogini on myös itselleni paikka, jossa voin palata elämäni tärkeisiin hetkiin ja muistella niitä. Minusta on ihanaa miten olette ottaneet kaikki tarinani vastaan.

Teiltä lukijoilta on mahtavaa saada palautetta, kommentteja ja mitä tahansa muita ajatuksia! Kiitos niistä. Edelleen joka kerta kun kuulen onnistuneesta kakusta, kiitoksen reseptistä, herkullisista juhlistanne tulen hämmentyneen iloiseksi siitä, että ohjeillani leivotaan ja vielä onnistutaan! Erityistä onnea minulle on tänä kesänä tuoneet onnittelut ja terveiset koskien häämuistojani ♥

En edes uskalla ajatella missä minä ja blogini olemme tästä eteenpäin 5 vuoden päästä, niin hullun paljon on mahtunut jo näihin viiteen vuoteen! Ja ensi viikolla saan paljastaa teille jotain todella spesiaalia, jota olen pitänyt sisälläni jo jonkun aikaa. En malta odottaa palautettanne! Lopetan kirjoittamisen nyt tähän etten paljasta enempää!

Vastustamaton Vadelmajuustokakku

Muutama sana kakusta, jolla juhlistimme eilen blogin synttäreitä: Vastustamaton vadelmajuustokakku on simppeli juustokakku, jonka pohjasta löytyy kaurakeksejä, täytteestä vaniljaa ja vadelmaa! Koristelin syksyisen kakun karhunvatukoilla, vadelmilla ja sokerimassasta tehdyillä ”ruska”lehdillä.

Kuvaustaustana on muuten itse maalaamani marjapuuron värinen puulevy. Jos satuit seuraamaan Instagramin puolella touhujani viime viikolla, niin saatoit ihmetellä mitä siellä nyt tapahtuu. Ahh olipa sekin hauskaa! Maalailla taustoja, joilla saa lisää näyttävyyttä kakkukuviin.

Kuvissa näkyvä kultainen kakkustandi on verkkokaupan uutuus. Löydät sen täältä.

Vastustamaton Vadelmajuustokakku


Vastustamaton Vadelmajuustokakku

Ohje noin 10 hlö

Keksipohja

  • 150 g kaurakeksejä
  • 50 g voita
  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (18-22 cm) pohjalle. (käytin itse 20 cm vuokaa)
  2. Murenna keksit esimerkiksi blenderissä ja sulata voi.
  3. Yhdistä voi ja keksimuru ja painele seos kevyesti kakkuvuoan pohjalle.
  4. Laita pohja jääkaappiin odottamaan.

Täyte

  • 2 dl vadelmapyre/sose (Bonne tai itsetehty)
  • 4 dl kermaa
  • 200 g tuorejuustoa
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4 liivatetta ja tilkka vettä
  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (5 min).
  2. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi.
  3. Vatkaa sokerit ja tuorejuusto notkeaksi.
  4. Lämmitä vadelmasose pienessä kattilassa kuumaksi.
  5. Sulata hyvin puristetut liivatteet vadelmapyreen sekaan. Anna jäähtyä hetki.
  6. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon koko ajan vatkaten.
  7. Kääntele lopuksi kerma nuolijalla täytteeseen.
  8. Asettele reunakalvo kakkuvuoan reunoille.
  9. Kaada vadelmatäyte nopeasti pohjan päälle.
  10. Ravistele ja kopauta pöytään, jotta täyte asettuu kunnolla ja ilmakuplat häviävät.
  11. Laita kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Kiille

  • 2 dl vadelmapyre/sose (Bonne tai itsetehty)
  • 2 rkl tomusokeria
  • 2 liivatetta ja tilkka vettä
  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
  2. Lämmitä vadelmasose pienessä kattilassa kuumaksi.
  3. Sulata  hyvin puristetut liivatteet vadelmapyreen sekaan. Anna jäähtyä hetki.
  4. Kaada kiille kakun päälle varovasti lusikkaa apuna käyttäen.
  5. Laita kakku hyytymään kylmään pariksi tunniksi. (jos sinulla on kiire, voit hyydyttää kiilteen pakkasessa n. 30 minuutissa)

Koristelu

  • vadelmia
  • karhunvatukoita
  • sokerimassakoristeita (lehtiä ja petunioita)
  • jättisokerihelmiä
  1. Valmista sokerimassakoristeet etukäteen (julkaisen erikseen postauksen koristeista).
  2. Asettele kaikki koristeet kakun päälle juuri ennen tarjoilua.

VEGAANINEN: Leivo kakusta vegaaninen vinkeillä, jotka löydät täältä.

GLUTEENITON: Käytä gluteenittomia keksejä kakun pohjassa.

Vastustamaton Vadelmajuustokakku

Vastustamaton Vadelmajuustokakku Vastustamaton VadelmajuustokakkuVastustamaton Vadelmajuustokakku

Haluan kiittää koko sydämestäni teitä kaikkia ihania lukijoita näistä kuluneista viidestä herkullisesta vuodesta! Olen etuoikeutettu kun saan toteuttaa unelmaani kirjoittamalla tätä blogia työkseni ja jakaa sen teidän kanssa täällä. Toivottavasti monta yhtä upeaa vuotta on edessä, on kunnia kirjoittaa ja leipoa juuri teille! Kiitos!

Teitä lukijoita on tänä päivänä ihan valtavasti. Olisi ihanaa, jos kertoisit kuka olet ja jättäisit terveisiä kommenttina postauksen alapuolelle ♥


Seuraatko minua jo:

Instagramissa

Facebookissa

65 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Silkinpehmeä Kinuskimoussekakku (Velvet-kuorrutus)
Seuraava artikkeli: Salaisuudet julki – Leivontakirjani ilmestyy keväällä! »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Vilperi sanoo

    16.9.2018 11:15

    Moikka! Käytitkö jäisiä vadelmia vai jollain muulla saanut huurteisen pinnan vadelmiin? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.9.2018 15:13

      Moikka, jäisiä vadelmia 🙂

      Vastaa
  2. Jenni sanoo

    16.9.2018 12:18

    Hei Anni!

    Onneksi olen löytänyt blogisi (ja verkkokauppasi), aivan ihania reseptejä ja inspiroivia kuvia! Tämän blogin ansiosta olen itsekin innostunut kotileipurina ja onnistunutkin monta kertaa resepteilläsi, kiitos siitä.
    Mies aina ihmettelee kun koko ajan on kokeiltava jotain uutta, mutta hyvin on maistunut ☺️

    Onnea blogi 5v?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.9.2018 15:15

      Kiitos Jenni 🙂

      Mukavaa, että jätit terveiset. On parasta saada hyvää palautetta ja kuulla miten olen innostanut muitakin leipomaan! Kuules täälläkin mies ihmettelee koko ajan kaikenlaista ja hyvin maistuu edelleen täälläkin kaikki leipomukset 😀

      Vastaa
  3. Kanelitytön kakkuparatiisi sanoo

    17.9.2018 08:14

    Paljon onnea blogin synttäripäivänä! ♥♥♥ Täältä löytää aina loputtomasti inspiraatiota ja ihania reseptejä! Oon fanittanut sun blogia ihan alusta asti 😀 Ehdottomasti yksi parhaista! Tämäkin kakku on taas ihan mielettömän upea ♥ Ihanaa alkavaa viikkoa! 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.9.2018 07:29

      Kiitos paljon 🙂 ihanaa palautetta, on parasta kuulla voivansa inspiroida muita! Mustankin, että olen kommenttejasi alusta asti lukenut! Kakku oli ihanaa! Mukavaa viikkoa myös sinulle <3

      Vastaa
  4. Kaura sanoo

    18.9.2018 00:05

    Onnea kirjoittajalle sekä blogille! <3 Ihania reseptejä kuvineen täällä aina! 🙂 Kakku näyttää kauniilta.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.9.2018 07:30

      Kiitos myös sinulle Kaura <3 olen aina mukana ja kommentoimassa ja kehumassa <3 Parasta viikkoa myös sinnekin!

      Vastaa
  5. Pale sanoo

    18.9.2018 12:02

    Täytteeseen tarvitsee vadelmapyrettä ja kiilteeseen sosetta, ei voi vaikuttaa käyttää samaa tavaraa? Miten nämä eroaa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.9.2018 12:21

      Sose tai pyre = sama asia. Selkeytin ohjetta vielä tämän osalta 🙂 Ajatuksissani olin käyttänyt eri termiä näissä.

      Vastaa
      • Pale sanoo

        18.9.2018 12:36

        Loistavaa, kiitos pikaisesta vastauksesta ? tämä lähtee testiin!

        Vastaa
  6. Peggy sanoo

    18.9.2018 22:10

    Oikein paljon onnea blogillesi ja sinulle. Upeita molemmat <3

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.9.2018 07:53

      Kiitos ihana Peggy <3 Eikös sinullakin ole kohta juhlat 🙂

      Vastaa
  7. Jack Bauer sanoo

    19.9.2018 21:20

    Tosi hienot värit ja upea koristelu niin kuin aina. Onnittelut blogille ja sinulle! Hienoa työtä oot tehny, ei voi muuta sanoa 😀

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.9.2018 07:16

      Kiitos! Tästä kakusta tuli vähän vahingossa näin tasapainoinen värien kanssa 🙂 Kivaa viikkoa!

      Vastaa
  8. Norppa sanoo

    4.10.2018 08:56

    Hei! Missä määrn tämä tehdään isompaan peruskokoiseen vuokaan eli 24-26cm, 1,5 kertaisena vai 2 kertaisena ?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.10.2018 09:18

      Heips,

      Voit tehdä kumman vain. Jos haluat korkeamman kakun tee tuplana 🙂

      Vastaa
  9. Marjo sanoo

    29.12.2018 18:02

    Hei!
    Meidän kaupoista ei löydy Bonnen vadelmasosetta. Mansikkasosetta kyllä löytyisi, toimisiskohan tämä kakku mansikan makuisena? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.12.2018 09:37

      Hei Marjo,

      Ehdottomasti toimii myös mansikalla <3 🙂

      Vastaa
  10. Saga sanoo

    1.3.2019 15:33

    Hei Anni. Kiitos sain pakettini juuri sellaisena kuin tilasin ja toimitus oli nopea (1. tilaus). Erityisesti minua ilahdutti mukana seurannut resepti jolla uutta vuokaa voi testata. Olen intohimoinen kotileipuri (myös harrastekuvaaja) ja testaan kaikenlaista mm. omin virityksin. Sinun sivut ja varsinkin kuvat, jotka ovat valoarvoiltaan aivan huippuluokkaa. Niissä on sellainen herkkä vire, joka viehättää silmääni. Kiitos, jatka samaan tyyliin, sait minustakin vakituisen seuraajan ja ihailijan. Valoa kevääseesi ja tsemppiä uusien luomusten tuottamiseen./Saga

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.3.2019 16:18

      Hei Saga, voi kuinka mukava viesti sinulta. Kiitos paljon siitä 🙂 Lämmittää mieltä ja auttaa tekemään kaiken jatkossakin samalla intohimolla, kun palaute on tällaista. Pidän itseäni kuvauksen suhteen myös vasta harjoittelijana, joten tuntui hyvältä kuulla sanasi. Varsinkin tuo ”herkkä vire”! Oikein ihana ja aurinkoista viikonloppua! Toivottavasti kakustasi tulee täydellinen <3

      Vastaa
  11. Ilona sanoo

    17.4.2019 11:20

    Hei! Käyköhän kakulle kuinkaan jos pakastaa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.4.2019 12:17

      Juustokakun voi pakastaa hyvillä mielin 🙂 ei pitäisi käydä mitään. Koristeita en pakastaisi, joten ne vasta ennen tarjoilua. Ja muista peitellä kakku hyvin 🙂

      Vastaa
  12. Sofia Toro sanoo

    21.4.2019 12:09

    Voiko pohjan pakastaa, ennen kun laittaa täytteen ja kiilleen?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.4.2019 08:09

      Haluatko siis pakastaa keksipohjan? En näe miksi et voisi tehdä niin 🙂

      Vastaa
  13. Jenny sanoo

    31.5.2019 10:21

    Nam!! Upee kakku! 😍 käytitkö tossa kiilteessä valmista pyrettä vai teitkö itse? Sekotitko vispilällä liivatteet pyreen sekaan vai jolllain muulla? Oon ite huomannu ku jos vispilälllä on sekottanu ni seokseen tulee ”vaahtoa” joka ei oo niin kiva sitten siinä kiilteessä😞

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.6.2019 08:41

      Kiitos <3 Käytin Bonnen vadelmasosetta. Tein tähän kakkuun kiilteen kuumentamalla pyreeen ja sulattamalla liivatteet suoraan pyreeseen, joten en käyttänyt vispilää 🙂

      Vastaa
  14. Natalja sanoo

    2.6.2019 16:01

    Hei, kuinka paljon liivatteet tarvitse (grammamäärä)?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.6.2019 08:36

      Hei,

      Valitettavasti en ole mitannut liivatteita grammoina.

      Vastaa
      • Changeling sanoo

        9.11.2019 22:11

        Liivatteen grammamäärän voi helposti laskea jos tietää minkä merkkisiä liivatelehtiä on alkuperäisessä ohjeessa käytetty 😄

        Dr. Oetkerin liivate on 1,7g ja Meiran 2g per kappale. Olen huomannut että sillä kumpaa käyttää saattaa olla lopputuloksen kannalta aika iso ero. Tein kerran kaksi samanlaista hyydykekakkua juhliin ja ihmettelin kun toinen hyytyi hyvin ja toinen ei pysynytkään kasassa toivotusti. Sitten kun yritin seurata jälkiä missä meni pieleen toisen kanssa, tajusin että olin hyydyttänyt ensimmäisen meiralla ja toisen Dr. Oetkerilla.
        Sama kävi kerran tuon jälkeenkin kun käytin Dr.Oetkerin liivatelehtiä hyydyttämiseen ja tuplasin ohjeen. Muistin vielä kaupassa että ne on eri painoisia ja leipoessa unohdin ja jännitettiin sitten porukalla juhlapöydässä missä vaiheessa kakku antaa periksi ja valuu lautaselta omille teilleen 😂
        Jos alkuperäinen ohje on Meiraa, dr.Oetkerin lehtiä ei riitä sama kappamemäärä välttämättä, ainakaan jos skaalaa annosta isommaksi 🙂

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          10.11.2019 09:52

          Liivatteissa on tosiaan eroja! Itse en ole ikinä tähän kiinnittänyt huomiota sen tarkemmin, vaan tehnyt sillä mitä kaapista löytyy. Tämä on kuitenkin hyvä huomio. Pitää ottaa jatkossa vaikka testi kun tekee uutta ohjetta 🙂

          Vastaa
  15. Sopo sanoo

    6.6.2019 23:59

    Tein tätä ja tuli super herkullinen kakku. Oikein raikkaan vadelmainen.
    Jatkoon menee. Arvosanani 6/5 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.6.2019 07:15

      Kiitos kommentista 🙂 Kiva kuulla ja ihanaa kesää!

      Vastaa
  16. Sandra sanoo

    27.6.2019 16:11

    Moikka! Voiko maustamatonta tuorejuustoa korvata osalla vadelmatuorejuustoa? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.6.2019 14:46

      Voi tottakai 🙂

      Vastaa
  17. N sanoo

    16.7.2019 19:29

    hei! minun pitäisi lauantaiksi tehä näitä 3kpl joten voisinko perjantaina tehdä kakut kokonaan valmiiksi? tietysti koristelun hoitaisin lauantaina. kiitos vastauksestasi jo etukäteen!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.7.2019 08:03

      Hei, juustokakut on hyväkin tehdä päivää ennen valmiiksi, että ne hyytyvät kunnolla 🙂 Eli voit tehdä ehdottomasti.

      Vastaa
      • N sanoo

        18.7.2019 18:29

        riittäiskö 3kpl kakkuja 30hlö?

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          19.7.2019 08:39

          Tämä kakku on noin 10 henkilön kakku eli pitäisi riittää. Riittoisuus riippuu myös musita tarjoiluista, juhlan luonteesta ja kellonajasta 🙂 Mukavaa viikonloppua!

          Vastaa
  18. Inka sanoo

    14.8.2019 19:12

    Moikka. Ajattelin tehdä tämän kakun lauantain puutarhajuhliin. Jos teen kakun huomenna torstaina, niin pakastanko kakun vai säilyykö jääkaapissa hyvänä torstaista lauantaihin?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      15.8.2019 10:22

      Moi, voit pakastaa mutta ei kiilteen kanssa. Se ei kestä pakastusta. Jos koko kakku syödään lauantaina niin kyllä kakku periaatteessa jääkaapissa siihenkin asti kestää 🙂 Mä teen lauantain juhliin juustokakut aina päivää ennen.

      Vastaa
  19. Heli sanoo

    5.9.2019 06:59

    Hei

    Olen tekemässä tätä viikonlopun juhliin ja jäin miettimään että toimiikohan resepti jos täytteen tekee puolitoistakertaisena. Muut kerrokset ohjeen mukaan. Saisin korkeamman kakun! Tällä ohjeella olen muuten jo testannut ja hyvää tuli!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.9.2019 07:27

      Moikka, varmasti toimii 🙂 Ihania juhlia!

      Vastaa
  20. Jenni sanoo

    5.10.2019 11:57

    Hei! Kiilteen ainesosissa lukee tomusokeri, mutta ohjeissa ei ole kohtaa milloin ja mihin se laitetaan? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.10.2019 12:50

      Hei Jenni, oletpa tarkkaa. Tätä kakkua on leivottu paljon, eikä kukaan muu ole vielä kysynyt asiasta. Tomusokeri lisätään luonnollisesti pyreen sekaan, jos siitä haluaa hiukan makeampaa. Vaikka enne lämmitystä. Lisään sen ohjeeseen 🙂

      Vastaa
  21. Sonja sanoo

    5.8.2020 11:04

    Moikka! Voiko tohon täytteeseen laittaa vadelma tuorejuustoa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.8.2020 11:44

      Mi,

      Miksi ei voisi? Vähentäisin sokerin määrää tosin 🙂

      Vastaa
  22. Sonja sanoo

    5.8.2020 17:10

    Moi riittääkö 2h että voi laittaa jo kiilteen päälle?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.8.2020 06:36

      Luulen, että kyllä riittää kun kiilteen kaataa varovasti lusikkaa apuna käyttäen.

      Vastaa
  23. Christa sanoo

    6.8.2020 13:49

    Hei,

    haluaisin tehdä kakun pienempänä, noin 16cm vuokaan. Missä suhteessa kannattaa pienentää ohjetta?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.8.2020 14:31

      Hei Christa, riippuu tietenkin myös vuokasi korkeudesta 🙂 Näin äkkisältään vastaisin, että puolikas resepti. Kokeilemalla selviää tarkemmin.

      Vastaa
  24. Anni sanoo

    6.4.2021 18:59

    Sopisiko tähän kakkuun karamelisoidusta kondensoidusta maidosta tehty kinuskikiille? Haluaisin yhdistää kinuskin juustokakussa johonkin raikkaaseen, muttei tällä kertaa sitruunaan tai limeen. Meillä lapsilla on nyt kinuski-innostus, mutta vain keskimmäinen tykkää sitruunasta…

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.4.2021 19:44

      Varmasti sopisi! Kokeile ihmeessä 🙂

      Vastaa
      • Anni sanoo

        6.4.2021 22:25

        Ehkäpä sitten voisin äitienpäiväksi tehdä vadelma-kinuskijuustokakun… ☺️

        Vastaa
  25. Anni sanoo

    7.5.2021 07:14

    Varmistan nyt vielä ennen äitienpäiväkakun leipomista. Ohjeessa on tilkka vettä, tarkoitetaanko sillä siis sitä vettä, jossa liivatteet pehmennetään 5min, kun kerran puristetut liivatteet sulatetaan sitten siihen kuumaan soseeseen?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.5.2021 08:00

      Kyllä tässä ohjeessa viitataan tuohon veteen missä liivatteet pehmitetään, kun livatteet sulatetaan pyreeseen. Tuo tilkka ohjaa hieman harhaan pitääkin korjata se.

      Vastaa
  26. Jensku sanoo

    23.8.2021 10:50

    Toimisiko tämä täyte täytekakun väliin? Jos toimii niin riittäisikö ohjeen määrä 24cm kakun kahteen väliin?

    Vastaa
  27. Hilkka Valtamo-Lukkari sanoo

    3.6.2022 12:03

    Kuinka siirrän kakun onnistuneesti tarjoiluvadille?Hilkka

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.6.2022 14:36

      Itse siirrän juustokakut aina lastan ja leivinpaperin avulla, jonka olen pingottanut vuokaan tehdessä 🙂

      Vastaa
      • Hilkka sanoo

        9.6.2022 20:59

        Siis jätetäänkö pingoituspaperi kuitenkin kakun alle.Näin tein.

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          10.6.2022 08:38

          Jos tarkoitat kun kakku on tarjolla, otan leivinpaperin pois lastan avulla 🙂 Kakkualustat voivat myös helpottaa kakun liikuttelua. Niitä saa leivontatarvikekaupoista. Silloin kakku asetetaan alustan päälle, joka jää kakun alle tarjoiltaessakin. Se on kuin huomaamaton lautanen ja siksi kakkua on helppo siirtää.

          Vastaa
  28. Emma sanoo

    13.9.2022 14:30

    Hei Anni,

    Leipoisin tämän kakun ystävien illanviettoon. Voinko laittaa tähän kakkuun 300g tuorejuustoa 200g sijaan. Tykkäisin, että kakussa olisi vähän enemmän tuorejuustoa. Riittääkö edelleen 4 liivatelehteä? Vai laitanko yhden lisää eli yhteensä 5? Muuten ajattelin pitää määrät samana kuin ohjeessasi.
    Kiitos etukäteen vastauksestasi. 🙂
    T. Emma

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.9.2022 15:23

      Moi Emma,

      toki voit tehdä muutoksia ja kuulostaa ihan siltä, että näillä määrillä kyllä onnistut hyvin 🙂 liivatetta bei välttämättä tarvitse lisää, mutta jos haluat olla 100% varma että koostumus ei ole liian löysä niin lisää se. Kannattaa myös maistaa seosta ennen hyydytystä, jos tarvitsee sinun makuun enemmän sokeria. Tämä ei olle äklö makea ja hieman suolaiseen taittava tuorejuusto saattaa kaivata vierelleen lisää sokeria.

      Vastaa
      • Emma sanoo

        14.9.2022 16:57

        Paljon kiitoksia vastauksestasi! Leivoin juuri tämän juustokakun, ja vaikuttaisi onnistuneen hyvin. Lisäsin myös tomusokeria oman maun mukaan! 🙂
        Blogisi on tosi hieno! Kuvat ovat niin kauniita, että ne inspiroivat ja piristävät päivää!
        T. Emma

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          15.9.2022 05:27

          Kiitos Emma palautteesta 🙂

          Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios