• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Täydellinen Iso Kakkupohja 25cm – 25hlö

Kakkupohjat

8 heinä


Sokerikakkupohja – se jokaisen täydellisen kakun alku! Sokerikakkupohjan leipominen saattaa tuntua niin tavalliselta, helpolta ja  arkiselta. Mutta sitä se ei ole – täydellisen kakkupohjan leipomiseen tarvitaan hyvä ohje ja toimivat välineet.Kirjoitin teille aikaisemmin postauksen, jossa oli kootusti vinkkejä sokerikakkupohjan onnistumiseen. Yllätyin postauksen ja ohjeen saamasta suosiosta sekä huomiosta. Sain lisäksi paljon kysymyksiä alumiinisista kakkuvuoista ja niiden käytöstä.

 

Kysymyksiä nousi esiin: kuinka suuria sekä monen hengen kakkuja vuoilla tehdään? Moni kiitteli, kun oli itsekin onnistunut. Näitä onnistumisia on niin mukava kuulla! Ja teidän kuvia kakuista!Postasin aikaisemmin pienen 15cm kakun ohjeen. Tällä kertaa leivoin ison 25cm kakun, johon tulee 7 kananmunaa, jotta näette miten vuoka ja taikina käyttäytyvät kun sitä on tuplana. Tästä kakusta tuli myös täydellinen, kuten kuvista kertovat.Postauksen lopusta löytyy myös ohjeistusta kaikkien alumiinisten vuoka-kokojen munamääriin. Vastaan edelleen mielelläni kysymyksiin, jos jokin mietityttää.


Täydellinen Iso Kakkupohja 25cm – 25hlö 

Ohje: (25cm vuokaan):
  • 7 kananmunaa
  • sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • erikoisvehnäjauhoja 90% tai 70%
  • perunajauhoja 10% tai 30%
  • 0,5 tl leivinjauhoa
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Mittaa kanamunat, sokeri ja jauhot samankokoisiin laseihin, niin että kaikkia aineksia on saman verran. (Huom! Perunajauhoja laitan 10% jauhojen kokonaismäärästä ja vehnäjauhoja 90%, jotkut pitävät enemmän suhteesta 70/30% – valitse sinulle sopivin tapa). 
  3. Mittaa lopuksi vaniljasokeri sokerin sekaan ja leivinjauho jauhojen sekaan. (Vinkki! Sanotaan ettei kunnolla vatkattu taikina kaipaa leivinjauhoa, itse olen tottunut laittamaan aina vähän)
  4. Kaada munat ja sokerit monitoimikoneeseen ja vatkaa aluksi keskiteholla 1 minuutti, lisää tehoa ja jatka vatkaamista noin 10 minuuttia, kunnes munasokerivaahto on todella vaaleaa ja kuohkeaa.

    Sillä aikaa, kun munat ja sokeri vaahtoavat voitele kakkuvuoka. (Huom! Jauhotusta ei tarvita, itse käytän vuokasprayta vuoan voiteluun, mutta perinteinen tapa käy myös)

  5. Lisää jauhot kolmessa erässä siivilän läpi ja kääntele varovasti nuolijalla vaahtoon pohjaa myöten. Kun kyseessä on iso taikina niin joudut kauhoa pohjalta asti.
  6. (Huom! Sokerikakkutaikinaa ei kannata käännellä liikaa eikä liian voimakkaasti.)
  7. Kun taikina on tasaista kaada se varovasti voideltuun kakkuvuokaan.  (Huom! Sokerikakkutaikina lässähtää herkästi, jos kulho kopsahtaa tms. Ole varovainen.)
  8. Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla. Kun taikinaa ei tartu tikkuun on kakku kypsä. (Huom! Paistoaika vaihtelee: 3 munaa (15cm) noin 35 minuuttia ja 5-7 munaa (20-25cm) 45 minuuttia. Uuneissa on eroja, tarkkaile pohjaa.)
  9. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ja kippaa se sitten jäähdytysritilälle vuoasta.
  10. (Alumiinisessa vuoassa paistetun kakun pitäisi tipahtaa ritilälle itsestään. Oikein paistettu kakku ei jää kiinni pohjaan. Huom! Jäähdytysritilä on näppärä ja tarpeellinen. Kakku jäähyy tasaisesti jokapuolelta, eikä pääse hikoilemaan, kun ilma kiertää myös alakautta!)

Muistilista:

  1. Aina huoneenlämpöiset kananmunat!
  2. Lasitekniikka: mittaa munia, jauhoja ja sokeria saman verran! Osa käyttää 70/30 suhdetta perunajauhojen kanssa ja osa pienempää 90/10%. Testaa mikä sinulle on paras.
  3. Paisto uunin alatasolla 175 asteessa (keskilämpö) Muista lämmittää uuni valmiiksi!
  4. Vähintään 10 minuutin vatkaus taikinalle takaa kuohkeuden!
  5. Lisää jauhot erissä siivilän läpi, jotta taikinan kääntely onnistuu helposti ja tasaisesti!
  6. Sanotaan ettei leivinjauhetta tarvita, jos on kunnon vatkaus. Itse lisään aina ripauksen.
  7. Älä availe uunia kesken paiston! Voit avata uunin siinä vaiheessa, kun kakun pinta on hiukan tummunut (paistoaikaa on mennyt yli puolet) ja jos haluat lisätä päälle leivinpaperin tummumisen estämiseksi.
  8. Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 5-10 minuuttia ja kippaa se sitten ritilälle jäähtymään. Ritilällä kakku jäähtyy tasaisesti, kun ilma kiertää myös alta! Tämä vaikuttaa myös koostumukseen!
  9. Itse teen kakkupohjan aina ajoissa, yleensä edellisenä päivänä. Joskus jopa pakastan sen ja leikkaan hieman jäisenä, jolloin kerroksista saa helposti tasaiset.

Ripaus rakkautta mukaan!

Tässä vielä ohjeistuksia munamääriin eri vuoissa (huomioitahan, että tämä ohjeistus on suuntaa antava – kananmunatkin ovat eri kokoisia, joten testaamalla tulee paras tulos):

  1. 10cm vuoka *** 2 munaa
  2. 15cm vuoka *** 3 munaa
  3. 20cm vuoka *** 4-5 munaa
  4. 22.5cm vuoka *** 5-6 munaa
  5. 25cm vuoka *** 6-7 munaa
  6. 30cm vuoka *** 8-10 munaa

Katso myös nämä tarvikkeet joita tarvitset:

  1. Jäähdytysritilä
  2. Kakkusaha
  3. Nuolija

Seuraa herkkujani myös

Instagramissa

Facebookissa

44 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Hempeä Punaherukka-Suklaatryffelikakku
Seuraava artikkeli: Mustikka – Pannukakkumuffinssit »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Anonyymi sanoo

    4.8.2016 20:47

    Hei, olen tottunut käyttämään irtopohjavuokia, joten kysyisin lähteekö kakku hyvin irti vuoasta? Ja yleensä täytän kakun myös irtopohjavuokaan. Onnistuuko täyttäminen näissä vuoissa yhtä hyvin kuin irtopohjavuoissa? Kiitos avusta! 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.8.2016 04:15

      Hei, vastaukseni on kyllä molempiin kysymyksiin 🙂 Kun vuoan voitelee kunnolla ja paistaa oikein kakkupohja valuu vuoasta itsestään ulos, kun sen kääntää. Täytän kakun aina myös näihin vuokiin vuoraamalla sen kelmulla ensin. Samaan tyyliin kippaan kakun sitten ulos. En vaihda itse enää vanhaan vuokaani. Kakut paistuvat niin täydellisesti alumiisisessa ja kun kaikki muukin onnistuu samalla tavalla 🙂

      Vastaa
  2. Anonyymi sanoo

    4.9.2016 14:13

    Heippa!
    Pohdin täällä, että tilaanko tuon 20cm vai 22,5cm kakkuvuoan.. kuinka monelle henkilölle näistä suurinpiirtein riittää, osaatko sanoa? 🙂 Niin ja jos tänään tilaan tuolta verkkokaupasta, niin onko kuinka pian perillä? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.9.2016 04:24

      Hei 🙂

      Verkkokauppa tilaukset lähtevät aina samana päivänä, jos tilaus on tehty ennen klo. 14.00 ja sen jälkeen tehdyt seuraavana päivänä. Joten ihan 1-2 päivässä saat vuoan tilauksesta!

      Koska näillä kakkuvuoilla tulee korkeita kakkuja, niin riittää kyllä isommallekin porukalle hyvin pienemmästäkin vuoasta. Sanoisin että 20cm 10-15 hlö ja 22.5 15-20hlö kakkuja 🙂

      Mukavaa alkanutta viikkoa! Jos sinulla on vielä kysyttävää niin sotia tai meilaa verkkokaupan asiakaspalveluun, josta saat vastauksen nopeammin.

      Huomastihan, että saat reseptin kakkupohjaan vuoan mukana myös!

      Vastaa
    • Anonyymi sanoo

      5.9.2016 19:28

      Jee, tänään tulikin jo viesti, että tilaus on matkalla! Päädyin tuohon isompaan vuokaan, kun se niin houkuttelevasti oli tarjouksessakin 😉 Sitten vaan heti testaamaan!

      Kiitos nopeasta vastauksesta ja mukavaa alkanutta viikkoa 🙂

      Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.9.2016 04:21

      Kiitos tilauksesta ja mukavia leivontahetkiä! 🙂 Kiitos ja mukavaa viikkoa sinullekin!

      Vastaa
  3. Anonyymi sanoo

    14.9.2016 05:37

    Moi! Olen tehnyt tällä ohjeella pari kertaa kakkupohjan ja olen molemmilla kerroilla törmännyt seuraavaan ongelmaan: Paistaessa kakun pinta tulee todella rapeaksi, vähän sellaiseksi marenkimaiseksi. Rakenne on tällainen ehkä reilun sentin matkalta pinnasta. Kun pohjaa leikkaa sitten osiin niin kakku murtuu ja halkeilee todella paljon päältä. Missähän voisi olla vika?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      14.9.2016 06:05

      Hei, kiitos kommentista.

      Uuneissa on paljon eroja, joten yksi ongelma voi olla, että sinulla uuni on liian kuuma. Koittaisin paistaa hieman alhaisemmassa lämpötilassa. Lisäksi paiston loppupuolella voi laittaa leivonpaperin kakun päälle, jotta se ei tummu ja paistu liikaa. Jotkut leipurit myös leikkaavat kakun pinnan pois, koska se tottakai on koostumukseltaan aina rapempi kuin muu kakku, koska on paiston aikana vuoan ulkopuolella. Olisikohan näistä apua? 🙂

      Vastaa
  4. Anonyymi sanoo

    5.3.2017 18:06

    Toisinaan sama käy minulle. Itse olen ajattelut, että tuo johtuu siitä, että jauhot eivät ole sekoittuneet tasaisesti taikinaan (tämän huomaa, kun taikinaa kaataa vuokaa ja sekoituskulhon pohjalta löytyy löysempää taikinaa). Olen tällöin yrittänyt varovasti vielä paistovuoassa vähän sekoitella taikinaa, mutta olen huomannut, että usein paistopinta jää tuollaiseksi rapeaksi. Olen olettanut, että vähäjauhoisempi ja kevyempi taikina nousee pinnalle ja siitä tulee pienemmän jauhomäärän vuoksi tuollaista enemmän marenkimaista. Mielestäni vaikein vaihe on juuri jauhojen sekoitus: vaikka yritän olla todella huolellinen, jauhot tuppaavat jäämään ilmakupliin paakuiksi. Siivilöintikään ei itselläni ole tähän pulmaan auttanut…

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.3.2017 05:28

      Kakun pinnan rapeutumista voi välttää laittamalla paiston loppuvaiheessa leivinpaperin uuniin kakun päälle. Tuo rapea pinta muodostuu helposti uunissa kakun pintaan kun se osa kakusta on näkyvissä, mutta ei siitä ole haittaa. Käännän itse aina kakun täyttövaiheessa ylösalaisin ja rapea pinta jääpohjalle, jolloin se myös pehmenee.

      Taikina tosiaan pitää käännellä huolellisesti pohjalta asti sekaisin. Nuolijalla kääntelen itse kevyin ja pitkin vedoin alhaalta ylös ja uudestaan. Siivilöinti kyllä parantaa jauhojen koostumusta sitä lisättäessä – suosittelen laittaa noin kolmessa osassa. Mitä enemmän jauhoja laittaa kerralla, sitä helpommin tulee "paakkuja".

      Tämä niin "helppo" ja yksinkertainen kakkupohja on itseasissa aika haastava. Paljon leipomalla oppii omat niksit 🙂

      Vastaa
  5. Taina sanoo

    27.10.2017 16:08

    Mitä tuo lasitekniikka suomeksi tarkoittaa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.10.2017 20:58

      Hei Taina,

      Lasitekniikka selitetään reseptissä 🙂 Eli kaikkia aineita kolmeen lasiin saman verran kananmunien suhteessa. Ensin siis kanamunat yhteen lasiin ja mitataan samankokoisiin laseihin yhtä paljon muita aineita, kuten ylläolevassa kuvassa näkyy. Mukavaa viikonloppua!

      Vastaa
  6. Elli sanoo

    28.4.2018 13:57

    Millä tällainen 25 henkilölle tehty kannattaisi kostuttaa? Kuinka paljon nestettä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.4.2018 20:24

      Moikka Elli,

      Kostutus on hiukan makuasia. Teen itse aina mutu-tuntumalla. Mittaisin varmaan 1.5 dl kostutusta (esim vaniljamaito tai mehu) lasiin. Sitten täytön yhteydessä sively pullasudilla niin, että kakkupohjan pinta on sopivasti kostea, mutta ei läpimärkä 🙂 Jos loppuu kesken niin hieman lisää, jos jää yli niin ei tarvitse väkisin laittaa kaikkea 🙂

      Vastaa
  7. Satu sanoo

    2.5.2018 22:10

    Hei! Minulla on 27,5cm halkaisijaltaan vuoka, pitäisi saada tehtyä sellainen voisokerikakku pohja,joka on mehevä ja tiivis..olisiko sinulla antaa ihan selkeää ja yksinkertaista ohjetta?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.5.2018 07:13

      Hei Satu,

      Löydät alla olevasta linkista erilaisia raskaampia kakkupohjia. Noin isoon vuokaan moni pitäisi tehdä kaksinkertaisena:

      https://www.anninuunissa.fi/category/kakut/kakkupohjat/

      Mukavaa päivää!

      Vastaa
  8. Satu sanoo

    11.5.2018 20:07

    Hei!
    Haluaisin tehdä 27,5cm PME vuokaan tiiviin ja mehevän voikakku pohjan??olisiko sinulla tähän ohjetta?? :O

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.5.2018 20:35

      Hei Satu,

      Kaikki kakkupohjaohjeeni löytyvät täältä:

      https://www.anninuunissa.fi/category/kakut/kakkupohjat/

      Varmaan ohjeistani olisi paras tuo vaniljakakkupohja, mutta se pitää tehdä noin isoon vuokana ainakin tuplana ja paistoaika pitenee. Lue huolella kommentit sieltä saat vinkkejä paistoon, joka on isossa vuoassa huomattavasti pidempi.

      Vastaa
  9. Millismimmi sanoo

    18.5.2018 12:36

    Hei!
    Onnistuuko tällä ohjeella tehdä gluteenittomista jauhoista kakku?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.5.2018 14:49

      Hei,

      Onnsituu kyllä. Tässä vielä ohje gluteenittomaan erikseen 🙂

      https://www.anninuunissa.fi/taydellinen-gluteeniton-kakkupohja/

      Vastaa
  10. Sini sanoo

    15.6.2018 08:01

    Hei! ajattelin kokeillä tätä ohjetta ja kysyisin että mikä asetus uunissa? tasalämpö kiertoilma? 😀 ja kuinka korkea vuoka täytyy olla tähän 25 hengen kakkuun ? kiitos paljon! 🙂

    Vastaa
  11. Enni sanoo

    4.4.2019 23:49

    Minkä kokoisella vuokalla 15 hengen kakkupohja kannattaisi tehdä? Minulla on 15 cm vuoka ja tilasin nyt 22,5 cm vuokaan.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.4.2019 14:16

      Se on varmasti juurikin tuo halkaisijaltaan 22.5 tai 20 cm 🙂 Itse teen 25 hengen kakut 25 cm vuokaan. Täytteet ja kakun korkeus vaikuttavat aina riittoisuuteen tottakai 🙂

      Vastaa
  12. Noora sanoo

    16.5.2019 14:03

    Hei! Tarvitsisin varmistusta erääseen asiaan. Minulla on tarkoitus tehdä suklaa-täytekakku juhliin jossa syöjiä on 20 + 10 lasta. Mitä luulisit riittääkö 7 munan kakku ja voinko tehdä sen 24cm vuokaan? Kakusta tulee kuitenkin melko makea ja muutakin herkkua teen tarjolle, mutta silti hieman epäilyttää. Kiitos jo etukäteen!
    (On muuten huikea tämä blogi
    resepteineen, sekä verkkokauppa näppärä ja nopea!)

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.5.2019 22:04

      Kiitos Noora palautteestasi 🙂 On hyvä varata aina vähän enemmän kuin vähemmän tarjottavaa juhliin, ettei lopu kesken. Tunnet itse paremmin vieraasi ja tiedät tarkemmin muuta on tarjolla, joten minun on vaikea antaa varmistusta tähän ongelmaan. Yleensä 7 kananmunan kakku on juuri 20 hlö mitoitettu. Tietenkin täytteet ja makeus vaikuttavat siihen kuinka isoja paloja otetaan. Ihania juhlia teille!

      Vastaa
  13. Anna-Elina sanoo

    18.11.2019 16:03

    Kuinka moneen osaan olet leikannut kakkupohjan? Ajattelin tehdä tällä ohjeella kakkupohjan ja mietin tuleeko osista liian paksut jos teen kaksi tällaista pohjaa ja leikkaan ne vain kahteen osaan? Vai kannattaako tehdä vain yksi pohja ja leikata kolmeen osaan? Tietty mielipidekysymys mutta kummin suosittelet tai itse tekisit?

    Vastaa
  14. Anna sanoo

    18.11.2019 16:05

    Kuinka moneen osaan olet leikannut kakkupohjan? Ajattelin tehdä tällä ohjeella kakkupohjan ja mietin tuleeko osista liian paksut jos teen kaksi tällaista pohjaa ja leikkaan ne vain kahteen osaan? Vai kannattaako tehdä vain yksi pohja ja leikata kolmeen osaan? Tietty mielipidekysymys mutta kummin suosittelet tai itse tekisit?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.11.2019 16:42

      Minkä kokoiseen ja korkuiseen vuokaan olet ajatellut kakun tehdä? 🙂

      Itse leikkaan pohjat aina kolmeen osaan mutta paksuuteen toki vaikuttaa kakkuvuoan halkaisija.

      Vastaa
  15. Liisa sanoo

    28.7.2020 19:43

    Hei,
    mitä mieltä olet voinko tehdä kakkupohjan 2 päivää ennen juhlia? Juhlat ovat lauantaina ja ajattelin tehdä pohjan torstaina ja sitten perjantai iltana mousse täyttö ja sokerimassalla koristelu. Ongelmana on että olen töissä perjantaina joten kaiken tekeminen perjantai iltana on haastavaa.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.7.2020 11:27

      Heippa, voit tehdä. Kakkupohjat tulee tehdä aina etukäteen. Itse teen usein ne jo viikkoa ennen pakkaseen (tai pari päivää). Kohmeinen kakku on helppo leikata kerroksiin murustamatta..

      Vastaa
      • Liisa sanoo

        30.7.2020 12:16

        Kiitos vastauksesta! Ongelmahan siis tällä hetkellä on se että pakastin on marjoja täynnä joten kakkupohjan pakastaminen ei onnistu joten mietin että onko pohja vielä hyvää kahden päivän päästä jos sitä ei pakasta?

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          31.7.2020 08:21

          Kyllä on. Ei kahdessa päivässä käy kuinkaan sokerikakkupohjalle 🙂

          Vastaa
  16. maiju sanoo

    4.9.2020 21:49

    Moikka Anni!
    Ajattelin leipoa tämän kakkupohjan pikkuveljeni synttäreille. Minulla ei ole vielä pme-vuokia, mutta onnistuuko ”täydellisesti”, vaikka teen 24cm korkeaan irtopohjavuokaan? Haluaisin onnistua täydellisesti, ja sinun ohjettasi en ole vielä kokeillut. Ja onko erikoisvenhäjauhot onnistuneen kakkupohjan perusta, vai voiko tämän tehdä aivan tavallisista puolikarkeista venhäjauhoista? Ja jos leikkaan sitten pohjan kolmeen osaan, ja laitan väliin jotakin sinun kreemeistäsi, osaatko arvioida kakun lopullista korkeutta? Sitten viimeinen kyssäri, miksi suljit verkkokauppasi? En vielä kaupan aikaan seurannut sinua, joten en ole koskaan päässyt vierailemaan siellä.

    Mutta rakastan sun blogia, niin suuri inspiraation lähde! <3

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.9.2020 07:12

      Moikka,

      Voit toki tehdä kakkupohjan tällä ohjeella myös irtopohjavuokaan. Mielestäni lopputulos ei ole yhtä hyvä kuin alumiinisessa vuoassa, jossa lämpö kiertää tasaisesti, mutta kakustasi tulee varmasti hyvä. Lasiohje on hyvin perinteinen tapa valmistaa sokerikakkupohja. Lue vinkit huolella, moni asia voi pilata kakun. Käytän pohjassa itse molempia jauhoja ja en ole huomannut mitään suuria eroja. Kakun korkeus riippuu kreemin ja täytteiden määrästä ja kuinka monen munan kakun teet, joten en voi sitä arvioida näin.

      Täältä voit lukea verkkokaupan sulkemisesta:

      https://www.anninuunissa.fi/verkkokauppa-lopettaa-vuoden-vaikein-paatos/

      Vastaa
      • maiju sanoo

        5.9.2020 12:18

        Okei kiitos paljon!

        Vastaa
  17. Maiju sanoo

    24.11.2020 21:47

    Moikka, minulla pitäisi tehdä perunajauhoton kakku, joten onnistuuko, jos teen pelkistä venhöjauhoista?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.11.2020 09:23

      Sokerikakkupohjan voi aina tehdä myös pelkkään vehnäjauhoon 🙂

      Vastaa
  18. Viivi sanoo

    7.6.2021 22:40

    Hei, kuinka korkea vuoan pitää olla että se ei tule yli? Jos halkaisia on 25cm. 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.6.2021 05:26

      Minulla oli tässä käytössä PME-vuoka, jonka korkeus on 9 cm 🙂 Kuvassa näkyykin mihin asti kakku on kohonnut vuoassa. Jos vuokasi on matalampi, saat siihen korkeutta leivinpaperilla.

      Vastaa
  19. Anne Danso sanoo

    4.7.2021 00:53

    Hei!
    Voiko tällä ohjeella tehdä kakkupohjan uunipellille? Tai onko vinkkiä miten onnistuis pohja parhaiten uunipellillä.
    Ihanaa kesää teille 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.7.2021 06:31

      Hei, kyllä moni tekee juurikin sokerikakun pellille, kuten kääretorttutaikinan. Leivinpaperi alle ja taikina siihen päälle. Paistoaika on vähän lyhyempi, se kannattaa tarkkailla uunikohtaisesti. Noin 15 min.

      Vastaa
  20. Tuutikki sanoo

    10.7.2021 21:42

    Hei!
    3 munan sokerikakkupohjan ohjeessasi oli myös 0,5 tl leivinjauhetta. Tuleeko tähän todella sama määrä vai pitäisikö laittaa 1 tl?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.7.2021 05:58

      Ohjeessa alempana lukee:

      (Vinkki! Sanotaan ettei kunnolla vatkattu taikina kaipaa leivinjauhoa, itse olen tottunut laittamaan aina vähän)

      Vastaa
  21. Kirsi sanoo

    26.8.2021 08:23

    Hei, mainitset ohjeessa, että taikina vatkataan ”monitoimikoneella.” Monitoimikoneeksi sanotaan yleensä laitetta, jossa on pohjalla terä ja joka ei sovellu vaahdottamiseen. Vatkaamiseen sen sijaan käytetään yleiskonetta (tai sähkövatkainta.)

    Varmasti suurin osa ymmärtää, mistå on kyse, mutta varmuuden vuoksi kannattaisi käyttää oikeaa termiä 🙂

    Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios